תעודה לכלב

nyaron

New member
תעודה לכלב

רציתי לדעת מה זה בעצם תעודה מה זה אומר לגבי הכלב אם אני קונה כלב בלי תעודה אז מה זה אומר האם אני יכול להשיג לכלב שאין לו תעודה. תעודה בבקשה תפרטו לי בנושא זה תודה...

tapuztal

New member
לא אומר כלום

זה רק אומר משהו על בעל הכלב. אני ממליץ לך לאמץ ולא לקנות, יש מספיק כלבים נטושים שזקוקים לאהבה וטיפול. כלב זה לא חפץ ולא רכוש, זה יצור חי בדיוק כמו בן אדם. מי שמחפש כלב גזעי עם תעודות הוא גזען עם תעודות.

lilithmm

New member
אויש באמת

אני גם נגד רבייה כי המצב של כלבים בארץ היא בכי רע. יש כאן כמה משתתפים בפורום שמרבים את הכלבים שלהם רק כשיש ביקוש ובצורה אחראית ביותר. לדעתי להגיד שמי שמחפש כלב גזעי עם תעודות היא גזען זה קצת מוגזם (מה יהיה הצעד הבא שלך??). יש אנשים שמאוד רוצים גזע מסויים ומוכנים להשקיע כסף רב זמן ואהבה. אבל, אני מתנגדת לאנשים (כמו הבחורה שכתבה כאן שתרקתי לה אתמול את הטלפון) שמחפשים כלב גזעי בלבד, למסירה ועדיף ללא כל תשלום, וגם שלא יהיה מסורס/מעוקר כי הם רוצים לעשות ממנו מפעל גורים. קבלו דוגמא של בחורה קמצנית שרוצה לקבל כלב חינם ע"מ לעשות גורים: הנה ההודעה שלה: "מאוד לא מכובד לנתק לאנשים את הטלפון בפרצוף, וזה שאמרתי שאני רוצה גורים מהבוקסר לא שייך לשום דבר,מי יודע,אולי אני רוצה לתרום את הגורים למטרה נעלה כמו טיפול בילדים???????????????????????????? לפני שאת שופטת אנשים על סמך שיחה בת שתי שניות בטלפון,תעשי חושבים... אחרי הכל,אני באה במטרה טובה לאמץ כלב,לא לקנות ואני בטח ובטח לא אזרוק כלב לרחוב... דווקא מאוהבי בעלי חיים ציפיתי לקצת יותר..." רוצה לתרום גורים לא גזעיים (ללא תעודות) במצב שיש המון בוקסרים במכלאות???במצב ש 250000 כלבים מתים בשנה בארץ בשל אין דורש? טיפול בילדים...מי שיאמין לך... בסה"כ יש הבדל בין אדם שמוכן להשקיע לאחד שרוצה כלב "כאילו" גזעי חינם ועוד לעשות ממנו גורים במצב הקיים. הבנת את ההבדל?

ניל´´י

New member
כבר דנו כאן בעבר בנושא תעודות

לכלבים, אקצר, תעודה הינה מסמך המאשר את שושלת הכלב, מי הוריו הורי הוריו עד לדור שלישי אחורה, בתעודה ישנם פרטים נוספים כגון תוצאות של צילום אגן, במידה והכלב נפסל לגידול ישנה על כך הערה בתעודה. אתה בהחלט יכול להשיג כלב בלי תעודה, צא לך בזמנך הפנוי לכל אחת מהעמותות שנמצאות בקרבת מקום מגורך ותראה שם מאות כלבים ללא תעודות, בחר לך את הטוב בעינך וקח אותו הביתה.... הוא יוקיר לך תודה על כך במשך כל ימי חייו. לגבי ההערה של זה מתחתי.... אממ... לא שווה התיחסות אפילו....

tapuztal

New member
כפי שאמרתי..

התעודה מעידה אך ורק על בעל הכלב, ולא על הכלב עצמו.

