תענו לי!

תשמע .

הוא שאל אותי מחוץ לדמות (דבר שלא הייתי צריך לענות אבל הייתי נחמד) האם הוא יצליח לעשות את זה ואני אמרתי נראה לי שלא כי אין לך מיומנויות רכיבה וזה סוס שחור ובלא בלא בלא והוא עשה משהו אחר ולא אמר שאני בכל זאת מנסה כי אחרת לא היית לי ברירה אלא לתת לו!

בורן

New member
לא הבנתם

לא רכבתי על האריה השמימי. שנינו רצנו בנפרד ליד הסוס, ושהמי אמר שהאריה כן מצליח רק שאני לא, אפילו בלי גלגול קוביות.

Gilgam69

New member
זה די היה ברור שהאריה לא דוהר

אלא אתה עומד מצידו. הרי האריה מזנק על הרוכב, ואתה אמור לזנק על הסוס. זה די בעייתי אם אתה על האריה ובתנועה.

DDN

New member
למה בעייתי?

אם הוא על האריה, אז האריה קופץ על הרוכב, וכשהאריה בדרך למטה מהקשת, כל מה שהוא צריך לעשות זה להיעמד על האריה ולתת קפיצה לגב הסוס מחוסר הרוכב.

תיקון למי שלא הבין(נראה שכולכם)

אני לא מנעתי ממנו לעשות את זה!!! אלא אמרתי לו שלדעתי זה לא יצליח (דבר שאמרתי לו כי הייתי נחמד ולא הייתי אמור לעשות את זה)והוא החליט להסתער פשוט והיה עוד קטע שהוא רצה לכרות יד של איזה מפלצת והאריה יזנק עליה והיא לא תוכל להתגונן ואמרתי שלדעתי זה יעשה יותר נזק אם שניהם יסתערו והוא אמר שזה ייבוש והסתער(אני לא יכול למנוע מהשחקנים לעשות משהו סתם)

BluePrint

New member
תו תקן?

לא מנעת ממנו לעשות את מה שרצה, אבל נתת לו דעה מחוץ למשחק שהשפיעה ישירות על מעשי דמותו. השחקנים אינם ילדים קטנים שצריך לתת להם מכה על היד כדי שלא ידחפו אצבעות לשקע החשמל, וגם אם הם כן, בזמן המשחק רק הדמויות נפגעות (וגם אם השחקן מרגיש נפגע עם דמותו, זה עדיין לא זעזוע נפשי לכל החיים) ואין שום סיבה לעצור בעדן מלנסות לעוף ללא כנפיים, לשחות במגמה, או לשתות חומצה כלורית. אם לדמות השחקן אין קשר ישיר ודיבור אישי עם האל לו היא סוגדת, לך בתור מנהל המשחק אין מחויבות לענות לשאלת שחקן "האם דמותי תצליח?", ועף עדיף שתתעלם או תיתמם. בכל מקרה, גלגל קוביה, גם אם האפשרות היחידה להצליח היא עם תוצאה של 43 בק20, גלגל קוביה, השחקנים מצפים לזה. לא הצליח פעם ראשונה? כאב לו. לא הצליח פעם שניה? כאב לו שוב. בפעם השלישית הוא יחשוב פעמיים. כמו שכל אחד מאיתנו למד לבד שלא כדאי לטבול אצבעות בסיר רותח, גם לדמויות יש זכות לנסיון וטעיה. בתור מנהל המשחק אתה דואג לעולם שמסביב לדמויות, תשאיר לשחקנים לדאוג כל אחד לדמותו, ותן להם לעשות שטויות אם הם רוצים. (דפי דמות הרי אפשר להדפיס בלי סוף)

Ferenheit

New member
לא תמיד

לפעמים זה בסדר גמור לשאול "אתה בטוח?". שחקן עלול לא להבין את התיאור של שה"ם ולעשות משהו מוטעה כמו לקפוץ על קורה שהוא חשב שהיא ברוחב 3 מ' והיא ברוחב 3 ס"מ. חשוב להסביר את המצב מחדש לפעמים. אם הוא יחטיא התקפה אז תן לו ללמוד לקח. אם הוא ימות מוות טיפשי ולא הגיוני, תשאל אותו פעמיים.

BluePrint

New member
כמובן

חשוב שהשחקן יבין מה קורה ולא ישלח את דמותו אל מוות בטוח כתוצאה מכשל בהבנת המציאות סביבה, אבל לשאול "האם אצליח?" זה משהוא שונה לגמרי. כמעט כמו לשמור את מהלך המשחק במחשב, לנסות את הפעולה, ולטעון מחדש לאחר שמגלים שאי אפשר להצליח. זו שאלה שלדעתי אסור לשה"ם לענות עליה, ובעצם, גם לשחקן אסור לשאול אותה. זו שבירת SOD ממדרגה ראשונה.

תשמע אנחנו לא כ"כ מנוסים

אנחנו התחלנו לשחק רק לפני חודש ובהתחלה אני צריך לתת קצת עצות עד שהם יהיהו מספיק מנוסים(הפסקתי כבר לתת עצות מחוץ למשחק)

למעלה