תעלומת וורד
HELP

מישי24

New member
לא יצאתי נגד המושג "הלחם"

האמת היא שאפילו לא התעמקתי בו, ולא ראיתי שזה המושג שהשתמשת בו. העניין היחיד הוא שככל הידוע לי דואל כן נרשם עם גרשיים. כמו תפו"א, כדו"א, בשעטו"מ, שנה"ל ודומיהם. אני בטוחה שיש כרגע עוד כאלה שלא עולים על דעתי. אלו לא ראשי תיבות כפי שהגדרת בעצמך: האותיות הראשונות של המילים המצורפות, אלא יש בהם יותר מהאות הראשונה בלבד. למרות זאת, הם עדיין קיצורים שנכתבים עם גרשיים, הלא כן? בנוסף, על פי הזכור לי, המילים שהתחילו כקיצורים והפכו למילים חסרות גרשיים, זה עניין של השתרשות בשפה, להבדיל, אבל כמו סלנג, ולא החלטה רישמית. תיאורטית, תפוז עדיין אמור להיות תפו"ז, ודוח אמור להיות דו"ח וכד'.

ST

New member
בדיוק,

מילים כמו תפוז, דוח ודואל - הן הלחמים. למרות שבמקור הן באו לציין ראשי תיבות, הגרשיים ירדו, והן הפכו למילה תקנית בעברית.

Boojie

New member
את טועה.

למשל: תפו"א זה ראשי תיבות, אם כי לא תקינים. תפוד, לעומת זאת (מילה שהיצירה שלה דומה לאופן היצירה של תפוז, ושנועדה להחליף את "תפוח אדמה" אבל כשלה בכך, לפחות חלקית) לא. שימי לב שבראשי תיבות מהסוג הזה (הלא תקין), ריבוי האותיות מגיע תמיד מהמילה הראשונה, פרט לאותיות שימוש. לא מכניסים גרשיים בין אותיות שמקורן באותה מילה (הא' והל'), כי בכך מסמנים כאילו הן לא שייכות לאותה מילה אלא מקורן במילים נפרדות. דואל אינו ראשי תיבות, ומעולם לא היה. זה תחדיש של האקדמיה ומלכתחילה נכתב כמילה אחת. את מוזמנת לפנות אל האקדמיה ולברר, אם הנושא מעניין אותך. אגב, על פי האקדמיה המילה דואל נהגית דואַל (כמו דואר. או גועל), ואילו הציבור ברובו מעדיף את ההגייה דואֶל.

מישי24

New member
לפי דבריך

יש המון המון המון המון קיצורים שאינם תקינים. נשמע לי לא סביר לומר שבי"ח, בי"ס ודומיהם אינם תקינים. לעניין הגיה, משום מה מעולם לא עלה על דעתי להגות אחרת מהדרך שאמרת שהיא התקינה. בכל מקרה, מעולם גם לא יצא לי לשמוע מישהו שבאשכרה הגה את המילה הזו. בדיבור תמיד אומרים אימייל וזהו... הגיוני לא להכניס גרשיים בין ה- א' וה-ל',וזו הסיבה היחידה שאני מקבלת בסופו של דבר את דבריך שזו מילה אחת. את הערותי הציניות על האקדמיה אין לי כוח לנסח עכשיו.

על הוגה הדואל

הדואל הוא מילה שאותה אימצה האקדמיה, והממציא שלה חי, קיים וכותב בפורומים של "תפוז" (ואפילו מנהל אחד מהם). הסיפור המלא - בקישורים.

קרמיט524

New member
עוד קצת

BKF (עברית) - בכיף וגם DVD = קוראים אותו בעברית "סחה" גם "דָוִידִי" (יכול להיות שתהיה בעייה עם הניקוד - השועל לא אוהב את זה כנראה, אז זה בכל מיקרה נהגה DAVIDI.)

למעלה