תעזרו לי

suger

New member
תעזרו לי ../images/Emo92.gif

אני בחורה רווקה. רוצה אוטו בינוני. אוטומטי. מחיר: עד 35,000 ש"ח שנים: בין 93-96 שיהיה אמין ונוח עם עלויות לא יקרות. שאני לא אצטרך להיות במוסך של שני וחמישי. אני כבר מחפשת המון המון המון המון זמן אבל אני סתם מתקשקשת. אני לא מבינה בזה יותר מידי לכן רציתי לשאול אם יש כאן אנשים עם ניסיון או פשוט מבינים במכוניות: אני מתלבטת בין: יונדאי אקסנט/ סוברו די אל/ סוזוקי סוויפט. אני כבר רוצה להחליט על מה ללכת כדי לקנות כבר. אשמח לשמוע מה אתם חושבים- גם על הדגמים שאני מתלבטת ואם אתם חושבים על אחרים גם.

sronis

New member
קצת עזרה

אז אני מבין שהאמינות היא ערך חשוב מאוד, נכון? בכל מקרה, בקשר לאפשרויות שהעלית - תזרקי את האקסנט - חרא של אוטו. אותו הדבר בקשר לסוויפט. (היא אפילו יותר גרועה). בקשר לסובארו - בשנים האלו אין כבר דיאל, יש אימפרזה, שהיא טובה ב-ה-ר-ב-ה. זה רכב משפחתי לכל דבר, ולא בדיוק סופר מיני. אני לא יודע בדיוק מה המחיר של כזאת מכונית מהשנתונים האלו, מה שאני כן יודע זה שהיא נוחה מספיק ומאוד אמינה. איציק מבין באימפרזה הכי טוב, ואני בטוח שהוא ישמח לעזור לך כשהוא יכנס. הייתי ממליץ לחשוב גם על פז´ו 106 בתור מכונית קטנה, נוחה, אמינה ומהנה. רוני

suger

New member
שאלות בהמשך ל...

האם יש עוד אנשים שחושבים/יודעים שאקסנט הוא על הפנים של אוטו? דווקא אני שמעתי שאימפרזה יותר דפוקה מדיאל...חוצמיזה שהיא ענקית לי. אני יודעת שדיאל יש רק עד 93´ אבל עדיין- האם שווה לקנות אותה? פזו 306 - האם יש אוטומטי ב- 95´?

sronis

New member
אקסנט, אימפרזה, דיאל ו-306

בקשר לאקסנט - תני לי לנחש, הרבה אנשים שאת מכירה שיש להם אקסנט מאוד מרוצים מהאוטו, נכון? אני מכיר גם כאלו, וכל מה שאני יכול להגיד זה - אין לי מושג מה רמת הידיעות וההבנה שלהם ברכבים, אבל האקסנט היא בהחלט מהמכוניות הפחות טובות, בטוחות, נוחות, מהנות, חזקות, וכולי וכולי שאני מכיר. אימפרזה יותר דפוקה מדיאל? איפה את חיה?
היא החליפה אותה, והיא עולה עליה בכל תחום. הרבה הרבה יותר מודרנית ממנה. זה כמו שיהיה לך עכשיו 100 שקל ואת תקני 306 במקום 307 חדשה, הרי ברור שה-307 תהיה מודרנית בהרבה. והדיאל לא קטנה בהרבה מהאימפרזה. לא הייתי ממליץ על דיאל בשום אופן, היא מכונית מיושנת ויתרונה היחיד הוא באמינותה. אפילו אקסנט יותר טובה. פז´ו 306 - תופתעי אבל למרות שזה לא נראה כך, ה-306 גדולה כמו ואולי אפילו מעט יותר מהאימפרזה. גרסה החמש דלתות אמנם קצרה יותר באורך הכללי כי אין לה בגאז´, אבל בסיס הגלגלים, הגובה, הרוחב וכולי הם גדולים באותה המידה או אפילו יותר. יש אוטומטי ב-95, כמובן, אבל כמה אזהרות: ה-306 מכונית רגישה יותר מהאימפרזה, זה לא אומר שהיא לא אמינה, זה אומר רק שצריך לשמור עליה יותר טוב, והכי חשוב - למצוא אחת מטופלת היטב ועם הסטורית טיפולים מלאה, ובמצב טוב. מנוע ה-1.4 מעט חלש, ו-1.6 חלש גם יחסית באוטומט. אם את לא מחפשת הרבה כוח, זאת בחירה טובה, אבל האימפרזה למשל תהיה חזקה יותר (לכן אני ממליץ מנוע 1.8) בכל מקרה, ה-306 טובה יותר מהאימפרזה בהרבה תחומים של נוחות, הנאה מנהיגה וכולי. רוני

suger

New member
יקרררררררררר

פיג´ו 306 מנוע 1800 אוטומטי שנת 95 עולה ע"פ לוי יצחק כ 45000 ש"ח. אני מקציבה עד 35,000 בלבד!!!!!!! גם גרנד לאונה אימפרזה 95 מנוע 1600 עולה מעל 40,000!!!

