תעזרו לי לחשוב רגע

זה לא מוזר כי בכל זאת רוב ההורים

כן מנצלים ימי חופש באוגוסט וכן מאפשרים לילדים גם חופש נטול מסגרות והתבסס הנוהג שקייטנות יש עד אמצע אוגוסט (וגם אז - במחזור הראשון יש יותר מבחר מבמחזור השני), ובסוף החופש - נותנים חופש. אצלכם לא נהוג שמסגרות היץ מרוכזות בחלקו הראשון?

rnavina

New member
אני לא מתכוונת לנסוע לצד השני של העיר רק כדי להביא ולהחזיר

מקייטנה. על הקייטנה של האוניברסיטה שמעתי המלצות וגם דיס והיא די יקרה גם אחרי הנחה שיש לי. תשלום להסעות מייקר כמובן.
הבן שלי הלך לקייטנה במתנ״ס אבל חוץ מהמתנ״ס הזה כמעט שאין מתנ״סים באזור די רחב פה. חבל מאד.
הקייטנות במוזיאון מאד יקרות והן חצי יום. אני מקווה שילך לשם בשנה הבאה ואז יחזור הביתה לבד (כבר יהיה עצמאי, בתקווה שלא תהיה עוד מלחמה) ויחמם לעצמו ארוחת צהריים. אולי גם ילך לקייטנת גלישה.
&nbsp

יוליק12

New member
אצלנו הקייטנות מתחילות לפני שנגמרת שנת הלימודים

בגלל שלא כל מחוזות בתיה"ס גומרים ומתחילים את השנה באותו הזמן ( שבוע לפה ולפה) הקייטנות מתחילות כשהילדים הראשונים גמרו ללמוד ונגמרות כשהאחרונים עוד בחופש. יש קייטנות כל הקיץ ויש מבחר מאוד גדול. הוא היה בקייטנת רובוטיקה בתחילת החופש והיא בקייטנת תיאטרון, בעבר הוא היה בקייטנת ספורט ויש גם קייטנות לפי נושאים שבועיים.

מותק 9

New member
תעזרו לי לחשוב רגע

התכנון המקורי היה שב-14.8 הילדון נוסע לסבאסבתא לשבועיים האחרונים של החופש., אני מביאה אותו במוצש ולוקחת בימי חמישי.
אבל סבאסבתא שלו גרים בדרום, ואחי מגוייס וכל עוד הוא בצבא ו/או האיזור עדיין מטווח אין סיכוי ומצב שהילד נוסע אליהם.
מה שאומר שיש לי בעיה מבחינת העבודה מ-14.8 עד 2.9, בהנחה ובא-2.9 כבר יהיה צהרון.

יש לי בייביסיטר שיכולה להיות לשמור עליו, ביחד עם ילד אחר שעליו היא שומרת והם לא מסתדרים הכי טוב בעולם. היא לוקחת המון כסף ולכן בגלל שתי הסיבות אני חושבת שלא נכון שתשמור עליו יותר מ-8:00-13:30, מה שאומר שאני צריכה לעבוד חצאי ימים. אין לי פתרון אחר.
עדכנתי את הבוס בפעם הראשונה לפני שבוע שמסתמנת בעיה - לא הגיב. שלחתי שוב אתמול - תיקן אותי - התכוונת עד 15:30 נכון?
אמרתי לו שאני מוכנה לעבוד מהבית, בשמחה. בינתיים לא הגיב.

מה אני אמורה לעשות? יש שבועיים חופש בלי מסגרת, זה המון זמן.....

יוליק12

New member
גנים יש כל השנה

עד שמגיעים לגן חובה שהוא כבר במסגרת בביה"ס, הגנים עובדים כל השנה, אבל זה בגלל שהם פרטיים. אין כאן גני עיריה, לפחות אין באיזורים שבהם האוכלוסייה יכולה לשלם על גנים. חינוך לגיל הרך זה דבר יקר. גן חובה שייך לביה"ס אבל השעות שם מגוחכות. הילדים שלי הלכו לגן חובה יהודי פרטי אבל אז הינו צריכים להסתדר עם החופשים של החגים היהודיים. כשהגדולה היתה קטנה ואני למדתי אז הקיץ היה לי יותר פנוי

מבחר גדול יש גם כאן, אם כי חסרות לי באמת מסגרות של שבוע פה

שבוע שם. אני מניחה שאילו היה ביקוש לקייטנות גם בסוף הקיץ כבר היו פותחים כאלה (במקום שיש בו שני מחזורים, מה הבעיה לפתוח שלישי?).

rnavina

New member
מבחר גדול לאיזה גילים?

