תעזרו לי פה

פIלי

New member
אם הוא חבר רק של מי שתואם אותו

אידאולוגית, הוא בטח היה מאוד מסכן בגן. אני מניח שהתכונות שאתה מחפש בחבר לא כוללות שהוא יתאים אותך אידאולוגית. ככה זה לפחות אצלי. רוב החברים שלי, או חלק גדול מאוד מהם (במיוחד התנועתיים שמהם) מעשנים. לא כל יום כמובן (אולי חוץ מאיזה 2 שמעשנים בתדירות גבוהה מאוד) אבל פעם ב.., ואני לפעמים יושב איתם אבל לא מעשן, וזה לא מפריע לי.. זה רק גראס, וגראס זה לא דבר כל כך גרוע. בוא נגיד שאלכוהול לא הרבה פחות גרוע. ואידאולוגית? אני לא חושב שיש לי חבר ש"תואם אותי אידאולוגית".

היי! כתבתי תגובה וזה לא מופיע!

שמע, זה לא שאני "לא חבר" של מי שלא תואם אותי אידאולוגית! יש לי מלא חברים שלא חושבים כמוני . אני לא שולל דעות שונות משלי. אבל סמים זה לא אידיאולוגיה! ואל תגידו לי שזה פחות גרוע מאלכוהל - תעשו לי טובה. סמים זה סמים. אין לזה שם אחר. וזה לא שהן מכירות מישהו שמעשן גראס מדי פעם - מילא... הן קונות לו את הציוד! אותי זה מגעיל.

ה טמבל

New member
יש לי שאלה

יפריע לך שחבר שלך יעשן סיגריות או ישתה אלכוהול?(ויש לך חברים כאלו) יפריע עד כדי כך שלא תרצה להיות איתו בקשר? נשמע לי קצת מוגזם, זה לא שהן מנסות למכור לך ולאחותך הקטנה סמים, הם בסך הכל קצת קרובות לזה יותר ממך. אם באמת מפריע לך שהן עושות את זה והן חשובות לך, תדבר איתם ותנסה להשפיע עליהן. לנתק איתם קשר לא באמת ישנה משהו אתה יודע. אני מכיר אותך כאחד שתמיד מחפש יוזמות חדשות ואיפה אפשר לתרום. אז הנה זה מול העניים שלך, תשפיע עליהן. ושוב אני יחזור על מה שאמרו פה, דבר איתן ואולי תבין שזה בכלל סתם מעשה שהן לא חשבו עליו, ולא משהו רציני, באמת עניין של הגיל, עושים שטויות לפעמים. לגבי אותו מר ב', הוא באמת אדיוט, אבל זה כבר משהו אחר.

fresh mishmesh

New member
סמים זה כן אידיאולוגיה

ז"א- הם בהחלט יכולים להיכלל באידיאולוגיה... למשל- האידיאולוגיה שלי היא לא להתקרב בכל צורה שהיא לסמים, מה הבעיה? למה זה לא אידיאולוגיה? הכוונה שלי לא הייתה שכל החברים שלי חושבים בדיוק אותו דבר כמוני, אלא שבנוגע לסמים המחשבה שלנו מאוד מאוד מאוד מאוד דומה אם לא לומר זהה... כי אם זה לא היה ככה, אני לא כ"כ בטוחה שהינו עדיין חברים טובים...

נ ו ם

New member
דווקא כשאני חושבת על זה רוב החברים

שלי מאד תואמים אותי אידיאולוגית. אני לא ממש מסננת את האנשים שאני מכירה לפי האידיאולוגיה שלהם אבל מחתחברת בדרך כלל לאנשים ש"תואמים אותי אידיאולוגית" כמו שכתבת. לא ספציפית בנושא סמים. באופן כללי. דווקא היה לי מאד כיף בגן.

fresh mishmesh

New member
אל תהיה מצחיק

נראה לי שבנאדם עובר *איזושהי* התפתחות מתקופת הגן בנוגע לבחירת חברים... אתה לא חושב? דבר איתי אם החדשות האלה עוד לא הגיעו אליך אתה לא חושב שיש לך חבר שתואם אותך אידיאולוגית?... סבבה... לי יש. ואני לא מדברת על אידיאולוגיה פוליטית, אלא למשל על העובדה הפשוטה של עישון סמים (קלים או לא). כן- אין לי חברים שמעשנים, התנסו בעישון או היו שותפים בקניית מוצרים לעישון סמים. אני מכירה אנשים שעשו את כל אחד מ-3 הדברים הנ"ל, אבל זה עדיין לא אומר שהם חברים שלי... הכי הרבה- ידידים... לגבי, ולגבי בלבד- כדי שאני אהיה חברה של מישהו, אני חושבת שצריך להיות איזשהו קו הסכמה של שנינו... כי אם אחד החברים שלי היה מתגלה כמעשן סמים, אני לא חושבת שהקשר בינינו היה נשאר כ"כ טוב... או נשאר בכלל... ובגלל זה קל לי להבין את טיילר- כי לו קשה לדבר עם חבר א' שלו על הנושא בכלל... אני אולי הייתי מנסה לדבר עם החבר שלי, אבל עדיין יער- ואין לך מה להגיב לזה בציניות שלך- אני אישית לא חושבת שהייתי רוצה להיות חברה של בנאדם כזה... מצטערת מאוד, אבל זה לא תואם את האידיאולוגיה שלי (ועל זה דיברתי).

