תעודת עניות.

../images/Emo2.gif

הורדת את ה
? אז איך נזהה אותך?

לא צריך קונספירציה.

צריך רק רצון להיות מעטות וצודקות- ואם יורשה לי, ויורשה לי לכתוב בגוף ראשון נקבה אז זה שאנחנו כל כך מעטות רק מוכיח כמה שהמאבק שלנו צודק וכמה הגברים אדישים לגורלן המר של הנשים הנסחרות. בתור עונש לא נחתום על העצומות שלכם למען שחרור 3 החיילים הזכרים השבויים בידי החיזבאללה והחמאס, ולא נתמוך בוועדות חקירה שיבדקו למה חיילים זכרים נשארו בלבנון בלי אוכל ומים.

אז מה אתה אומר בעצם?

שאם מישהו מנסה לפעול במדינה שלנו למען רעיון מסוים, ומתקשה למצוא מספיק שותפים למאבק פירוש הדבר הוא אחת מהשתיים - א. המאבק אינו חשוב ב. לא ארגנו את המאבק כמו שצריך אני לא מתרשמת שאתה מזלזל במאבק ובחשיבותו, אבל נשמע שאתה מזלזל במארגניו או בדרכי הפעולה שלהם. אז אולי תסביר במה לדעתך הם טעו, ואיך אפשר היה, לדעתך, לעשות את זה אחרת (ולהביא יותר משתתפים / ליצור יותר מודעות בחברה לנושא וכו').

ixmix

New member
כמובן. וזה די קל.

אם מישהו מארגן מאבק, וההדים מגיעים לאלפי אנשים (לפחות) ומתוכם הבשורה לא יוצאת, ואפילו מהם באים רק כמה עשרות - או שהמאבק דפוק, או שהארגון דפוק. משהו פה לקוי, בכל מקרה. ההסברים? - זה די קל. המאבק עצמו פגום בעיני הציבור, כי יש מאבקים אחרים חשובים בהרבה בדיוק באותו נושא, שמהם בחרו המארגנות להתעלם - פשוט כי הם אינם קיצוניים מספיק. הפמיניזם הליברלי הוא בעיניהן עלבון, ויש רק דרך אחת - הראדיקלית / קיצונית. הבעיה שכאשר אתה קובע מטרות קיצוניות, אתה מפספס את כל השאר, וזה לא שלכל השאר לא אכפת, או שהם לא היו מתגייסים למטרה. הם פשוט לא מוכנים ללכת אחרי מי שקיצוניות בראש מעייניו, ולא שוויון. אולי אם הן היו בוחרות לנסות להגיע לשוויון (ועל הדרך קצל פחות בזות ומשפילות מי שחושבת אחרת) - זה היה עובד טוב יותר.

עִידן

New member
מעניין איך הגעת לכל אותן מסקנות

מהיכרות עם חלק גדול מהמאבק (בארץ) הספציפי הזה ומפעיליו ופעילותיו ותגובות נפוצות אליו, דווקא המאבק נגד "סחר בנשים" נתפס כמיין-סטרימי, ממש לא כקיצוני, גם מבחוץ וגם בקרב פמיניסטיות. זה אחד המאבקים שהדעה בו לרוב משותפת גם לאלה שמגדירות עצמן ליברליות, גם לאלה שמגדירות עצמן רדיקליות וגם למה שבאמצע. לא חסרים מאבקים פמיניסטיים שאפשר להגיד עליהם שנתפסים כקיצוניים, אבל דווקא מתמיה לשמוע שאתה טוען את זה על המאבק בסחר. מעניין מאיפה המסקנות. במיוחד המסקנות על הפעילות עצמן. על סמך מה הגעת לכל התובנות הנחרצות הללו?

