תעזרו לי לחשוב רגע

זה יראה רע מאוד...

לקחת ימי מחלה על השבועיים האחרונים של אוגוסט כשאין קייטנות, ועוד אחרי שהיא ביקשה חופש וסורבה - יראה רע מאוד מאוד....

rnavina

New member

(לא קשור כל כך לשאלה הספציפית של מותק)

למיטב ידיעתי, עובד צריך לתאם מראש את ימי החופש עם המעסיק.
הוא לא יכול לקבוע עובדה שבתאריך X הוא יוצא לחופש.

(שוב, לא קשור לשאלה של מותק ואם לגיטימי או לא לאפשר לה חופש באוגוסט, במיוחד נוכח הלחימה האחרונה שקצת שבשה תכניות לאנשים).

יוליק12

New member
גם אני רואה בכל שנה ותוהה

אין בכלל בכלל קייטנות באוגוסט? או בחלק האחרון של אוגוסט?
ואיך זה שלא קם איזה יזם זריז שכן עושה קייטנות בשבועיים האלו? הרי בטוח שתהיה לו תפוסה מלאה.

rnavina

New member
אין הרבה. אגב, אצלנו העמותה שמפעילה את הצהרון והקייטנה

ביקשה מהעיריה אישור לעבוד עוד שבוע כך שיהיו רק שבועיים של חופשה (בגלל הזזת התחלת שנת הלימודים ל-1 בספטמבר) והעירייה לא אישרה

וחוץ מזה, בעייתי לשלוח ילדים קטנים לקייטנה של שבועיים בה הם לא מכירים עוד ילדים.

יוליק12

New member
מוזר

שהעירייה לא הסכימה. אבל יש גם מקומות פרטיים, לא?אפשר לשלוח ילד עם עוד חבר, ואם לא, הם מסתדרים, מנסיון.

נושי 14

New member
אני מניחה שהעירייה לא הסכימה כי זה במבנים שלה

והיא רוצה להשאיר לצוות זמן להתארגנות לתחילת השנה (מבנים שצריך לשפץ/לצבוע, צוות שמכין את הגן ....)

rnavina

New member
לפני קיצור החופש הגדול הקייטנה פעלה כך שהיו שבועיים חופשה עד

לתחילת שנת הלימודים. כך שאין סיבה ממשית שבכל שנה הספיקו שבועיים לארגן את הדברים לשנה הבאה ורק השנה יש צורך בשלושה שבועות.

נושי 14

New member
פספסתי את זה שזה שלושה שבועות ולא שבועיים

אצלנו בכלל המפעיל של הקייטנה לא הסכים לתת יותר משבוע אחד באוגוסט והכל כי העירייה מכרה את התושבים במכרז שהיא הוציאה למפעילי הצהרון

נושי 14

New member
אני מניחה שיש קייטנות ותמיד אפשר למצוא בייבי סיטר

או סוג של סידור לימים האלו. הבעיה שלה שהיא מצאה אחד כזה שכרגע בגלל המצב לא מסתדר ועכשיו זה הרגע האחרון
מה גם שגם ילדים צריכים קצת חופש ואי אפשר לשלוח אותם לחודשיים של קייטנות. רוב ההורים לוקחים איזה שהוא סוג של חופש וזה התקבע על השבוע שבועיים אהאחרונים של אוגוסט ולכן מבחר הקייטנות מצומצם יותר.

מותק 9

New member
עונה לכולן:

לבוס הצגתי בדיוק ככה: היו תכניות לשארית החופש, כאלו שבכלל לא היה מרגיש שיש לי ילד קטן. אבל בגלל המצב הן השתנו.
אמרתי שהבייביסיטר יכול רק עד אחת וחצי בלי לפרט על הילד הנוסף ובלי להזכיר עלויות. אני אשלם לה על השבועיים האלו 2000 ש"ח. זה המון!!

איך שלא אסובב את זה אין לי פתרון אחר, אין קייטנות אחרות ואין תיכוניסטית שאני יכולה להעזר בה. גם לא אמהות לילדים אחרים. אולי יום פה ויום שם.

מה שקשה לי להבין זה את חוסר ההבנה למצב המלחמתי וההשלכות שיש לו על כולם. למזלנו אין פה אנשים דרומיים יותר שנתקעו בלי פתרונות לכל החופש הגדול בגלל ביטולי קיינטות אבל המצב הזה קיים בחלק גדול מהמדינה. יש אנשים שנאלצו לעזוב את הביתם ולא מגיעים לעבודה כבר 3 שבועות!

