תעזרו לי

גרמי

New member
אם הנוחות חשובה לך, הקליאו מצויינת

אני לא יודע למה המליצו לך לא לקנות קליאו. הבעיה העיקרית לטעמי זה שיש לה שוק מצויין, ולכן בתקציב שלך תאלצי לקנות מכונית ישנה יותר מאשר פג´ו 205 באותו תקציב למשל. בכלל, הרנו 19 זולה יותר מהקליאו ועולה עליה בכל הפרמטרים למעט צריכת דלק. לדגמים של אמצע שנות ה 90 אין בעיות אמינות, וזו קנייה מצויינת. אני מניח שעדיף לך לקנות מכונית קטנה מאשר משפחתית-קומפקטית, ולכן הייתי מציע לך לחפש בעדיפות ראשונה פג´ו 106. לא קל למצוא כאלה בתקציב שלך, ולכן אפשר גם להתפשר על ה 205 שיש לה אמינות מצויינת ונוחה מאוד לכל הדעות. (נוחה משמעותית מהסוזוקי סוויפט אותו שקלת לקנות).

suger

New member
המשך: עשיתי עוד חיפוש

נשארתי עם 3 אפשריות: 1. מזדה 323 2. אופל קורסה 3. דייסטו אפלאוז מה אתם אומרים?

sronis

New member
לא, כן ואולי

323 - לזרוק, גם היא גדולה עליך, לא? (יותר גדולה מהאימפרזה) קורסה - למה לא? מכונית חמודה ואמינה יחסית, אני בעד. אפלאוז - אני אישית לא אוהב, גם היא בסגמנט המשפחתיות, ונסעתי עליה לא מעט, היא אמנם נוחה יחסית, אבל בכל שאר התחומים נופלת בגדול. האמינות אמורה להיות מצוינת, אבל לדעתי אמינות זה לא הכל (והאפלאוז גם מכוערת כל כך...) רוני

רוני...

ה323 לא גדולה מהאימפרזה- נהפוך הוא. (הבדלים זניחים, ה323 קטנה מעט מהאימפרזה)

אם אךו שלושת האופציות הסופיות

מבחינתך, אז עצתי לך היא: חפשי את שלושת הרכבים הנ"ל במודעות, והראשון מביניהם שאת מוצאת והוא במצב טוב מאוד (יד נמוכה, טיפולים כראוי ועוד´) קני אותה. ה323 היא הכי פחות נוחה משלושתן, אבל היא גם הנפוצה מביניהן. האסטרה היא האכותית ביותר, אך היא מעט יקרה, והאפלאוז נוחה אך מיושנת. כל אחת מהן סביר ותרצה אותך, ולכן הראשונה שצצה במצב טוב מאוד תהיה הקנייה הטובה ביותר.

suger

New member
והוספתי עוד שתיים:

1. גרנד לאונה 2. אימפרזה גדולות. לא??????

גרנד ליאונה=אימפרזה.

לאימפרזה קראו בהתחלה "גרנד-ליאונה" על מנת לנסות ולשמר את ההצלחה של קודמתה הליאונה. מדובר ברכב זהה לחלוטין לאימפרזה, ורק בארץ הוא נקרא (כאמור לתקופה קצרה בלבד) גרנד-ליאונה. שאר העולם המתוקן מכיר אותו כאימפרזה. לגבי האקסנט, ראי קישור שיסביר לך למה לא כדאי לקנות אקסנט. הקישור מתייחס לאקסנט 96, אבל זה רלוונטי לכל האקסנטים שבתקציב לך.

מצמץ

New member
יאריסמטיק

1. האלמרה אפילו לא בתקציב. 2. הבחורה חושבת לקנות די-אל ואתה מתלונן על סופר-לנסר?, הסופר-לנסר היא אמינה ונותנת תמורה טובה ביחס למחירה, ונוחות זה עניין של טעם וריח. מצמץ, שחושב שצרפתית נוחה יותר מיפני, אבל לא חושב שכדאי לקנות רנו 19 כאשר יש כלכך הרבה אופציות עדיפות בשוק באותו המחיר.

הלנסר לא נוחה. נקודה.

ואת זה יגיד לך כל אדם שפוי בדעתו, שבילה ולו רגע קט בכל רכב אחר בקבוצה. הרנו 19 היא מכונית טובה מאוד, ולמרות שהיא "נעלמה" כביכול מהתודעה- היא קנייה שווה מאוד. היא מרווחת, נוחה ואמינה. מחירי המשומשות שלה מגוכחים ביחס לאכויות שלה. אם היא שקלה DL אז צריך להעניש אותה בלנסר? ואגב, הDL נוחה מהלנסר. לגבי אלמירה- ידנית שנת 96 תעלה 43 אלף, ואני בטוח שלאור ה"ביקוש המדהים" ניתן לרכוש אותה אפילו בפחות. ועדיין- לדעתי: קליאו, 19, 205, 306, 106 ואימפרזה הן האופציות הטובות ביותר לשקול.