אני לא מצאתי מבחר גדול לגיל שעוד לא עצמאיים מספיק וההורים עובדים במשרה מלאה כלומר צריך קייטנה עד 16.
ולגילי גן ממילא לא נראה לי מתאים לשלוח לקייטנה שהיא לא הקייטנה בגן, ולא ידוע לי על קייטנות אחרות לגיל כזה למעט במתנ"ס השכונתי.

יוליק12

New member
מה שיש כאן

קודם כל בכל שנה אנחנו לומדים על עוד ועוד מקומות חדשים ואפשרויות חדשות והילדים גם מנסים קייטנות שונות ואני חושבת שהשנה הגענו סוף סוף לסידור הקייטנות המועדף עלינו לשנה הבאה.
נתחיל מזה שיש כאן עשרות אפשרויות בכל קיץ, כל הקיץ. (לשמחתי גיליתי אתר שמרכז הרבה מהקייטנות ואפשר להריץ מיון לפי גיל, מיקום, תחומי עניין וכד'). אורך הקייטנות שונה מאחת לשניה, להרבה מהקייטנות יש גם "סניפים" כך שאפשר לבחור במיקום שנוח לך. הגדולה למשל הולכת כבר כמה שנים לקייטנת תיאטרון שאורכה בין שבועיים וחצי לשלושה שבועות ונמצאת במרחק 11 ק"מ מהבית, שזה היה לי מאוד נוח בדרך לעבודה, בניגוד ל"סניף" בעיר שלנו שהיה מצריך ממני סיבוב בכל בוקר.

יש המון קייטנות ספורט שחלקן במתקנים של התיכונים בעיר. יש הרבה קייטנות לימודים אבל אנחנו בחופש
. כל שנה הם הולכים לכמה שבועות לקייטנה של חב"ד ומאוד אוהבים אותה. מטיילים, הולכים לפארקי שעשועים, ישנים בחוץ וכו'. זו קייטנה של שלושה סשנים בני שבועיים אבל אפשר לקחת רק שבוע בכל פעם.

יש קייטנות ב-JCC שזה כמו מתנ"ס פרטי ושם בכל שבוע יש נושא אחר כמו טבע או אנימציה ממוחשבת וזה שונה לפי שכבות גיל. הם היו בחלק בעבר, אבל השנה לא מצאו משהו מעניין ובכל מקרה זה היה יקר מדי בעיני.

יש קייטנה שבעיני נהדרת אבל להם לקח זמן להעריך אותה וכנראה יהיו בה חלק מהקיץ הבא, הם היו שם שבוע אחד בשנה שעברה אבל היה קר. זו קייטנה שנערכת ביער עם פלג זורם והמון טבע והם ביקשו להיות שם בשנה הבאה.

אתמול הם התחילו קייטנה ב-YMCA וכשבאתי לאסוף אותם הם אמרו שהיה לא טוב ומשעמם. לשמחתי כשהלכנו להתלונן מיד הציעו לנו את כל הכסף בחזרה ואז רשמתי אותם לקייטנה שהם הלכו אליה היום והם מגדירים כ"הכי טובה בעולם!". האמת, גם לי בא ללכת לשם
(היא מזכירה לי את הקייטנה שהייתי בה כילדה באונ' ת"א). זו קייטנה שקיימת כבר כמה עשורים, יש לה כמה "סניפים" וכל ילד יכול לבחור לאיזה סניף ללכת בכל יום, אם בא לו. לקייטנה הזאת קונים ימים, כשכמובן ככל שקונים יותר ימים המחיר לכל יום זול יותר. בסוף הקיץ אם נשארו לך ימים מיותרים הם מחזירים את הכסף. זה מצויין כי ככה קונים רק לימים שצריך.
הקייטנה מציעה המון פעילויות שונות ומגוונות לאורך רוב היום והילדים יכולים לבחור מה הם רוצים לעשות. יש למשל חדר עם משחקי קופסא, סטודיו אנימציה, שיעורי סריגה, משחקי מים, משחקי ספורט וכו' בכל שבוע יש נושא כלשהוא או פעילות מיוחדת ברוטציה לפי סניפים ואם ילד נורא אהב את הפעילות הזאת הוא יכול ללכת בשבוע שאחרי לסניף אחר ששם יש את הפעילות. אה, הם גם מספקים שם אוכל שמבושל במקום, כל יום לפי תפריט אחר. היום למשל היה איטלקי אז היה מרק מינסטרונה, ספגטי וסלט. מחר יש מקסיקני.
חבל שלא ידענו על הקייטנה הזאת בעבר.

