תענו לי!

בורן

New member
תענו לי!

אני היחיד בקבוצה שלי שחשוב יצירתי, כלומר שכולם אומרים "אני תוקף" כרגיל, ורק אני חושב נכון, פועל באסרטגיה ומבריק(בלי להשתחצן) עם רעיונות ממש טובים. הבעיה היא, שהשהמ שלי לא נותן לי לעשות את הדברים האלה, בטענה שזה יותר מדי קשה, וזה לא! דוגמא: היינו בקרב מול מפלצות, בין השאר היו גם פרשים. אחד מאיתנו זימן אריה שמימי. אמרתי שאני והאריה נרוץ עד לצד הסוס, האריה יקפוץ על הרוכב, יפיל אותו מהסוס, ואז אני אעלה על הסוס ויהיה לי יתרון רכיבה. אבל השהמ שלי לא הסכים! מה בסה"כ ניסיתי לעשות? לטפס על סוס! האריה עשה את העבודה שקשה!

DDN

New member
זה מקורי.

במקום לכתוב "דחוף!" או "עזרה בבקשה!" מישהו מצווה עלינו לענות לו, ואפילו לא שואל שאלה. מה בדיוק הבעיה? אתה רוצה שנאמר לך שאתה צודק והש"מ שלך טועה? אולי היו לו סיבות? אתה נכשלת בגלגול או מה? מה השאלה שלך פה?

זה היה סוס מיוחד

זה היה סוס שחור (אחרת לא היה משרת צבא כזה) וגם לא היו לו מיומנויות רכיבה אז אמרתי לו שהוא לא יצליח אז הוא כבר עשה משהו אחר.

ChainLightning

New member
לזנק מאריה דוהר לסוס דוה

בלי מיומנות?אפילו סופרמן לא יכול(טוב הוא לא צריך)

Gilgam69

New member
כל אחד יכול לנסות

לא כל אחד יצליח. בגלל זה המיומנות רכיבה (Ride) היא מיומנות שניתן להשתמש בה ללא צורך בהשקעת נקודות מיומנות, בדיוק כמו חיפוש, תנועה שקטה, בישול, קפיצה ועוד. כל אחד יכול לנסות, אבל סיכוי ההצלחה של אלה המאומנים ומוכשרים בכל אותם מיומנויות גבוה בהרבה מזה של כאלה שלא מיומנים ומנסים את מזלם. כמובן שיש דברים שיש דברים שרק אנשים מיומנים, או אנשים מאוד מבורכים ובעלי כישרון טבעי לדברים מסוג זה, יצליחו. בוא נאמר שקפיצה מגב של אריה דוהר לגב של סוס דוהר הוא בדיקת מיומנות רכיבה עם ד"ק 25. אדם עם קצת זריזות (המיומנות קשורה לזריזות), נאמר זריזות 15, כלומר 2+ מתאם, יכול במקרה הטוב להגיע לתוצאה של 22 (בגלגול של 20 בקוביה). כלומר הוא יכול לנסות, אין סיבה למה לא. אבל להצליח? סיכויים אפסיים. לעומת זאת, אותו אדם, שרכש קצת מיומנות רכיבה (5 רמות), יכול להצליח בדבר הזה עם גלגול של 18 ומעלה בקובייה. עדיין קשה, אחרי הכל הוא לא כזה אלוף הרכיבה, אבל יש לו סיכוי להצליח. בשורה התחתונה כולם יכולים לנסות הכל. כמובן שיש דברים שאי אפשר להצליח בלי מיומנות (מבחינת מכניקת משחק, הד"ק גבוה מדי), אבל אין דבר שאי אפשר לנסות.

רמץ

New member
אני מסכים חלקית עם השה"מ שלך

אבל מותר לך לנסות. נגיד - זריקה רנדומלית של 1ק'6 אם האריה הצליח להבין מה רוצים ממנו והוא לא מתנפל על הסוס בעצמו - ועוד ד"ק 20 או 25 לקפוץ, להתיישב ולהשתלט על סוס דוהר בפאניקה. אולי גם איזה גלגול לוליינות עם +1 על סטאנט...

backdoorslam

New member
יתכן... איפה השה"מ שלך?

אני נוטה להאמין לך ולכך שהשה"מ שלך נתקע כשאתה מציע להתמודד באופן מקורי. ישנם מנחים שיש להם בעיית "זרימה" כמו שאתה מתאר. אבל איך אתה רוצה שנפתור את הבעיה? שתגיד לשה"מ "בפורום תפוז אמרו לי להגיד לך"? תביא אותו לכאן ונדבר איתו. אפשר גם לשלוח אותו לסדנת הנחייה של התעשיה הגובלינית בכנס משתה המלכים.