אני לא חושבת שהייתי ברורה כ"כ במה

זה מה שניסיתי להגיד.. בשביל זה יש את ניצן!

S a l i t

New member
אבל תראי

אני ייחסתי את השאלה של טיילר במובן אחר מה שמפריע לטיילר זה העישון הספיציפי של סמים כי זה אסור לפי החוק? כי את יודעת מה בואי נהיה ריאליות רגע - אלכוהול, שהוא כן חוקי, יוצר ה-ר-ב-ה יותר נזק מאשר גראס. התופעת לוואי היחידה של גראס היא שיש עלולה, וגם זה לא תמיד, לגרום לאיבוד הזיכרון לטווח הקצר. עכשיו, אם השימוש בסמים מפריע לטיילר, אז אני מניחה שהוא היה מתנגד בחריפות לאלכוהול, שרוצח את הכבד שלך ותופעת הלוואי שלו - ההאנגאובר, הרבה יותר חמור מההשפעות של הגראס. ואני רוצה להבין אם זה המצב באמת, כי אם הוא מוכן להקריב חבר בגלל שימוש בסמים (שאני אישית רואה בחברים כמשהו מעל הכל, לא אכפת לי שיעשנו.), אז מה זה אומר לגבי קהילת החברים שלו שמשתכרת? ואני דיי בטוחה שיש כאלה.. הדעה שלי בנושא היא כזאת - בתור אחת שלא מעשנת, לא סיגריות, לא סמים ולא שום דבר. אני יכולה להגיד שהשימוש של חבר שלו בסמים, או תמיכה בנושא, לדעתי לא צריכה להטריד אותו. ואם זה עדיין מפריע לו, שינסה להוציא אותו מיזה ושיש לו אחראיות כחבר לזה שחבר שלו ייגמל.

קיבלתי

בלי קשר - אני פה, אני קורה מה שאת רושמת, את יכולה לפנות אלי בגוף שני :) ועדיין -השימוש בסם מגעיל אותי. התמיכה בשימוש בסמים גם מגעילה אותי, במיוחד כשזה בא מהם...

S a l i t

New member
וזה בסדר גמור שזה ככה!!!

טיילר מה שאני שואלת זה אם הבנתי נכון - השימוש בסמים מפריע לך, והשימוש באלכוהול - לא?

לא

אני לא רואה את השימוש האלכוהל גרוע כמו השימוש בסמים אני לא חושב שאפשר להשוות את מה שגראס גורר אליו לאלכוהול... חוץ מזה, בואי רגע נחשוב על זה שחבר א' לא מעשן בעצמו ולא מתכוון לעשן ומודע לזה שגראס זה לא חוקי ובלה בלה... אבל הוא קונה לחבר ב' ציוד...

נ ו ם

New member
מסכימה עם הפסקה הראשונה בהחלט

לא ראיתי בנאדם בגילנו שמחק את עצמו/נהרס וכו' מאלכוהול. (ואני לא מתכוונת לערב אחד בשבוע אני מתכוונת באופן נרחב יותר). אבל סמים "קלים"? ראיתי יותר מדי אנשים בארבעת בתי הספר שאני מכירה בצפון (3 בעמק ואחד בהר) שנמחקו/נהיה צל של עצמם/שבר כלי וכו'. וחבל לי, כל כך חבל. ובעיני, מתחסדת שכמותי, ענין החוק גם כן משחק כאן תפקיד.

S a l i t

New member
אבל נעם

אני לא חושבת שאת אי פעם תראי בנאדם בגילנו שמחק את עצמו/ נהרס וכו' מאלכוהול מסיבה מאוד פשוטה.. דברים כאלה לא קורים בשלב כ"כ מוקדם. אבל תחשבי על זה אני מוכנה להבטיח לך שכל אלכוהוליסט בן 45 שכבר החיים שלו מצויים בטמיון, אז שתחילת דרכו נבעה מהבירה שהוא שתה כשהוא היה בן 15 או 17 או משהו כזה.

