תעריף לעריכה ותרגום

hilde

New member
תעריף לעריכה ותרגום

שלום רב, אולי מישהו יודע מה התעריף הרשמי לעריכה ולתרגום. בתודה מראש

Boojie

New member
הנה קישור לתעריפון אגודת המתרגמים

נכון לחודש אוגוסט, כך שאני מניחה שהוא עדיין תקף. באתר עצמו אין גישה אליו אלא למי שרשום כחבר באגודה, אם כי בזמנו הם טענו שהם ישנו את זה.

אורי רז

New member
מי דורש ומקבל את הסכומים הללו ?

החברה שרשומים בדפים של אגודת הסטונדטים בתל-אביב לוקחים אולי שליש מהתעריף הרשום לדף של 250 מילה.

יצהר

New member
לא רלוונטי

לא אמור להיות קשר בין תרגום מקצועי (כשהלקוח הוא חברה, הוצאת ספרים, עיתון וכו') לבין תרגום חובבני (והמונח הזה לא אמור להעליב; השם שלי הופיע שנים רבות ברשימה ההיא). סטודנט שרוצה מאמר מתורגם אינו זקוק לאותה רמה של דיוק, הגהה, אחידות בטקסט וסטנדרטים נוספים הנדרשים בספר שיוצא לאור בהוצאה שמחזיקה מעצמה. עם זאת, עובדתית אתה צודק ובגדול - מרבית המתרגמים מתפללים ליום שבו הם יתקרבו לקרסולי התעריף של אגודת המתרגמים. מי שיבצע בפורום הזה או בפורום המקביל בנענע חיפוש של המילים 'תעריפים' או 'תעריפי תרגום' ימצא לא מעט דיונים ותסכולים בעניין זה. מה שבטוח - פתיחת התעריפון של אגודת המתרגמים לציבור (עד כה לא ידעתי שזה קרה) הוא צעד חשוב. ראשית, יש תעריף רשמי ומכובד (ככל שניתן) שאפשר להדפיסו ולהציגו בפני הלקוחות, לכל הפחות כנקודת התחלה למשא ומתן; ושנית, אולי התעריף הזה יעודד מתרגמים מקצועיים לדרוש יותר - כי מגיע יותר - בלי להתבייש. בהצלחה לכולנו

Boojie

New member
האמת, באתר הוא לא ממש פתוח לציבור

(הם דיווחו על כוונתם לעשות את זה, כנראה שהם לא התפנו לבצע את השינוי עדיין) - אני פשוט עקפתי את דף הלוגין באמצעות שינוי בכתובת האינטרנט שמופיעה שם. אבל הבנתי מכמה אנשים שהם לא מצליחים לפתוח את הקובץ שזה מוריד, אז אולי התיחמון לא עבד... בנוגע לתעריף הרשמי - טוב שיש תעריף רשמי, לפחות יש במה להשתמש במשא ומתן כדי לסחוב את המחיר למעלה. ככה, במקום לבוא למשא ומתן עם המעסיקים בפרצוף מבויש של "איך אני יכול לבקש יותר", המעסיק יבוא עם פרצוף מבויש של "אני יודע שאני משלם הרבה מתחת לתעריף, אבל ככה כולם". לגבי תרגום סטודנטיאלי - זה פשוט ליגה אחרת. דרישות האיכות מתרגום סטודנטיאלי נמוכות בהרבה, ואכן האנשים שמבצעים אותו הם בדרך כלל לא מתרגמים מקצועיים.

אורי רז

New member
נראה לי שיש לאנשים בעיה עם

Acrobat Reader, כי אני הורדתי את המסמך והוא נפתח לי חלק. בכל מקרה, אני מצרף עותק של המסמך כתמונה שכל דפדפן יכול לפתוח למען הציבור ובתקווה שלא יאשימו אותי בהפרת זכויות יוצרים.

למעלה