תערוכת עיצוב 2003 ת"א

מאגר

New member
../images/Emo18.gif מעט תיקונים לתגובה הקודמת

לפי דברי היצרן והמתקין תיצרוכת החשמל של המערכת ליום היא 96KW כפול 40 אגורת הם 38 ש"ח כפול 30 ימים בחודש הווה אומר 1140 ש"ח לחודש חשמל לא כולל הצריכה הבתית הרגילה לכבי מחיר ההתקנה בדירה של 100 מ"ר התקנה כ35 $ מ"ר שהם 3500 $ רק העבודה שלהם לא כולל העבודה שתריך להכין החשמלאי שזה סדר גודל של 450 עד 600 ש"ח לכל נקודה אם מדובר בחמישה חדרים מטבח ושני שרותים אנו מגיעים לסדר גודל של 500 כפול 8 או 9 4500 ש"ח לא כולל העלות של החיבור לחח"י שאותה הזכרנו קודם כבר כ 20000 ש"ח ונינוי הלוח בהתאם 3000 ש"ח אם לא יותר והנה היגעתם ל50000 ש"ח שיגזלו מיכם בכל חודש שימוש 1140 ש" בממוצע וכל המחירים האלה אינם כוללים מע"מ שאלה האם זה שווה בארץ חמה כשלנו

לא נשרפתה קצת מהריצפה?

אתה חוזר על דברים, שבמציות לא קיימים! אני לא מבינה מה קורה לך...במאת! למה עושים פרקט, במקום בלתות 20X20 הרגילות? במאת, אתה חושב, שעל פי הגיון שלך אנשים מחליטים לקנות לעצמם דברים? למה אתה עובג עם מחשב של מודל אחרון? לא טוב, מה שהייה לך לפני 5 שנים? סתם פינוק, מה? 1. אין צורך בחיבור מיוחד, מעבר לתלתפזי, שבכל בית מחברים היום! 2. אתה לא רוצה חם ברגלים, אין בעיה, אבל לעשות חשבון מעובת, רק כדי להצדיק את עצמך, זה לא מתאים לך, מאגר! 3. מחירי חברת חשמל היום, בטח לא אינדיקציה הגיונית להחלטות - חברת חשמל מונופול, שהגיע מזן לשים קץ על זה, ולהגביר את שימוש בתאים סוללרים, שהנכונים ביותר, מתחת לשמש הישראלי! 4. אתה לא מאמין, אבל אני משוכנעת, שזמן לא רב, חברת חשמל ירדת ממעמדה הבלתי סבירה , וכך גם עלות החשמל ירד... 5. ואם לא, גם אז אני רוצה לעצמי חום ברגליים, שלא יתחמם לי הראש לדבר שתויות...

מאגר

New member
../images/Emo183.gif../images/Emo140.gifלא נישרפתי מהריצפה

החישוב שנתתי לך הוא החישוב ע"פ מה שאמר נציג החברה לגבי צריכת החשמל ולפי דבריך בזמן שנחמם לא נאפה עוגה לנכבס ולא ניבש את הבגדים שנירטבו בגשם את מבינה שאת מדברת על דברים חסרי היגיון הדברים האלה טובים לעשירון העליון של מדינהת ישראל לא לאנשים הרגילים על תשכחי שמה שאדריכל מצייר מישהו צריך לשלם והפנטזיות של האדריכל לא תמיד מתאימות לכיס של הלקוח ואין לי עינן להיכנס למריבות על עובדות בשטח

אדריכלים לא מציירים! מתכננים!!!

שום מריבה, אבל גם לא עובדות! אני לא מתכננת את התקציב של אנשים, ומי שמכיר אותי, יודעה, שבחיים לא פינטזתי ללקוחות! זה לא אומר, שלא מציעה דברים, שאנשים לא בטוח שמכירים, או מודעים...חוץ מזה, דברתי על עצמי, על הדירה שלי, על הסדר עדיפויות שלי! מאגר, אני לרג´ית, נותנת 10 שנים לחברת חשמל, לפני שיהיה כמו בזק! אתה פסימי, אני עדיין מאמינה בשכל הישר של האנשים, וקידמת האנושות... תשמע פרופסור הר-סגור ביום שישי 19:00 גל"צ - יכול לשנות את מצב רוחך!

מי צריך להפעיל כל דבר, כל הזמן!!!