זהו, ובעוד קצת פחות משבועיים הם חוזרים לביה"ס.

טוב, כמובן שהרדיוס גם קובע את מס' האפשרויות

במושגים שלכם 11 ק"מ זה קרוב? כח ברדיוס הז אני מכניסה בשקט את כל העיר ויש לי עשרות אופציות. אם אני לוקחת רק מה שנוח לי - מרחק הליכה או מרחק של פחות מ-10 דקות נסיעה - יש לי לפחות 10 אופציות לגילאי יסודי, אבל לא בשלושת השבועות האחרונים (נוער שוחר מדע (שם יש הרבה אפשרויות בחירה, בעצם רק שם זה כבר 6-7 אופציות), קייטנת במרכז הספורט של האוניברסיטה, מוזיאון ישראל, מוזיאון ארצות המקרא, 4-5 סוגים שונים במתנ"ס, קייטנת ג'ודו בשכונה, כל מיני קייטנות אומנות ביתיות (כאלה באמת יש גם של שבוע ואולי גם בסוף אוגוסט, לא התעמקתי. השנה הצעיר היה 3 שבועות בקייטנת "בי"ס של החופש הגדול בבית הספר, והבכור 3 שבועות בנוער שוחר מדע).
אני חושבת שמכיוון שבשבועיים-שלושה האחרונים של אוגוסט יש חופשה גם במעונות/משפחתונים/גנים פרטיים התקבע שזה הזמן שבו ההורים מנצלים ימי חופש וגם הילדים הגדולים יותר לא בקייטנות.

יוליק12

New member
לא

אולי לא הייתי מגדירה את זה קרוב אבל זה גם לא נחשב לרחוק. הנסיעה היא חלק מהחיים כאן כך שזה לא אישו. כלומר אף אחד לא כאן לא יחשוב שזה משונה או רחוק. למעשה היו איתה כמה וכמה בנות מהשכונה שלנו. לי זה היה נוח כי זה בדרך לעבודה, וזה כמו שאת גרה בת"א ועובדת בר"ג ובדרך תורידי בקייטנה בגבעתיים למשל.

אני בחופשת לידה, וגם כשאני לא - אני עובדת במרחק של 5 דקות

נסיעה או 20 דקות הליכה מהבית. אנחנו חיים ברדיוס מאוד קטן ולכן כל מה שמצריך נסיעה כבר נראה לי עול. מכיוון שאני בבית, האפשרות שהוא ילך ויחזור לבד ברגל בהחלט הייתה שיקול בבחירת הקייטנה

יוליק12

New member
כיף לך

שהעבודה במרחק כל כך קצר. אנחנו נוסעים חצי שעה לכיוון.
השיקול שלך הגיוני, גם אני הייתי עושה אותו הדבר, אבל ממילא בבוקר אני נכנסת לאוטו אז כבר להוריד בקייטנה על הדרך זה לא נורא בכלל.

אני מבינה שאנשים רוצים לנצל את ימי החופש שלהם כשהילדים בחופש אבל אני זוכרת שבעבר התלוננו כאן על זה שלא כולם רוצים לצאת בדיוק באותם התאריכים, או שלא לכולם מתאים באוגוסט וכד', ובגלל זה תהיתי איך זה שאין סידור.

גם אני ככה

(קצת יותר רחוק מאצלך, אבל עדיין רבע שעה נסיעה ולפעמים פחות, ואני במשרד)
&nbsp
מאז שעברנו דירה, התרגלתי שהכל במרחק הליכה. הגן של הפיצית עובר ממרחק יריקה, למרחק הליכה של 5 דקות וזו ממש הרעת תנאים.

