תעודת 12 שנות לימוד

makmako

New member
תעודת 12 שנות לימוד

שלום,
אני מתחיל קורס עובד צב"ה בטכני ביום ראשון.
יש לי שתי שאלות:

1. מצוויין על צו ההצבה שאני צריך להיות שם ב08:00. אני בארשבעי, וגם אם אקום ב3 בלילה, אגיע לתחנה רק ב07:50, מה שאומר שאאחר. האם יעשו לי משהו על זה בפעם הראשונה?

2. כתוב " נא להצטייד בתעודת גמר תיכון" - עכשיו גיליתי שאיבדתי אותה ולא נראה לי שאספיק ללכת לבית הספר ולהשיג עותק עכשיו. גם על זה יכולים לשפוט? יש לי את מספר הטלפון של המזכירות אם צריך לוודא שסיימתי 12 שנות לימוד ואין לי בעייה להגיע בסופ"ש הבא בבוקר לשם ולהביא להם את התעודה בשבוע שאחר כך... עד כמה זה קריטי?

היי,

לגבי שאלת ההגעה- יש לך מספר של איש קשר? של שלישות המקום? אם כן, צור איתם קשר וברר איתם גם לגבי ההגעה וגם לגבי התעודה.

אני לא מאמינה שייעשו לך יותר מידי בעיות, מקסימום- בקש מבית הספר שיפקססו עותק לטכני ביום ראשון.

makmako

New member
היי, תודה,

כן, יש לי שני מספרים - אבל אני בספק אם מישהו בשלישות יענה לי ביום שישי (ובשעה כזו). לפחות זה הרושם שקיבלתי מהבסיס שאליו הייתי מסופח.

אני לא רוצה להתקשר אליהם, אני רוצה להגיע לשם ולעשות מבט המום של "וואי לא שמתי לב שזה בכלל כתוב שם" ואז להגיד "אבל היי, אין לי גם בבית, אבדתי את זה, הנה המספר של המזכירות
אני אפילו יכול להתקשר אליהם " וזהו זה.

אבל אם אאחר, נניח, ב10 דקות, רבע שעה גג, זה ממש נורא? אפילו לא נראה לי שאאחר כי אני מגיע לחולות המפרץ ב07:50 ומשם כתוב בצו שיש "שביל רגלי עד הבסיס" ואולי כן אגיע לשם ב-10 דקות.

העולם לא יקרוס אם תאחר ב10 דקות.

בדר"כ השעות על הטפסים האלו הם קבועות(ברירת מחדל זה 08:00, לרוב), ככה שפשוט תגיע כמה שיותר מוקדם..

,

סביר להניח שגם אם תגיע באיחור של רבע שעה תתייבש לפחות עוד שלושת רבע שעה עד שיעשו משהו...

והרבה בסיסים סגורים(לא יודעת איך בטכני)

מתחילים בימי ראשון טיפה יותר מאוחר, אם 9 ואפילו 13:00.. אז פשוט תשדל להגיע באזור 8-8 וחצי..

אושי231

New member
ואתה תיקח אחריות על זה אם הוא יישפט?

או אפילו אם הוא סתם יעשה רושם שלילי על הקצין המקבל?
הכי קל לחלק עצות שליליות כשזה לא נוגע אלייך וכשאתה לא צריך לקחת אחריות על התוצאות. מי שמך לקבוע אם יעשו לו בעיות או לא?
אתה לא מכיר את החייל, את המקצוע שלו, את היחידה ממנה הוא בא ואת היחידה אליה הוא הולך. אתה לא יודע מה קורה ביחידה שהוא צריך להגיע אליה- אבל הכי קל לך לתת הנחיות למה אמור לקרות או לא לקרות.
כאשת שלישות אני יכולה לומר שכשהיו מגיעים אלי חיילים בשעות אחרות ממה שהיה כתוב על הצו- זה בהחלט גרם לרושם שלילי עלי וההתנהגות שלי הייתה בהתאם.

לסיכום- אני מאוד לא אוהבת את מה שעשית פה ואני גם מאוד לא מכבדת אנשים שמתנהגים ככה. אני מניחה שזה קשור לתרבות החפיף שנוצרה בחלק מצה"ל בשנים האחרונות, במיוחד ע"י חיילים בעייתיים ומפונקים.

