תעודת זהות

אתה יודע מזה אפטרהייד

שאתה זורק ססמאות באוויר? כי השארת הסעיף מזכירה לי יותר את ימיו החשוכים של האפטרהייד, לא כך?

metal_slug

New member
לא פחות ממך יקירתי

אם אתם לא יודעים להבין אירוניה, אז אני אפסיק.

metal_slug

New member
חלילה וחסה וסלט פירות

עוד לא קרה הדבר שנפגעתי מהאינטרנט, אלא אם זה כולל נפילה של המסך עלי. ובכל מקרה : אפרטהייד : אפליה קיצונית. אז הקצנתי קצת.

כן,הורידו גם לערבים..

ומעבר לגאווה הלאומית,תחשוב נגיד על מחסום של הצבא. מעכשיו לא רשום בתעודת הזהות הלאום "יהודי" או "ערבי",והנה נוסף לצבא שלנו ג´וב חדש: לזהות מי הוא יהודי ומי הוא ערבי ,ותאמין שלא קשה לעשות את ההצגות במחסומים של הצבא. (הרבה ערבים דוברי עברית שוטפת) וחוץ מזה על איזה אפליה מדובר פה????. מתי שתהיה זאת מדינת כל אזרחיה אז דבר איתי על אפליה, כרגע זאת מדינה יהודית. נקודה. מדינה יהודית ,אתה קולט או שצריך לחזור על זה עוד פעם? כמובןשאי אפשר לבטל את המיעוט הערבי שיש בארץ, לכן אני דווקא חושב שסעיף הלאום משרת פה את שני הצדדים- את שלנו ואת שלהם. יחי הגאווה הלאומית

EverMan

New member
נכון

היא מדינה יהודית. אבל היא עדיין דמוקרטית , ועדיין לכל האזרחים שלה מגיע יחס שווה. לזה אתה לא מסכים ? ועדיין יודעים מי ערבי ומי יהודי , כי רק ליהודים יש תאריך לידה עברי.

.המוסד

New member
גאונים גדולים "כדי לא להפלות ערבי"

4 כוכבים זה יהודי, 5 כוכבים ערבי, כל שוטר יודע את זה, במשרד הפנים יודעים את זה, בקופת חולים יודעים את זה, בבית הספר יודעים את זה שינוי קוסמטי בסך הכל, 4 כוכבים יהודי 5 ערבי(לא בטוח ב100 אחוז) אבל בטוח שכולם יודעים

EverMan

New member
כוכבים ? הא ?

ממש לא הבנתי .. מה זה הכוכבים האלה ? (לענבר אין עדיין ת.ז) ובאופן כללי , גם אם כולם יודעים את זה .. זה רק בשביל שזה יראה שהמערכת לא גזענית. זה שינוי קוסמטי שמראה לערבים שהם לא אזרחים סוג ב´ , מה כל כך רע בזה ?

אני אחזור...

על עצמי עוד פעם... אנחנו מדינה יהודית,וזה מצידי קודם להכל גם לדמוקרטיה.... מה לעשות דמוקרטיה למרות שאנחנו מנצלים את רוב יתרונותיה, לא צריך להתייחס אליה כאל אלוהים,כאל משהו מפחיד ואימתני שיורד אלינו מהשמיים וצריך להלך על כולנו אימה,םן נפר כמה מיסודותיה. צא מהמיסטיקה הזאת,אף מדינה לא שומרת על 100 אחוז דמוקרטיה מתוך אילוצים שונים ומשונים. אם המטרה שלנו היא לשמור על אופי המדינה היהודית אז הדמוקרטיה תהיה בסדר עדיפות משני. לאזרחים מגיע יחס שווה,זה נכון,יחד עם זאת ההזדהות הלאומית של רוב ערביי ישראל,ואני לא מגלה פה משהו חדש היא עם הצד השני, לכן סעיף הלאום בתעודת הזהות טוב גם עבורם,וטוב גם עבורנו. טוב שאתה לא אומר שגם עצם זה שנולדתי יהודי מהווה אפלייה,ואם לא אז מה רע שסעיף הלאום יופיע בתעודת הזהות? איך אני אוהב את המשפט הבא:
אייר פרנס צרפת
לא נתגעגע אליכם אתם החוליה החלשה, שלום

EverMan

New member
איך זה עוזר להם ?

מה זה מפריע לך שהסעיף הזה לא קיים ? זה לא סעיף שפוגע במדינה בצורה זו או אחרת. זה רק תורם לערבים ? למה זה כל כך מפריע לך ? אף אחד לא שולל את אופיה המדיני של המדינה על ידי כך. רק מאזנים את הכוחות.

זה מפריע לי....

