תעודת זהות

כי יש גורמים חרדים קיצוניים ו...

אינטרסנטים, שלא היו מסוגלים להשלים עם זה שב- תעודת הזהות יהיה כתוב למשל לאזרחים אמרקניים יהודיים שמגיעים לארץ הלאום להתגורר בה: "יהודי",מכיוון שהם רפורמים,או אשק יודע מה...זה לא צריך לשנות לאף אחד-יהודי הוא יהודי באשר הוא!!!!!!!! זה שונה רק לאחרונה, וזה קומם לפחות אותי לא יודע מה עם האחרים. ממתי בתעודת זהות לא רושמים לאום???? אז איזה מין תעודה ואיזה מין זהות נשארים בתעודת הזהות????,כאשר את אחד הפרטים החשובים ביותר משמיטים בשביל לשמור על שלמות הקואליציה.... כ"א מאיתנו צריך לנשוא בגאווה את זהותו הלאומית ,ולא צריכים להסתיר אותה ויהי מה!!!!

EverMan

New member
לא.

הכוונה בלהוריד את הסעיף לאום בת.ז היה בשביל שלא תהיה הפליה כנגד ערבים. אז השאלה היא , האם אתה צריך להתגאות בלאום שלך גם אם אתה ערבי ? או תאילנדי ? מה המטרה של הסעיף הזה ?

metal_slug

New member
למה לא?

בן אדם צריך להיות גאה במקום שהוא בא ממנו. זה הכבוד המינימלי שאתה צריך לתת למדינה שאתה חי בה.

EverMan

New member
ואם באתי

ממדינה חשוכה וזוועתית , נגיד איטליה הפאשסטית או משהו , ואני ערבי ואני רוצה שיתייחסו אליי בכבוד ולא באפליה ? אף אחד לא - לא מעריך בזה את ישראל , רק לא מתגאה מאיפה שהוא בא. זה סעיף גזעני למדי.

metal_slug

New member
ועוד משהו

גם אם תורידו לערבים את סעיף הלאום, אי אפשר יהיה לדעת שהם ערבים? אני לא זוכר מתי קראו ליהודי אחמד, או אולי ג´יהאד (נשבע לכם שיש שם כזה, הדפסתי רשימות בשביל המרפאה של אמא שלי בלוד, וראיתי שם כזה אצל תינוק), או אפילו ג´יבריל. אז מה הרווח פה?

EverMan

New member
אוקיי אז ככה

א.ידוע שיש שם כזה ג´יהאד. ב.הרווח הוא שהערבים לא ירגישו שיש נגדם הפליה מערכתית. גם אם זה לא ככה בפועל , זה גורם להם להרגיש טוב ? זה לא עושה רע לאף אחד ? למה זה מזיק ?

metal_slug

New member
להרגיש יותר טוב?

אם במקום לקרוא לקבצן "קבצן", תקרא לו "מאותגר פיננסית", הוא ירגיש יותר טוב? כולה סמנטיקה.

EverMan

New member
לא.

פשוט לא יהיה לו אף כינוי. זה פשוט לא לקרוא למפלצת בשמה.

metal_slug

New member
אה - לשקר לעצמך = יותר טוב?

"מפלצת". אלוהים ישמור, איזה אפרטהייד.

EverMan

New member
למה אפטרהייד ?

מה מפריע לך שהוא מקבל את החופש הנפשי הזה להרגיש שהוא לא יותר נחות מיהודי בכלל הלאום שלו ? מה הלאום קובע ? זה שאני מקנדה וזה שאתה מכל מקום שלא יהיה , זה הופך אותך או אותי ליותר טוב ? ואם הוא בא מערב הסעודית זה עושה אותו פחות טוב ?

metal_slug

New member
אתה הרי אמרת "מפלצת", לא?

אתה דיברת על אפרטהייד, על אזרחים סוג ב´. לקחת נושא תמים, וסחפת אותו לכיוון לא קשור לגמרי. למען האמת, הסיבה היחידה שנכנסתי לדיון, זה לראות לאן תמשוך אותו. עניין הת"ז מעניין אותי כקליפת השום, לא הסתכלתי בתעודת הזהות שלי לפחות חודש... מה גם שנורא מעניין לי את הקצה, מה כתוב לי שם. אני מוכן להזדהות כמיקרונזי.

EverMan

New member
מה יש לך נגד מיקרונזים ?!?@!#@%

סתם סתם .. בצחוק
זה מה שהם מרגישים , שבגלל שבת.ז רשום להם ערבים , אז לרכבת יעשו להם בדיקות , ויעשו לך בעיות בעליה למטוס , וכו וכו ... לכן הם מרגישים כמו אזרחים סוג ב´ , שמתייחסים אליהם ביחס שונה , התוספת הזאת לא משפיעה מבחינתנו , אז למה שזה יזיז לך אם זה מתבטל ?

metal_slug

New member
המדינה השנייה האהובה עלי בעולם.

החופים במזרח הרחוק. ובכל מקרה : אני עובר אותן בדיקות שכל ערבי עובר, ואני רחוק מלהיות בעל חזות ערבית. כשעליתי על מטוס בפעם האחרונה, חיטטו לי בחפצים לא פעם ולא פעמיים. כשאני נוסע לירושלים, אני עובר אותה בדיקת שיקוף כל יום, אותה בדיקת גלאי מתכות כל יום, למרות שאני עובר קבוע בתחנה. אז מה, גם אני ערבי?

למעלה