ה טמבל

New member
אלכוהליסט בן 45 כן דפק לעצמו את

החיים, אבל רוב בני הנוער ששותים, רובם הגדול לא מתמכרים לזה וובצבא כבר מפסיקים לשתות הרבה. לעומת הרבה מאוד שמתמכרים לסמים וכולם התחילו מהגראס. אחד האנשים שהיה מהחברים הכי טובים שלי, היו מכור עמוק, הרבה מעבר לגראס, הוא לא חבר שלי בגלל שאני ניתקתי קשר, אלא בגלל שהוא התנתק ממני כי לא עישנתי איתו. ואותו חבר התחיל פשוט מאוד מלעשן קצת פה וקצת שם פעם בכמה זמן, היום הוא דפוק לגמרה, אבל ממש דפוק, לא מגייסים אותו, מהבוקר עד הערב הוא מסומם, יש לו תיקים מפה ועד הודעה חדשה על סמים וסחר. אותו חבר דרך אגב בכיתה י היה מד"צ בתנועה, ילד באמת טוב, פשוט נדפק באיזה שלב. ונכון ההשפעה המיידית של הגראס עצמו היא לא רצינית במיוחד, מזכירה מאוד אלכוהול(לא שניסיתי אבל ראיתי הרבה פעמים חברים שלי בסטלה), אבל מי שמתמכר לגראס תמיד ירצה עוד, ואז כשה הופך לסמים יותר קשים זה כבר דופק לו תצורה.

fresh mishmesh

New member
אבל סלעית

בכל התגובות שלך את מתעלמת מנקודה אחת פשוטה ופעוטה- שימוש בסמים זה לא חוקי! כרגע לא מעניינות אותי ההשפעות של אלכוהול מול ההשפעות של עישון סמים... אני לא חושבת שהנושא הזה פתוח בכלל לדיון, או שיש איזשהו מקום להשוואה, כי אני מדברת איתך על משהו לא חוקי בכלל...! עזבי לרגע את העובדה שגם אלכוהול די מגעיל אותי (אני יכולה להזכיר לך את השיחה הקטנה שלנו שנגענו בנושא- קצת לפני מתעניינים... הדעות שלי נוגדות גם את השימוש באלכוהול, ולא- אני לא שותה בשביל הכיף עם החבר'ה, שותה במועדונים או אפילו בליל הסדר... הטעם של זה מגעיל אותי, ואנשים שמתלהבים מ"לשתות" לא מלהיבים אותי במיוחד), אבל ההבדל הוא שפה אנחנו מדברים על נושא מוגבל בחוק... תשמעי, מעבר לעובדה שסמים מגעילים אותי מעצם השימוש בהם, אני גם לא רוצה שהחברים שלי יהיו עבריינים. אז זה לא רק השימוש בסמים שעושה להם ריח מסריח, גורם להם להתמסטל ולעשות שטויות, ועלול לגרום להם להתמכר- זה גם עצם העובדה ששימוש בסמים הופך אותם לעבריינים. עכשיו תדברי איתי על זה שאנשים בגיל קטן מ-18 שותים... נכון. אבל אם אני זוכרת נכון- החוק אוסר מכירה לקטינים... ז"א שאם אח שלי קונה לי טקילה ואני שותה זה לא נורא... אבל בעיני זה כן... גם זה סוג של עבריינות (בעיני). איך את בכלל יכולה לדבר על אלכוהול מול סמים?... זה משהו חוקי מול משהו לא חוקי... בדיוק כמו שאני לא אהיה חברה של גנב, רוצח, או אנס (אמנם העבירות האלה יותר חמורות, אבל גם הן עבירות), אני גם לא אהיה חברה של בנאדם שעובר על החוק ע"י עישון סמים... ולגבי ההשפעות של אלכוהול שדיברת עליהן, שהן כביכול יותר חמורות... תראי- אני לא באה לעשות טבלת השוואות כמו בבצפר, אבל יש כל כך הרבה סיפורים על מעבר לסמים קשים דרך עישון סמים קלים... ההתמכרות הזאת שגוררת אותך לתוך איזשהו חור שחור שאין לך דרך יציאה ממנו... זה זוועה וגם- כמו שנעם וגל כבר כתבו ותיארו- ההשפעות של עישון גראס הן לא כ"כ קלילות ולא משמעותיות כמו שנוטים לתאר אותן... רק אתמול היה סרט על זה "מכתבים מרישיקש"... יש גם הצגה, שכחתי איך קוראים לה, על ילדה בגרמניה, שמתחילה מגראס, ומדרדרת במהירות לדברים הרבה יותר חמורים...

למעלה