תעזרו לי...

kirail

New member
תעזרו לי...

אתמול סיימתי טירונות, ואני לא יודעת מה לעשות. הגעתי לצבא עם המון מוטיבציה, נלחמתי במשפחה שלי שלא רצתה שאני אתגייס, ובערך אחרי שלשה ימים המוטיבציה שלי ירדה לאפס וממש התאכזבתי מהמערכת הצבאית. הייתה לי הרגשה, שלאף אחד פשוט לא אכפת! נורא רציתי להיות קרבית או לעשות קצונה יעודית. הייתי פשוט מורעלת. עכשיו סביר להניח שיתקעו אותי להיות פקידה. אני פשוט לא יודעת, איך אני אעבור את השרות בלי מוטיבציהועם המון אכזבה. איך מסתדרים עם זה? אל תגידו לי לצאת מהצבא, כי בשבילי זו לא אופציה (למרות שאני יכולה לצאת על 21 אפילו מחר, אם ארצה).

lynn

New member
גם זה קורה...

קודם כל, מז``טים לרגל סיום הטירונות...וברוכה הבאה לצה``ל. וכן..את צודקת, הרבה מגיעים לצבא מורעלים, מלאי מוטיבציה לתרום ולהגיע למימוש עצמי ואז מקבלים מה שנקרא: ``הלם בקו``ם``. וכן,,צר לי לאכזב אותך, באמת לאף אחד לא אכפת כמעט. אבל אם מסתכלים מן הצד האחר, אנחנו כאן כדי למלא את חלקנו כאזרחים במדינת ישראל ועם הזמן, הגאווה ליהיות חיילת בצה``ל תחזור אלייך. הבעיה היא, שבתור מלש``בים יש לנו יותר מידיי ציפיות מן הצבא ואז כמובן האכזבה גדולה.המלצה שלי, תנסי למצוא את עצמך במערכת, לא כל התפקידים הם תפקידי פקידות. ו...תתחילי לספור את הפז``מ. u r in the army now :) שיהיה בהצלחה...

corona-18

New member
אהה.. מוטיבציה וצבא..

זה כל כך לא הולך ביחד!!! שאין לך מושג.. אבל באמת שאין לך מה להיות שבוזה.. קודם כל, שום דבר בשירות הסדיר לא דומה לטירונות.. זה פשוט שונה לגמרי (לדוג` - אין איזה רבט``ית מפגרת שתגיד לך מה לעשות). ובקשר לתפקידים.. זה נכון שלא כל התפקידים הם תפקידי פקידות (ד``א.. לא לימדו אותך בטירונות לא לזלזל בפקידות? :) ) וגם אם כן תהיי פקידה, במקרה הגרוע, תסתכלי על זה מהצד הכי חיובי שיש, שזה שאת לא כל כך תקרעי ת`תחת ולא תתרמי יותר מידי זמן מהחיים שלך לצבא... ובקיצור, תקטיני ראש!!! בהצלחה

superyal

New member
אל תתבאסי

תראי אני דיי כמוך כלומר אני מתגייסת בחודש הבא וגם אני ממש רוצה להיות קרבית וכל החברים שלי קוראים לי מורעלת ואומרים לי לחכות לרגע שבו אני אתגייס ואתאכזב. הבעיה שלי היא שרב הסיכויים שאני באמת אהיה פקידה ודיי מאוד אתבאס מזה אבל למרות הכל אני מחכה לרגע שבו אני אתגייס אני יודעת שהרבה תגובות יגיעו על המשפט הזה אבל אני מחכה לרגע שבו אני אהיה על מדים וארגיש גאווה להיות בצה``ל כמו כולם לא משנה איפה אני אהיה ומה אני אעשה כל עוד אני אבוא בגישה שיהיה לי כיף ואחלה וכל עוד אני אתאמץ ואעשה הכל כדי לתרום הכי הרבה אני בסופו של דבר ארגיש בסדר אז ההמלצה שלי אליך בתור אחת בעלת מוטיבציה גבוהה קחי הכל בסבבה לכי לתפקיד שלך על מנת לתרום ותשתדלי להתבלט אולי בסוף כן יתנו לך תפקיד מאתגר ואם לא לפחות תהני מהמסגרת ותתעלמי מכל האנשים המבואסים שנהנים לדכא כל אחד שמתגייס. רק שתדעי שלא כולם סובלים בצבא ולא כל הצבא חרא. בהצלחה

