תעלומת השמועות

yoav298

New member
תעלומת השמועות

אני פשוט חייב לפענח את התעלומה הבאה: קיימות שמועות האומרות ש"המכללה למנהל" ו"המרכז הרב תחומי" עולים באיכותם על יתר המכללות ואף התחילו לעקוף את אחת האוניברסיטאות . בנסיוני לפצח את סוד התעלומה ולמצוא בסיס ויסוד לשמועות ניהלתי מחקר יסודי:נברתי במסמכים,תחקרתי מאות אנשים נברתי בפחים ושלחתי שליחים אך לשווא דבר החידה כמו היבשת האבודה אטלנטיס מעולם לא פוענח. חוששני שזהו עוד אחד מהמיתוסים של העולם האקדמי. האם מישהו מוכן לפתור את התעלומה? ולא,בחינות הלשכה אינן משקפות מאומה

shimrit m

New member
עזוב את בחינות הלשכה כרגע..

למרות שאולי הן כן משקפות... נושא שהוא דיי חשוב לרוב הסטודנטים למשפטים הוא ההתמחות ובפועל משרדים גדולים/משרדים ידועים מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות ואחריהם - בוגרי המכללה למנהל והבינתחומי... לא הכל חתום וסגור עדיין יש גם בוגרי נתניה, שערי משפט, רמת גן וקרית אונו שהצליחו להתברג במשרדים גדולים ומכובדים. (הבעיה מתחילה בסינון הראשוני של חלק מהמשרדים אשר כלל לא מזמנים את בוגרי המכללות "האחרות" לראיונות) אני יכולה לחשוב על הסברים אפשריים לתופעה אבל לא ממש בא לי לחשוב על זה כי אז אמעיט בערכי.

Inigo Montoya2

New member
שלי יותר גדול

חבר'ה קצת פרופורציות + רגיעון מאת: שחרפרו 05/07/07 | 14:11 ההתנצחות התמידית הזו שמתחילה ברגע שנשאלת שאלה לגבי מוסד כזה או אחר מביישת את הענף כולו. אף גורם לא הסמיף אף אחד מאיתנו לדרג בצורה כזו או אחרת את מוסדות הלימוד בארץ בכלל ואת הפקולטות למשפטים בפרט. כל עוד המועצה להשכלה גבוהה הסמיכה את המוסד המסויים להעניק תארים במקצועות כלשהם, מדובר איפו במוסד לימודים מוכר, ראוי וברמה גבוהה. עיזבו אתכם ממספרים, תשכחו ממה שאתם קוראים בעיתונים ותימנעו מסטטיסטיות משמימות. זיכרו תמיד, תואר הוא תואר. אין זה חשוב היכן הוא נלמד. בשורה התחתונה מה שמשנה הוא אישיותו של האדם, ממוצע ציוניו, כישוריו וקשריו, רצינותו ונסיון החיים שצבר. היתרון בשוק כיום לבוגרי אוניברסיטה או מכללה כזו או אחרת הוא אפסי לעומת הייתרון האנושי שיוצר אדם אמין ורציני אל מול ההפך הגמור ממנו. בעוד כמה שנים לאף אחד לא יהיה אכפת היכן למדתם, כל עוד הגשמתם (או שמא אומר הגשמנו) את חלומכם לזכות בתואר עו"ד לפני שימכם המלא. בשוק הרווי נמצאים כיום בוגרים ובוגרות מכל מוסדות הלימוד האקדמאיים בארץ. חלקם מצליחים יותר, חלקם פחות. תהיו בטוחים שלא ניתן לקטלג את מידת ההצלחה שלהם על פי מקום הלימודים שלהם, אז, לפני שנים רבות. ודבר נוסף, אדם אשר מעלה את יוקרתו שלו (ו/או את מקום לימודיו) על חשבונו של אחר, מבייש את אישיותו ואת תכונותיו הטובות. במקום לפאר את עצמכם אל מול החלשים, ובכך לתקוף במקום להגן, ספרו לכולנו עד כמה אתם מרוצים ושמחים מהמקום בו בחרתם לרכוש השכלה. תארו לנו את המרצים המעולים שלכם, ספרו על האווירה החיובית וכיו"ב. התאמצו חזק חזק ועשו זאת מבלי לערוך השוואה מטופשת בדבריכם יחד עם מוסד אחר. בצורה כזו רק תגרמו לקוראים לקבל דעות אמיתיות וסימפטיות יותר. כמו כן, משפטים שמתחילים ב"שמעתי ש...", "חבר טוב שלי אמר..." "קראתי עליהם שהם..." וכד', מסתיימים לרוב בשמועות חסרות בסיס. הימנעו מהם. בברכת הצלחה לכל הלומדים יהא מקומם הראוי והטוב - אסיים.