אז במחיר כזה לכי על...

רנו 19 שנת-96 (1.8 אוט´ יעלה לך 36 אלף). או קליאו 94´- (כ34 אלף ל1.4 אוט´). אופציות נוספות- 205 משנת 97/96 (שנת 96, מנוע 1.6 אוט´ תעלה לך 30 אלף), או 106XS אוטומטית משנת 95/96 שתעלה 30 אלף לשנת 95. כולן מכוניות טובות- ובגיר ידני תוכלי להשיג שנתון גבוה יותר אפילו ולהנות ממחיר עדיף, צריכת דלק נמוכה יותר, אמינות מוגברת ואחזקה זולה יותר.

שי ©

New member
עוד אופציה מעניינת...

אופל אסטרה. יותר זולה מה-306, מציעה שילוב מנוע-גיר עדיף משמעותית, חסכונית יותר וזולה יותר. היא מעט נחותה מה-306 בשיכוך הבורות ובהנאה בסיבובים, אך זה כנראה לא מעניין אותך במיוחד. שי

© DrorZi

New member
את רוצה רק אוטומט ../images/Emo35.gif

אז ככה, בואי נעבור על האפשרויות שהעלת ושהעלו שאר חברי הפורום כל הארופאיות (חוץ מהקליאו, התיחסות בנפרד) נפסלות כי הן לא אוטומטיות ואם כן הרבה מעל למחיר. יונדאי אקסנט מהר מהר לוותר, בטח מהשנים האלה בהם המתלה קדמי ימני נשבר ללא התראה, הרכב סכנה בטיחותית לנהג ולסביבה. סובארו זה רעיון טוב, הרכב אמין אבל אני חושב שטיפה גדול לך (פיזית) סוייפת, רכב עירוני בסיסי ואמין מאוד, פתרון טוב אם את מוצאת אחד כזה שמור ובתנאי שמראש את יודעת שמדובר על רכב מאוד מאוד בסיסי (מבחינת נוחות והתנהגות), כנל על דיהטסו שרייד מאותם שנים. עלית מדרגה קלה בנוחות זה כמו שהוצא לאנסר/דיהטסו אפלאוז. הקליאו אינה נוראה כלכך כמו שאמר לך, יתרונותיה על היפניות, נוחות נוחות ושוב נוחות, חסרונות: הרכב מצריך תחזוקה יותר קפדנית וסביר שיתקלקל טיפה יותר, הוא יחסית אינו זריז כמו היפניות. לסיכום נשארנו עם : סובארו DL (נדמה לי שיש עד 93) לאנסר (עדיף הדגם עם 12 השסתומים) אפלאוז. סוייפט/שרייד, יתרון: שנים מתקדמות יותר מאשר הלאנסר/אפלאוז.
דרור זי, רווק 25, אבל תפוס חזק...

דרור, אני חושש שאתה טועה.

לא כל הארופאיות נפסלות- כפי שכבר כתבתי: גרסאות אוט´ ל106,205, רנו 19 ולקליאו כולן עומדות במסגרת התקציב, כמו גם האסטרה של אופל.

© DrorZi

New member
אין לך מה לחשוש, אכן טעיתי

שחכתי את הרנו 19 שאכן היא אפילו אופציה יותר טובה מהקליאו היות ומכילה את כל המכלולים הראשיים וזולה ממנה, חסרון יחיד קטן האוטו טיפה יותר גדול. על האסטרה לא חשבתי, גם אופציה מעניינת. 205, 106 אוטומטיות יש בודדות אם בכלל ולכן לא התיחסתי עליהן כי אני גם לא מכיר אותן, זה נשאל את מי שמכיר. עדין האופציה היפנית נראית עדיפה היותר ויש פה חשיבות גבוהה מאוד לאמינות וחשיבות נמוכה להנאה מנהיגה.
דרור זי, קורה ....

Moran84

New member
תגידו? - איך ניראית רנו 19?