PUMI for ever

New member
אהמ אהמ ../images/Emo11.gif

אני שמח להודיע לך בתור חבר כבוד במסדר שליטי-המבוך הכלל עולמיים והבין מישוריים, דע לך שדבריך הובאו לעיון במועצה העליונה וכי הם לא מצאו חן עם רוב מוחלט מהיושבים שם. אי לכך ובהתאם לזאת, ברצוני לידע אותך רשמית כי פעולותיך מעכשיו נצפות וכל פעולה נוספת אשר מרכזה פגיעה \ השפלה \ וכל פעולה אחרת אשר תפעל כנגד שה"מים, תגרום לנו לשלוח נציגים אשר אומנו במלאכת הכאב, להפעיל עליך את הידע שלהם. בנוסף, נודע לנו שאתה לוקח פעולה בגוף מרדן עם אלפים פראיים ולא מאולפים. דע לך ששמנו על בראש סדר העדיפות פגיעה בגוף הנ"ל, ובקרוב יראו התוצאות. פומי, חבר כבוד, מסדר שליטי המבוך, כהן מדרגה II.
וללא מבינים: כן, זאת הייתה בדיחה (חוץ מהקטע של האלפים
)

Hammerfall

New member
רק עכשיו שמתי לב למה שכתבת ו:

LOL, יפה!!! ממש אהבתי, תמשיך ככה....

Gilgam69

New member
סתם קטנוניות שה"ם

חיות מוזמנות הן תחת שליטתו של המזמן, וימלאו כמיטב יכולתן אחר הוראות המזמן. יותר מכך, אריות שמיימיים (ויצורים שמיימיים אחרים) נבונים יותר מחיות "רגילות" מאותו הסוג כך שיכולות הבנת רצונות המזמן שלו גבוהות יותר. נניח שבכל זאת יש סיכוי שהאריה לא יבין מה רוצים מהחיים שלו, אז אני (כשה"ם) הייתי מגלגל עבור האריה גלגול תבונה או חוכמה, בהתאם לנסיבות מול ד"ק יחסית נמוך (אחרי הכל, הכוונת האריה מתבצעת ע"י קסם). לגבי הזינוק שלך על סוס דוהר? גם זו פעולה שרק דורשת גלגול, של לוליינות, רכיבה, קפיצה או שילוב של 2 מהם. הד"ק יהיה טיפה גבוה אבל בהחלט אפשרי. בשורה התחתונה, הוא לא צריך להגיד לך שאתה לא יכול לעשות את זה. הוא צריך לתת לך לעשות את זה גם אם זה לא אפשרי לחלוטין (למרות שזה אפשרי ביותר, אם כי קצת מסובך וכרוך בסיכון פיזי עבורך).

למה? כי אתה חושב שאתה לגולס!

אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! אתה לא לגולס! וחוצמזה זלוטניק כבר הסביר לך שהסוסים האלו הוכשרו לשימוש רק לפרשים השחורים והם היו מפילים אותך!

Gilgam69

New member
לא צריך להיות לגולס בשביל זה

נכון, זה קשה לקפוץ על גב סוס דוהר, אבל זה רחוק מבלתי אפשרי. לא נראה לי שהוא התכוון לעשות "תרגיל-לגולס", אלא פשוט לנסות לקפוץ על הסוס. קשה? כן. בלתי אפשרי? ממש לא. סבבה, הסוסים האפלים אומנו לשרת רק את הפרשים השחורים של צבא האבדון הנצחי. אז כשהדמות תעלה על אחת מהם הסוס ינסה להפיל אותו. אבל לדעתי כן צריך לתת לו לנסות את זה. אין שום סיבה למה לא. השה"ם צריך אפילו לתת לו לנסות לקפוץ מצוק גבוה ולדאות מרחק של 2000 מטר. אין שום דבר שעוצר כל אחד מאיתנו לנסות את זה ולכן גם דמות השחקן יכולה לנסות לעשות את זה. לגבי התוצאות של הפעולה... מיותר לציין שרצוי שהשחקן כבר יגלגל דמות חדשה. איסורים מסוג שכזה שוברים את ה-SOD של המשחק והופכים אותו ממשחק תפקידים של דמויות החיות בתוך עולם דמיוני למשחק עם אפשרויות ספציפיות והגבלות לא הגיוניות. הרי גם אתה, גם אני וגם כל אחד אחר יכול לקפוץ על גב סוס דוהר. נצליח? לא נראה לי. אבל נוכל לפחות לנסות.

DDN

New member
נו אז מה?

אני מאמין שאם אני אקפוץ מהגג של מגדל עזריאלי לא יקרה לי כלום כשאני אפגע בקרקע כי בכיתה ז' נפלתי לירקון ואני חסין לנפילות. זה נכון? לא נראה לי. אבל אני יכול לקפוץ מהגג ולהתבדות. אז אולי אין לו זריזות 43 ופלוס 200 לזריזות, ואולי הסיכויים שלו להצליח אפסיים, אבל זכותו לנסות.

למעלה