אבל סלעית
בכל התגובות שלך את מתעלמת מנקודה אחת פשוטה ופעוטה- שימוש בסמים זה לא חוקי! כרגע לא מעניינות אותי ההשפעות של אלכוהול מול ההשפעות של עישון סמים... אני לא חושבת שהנושא הזה פתוח בכלל לדיון, או שיש איזשהו מקום להשוואה, כי אני מדברת איתך על משהו לא חוקי בכלל...! עזבי לרגע את העובדה שגם אלכוהול די מגעיל אותי (אני יכולה להזכיר לך את השיחה הקטנה שלנו שנגענו בנושא- קצת לפני מתעניינים... הדעות שלי נוגדות גם את השימוש באלכוהול, ולא- אני לא שותה בשביל הכיף עם החבר'ה, שותה במועדונים או אפילו בליל הסדר... הטעם של זה מגעיל אותי, ואנשים שמתלהבים מ"לשתות" לא מלהיבים אותי במיוחד), אבל ההבדל הוא שפה אנחנו מדברים על נושא מוגבל בחוק... תשמעי, מעבר לעובדה שסמים מגעילים אותי מעצם השימוש בהם, אני גם לא רוצה שהחברים שלי יהיו עבריינים. אז זה לא רק השימוש בסמים שעושה להם ריח מסריח, גורם להם להתמסטל ולעשות שטויות, ועלול לגרום להם להתמכר- זה גם עצם העובדה ששימוש בסמים הופך אותם לעבריינים. עכשיו תדברי איתי על זה שאנשים בגיל קטן מ-18 שותים... נכון. אבל אם אני זוכרת נכון- החוק אוסר מכירה לקטינים... ז"א שאם אח שלי קונה לי טקילה ואני שותה זה לא נורא... אבל בעיני זה כן... גם זה סוג של עבריינות (בעיני). איך את בכלל יכולה לדבר על אלכוהול מול סמים?... זה משהו חוקי מול משהו לא חוקי... בדיוק כמו שאני לא אהיה חברה של גנב, רוצח, או אנס (אמנם העבירות האלה יותר חמורות, אבל גם הן עבירות), אני גם לא אהיה חברה של בנאדם שעובר על החוק ע"י עישון סמים... ולגבי ההשפעות של אלכוהול שדיברת עליהן, שהן כביכול יותר חמורות... תראי- אני לא באה לעשות טבלת השוואות כמו בבצפר, אבל יש כל כך הרבה סיפורים על מעבר לסמים קשים דרך עישון סמים קלים... ההתמכרות הזאת שגוררת אותך לתוך איזשהו חור שחור שאין לך דרך יציאה ממנו... זה זוועה וגם- כמו שנעם וגל כבר כתבו ותיארו- ההשפעות של עישון גראס הן לא כ"כ קלילות ולא משמעותיות כמו שנוטים לתאר אותן... רק אתמול היה סרט על זה "מכתבים מרישיקש"... יש גם הצגה, שכחתי איך קוראים לה, על ילדה בגרמניה, שמתחילה מגראס, ומדרדרת במהירות לדברים הרבה יותר חמורים...