אני מודה שבמקום כלשהו קשה לי עם זה שאף אחד לא גוייס פה, והחיים כאן מתנהלים הכי בשגרה שיש. וכל אזעקה זה הכי בקטנה שיש למעט האשדודית שאומללה מאד. השבועיים הראשונים היו קשים שאין לתאר - בהתחלה בגלל השבעה על חמותי ולאחר מכן כשנשארנו לבד בבית אני והילדון למשך שבועיים, מלווים בדאגה מטורפת לאחי ועם המון אזעקות וגשם רסיסים שדי תקעו אותנו במרתף (מזל שיש מרתף...), ואם אני בשוונג של התבכיינות - אז איזו תגובה אמפטית ממישהו שעובד איתי בצמוד יכולה להיות נחמדה.
ואני חושבת שאחרי שאני פה תקופה כזו, ולאור התפקיד שאני ממלאה והפידבקים המעולים אפשר לקבל קצת אמפטיה ופתרונות יצירתיים, כי אפשר למצוא פתרונות יצירתיים ולחשוב קצת מחוץ לקופסה. זה לא פינוק, זה לא מצב של הקטנת ראש או זריקת ז...
יש פאקינג מלחמה והיא לא נגמרת ואני עוצרת פה.........

maysher

New member
אני מבינה את התסכול שלך אבל

מציעה שוב להכנס ליד 2 ולחפש ביביסיטרית. תדברי עם שתיים-שלוש, תתרשמי ותקחי אחת לשבוע-שבועיים. אפשר גם לחפש קייטנות, אולי אפילו ליד מקום העבודה שלך.
ברור שהבוס שלך צריך להתחשב אבל עדיין הבקשה לצאת מוקדם ב13 במשך שבועיים, נראית לי בקשה שלא חייבים להסכים לה. במיוחד שאת לבד בתפקיד הזה.

לא הבנתי נקודה אחת

אם את יוצאת שעתים קודם אז מה קורה עם השעות האלו? מורידים אותן מהחופש? או מהשכר?

מותק 9

New member
אין לי מושג

לא ממש אכפת לי.
אני כל כך מתוסכלת שבא לי ... לא יודעת מה בעצם..

אני לא סתם שאלתי

אולי תנסי לדבר עם בוס כדי לברר מה יותר נוח לו?
נגיד שזה יהיה על חשבון החופש שבמלא מגיע לך. וזה אומר שאם תצאי עכשיו אז בזמן אחר לא תצאי..

AlicePJ

New member
יש לי שאלה - יש לך בן זוג? כי נשמע שאת צריכה

לעשות הכל לבד, כאילו את הורה יחיד להורים. מה עם בעלך? את מציינת את חמותך ז"ל, אז אני מניחה שאת נשואה. אני מבינה שהוא עובר תקופה קשה עכשיו בגלל הפטירה של אמא שלו, אבל אולי לבלות זמן עם הילדים שלו יעזור לו להתמודד?

מותק 9

New member
מממ...

לא ציינתי אותו כפקטור מאחר והוא לא פקטור במקרה זה.
אני לא רוצה להרחיב ברשותך

shtuli

New member
נשמע שעוברים עלייך ימים לא פשוטים.

מול הבוסים אין לי רעיונות להתנהלות, מעבר למה שכבר הציעו.

מנסה לחשוב פרקטית.
עד היום כמה אזעקות/נפילות היו במקום בו הסבא והסבתא גרים?
האם היום ואתמול היו שם אזעקות?

הייתי שוקלת שוב את האפשרות שהוא כן יהיה אצלם (בהנחה והם מוכנים וזה לא מלחיץ אותם...).

בדרום שלנו היו אזעקות. לא המון ולא כל יום אך הילדים חווים (יחסית) חיי שגרה.

מה שלמדתי בשבועות האחרונים שאי אפשר לתכנן כל כך רחוק. כן, שבועיים הפכו לרחוק.
אי אפשר לנחש ולדעת מה באמת יהיה עד ה14.8. מקווה שיהיה טוב.

פריZמה

New member
אין לי מושג במה את עובדת

אבל תעשי מה שכולם סביבי עושים - תתייצבי עם הילד. תביאי לו ארוחת עשר, צבעים, חוברות, טאבלט וזהו.

למעלה