מה שיש כאן
קודם כל בכל שנה אנחנו לומדים על עוד ועוד מקומות חדשים ואפשרויות חדשות והילדים גם מנסים קייטנות שונות ואני חושבת שהשנה הגענו סוף סוף לסידור הקייטנות המועדף עלינו לשנה הבאה.
נתחיל מזה שיש כאן עשרות אפשרויות בכל קיץ, כל הקיץ. (לשמחתי גיליתי אתר שמרכז הרבה מהקייטנות ואפשר להריץ מיון לפי גיל, מיקום, תחומי עניין וכד'). אורך הקייטנות שונה מאחת לשניה, להרבה מהקייטנות יש גם "סניפים" כך שאפשר לבחור במיקום שנוח לך. הגדולה למשל הולכת כבר כמה שנים לקייטנת תיאטרון שאורכה בין שבועיים וחצי לשלושה שבועות ונמצאת במרחק 11 ק"מ מהבית, שזה היה לי מאוד נוח בדרך לעבודה, בניגוד ל"סניף" בעיר שלנו שהיה מצריך ממני סיבוב בכל בוקר.
יש המון קייטנות ספורט שחלקן במתקנים של התיכונים בעיר. יש הרבה קייטנות לימודים אבל אנחנו בחופש
. כל שנה הם הולכים לכמה שבועות לקייטנה של חב"ד ומאוד אוהבים אותה. מטיילים, הולכים לפארקי שעשועים, ישנים בחוץ וכו'. זו קייטנה של שלושה סשנים בני שבועיים אבל אפשר לקחת רק שבוע בכל פעם.
יש קייטנות ב-JCC שזה כמו מתנ"ס פרטי ושם בכל שבוע יש נושא אחר כמו טבע או אנימציה ממוחשבת וזה שונה לפי שכבות גיל. הם היו בחלק בעבר, אבל השנה לא מצאו משהו מעניין ובכל מקרה זה היה יקר מדי בעיני.
יש קייטנה שבעיני נהדרת אבל להם לקח זמן להעריך אותה וכנראה יהיו בה חלק מהקיץ הבא, הם היו שם שבוע אחד בשנה שעברה אבל היה קר. זו קייטנה שנערכת ביער עם פלג זורם והמון טבע והם ביקשו להיות שם בשנה הבאה.
אתמול הם התחילו קייטנה ב-YMCA וכשבאתי לאסוף אותם הם אמרו שהיה לא טוב ומשעמם. לשמחתי כשהלכנו להתלונן מיד הציעו לנו את כל הכסף בחזרה ואז רשמתי אותם לקייטנה שהם הלכו אליה היום והם מגדירים כ"הכי טובה בעולם!". האמת, גם לי בא ללכת לשם
(היא מזכירה לי את הקייטנה שהייתי בה כילדה באונ' ת"א). זו קייטנה שקיימת כבר כמה עשורים, יש לה כמה "סניפים" וכל ילד יכול לבחור לאיזה סניף ללכת בכל יום, אם בא לו. לקייטנה הזאת קונים ימים, כשכמובן ככל שקונים יותר ימים המחיר לכל יום זול יותר. בסוף הקיץ אם נשארו לך ימים מיותרים הם מחזירים את הכסף. זה מצויין כי ככה קונים רק לימים שצריך.
הקייטנה מציעה המון פעילויות שונות ומגוונות לאורך רוב היום והילדים יכולים לבחור מה הם רוצים לעשות. יש למשל חדר עם משחקי קופסא, סטודיו אנימציה, שיעורי סריגה, משחקי מים, משחקי ספורט וכו' בכל שבוע יש נושא כלשהוא או פעילות מיוחדת ברוטציה לפי סניפים ואם ילד נורא אהב את הפעילות הזאת הוא יכול ללכת בשבוע שאחרי לסניף אחר ששם יש את הפעילות. אה, הם גם מספקים שם אוכל שמבושל במקום, כל יום לפי תפריט אחר. היום למשל היה איטלקי אז היה מרק מינסטרונה, ספגטי וסלט. מחר יש מקסיקני.
חבל שלא ידענו על הקייטנה הזאת בעבר.
זהו, ובעוד קצת פחות משבועיים הם חוזרים לביה"ס.