Prime Time

New member
סליחה שאני מתערבת אבל

זה ממש לא קשור לפינוק או לבעיית משמעת.
גם כשאני הוצבתי ביחידה שלי באמצע הנגב, התבקשתי להגיע עד 10. למרות שאני צפונית במרחק של כ-6 שעות נסיעה. חוץ מזה שבפועל יש מעט אוטובוסים שנכנסים לבסיס- או מוקדם בבוקר או בשעות הצהריים.
הגעתי ב1. נראה לך שלמישהו הזיז? להיפך, אני חיכיתי להם לא מעט שעות.
פשוט מסבירים שיש בעיה טכנית להגיע בשעה שנקבעה. אין מה לעשות.

אושי231

New member
קודם כל את בהחלט יכולה להתערב ולתת פה

את תגובתך. זוהי המשמעות של פורום פתוח-
כל אחד יכול ומוזמן להביע את דעתו תמיד

לגבי עניין ההתייצבות-
ראשית, יש את עניין האחריות האישית.
אם קיבלתי צו ואני יודעת שיש לי בעיית הגעה, עלי להתקשר ולהסדיר זאת מול הגורם הרלוונטי ולא להציב עובדה ליחידה המקבלת אותי.
אמרת יפה- מסבירים שיש בעיה טכנית להגיע בשעה שנקבעה. את ההסבר הזה צריך לעשות לפני ההגעה, ולא אחרי שמגיעים.

שנית, כפי שרשמתי בהודעה הקודמת, אף אחד מאיתנו לא ייתן פה את הדין במקרה שאותו חייל ספציפי יאחר.
לא המליצו לו לאחר ב 10 דקות, אלא בכמה שעות טובות וכמו שאמרתי- אין אנו יכולים לקחת אחריות על התנהלות אותה יחידה ספציפית במקרים כאלה. גם אני נתקלתי ביחידות המקילות עם חיילים המאחרים ביום ההצבה, ונתקלתי גם ביחידות (כמו אחת היחידות שאני שירתתי בה) שכל מי שהתייצב לאחר שעה מסויימת נשפט.
לכן אני מבקשת לא להמליץ פה המלצות מהסוג הזה כי אף אחד פה לא מתכוון לשאת באחריות אם יקרה משהו.

אושי231

New member
ודבר נוסף- לגבי הפינוק והמשמעת

בהקשר להודעה- לא היה מדובר על חיילים שיש להם בעיה טכנית בהגעה, אלא על הודעות מהסגנון של "בולשיט, תגיע ב- 11 ולא יעשו לך כלום".
הודעות אלו מהסוג המזלזל, הלגלגני, המסונוור משפע ביטחון עצמי מופרז, של אנשים שיודעים לייעץ לאנשים לעשות דברים שהם עצמם לא יכולים לעמוד מאחוריהם כי הם לא ייקחו שום אחריות על העצות הגרועות האלה. אנשים עם גישה שלילית המייצגים את הישראלי המכוער בכל תפארתו, בעלי תחושת ה- 'מגיע לי' התמידית.
עם זה הבעיה שלי. לא עם חיילים שבאמת יש להם בעיה טכנית.

ori239

New member
ואסכם במשפט אחד

מי שמכיר אותי פה יודע עד כמה אני אוהב דימויים.
נקרא לזה 'מבחן החתונה' - הזמנתם אורחים לחתונה שלכם לשעה 19:30.
מבחינתכם, אידיאלי שהאורחים יגיעו ב-20:00? ב-21:00? ב-22:00? ב-23:00?

אני מניח שאף אחד לא היה רוצה שכל האורחים יגיעו לחתונה שלו באיחור של 3 שעות.
כנ"ל לגבי הצבא ולגבי כל דבר בחיים.

ואם יש בעיית הגעה - וקורה - לא כל הבסיסים ממוקמים במרכז ת"א - יותר נחמד לדבר עם יחידת היעד ולבקש אישור לאחר.
קרה לי לא 20 ולא 30 פעם שחיילים חדשים שהיו צריכים להתייצב התקשרו וביקשו אישור לאחר - מעולם לא סירבתי (למעט במקרים מגוחכים של חצי שעה מרחק וביקשו להגיע בשעה כמו 12:00).
זה בהחלט משאיר רושם הרבה יותר טוב, בפרט כשאני הייתי הגורם המשבץ ביחידה.
ואף אחד מכם לא רוצה להשאיר רושם רע על הקצין שישבץ אתכם/על הבוס העתידי בראיון עבודה/וואטאבר.

למעלה