פשוט תמדי מדברים על מהכונית הזאת ועדיין לא ראיתי אותה על הכביש.., או שראיתי ולא זיהיתי אותה

itzik93

New member
התקציב גבולי כשמדובר ביפאניות

מהדור המתקדם יותר ולא על ה DL והלאנסר. אם מדברים על אירופאיות קומפקטיות אוטומטיות, ה 106 תהיה מצויינת. אם מדברים על יפאניות קומפקטיות בשנתונים אלו - לא ניתן למצוא אחת באמת נוחה - אלא אם כן מדברים על מאזדה 121 שאותה די קשה למצוא ואת מחירה אינני יודע. אם מדברים על משפחתיות קומפקטיות אוטומטיות יפאניות (דהיינו סובארו אימפרזה וחברותיה לקבוצה) כאן המצב הוא מאוד גבולי, יש מכוניות די טובות (ביחס ללאנסר והלאונה/DL שהזכרת) שיכולות לעשות עבורך את העבודה במחיר סביר. מבחינת תקציב, המאזדה 323 היא הכי זולה, ב 35K תוכלי לרכוש אחת מודל 93-94 - האימפרזה יקרה מעט יותר ואחריה הקורולה וההונדה היקרות. מאחר ואת מחפשת אמינות מעל הכל וגם נוחות, אין ברירה אלא להתפשר על משפחתית קומפקטית יפאנית או אירופאית קומפקטית. במודלים אלו (תחילת שנות ה 90) היפאניות עדיין נהנות מאמינות טובה יותר ביחס לאירופאיות, במיוחד לאור העובדה שמאז עברו כבר כמעט 10 שנים ונושא האמינות משחק תפקיד לא קטן לטובת היפאניות - כמובן שדבר זה משתנה מרכב לרכב בהתאם ליחס שהוא קיבל ב 10 שנים האחרונות כך שמומלץ לבדוק היטב כל רכב, גם אם הוא יפאני, ולא לקנות "על עיוור". האירופאיות מאז ומתמיד הראו אמינות מכאנית טובה מאוד ורוב הבעיה נעוצה במערכת החשמל שלהן שנוטה לעשות בעיות לעיתים (בהתאם למצב רוח של האוטו). אם את לא מוכנה להתפשר על כניסה למוסך אחת לכמה זמן לתיקון, קחי יפאנית (כמו האימפרזה). בתקציב של 35K ש"ח, תעשי לעצמך טובה ותקני משהו מתקדם ככל שניתן - ותזנחי את ה DL והלאנסר בצד לבינתיים. בהצלחה איציק

מצמץ

New member
איציק ודרור

רק בשביל שהדברים יהיו מובנים (ובלי שום קשר לדעתכם שנכתבה). אני דיברתי על ה סופר לנסר ולא על הלנסר. מצמץ, שמדגיש בגלל שהוא לא היה בטוח לאיזו מהם התכוונתם בדבריכם.

itzik93

New member
מצמץ ומצמץ

כשאתה מתכוון לסופר לאנסר - תגיד סופר לאנסר וכשאתה מתכוון ללנאסר - אז תגיד לאנסר אני לא צריך להתחיל לנחש ולפענח מה אתה אומר ולמה אתה מתכוון את שלבי ה UNSEEN באנגלית כבר עברתי - וממש אין לי חשק לחזור לשם
הכל בידידות
איציק - לא מבין מה קורה לו...

itzik93

New member
Dont Cry מצמץ ../images/Emo13.gif

אם אמרת סופר-לאנסר, למה אתה חוזר על זה ? רגע ! אתה רומז עליי ועל דרור-Z שאנחנו דיסלקטים ? לא מבינים ? אהבלים ? זה מה שאתה בא להגיד ? כי אם כן, אני מודיע לך שלא כדאי לך לבוא למפגש כי אני עלול להביא את מוריס וז´וז´ו מהשכונה´שלי ותאמין לי שהם לא נחמדים כל כך
סתאאאאאאאאאאאם אסור לצחוק ? בידידות איציק

אם את חושבת בכיוון של אימפרזה אז

תקחי בחשבון גם טויוטה קורולה ולנסר/סופרלנסר (שנת 93/94). את תתפלאי עד כמה המכוניות האלה אמינות, אבל הן בקבוצה של משפחתית קומפקטית. אם את רוצה משהו קטן יותר (ואמין) אז כדאי לך ללכת על גולף אבל העלות שלה במסוך והטיפולים השוטפים ממש גבוה. . . DJ made in israel

מצמץ

New member
ראשית כל

עדיף לך לרדת מהאופציות שרשמת כי בתקציב ששיש לך אין סיבה לרדת לזנות. הייתי ממליץ לך למתמקד בעיקר ברכבים אלו: דייהטסו אפלאוז, מיצובישי סופר-לנסר , סובראו גרנד-ליאונה, פיג´ו 306, פיג´ו 106 (עם מנוע 1.4 ומעלה) ופיג´ו 205 מנוע 1.4 לפחות ומשנת 96 ומעלה. ישנם עוד כמה אלטרנטיבות נחמדות, אבל לדעתי הדגמים הנ"ל שרשמתי הן האופציות העיקריות ששווה לבדוק אותם.

סופר-לנסר??

קבעת לה גם תור לכירופרקט? אם לא שמת לב היא ביקשה נוח. בסכום הזה, רנו 19 (ממש עד 95), פז´ו 306/106/205, אימפרזה, אלמירה, ורנו קליאו יעשו את העבודה מעולה.

למעלה