B L I M P

New member
בולשיט:)

אם באמת למוסד הלימודים לא היתה משמעות, אנשים לא היו נאבקים ומשפרים ציונים ונגשים שוב ושוב לפסיכומטרי כדי להתקבל למה שהם תופסים (וכנראה לא רק הם) כמוסד מוביל שיפתח להם דלתות בעתיד. מן הסתם אי אפשר לומר "מי שלמד ב X עתידו מובטח", אבל בהחלט למוסד הלימודים יש משמעות - החל מבוגרים שלעתים מעדיפים אנשים שלמדו באותו מוסד כמוהם ועד לתפיסה של המוסד בשוק שמשפיעה על הדעה הראשונית שיש על המועמד (לפעמים, אומרות השמועות, גם לא מזמינים בכלל תלמידי מכללות) עוד לפני שהכירו אותו. התפיסה שמוצגת בהודעה היא נורא אידילית - כולנו שווים, בלה בלה בלה, אבל במציאות אין זה ככה, ובסופו של דבר כנראה שכותב ההודעה הוא תלמיד/בוגר מכללה שלא הכי נחשבת בשוק והוא היה שמח להאמין שמצבו ההתחלתי זהה לזה של בוגר אוניברסיטה בעל כישורים זהים, אבל אין זה כך.

Inigo Montoya2

New member
תקרא בין השורות

יש לי את ההרגשה שלא ירדת לסוף דעתו של רושם התגובה , אתה נשמע כמו אדם שחרד לכבשת הרש שלו ולא מסוגל להפנים את השינוי שמתחיל להתגבש וליצור צורה מבחינה אקדמית וחברתית, ומתחיל לשחרר תחמושת ללא אבחנה. אם לאנשים יש תפיסה מוקדמת לגבי המוסד שלהם זו זכותם והיא לגיטימית, זה לא בהכרח הופך אותה לנכונה. כן אני גם אוהב שמועות -במיוחד אלו שאלוויס עדיין חי ומנהל מעדניה במונטנה.

B L I M P

New member
כמה דברים

ראשית, השינוי שאתה חושב שמתחיל, אני מאמינה שהשינוי הוא הפוך. לאור ריבוי המכללות שנפתחות עולה לדעתי גדולתן של האוניברסטאות - אומנם כעת ההשכלה הגבוהה הרבה יותר זמינה למי שחפץ בה, אבל רמתן הנתפסת של המכללות עדיין יותר נמוכה. שנית, אם לאנשים יש תפיסה לגבי המוסד שלהם ולאנשים הללו יש כוח והשפעה, זה מאוד הופך אותה ללגיטימית. לדוג ניקח משפטים: אם לבעלי המשרדים הגדולים יש תפיסה שאת"א הכי טובה - הם יתנו עדיפות לתלמידי את"א, עיקר השוק יתמלא בתלמידי את"א וכאשר התלמידים הללו "יגדלו" ויפתחו משרדים משלהם - גם הם ישכרו בוגרי את"א אחרים וכך הלאה וכך הלאה..המצב שיווצר זה שכולם ירצו ללמוד באת"א כי ככה הם ידעו שיש להם את הסכוי הגבוה ביותר למצוא תעסוקה. עליונותן של האוניברסטאות זו התפיסה הרווחת בקהילה - הרי כמה פעמים כבר היה שרשור על גובה תנאי המעבר מאוניברסיטה למכללה? כל השרשורים דנים ברצונם של אנשים לעבור ממכללה לאוניברסיטה. כמה אנשים מתלבטים אם לשפר ציונים או ללכת למכללה? זה אולי לא מוצא חן בעיניך, אבל התפיסה היום היא עדיין שאוניברסיטאות עדיפות על מכללות.

Sharona31

New member
אין מה לעשות

אבל המשרדים הגדולים באמת מעדיפים בוגרי אוניברסיטה ושל מכללה למנהל והבינתחומי אפשר לדבר על זה שעות אבל לא נוכל לשנות את זה זו עובדה.

למעלה