after1@after

New member
נעזור לך

לחיילת הטרייה שלום, את מתייאשת קצת מוקדם מדי, לא? עדיין לא קיבלת תפקיד, עוד אינך יודעת לאיזו מין יחידה את מגיעה, מיהם האנשים שעימם תשרתי, מהם התנאים וכיצד מתייחס המפקד. תעזבי את כל העצות של ``הנשמות הטובות`` שמודיעות שלך שבאמת החיים קשים, ותנסי לגשת לעניין בראש פתוח. אנו מציעים שתגיעי לאן שאומרים לך, ותנסי לעשות הכל בצורה הטובה ביותר בלי לעשות פרצוף מדוכא ובלי להתייאש מכותרות של תפקידים (``פקידה`` זה לא אסון). תחליטי, למשל, שאת נותנת לעצמך פרק זמן ללמוד ולהבין את הצבא - משהו כמו חודשיים שלושה. יש הרבה סיכויים שהתחושה הנוכחית שלך כבר לא תהיה רלבנטית בתום הזמן הזה. תזכרי שאנשים שמצליחים בחיים אלו אנשים שמשקיעים ונסים לעשות כמיטב יכולתם, בלי קשר לסוג התפקיד שאותו הם ממלאים. בהצלחה, צוות ``אפטר``.

יניב10

New member
עצה

היה לי פרופיל 82 רציתי ללכת לשייטת או לאיזו סיירת כל החברים שלי קראו לי מורעל ואמרו לי שאני דפוק בגלל הסכנה שבתפקיד,ריחוק מהבית,יציאות על הפנים ועוד.עכשיו יש לי פרופיל 45 על פריצת דיסק ואני חושב במבט לאחור למה בכלל רציתי ליהיות קרבי יוקרה? נו טוב אולי אבל לא מצאתי תשובה היום אני מסתכל על אנשים ג`ובניקים ואומר לעצמי כמה טוב שאני כזה.יש הרבה תפקידים שהייתי מחמיץ אם הייתי קרבי.עצה שלי אל תתיאשי כ``כ מהר תבדקי את התפקיד מבפנים ולא את השם שלו ואני יתן לך דוגמא אמיתית:חבר שלי יועד לכל מיני קורסים טובים ויוקרתיים(בניהם גם בתחום המחשבים)בסוף הטירונות אמרו לו אתה הולך ליהיות פקיד בשלישות.אבל התפקיד שלו בכלל לא כזה הוא אומנם בתוך השלישות אבל הוא בנפגעים ואין לו שום קשר לעבודה פקידותית הוא כל יום עושה ביקורות בבתי חולים.

רותם ג

New member
לכל מי ש``פוחדת`` להיות פקידה

מתי תבינו דבר אחד: השרות הוא לא רק התפקיד! הוא גם ובעיקר האנשים! גם אני פחדתי להיות פקידה ועד היום אני יודעת שזה בושה לאינטליגנציה שלי ,אבל טוב לי אפילו שהתפקיד אדיוטי ומשעמם רצח האנשים נחמדים, המפקדת שלי מקסימה וכל היום יש צחוקים. אז אמנם אני לא משקית של כלום ולתפקיד שלי יש שם שנחשב ``מביש`` אבל כשאני קמה בבוקר ונוסעת לבסיס אני לא רוצה ליתקוע בעצמי משהו בניגוד להרבה חברות שלי שבתפקידים שנחשבים ופשוט רוצות למות כל בוקר מחדש! אז נא קחו לתשומת לבכן שלא השם של התפקיד הוא מה שעושה אותו ותמיד אפשר לעבור תפקיד. וגם אם לא מקסימום שנה ו-9 זה יעבור בסוף. ודרך אגב, לא היתי אומרת לך לצאת מהצבא, זה הדבר הכי לוזר שאפשר לעשות. באמת שעדיף להיות פקידה

למעלה