נץ666

New member
על סמך העובדה המוזרה

שהגיעו רק 80 בני אדם. מה שאומר שאם המטרה היא חלק מ"מייןסטרים", אז כנראה שמארגנות המאבק או אלה שנעמדו לדבר בשם לא מעודדות קהל להגיע. במלים אחרות, כשראיתי את שמך מתנוסס כחלק מהדוברות חשבתי שלוש פעמים עם אני רוצה להשתתף בהפגנה בה משתתפת משתמטת מהצבא. אבל זה רק אני, תחשבי על עוד בורגנים מזדקנים כמוני שרואים כל מיני שמות הקשורים לשערוריות פוליטיות-חברתיות, וכן שזה "רק של נשים". כבר העירו על זה כאן, זה גם דוחה גברים רבים מלהגיע.

לצחוק זה בטח לא הסקת מסקנות טובה

שלי, גם אם אינני מסכים עם הנחפזות למסקנות שנעשתה כאן אני לא בטוח שאני מבין על מה את צוחקת. אני לא ממארגני ההפגנה וזה יהיה ניראה חצוף בעיניי להעיר ולבקר, בטח בפורום ציבורי, מבלי שאתבקש (מה שכנראה לא יקרה), אבל ניראה לי שאם התחושה היא שיש כישלון כלשהו בארגון כדאי לנסות ולהקשיב לאנשים שראו איך זה נראה מבחוץ ולא לצחוק מהתשומות שלהם.

נץ666

New member
בענין החוצפה

הראשונה שהמשמרת הזו פורסמה כאן בפורום וחברי הפורום הוזמנו להשתתף בה, כך שבעיקרון אפשר לבקר אותה. יתרה מכך, הדיון במשמרת והביקורת על האירגון או דברים אחרים בפורום ציבורי הם מהמהות של הדיון הדמוקרטי, ובמובן מסויים ה"קייס" עצמו, שהוא יותר חשוב מהנשים שמקדמות אותו זוכה לפרסום, לדיון ואולי מתוך הלאו יבוא ה-הן, כלומר יתנדבו אחרים/ות שיש ביכולתם לשנות את הראוי בשינוי.// כך שזו לא חוצפה אלא עזרה לקבוצת הנשים כאשר היא תשב על המדוכה לברר את הסיבות לכשלונה המהדהד.

shellyland

New member
אני צוחקת על כך

שהנץ חשב שלוש פעמים אם לבוא לשמוע את המשתמטת עידן, אבל אין לי צל צילו של ספק שהוא לא חשב ולא פעם אחת אם ללכת לשמוע את המשתמט אביבי גפן, אז, באותה הפגנה (או בכל הפגנה אחרת, לצורך העניין).

אם לסנגר עליו לשתי שניות

יש הבדל גדול בין ללכת להפגנה פוליטית בה לוקח חלק אדם שדעותיו ודרך התנהגותו מאוד לא מקובלים עלייך לבין ללכת להופעה בה לוקח חלק אדם כזה. שנית, אביב גפן, בשונה מעידן, מעולם לא עודד אנשים אחרים להשתמט, ולמען האמת מאז שאני טרחתי לשמוע התייחסויות שלו לנושא אפילו לא טוען שעשה זאת מסיבות אידאולוגיות. בקיצור - אני, בדומה לנץ, אחשוב טוב-טוב אם ללכת לאירוע פוליטי שלוקח בו חלק בצורה מרכזית כזו או אחרת אדם שמייצג ערכים שבאופן בוטה אני לא שותף להם (והדוגמה של השתמטות היא דוגמה טובה מבחינתי) אבל הרבה פחות אהסס ללכת להופעה של אמן שמייצג עמדות כאלו - אלא אם ההופעה עצמה הופכת להיות אירוע פוליטי לעידוד אותן עמדות ונוכחותי שם כמוה כתמיכה.

למיטב ידיעתי אביב גפן

לא התגייס מסיבות רפואיות מוצדקות. ואני לא הייתי הולך לשמוע אותו בגלל שאנלא סובל את השירה שלו...

למעלה