&nbsp
זה מאד נוח, אבל ברור לי שזה לא הסטנדרט, רוב האנשים שאני מכירה לא חיים ברדיוס כל כך קטן, בודאי שלא בחו"ל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

יוליק12

New member
אנחנו דווקא חריגים קצת בין החברים שלנו

לא מאוד חריגים אלא נניח שייכים לשליש של אלו שנוסעים מרחק לעבודה, והשאר ממש לא. המשרדים של אפל הם כמעט מעבר לכביש והמון חברות הייטק אחרות הן במרחק יריקה - יאהו, פייסבוק, גוגל וכד' ויש אנשים שנוסעים על אופניים כל יום לעבודה כי זה קרוב או שיש שביל אופניים עד לשם.
אבל זה נכון שמרחקי נסיעה ארוכים מקובלים כאן יותר ובמקביל יש כל מיני תקנות שמנסות להפוך את הסביבה ליותר סביבה של הליכה ופחות נסיעה.
אני חושבת שזה ההבדל העיקרי, גם בישראל, בין עיר לפרבר. בעיר הכל במרחק הליכה ובפרבר פחות.

ולא תמיד רדיוס החיים של ההורים הוא גם רדיוס החיים של הילדים

אני אמנם חיה רוב הזמן ברדיוס מאוד קטן, והילדים עוד יותר, אבל אבא שלהם עובד בעיר אחרת במרחק כמעט שעה נסיעה.
יוליק - אפשר לנצל את הדיון לשאלה קשורה? הרושם שלי שבארה"ב משחררים את הילדים להתנייד לבד בגיל הרבה יותר מאוחר מכאן הוא נכון? הרושם שלי מתבסס על משפחות ישראליות שאני מכירה שחזרו מכמה שנות ארה"ב. חשבתי שזה בטח קשור גם לכך ששם המרחקים יותר גדולים וממילא מסיעים לכל מקום, ושיש הסעות לבי"ס, וככה לילדים יש פחות אפשרויות להגיע לבד למקומות באופן יומיומי. זה באמת ככה, או שרק החברים שלנו כאלה?

moma422

New member
אולי הסבא/סבתא יכולים להגיע אליך לפחות לכמה ימים או חלק

מהזמן?
אפילו אם הם לא נשארים לישון אצלכם. גם אם מדובר בשעה נסיעה לכל כיוון , הרי זו תקופה קצרה, בבוקר עד שהם מגיעים הבייביסיטר שומרת ואח"כ הם, עד מתי שאת צריכה.
אני לא יודעת מה המרחק בינכם ואם הסבים פנויים או לא...וגם לא גיל הילד
בימים אחרים אולי אפשר לסדר שהוא יהיו אצל חברים אחרי הבייביסיטר , עד שתבואי ובמעט ימים תסיימי יותר מוקדם?
זה ג'ינגול מטורף, אבל עוד אפשרות...

מותק 9

New member
בעייה

סבא וסבתא שומרים על התינוק של אחי. וזו נסיעה יותר ארוכה משעה לכל כיוון. הילד בן שש.
האם הציפייה שלי להבנה מצד המעסיק מוגזמת?
המשמעות של הבקשה שלי היא לסיים שעתיים וחצי מוקדם יותר, והצעתי להמשיך לעבוד מהבית.

אני לגמרי מבואסת, אני היחידה במשרד עם ילד קטן, ואנחנו למיטב הבנתי במצב מלחמה - ממש לא בשגרה.
הבוס שלי עדיין בלי ילדים ולא מסוגל להבין את הג'נגול.

פרמלה

New member
מה עם קייטנה פרטית כלשהי, או לחפש תיכוניסטית שתהיה אתו?

moma422

New member
קטונתי

מנקודת המבט שלך בוודאי שאת צודקת.
אבל אני לא יודעת מה את עושה וכמה את נחוצה פיזית במשרד, עד איזו שעה את עובדת בדר"כ?. והטיעון הילד לא מסתדר עם הילד השני, לא ממש "חזק" אפילו לא באזניים של גבר שהוא כן אבא.
כלומר, אם הם מסתדרים עד 13:00, מה זה משנה השעתיים הנוספות?
&nbsp
אולי אפשר לחלק מהזמן למצוא מישהי קצת פחות יקרה שתהיה איתו אחה"צ בבית? איזו תיכוניסטית.
&nbsp
הלוואי שעד סוף אוגוסט כבר לא תצטרכי קומבינה בכלל ויהיה הרבה יותר שקט בדרום.

למעלה