מאגר, אני לא יודעת, מה מציק לך, בחימום התתריצפתי, שהיום כמה שעות משקיע לכתוב נגד...אבל, כמו שאמרתי לך בטלפון, את הפיזיקה הפשוטה אתה לא תשנה: לחמם מלמתן, לקרר מלמעלה! לקרר את הבתים בארץ לא צריך הרבה זמן, שלושה חודשים? בכל זאות אנשים קונים מזגנים...מחום הבלתי נסבל, לא יותר מאשר ימים הקרים (ורטיבים), ולחמם דרך המזגן לא טוב לבן אדם! אולי לכיס טוב, אבל לראש פחות! - בהזדמנות זאת, שואלת, מי שיודעה, מה צריכת החשמל של מערכת מזגן, לדירה של 160 מ"ר? בקשר לחיבור חשמל: 1. מי אמר, שכל המכשירים צריך להפעיל כל הזמן? בית זה לא מפעל, שכל המכשירים עובדים 24 שעות!

וזה לא הכל ! ../images/Emo62.gif

שבת שלום לכולכם!

שיבוצים

New member
וואו - מאיפה מתחילים להגיב...

את כל כך יסודית שזה מחייב נורא... ראשית שבת שלום גם לך!!! ולענינינו - יש הבדל ושוני עצום בהתיחסות של אנשים "רגילים" לתערוכה, לבין מקצוענים שכמוך. כשאני באה לתערוכה - אני מחפשת את הדברים החדשים, המיוחדים, אלה ש"עושים לי את זה". אני יכולה לחלוף במהירות ע"פ יוצרי מטבחים מתוחכמים ויקרים, רהיטים מעוצבים ומעולים או יוצרים כמו אריכא שטעמם לא תואם את שלי. הגעתי לתערוכה בערב הפתיחה והתצוגה של אריק בן-שמחון ממש הרתיעה אותי. הוא יצר אווירה שגרמה לי להרגיש שאינני מוזמנת לעלות אליה. אינני יודעת מיהו ומהו בעולם התל-אביבי האדריכלי/עיצובי אבל הוא כאילו השתלט על כל האיזור ברעשנות ובומבסטיות שלדעתי לא התאימה למקום. אולי יש בי משהו צנוע ושקט או כמו ששאלת אותי כשנכנסת לחדר האמבטיה שלי - האם אני מקיבוץ - פשוט לא אהבתי את הדרך שבחר בה. ראיתי את התצוגה של התקרות המתוחות והן פשוט לא היו יפות (לדעתי). פעם ראיתי תצוגה של חברה מתחרה שפשוט עשתה לי חשק לפרוש תקרה כחולה בסלון, אז אולי הם טובים אבל התצוגה היתה נטולת השראה. אני שמחה שאת מתעמקת במוצרים וחושפת את מעלותיהם גם בפני מי שראה ולא קלט את הדברים - כמוני, אך אינך יכולה לצפות מכולנו התייחסות שכזו. באופן כללי - באשר לריהוט איכותי - אני מעדיפה להחליף ריהוט פעם בכמה שנים, לקנות פריטים שמתאימים לי בתקופות שונות בחיי ולהיות מסוגלת לפרגן לעצמי שינוי בכייף מדי פעם. לכן לא אשקיע סכומי כסף גדולים במוצרים ותהיה איכותם אשר תהיה. אני מעדיפה להתחדש ולא ל"התקע" עם פריט ריהוט יקר ויוקרתי. אסתפק בזה ... שירה

שירה יקרה!

כמובובן, אני רואה את הדברים קצת אחרת, מאשר אנשים, שלא זה עסוק היום-יומי שלהם...מה שעצבן אותי, בהתיחסות שלכם, שאתם לא לוקחים בחשבון את המצב הקשה שיש בארץ, ובאים בטענות, כלפי העיצוב הישראלי....כי זה לא הוגן! בסיפור שלי, התיחסתי לדברים, שמיצגים איכות, או חידוש. וכמובן, לפי טעמי...לא מצפה שאנשים "יסכימו איתי", אלא שידעו דברים, שעברו על ידם, ולא "עשה להם"... מעניין, שאת התיחסת לשתי תצוגות שונות לגמרי בתפיסתם: מתיחות תקרה, מצד חברה עם שם בנלי ותצוגה, שלא אומר כלום...מי שלא יודעה על אפשרות כזאות...לקחת קטלוגים של החומר (ללא מתיחה) שתות לחלוטין. אבל לעשות תצוגה מרשימה - זה גם עבודה של עיצוב. כסטודנטית, התפרנסתי שנתיים מעוזר מתכנן של תערוכות (כאשר עזבתי את בעלי, הראשון, הורי המסקנים חשבו, שאם לא שולחים את האפאנג´ כל חודש, אני אחזור לבעלי
- כבר למחורת הייה לי עבודה. מאוד אהבתי את התחום, כי היינו צריכים להיות זריזים מאוד ברעיון, בתכנון, וכל תקופת הבניה - לא יותר משלושה ימים ולילות - היו מרתקות) לכו, חברות, שהם לא עוסקות בעיצוב, אלא מספקות חומרים, טכנולוגיות, קנו שטח, ועומד שם אדם למכור....זה בטח לא עושה לך כלום! אבל המצב הכלכלי כל-כך קשה, שאין להם מספיק כסף לעשות אטרקציות... מצד שיני, אריק בן שמחון אלוף בעיצוב, ועשה הצגה גדולה! את לא אהבת את המסר? בסדר גמור...את לא חייבת לאהוב את ווגנר, אבל המוזיקה שלו לא יהיה פחות טוב...אריק מעצב מעולה. גם לא בשבילי, לתוך הבית שלי..., אבל אם הייתי צריכה לתכנן בית כנסת, מוזאון, או ספריה, או בית של 30 חדרים, הייתי פונה אלו...הרהיטים שלו, כמו פסל סביבתי, הם צריכים אווירה, מרחק, כדי להנות מהם... הסביבה מספר על הבן אדם. לא מן הסתם חולכת לבית הלקוח, גם שהוא מתכוון לבנות בית אחר... אולי, את חושבת על עצמך, שאת פשוטה, לכן בנית מקלחת של קיבוצניקית, אבל, בתוך תוכך, את משתוקקת למשהו אחר! לא סתם עזבת את עשית השטיחים היפים, שעשית בעבר, ופנית לשיבוצים...כי גם לך כבר נימעס מהבטון האפור, הלבן, השחור...רק עוד לא מודה בזה...(אמרתי לך, שאני מכשפה..)!