ניל´´י

New member
טל התפוז... אתה טועה ומטעה אחרים!!!

מה שמעיד אלינו זו תעודת הלידה שלנו!!!! תעודה מעידה על גזע הכלב, מי הוריו וכו.... אתה אינך חייב לאהוב כלבנות גזעית, אבל אל תבטל אותה במחי יד.... כשבעלי כלבים רבגזעיים יהיו אחראים כמו בעלי כלבים גזעיים, הוריד את הכובע בפניך.... בינתיים רוב הכלבים הנמצאים בעמותות ובמכלאות אלו כלבים רבגזעיים ללא תעודות. ואתה יודע מה???? חבל לי על הזמן שאני מבזבזת בהסברים.... תחיה עם הדעות שלך עד 120 שנה. מבחינתי הנושא סגור!!! ניל"י בעלת 4 כלבים "גזעיים" וכלבה אחת רבגזעת.

lilithmm

New member
יש בעייה בדברייך.

הזלזול של בעלי הרב-גזעיים נובע מהעובדה שאנשים מקבלים את רוב הכלבים הללו בחינם, ולכן לוקחים וכשנמאס זורקים.

GAUDI2

New member
הבעיה היא לא הכסף אלא

החינוך, כסף הוא עניין יחסי לאחד 1000 שקל זה המון ולאחר זה כלום. אבל חינוך מתבטא באותה צורה ב...עשיר או ב...עני (השלימו איך שבה לכם את ה...)

lilithmm

New member
אתה יודע טוב מאוד שזה לא נכון

גאודי. קודם כל, מה שלומך נשמה
מקווה שהכל בסיידר. תגיד לי, איזו סיבה יש לבחורה לראות כלב ולצעוק בקול רם שהיא רוצה אותו (מדובר באם משפחה, ד.א. לא בילדה מבולבלת), ואחרי שאומרים לה שהאימוץ כרוך בתשלום עיקור וחיסונים היא אומרת לא תודה. אני הכי אוהבת את האנשים שרוצים כלב גזעי בלבד למסירה, עדיף ללא תשלום, ושלא יהיה מסורס או מעוקרת. איזו סיבה אמיתית יש לאדם להתעקש על גזעי מבלי לרצות לשלם? מחכה לתשובה.

GAUDI2

New member
התשובה

באמת שלא יודע , חלק פשוט חושבים שכלב לא קונים בכסף (אבל אני חושב שהדור הזה כבר נעלם ) חלק אחר פשוט קמצן והחלק הגרוע באמת הם אלו שחושבים שהמציאו את הגלגל ויעבדו על כולם . האמת שכיום אני חושב ש99 אחוז מסכימים עם ההנחה שצריך לעקר כלבים לא מתועדים וגם כלבים מתועדים שאין להם חשיבות מבחינת שיפור הגזע צריכים להיות מעוקרים, הרבה אולי לא עושים זאת בגלל אמונה שהם יוכלו לשמור על הכלב כלבה שלהם אבל אם באמת הרוב הגדול היה אחראי אז לא היו כלבים נטושים ולא היה צורך בעיקורים או המתות אבל עד אז צריך לעקר ולסרס ואם יש באפשרות המוסרים(כספית) לעשות זאת אז אני מניח שהיה יותר קל למסור כלבים , אני בכלל טוען שהנושא צריך להיות מעוגן בחוק ולא תלוי בחסדי אנשים.

tapuztal

New member
אמרתי כבר קודם

מה הגזע שלך ? אתה מעורב ? שאלות כאלה מיוחסות בד"כ לנאצים. אבל כשזה מגיע לכלבים פתאום זה בסדר להיות גזען. ומה הקשר לאנשים שזורקים כלבים - הם חארות בלי קשר לשאלה של הגזע של הכלב שהם זורקים. האמת היא שמי שמחפש כלב גזעי חושב שכלב הוא חפץ לקישוט ולסטטוס חברתי כמו אוטו חדש. בקיצור, כולכם אידיוטים :)

למעלה