מצמץ

New member
RE

אני לא שולל אף דבר שאמרתה חוץ מזה שאני לא מסכים איתך בנוגע לכך שהדי-אל נוחה יותר מהסופר-לנסר. נוחות מתאפינת בהרבה דברים, לדוגמא הנדסת אנוש והתנהגות ולאו-דווקא בנוחות המושב. בנוגע לאלמרה אע"פ שאני מסכים איתך שsuger תוכל למצוא בוודאות אלמירה בפחות ממחיר המחירון, קשה לי להאמין שיהיה מי שיותר על 8K אלא אם כן יש לאוטו´ בעיות. ואני מסכים איתך שה19 היא קניה מעולה, אבל אם יש 35K, אז אני חושב שעדיף לקנות רכב. בידידות מצמץ

תסביר לי רק שני דברים:

הראשון- מה כוונתך ב: "ואני מסכים איתך שה19 היא קניה מעולה, אבל אם יש 35K, אז אני חושב שעדיף לקנות רכב" מה? ה19 אינו רכב? והשני: איך בדיוק קשורה הנדסת אנוש לנוחות? או התנהגות? וללנסר אין כזה יתרון מוחץ בשני התחומים הללו, אפילו אם מתייחסים לזה. לDL הנדסת אנוש מעולה, והתנהגות (כלומר תת-היגוי מתמשך) דומה למדי ללנסר, ונוחות הנסיעה בה טובה יותר ומושביה טובים במקצת מאלו של הלנסר הזוועתית. זה נוחות. לא הנדסת אנוש, לא אכות חומרים ולא עיצוב.

מצמץ

New member
אז ככה

בנוגע לראשון הסיומת היא: אחר. בנוגע לשני, אני לא חושב שהדי-אל והלנסר מצטינות בזה אבל הצטינות זו לא הנקודה. בוודאי שהנדסת אנוש קשורה לנוחות, ועיצוב ואיכות משפיעים גם על ההרגשה והאוירה הכללית ברכב (מה לעשות זאת עובדה, אתה יכול לשאול כל מעצב רכב והוא יגיד לך שזה נכון). מצמץ, אחד מהדברים שיפים כלכך במכוניות זה איך שכל הגורמים משתלבים ביחד ומשפיעים אחד על השני.

אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים.

נוחות היא התחושה המתקבלת מנסיעה/נהיגה ברכב, בשילוב של המושבים ושיכוך המתלים את תנאי הדרך. אווירה היא שילוב של נוחות עם שאר מאפייני הרכב, ובכלל זה מרווח, איכות חומרים, הנדסת אנוש ועיצוב. נוחות לא שווה אווירה, נוחות זה פרמטר נפרד שקשור אך ורק לאכות המושבים ולמידת שיכוך המתלים/בולמים.

ודוגמא מ"החיים"...

לפז´ו 309 יכולת שיכוך מעולה, וכשהמושבים חדשים היא נוחה להפליא, מעבר למרבית מתחרותיה. ל309 יש גם הנדסת אנוש ואכות חומרים גרועים. אבל עדיין ה309 נוחה יותר משמעותית גם מהסופר לנסר בעלת אכות ההרכבה והנדסת האנוש העדיפים, ואפילו נוחה יותר מה307 החדישה לה אווירה אכותית במיוחד ומרווח עדיף בהרבה.

sronis

New member
אבל תשים בנאדם ממוצע בתוך 309

ואח"כ תעביר אותו ל-307... שום סיכוי שבעולם שהוא יגיד לך שהוא מעדיף את ה-309... אפילו אם היא מעט נוחה יותר... תאמין לי, ישבתי ב-307 במשך כמעט שעה בכל מיני סוגי כבישים, והיא פשוט נהדרת. זה שהיא טיפה פחות נוחה מה-309 לא יגרום לי או לאף אחד אחר להעדיף את ה-309 על פניה... רוני, מאוד מאוד התרשם מה-307

אם מתפשרים על ממוצע...

אז אולי אפשר לפטור את ה307 כ"נוחה". אבל אני לא יכול להתעלם מהיותה לא נוחה- אפילו שה"אווירה" בה נהדרת. אם היית יושב עם עיניים מכוסות ב309, ואז עובר ל307 כשעיניך עדיין מכוסות, היית אומר שה309 נוחה בהרבה- שכן במקרה של ה307 האכות והעיצוב בתא הנוסעים שיחקו תפקיד בהערכתך את נוחות ה307. כמו כן, ה307 נמצאה על ידי כפחות נוחה גם מהמגאן. ה307 פשוט לא מצטיינת בתחום הזה, במיוחד במהירויות חוקיות ועירוניות. ה309 נוחה משמעותית מה307, ואם לא היית יודע באיזה רכב אתה יושב והיית נדרש לומר מהם ההבדלים, היית מציין בברור שה309 נוחה משמעותית. נכון, היא מסכנה ומתפרקת- אבל היא נוחה להפליא, הרבה מעבר למקובל כיום במכוניות כמו ה307, גולף, ואפילו הקסארה מתוחת הפנים. צריך רק לזכור להפריד בין האווירה והאכות- לנוחות. רועי, מאוכזב מאוד מנוחות ה307, ומההיגוי. אגב- אם כבר מתעסקים באדם הממוצע- הוא הרי לא יבחין בהבדל נוחות בין הלנסר למגאן ל307 לליאונה, ולא לפי הממוצע אתה רוצה להמליץ, נכון?

למעלה