שיבוצים

New member
הסתבכתי איתך בגדול!!!

ראשית תודה על התגובה והתמונות!!! שנית - אולי את מוכנה לספר לי למה את חושבת שאני משתוקקת. אני חושבת שמה שאני אוהבת היום בכל מה שקשור לעיצוב הבית בו אני חיה זה פשטות, נוחות, צבע וכייף. יש משהו שאני צריכה לדעת על עצמי לפני השלב הבא של השיפוץ? בקשר למלט השחור והלבן שלטענתך נמאס לי ממנו - עזבתי את השטיחים כי הרגשתי שהתחום מוצא ולא ראיתי דרך להגיע למצב שבו יהיה מסחרי ואומנותי, עברתי לשיבוצים במלט ואני מתה על המוצר שפיתחתי. מה את רואה שם שנסתר מעיני??? למרות שאת מכשפה - אני מתה עלייך שבוע נפלא לכולנו שירה.

יכולה לספר עלך הרבה...לא בפורום!

לא כל דבר יש סיבה למראית עיין, ויש סיבה, שיכול להיות נסתרת אפילו לפני עצמך...עיקר אצל אנשים, שיש להם עומץ להכשיב לאינסטינגטים...זה לא רעה בכלל! תשאלי את ערן, הוא מומחה למסטיקה... יש לי כמה דוגמאות מצמררות...מאז, שעליתי לארץ, שאלו האנשים למה עשיתי את זה? כי לא ממש נורמאלי, שאישה לוקחת ילדה בת 8 וילד בן 6 לעולם אחר, לא בגלל רדיפה, לא בגלל בעייה כלכלית...ציונות זה די קשה להבנה... הרבה פעמים רציתי לאסוף את הסיבות, אבל אלה סיבות, כמו שברי זכוכית, כל פעם שרציתי לבנות את התמונה הכוללת, רק חתחתי את עצמי שוב ושוב. בפורום תרבות הונגרית הישהיא חפשה פרטים על חייו של אביה, שסרד את גטו פץ´, בגלל איזה דבר מקרי העבירו אתו לגטו בודפשט. מפני שהוא הייה ברשימה, ואף אחד לא חזר, בספר הזכרונות של הבית כנסת מופיע שמו...אני נלדתי בעיר הזאת, לאחר עשור...התחלתי לכתוב לה על המקום, ופתאום הרגשתי כזה מקה: בילדותי, כל יום לבית ספר, ולתיכון עם האוטובוס עברתי לפני הגטו, שקרו בשם אחר...זוכרת את הבניין היתב, וגם את הרגשות הכבדות שהרגשתי תמיד, למרות, שבכל ילדותי לא ידעתי שזה הייה הגטו...כאשר גרתי כבר בבודפשט, ביקרתי שוב בעיר, והרגליים לקחו לשם...אז ראיתי פעם ראשונה את שלט הקטן, שמופיע על הקיר, שמכאן לקחו את יהודי פץ´, ומתושבי הגטו לא חזר איש. הניצולים הבודדים, שהסתתרו, או עברו למקום אחר, בסתר... אני לא יודעת, שזה קשור או לא, אבל הזכרון כואב...

למעלה