אני לא יכול להרדם בלילות,בגלל הסעיף הזה שמעלה לי את הסעיף!!!(אני חצי מרוקאי-בלי סטיגמות!!) סעיף הלאום הופיע בתעודת הזהות במשך 50 שנה,ואין שום סיבה בעולם שעכשיו הוא יירד. זה כבר מתחיל להיות כרסום של המדינה היהודית בתור מדינה יהודית. לא חסר הרבה שממחר גם נלך לשחות בים בגלל שקיומנו מפריע קצת או מהווה חוסר נוחות עבור הערבים. מה זה אמורה להיות השאלה הזאת "מה זה מפריע לי" בטח שזה מפריע לי ולעוד רבים פה אני מאמין. אני לא צריך לעשות חשבון לאף אחד. אם אני יהודי אני אפרסם את זה בשלטי חוצות בלי בושה, ואף אחד לא יעז להגיד לי שזאת אפליה. כי זאת לא, הגאווה הלאומית שלך לא צריכה להיות האפליה של האחר. אני אשמע לך אולי גזען אבל זה לא מעניין מה הם חושבים על זה שיש בת.ז את הסעיף "יהודי"-כי אני יהודי גאה ,וזכותי להינות מהמדינה כפי שאני רוצה להינות ממנה. לא נוח להם עם זה,והם במילא ברובם מזדהים אם הפלשתינים שיילכו ויגורו יחד איתם. כל עוד הם איתנו נדאג להם אמנם לזכויות בסיסיות,אבל לא נוותר בשום אופן על הזכויות שלנו בשביל הזכויות שלהם, ובשבילי להגיד אני יהודי זאת זכות גדולה מאוד... בפעם האחרונה עם כל הלב לצרפתים,שהפסידו היום 2-0.
אייר פרנס צרפת
לא נתגעגע אליכם. אתם החוליה החלשה,שלום

EverMan

New member
מה מפריע לך בזה ?

זה כל כך עקרוני ? "אני לא צריך לעשות חשבון לאף אחד" זאת הבעיה של הימין באופן כללי , לא אכפת להם מאף אחד. זאת הבעיה , כן צריך להיות אכפת לך מבעיות של אחרים , כי אתה לא היחיד בעולם הזה.

metal_slug

New member
אןף ענבר, אתה מתגזען ככל שהשעות

הולכות והופכות מאוחרות יותר... לימין לא אכפת מאף אחד? ועל סמך איזו היכרות רבת שנים קבעת את זה?

EverMan

New member
על סמך מה שכתבת בעצמך

לימין לא אכפת. נעשה טרנספר - בנו זה לא פוגע , למה שיהיה לנו אכפת. יש מלחמה במיקרונזיה - זה לא פוגע בנו - לא אכפת לנו. יש עוני - זה לא נוגע לנו. יש מלחמה - כל עוד זה לא נוגע לנו , סבבה. הפלשתינאים בעוני ואין להם תנאים - זה לא מזיז לי. זה הסיבה שלימין לא אכפת , כי מה שלא נוגע לו , לא אכפת לו. וכל הפתרונות שהוא מציע הם פתרונות שמראים כמה אכפת לו רק מעצמו ולא משום דבר אחר.

EverMan

New member
סליחה לא שמתי לב שזה מישהו אחר

חשבתי שעדיין מדבר הפטריוט. שכתב וזה ציטוט : "אני לא צריך לעשות חשבון לאף אחד. אני אשמע לך אולי גזען אבל זה לא מעניין מה הם חושבים על זה שיש בת.ז את הסעיף "יהודי"-כי אני יהודי גאה ,וזכותי להינות מהמדינה כפי שאני רוצה להינות ממנה. לא נוח להם עם זה,והם במילא ברובם מזדהים אם הפלשתינים שיילכו ויגורו יחד איתם" אני לא אגיד שזה גזעני (אפילו שהמשפט האחרון ממש כן) , אבל המשפט הראשון ואחריו ההמשך , שאומר שאני יהודי גאה , והם ערבים תומכי פלשתין כולם , אז לא אכפת לי שיהיה אפליה ... מצידו כל עוד ההפליה לא נגדו , אז לא אכפת לו. אתה מצדיק את מה שהוא אמר ? אתה חושב באמת שלא מגיע לערבים גם את החופש לחיות בהגינות ?

metal_slug

New member
לכל אחד מגיע

גם לנו. ואנחנו לא מקבלים את הזכות הזאת. וזה לא הנושא כאן, ואני אפילו לא זוכר איך השרשור התחיל.

ענבר אתה בטח מכיר את המשפט:

"עניי עירך קודמים" אם כל הכבוד לתחלואי העולם, אנחנו צריכים קודם כל לדאוג לעצמנו,אחרי זה אם יישאר לנו כוח נדאג גם לאחרים,גם למיקרונזיה. לגבי מה שקורה פה: אנחנו לא צריכים להתנצל בפני אף אחד שאנחנו יהודים. טוב שאתה לא אומר שכל יהודי שנולד פירושו אפליה נגד ערבי. זה הרי מגוחך. יש פה אפליה מתקנת בהרבה תחומים למען הערבים הישראלים. בסעיף הלאום בגלל שאנחנו מדינה המוגדרת כמדינה יהודית,צריך שיהיה גם אפליה מתקנת בשבילנו שהיא לא נוראית עבורם,אך בהחלט משמועתית עבורנו-וזה בהשארת סעיף הלאום. האם לדעתך להמנון הלאומי צריך להוריד את השורה "נפש יהודי צופיה"?, או אולי לשנות קצת את צבעי הדגל בשביל שלא תהיה אפליה? (אני בטוח שאתה לא מסכים עם זה-אלא אם כן תפתיע הפעם) אני חושב שסעיף בת"ז מקביל לכך.

..."נפש יהודי הומיה"

עין -> צופיה. נפש -> הומיה. קצת קטנוני, אבל כשזה מגיע להימנון... ו-י-ר-ו-ש-ל-י-ם

EverMan

New member
אתה מתכוון הומיה נכון ?

שיהוי ההמון משפיע מאוד על הגדרתה של מדינת ישראל כיהודית. זה שרשום יהודי/ערבי , רק מראה שיש גזענות מערכתית בארץ , לא יותר מזה , זה לא שיש ווי איפה שיש יהודי כן או לא או שרק יהודים מקבלים ת.ז

למעלה