תסלחו לי אבל זה חשוב

ש....

לא משנה כמה החיבור שלך מהיר אם מליון אנשים נכנסים ביחד זה יהיה לך לאט אהה רגע עלה.... ובכן... עדיף לעשות מזה פצצות מים כיף לזרוק על השכנה. דרך אגב נגמרים הקונדומים בצפון. איזה שמות יהיו לילדים שיוולדו עוד 9 חודשים יש הצעות?

soelistit

New member
ש.......

קונדומים לא נועדו למסוממים - ממילא הם מקרה אבוד....

ש....

לישראלים יש ז גדול...? טוב, החלטתי לפרסם ברבים את מסקנות המחקר הקטן שערכתי בקרב גולשי תפוז: מי שכותב הודעות ארוכות הוא לא משהו במיטה וגם בעל זין קטן. בייחוד אלו הכותבים הודעה אחת עד שתפוז לא מאפשר להם להמשיך בכתיבה, לכן הם גולשים להודעה נוספת כהמשך והם מרבים מלל מיותר ותיאורים מייגעים, אלו לא רק שיש להם זין קטן שבקושי אפשר לראות, שלא לדבר על להרגיש, אלא שהם גם לא בדיוק יודעים מה עושים איתו בחברת אישה. לעומת מי שכותב הודעה קצרה וקולעת, (בייחוד אלו שהודעתם הקצרה מצליחה להצחיק את הקוראים בלי להכביר במילים מיותרות -אבל לא רק), שהוא מאהב מצוין ובעל כלי ראוי לשמו. במחקר השתתפו כותבים בתפוז בגילאי 22 עד 49 אני אשמח לתת דוגמאות למקרים השונים לבנות המעוניינות בכך, דרך מערכת המסרים בלבד, כולל המלצות אישיות.

יכול להיות שאת צודקת, אבל מצד שני

כתיבה בפורום היא דרך התבטאות בדיוק כמו במציאות, למרות שישנם אנשים שמרשים לעצמם להתבהם ולהנהג בדרכים אלו ואחרות שלא היו מעיזים לעשות כך במציאות, למרות שהכתיבה מאד משקפת את האישיות של האדם. אם מישהו כותב משהו בפורום, ו"חושש" מתגובתו של האחר, הוא מאבד את הזהות האישית שלו, אני משערת שגם בויכוח סלוני, הוא יחשוש להיות השונה והחריג בשיחה. לא רואה כאן שוני. הכתיבה משמשת אותנו באינטרנט כתחליף לדיבור ונוספות לה קונבנציות משחקיות מעולם הדיבור ואף מעולם שפת הגוף רוב הזמן איננו מתקשרים עם אנשים בשר ודם ישירות. וגם אופי ואיכות המידע שאנו צורכים שטוח, אין בו כלום מלבד עצמו; אינפורמטיבי, פלקאטי, חסר משמעות, מלבד הדיווח, או הדעה של הכותב. כי לוקחים בחשבון רק את מה שהוא כותב, ולא את המשמעות הנסתרת של מה שנאמר. ומצד שני הוירטואליה נותנת במה ללמוד, להתפתח ואולי גם להוציא את המיטב מעצמך. השאלה לאיזה כיוון יש לך רצון לקחת את הנאמר. הכתיבה היא כמו אוויר לנשימה וכל אחד יבחר את המרחב הנשמתי שלו, כתיבה קולחת, יצירתית, עם מטען חיובי, ברור שתשרה תחושה נעימה, השאלה היא, מה הרגשתו של הקורא בצד השני של המסך, באם הוא במצב רוח שלילי, ייתכן מאד שמה שכתבת יגרום לו הזדהות עמוקה ואז תתחיל התנצחות. אני למדתי, בעיקר מכאן, שהבחירה היא שלי בלבד, לאן לקחת את המסר, האם לבחור להיות מתקיף או מותקף, והבנתי שאין צורך לא בזה ולא בזה. מעבר לכך כל היפה בפורום שיש מגוון דעות ואי הסכמות, אחרת היה משעמם לחלוטין. אני מסכימה איתך בדבר אחד, כשאדם בעל דימוי עצמי שלילי ונמצא במקום שהוא מרגיש מותקף כל הזמן ובאופי שלו הוא אדם שמחפש את השלילי, הוא עלול להגיע בגלל תגובות שונות, שנגעו בו רגשית מידי, למצבים קשים עד להתאבדות! אגב, זה קורה בכל סוג של פורום דעתני. [רעיון עם התחלה] התבניתיות והצפייה מראש לכל התגובות. במיוחד על החשש מתגובות הקורא - הרבה פעמים אתה חושש שיפרשו את דבריך אחרת, מה שיצור גל של תגובות שיסיטו את הנושא (לטוב או לרע, עדיין יסיטו) [וסוף] - אז אתה מתחיל לצמצם ולהצר לאנשים את קו המחשבה ("ואני לא מתכוון ל.." או "וזה לא נכתב על ...") [פאנץ' ליין, קצת הומור, נימה אישית] אם הכתיבה מסוכנת לנפשי? ... אני עדיין מאמין בנתיבי איילון ובריוחה כגורמים משפיעים יותר. סוזו."אין טוב בלי רע ואין רע בלי ,, עוד יותר רע. אמרו לנו שהאינטרנט יחליף את הטלפון אמרו לנו כפר גלובלי.אני לא חושב אשתה צריך לחשוב על התגובות בזמן שאתה רושם הודעות , הרעיון הכללי הוא לקחת את הטוב בלי לפחד להתמודד אם הרע ,השאלה היא האם ישלך יכולת להבחין בין הטוב לרע ,רועי לדוגמא טוען שאין הבדל בין הטוב לרע.ראיתי פעם ראיון בטיוי אם האקסית של שמעיה אנג'ל והיא אמרה ככה "יש לי משיכה לדברים שליליים,אין דבר שלילי שלא עשיתי".לפחות לה היה האומץ להודות יש כאלה שלא מודים מסיבה פשוטה ,הם לא רוצים להפגע .הם חוששים ממה שיגידו עליהם אחרים .או מה יצא להם מזה. thoghtform לדעתי יש כאן עניין של גסות רוח זה ברור לחלוטין שאף אחד לא ממציא רעיונות משל עצמו אלה הוא רק בונה thoght-form בשביל האידאה . השאלה היא עד כמה האדם מחובר לנשמה או לא...וזה מה שיקבע את איכות האידאה ה"מואנשת" מפני שאור הנשמה הוא כמו פנס חזק שמאפשר לנו להבדיל בין אידאות אלוהיות לקליפות. אני חושבת שאת מצפה מהפורום הזה ליותר מידיי. בנושאים אחרים, תוכלי למצוא פה הרבה מלל, אבל נושא ה"סקס" הוא בעייתי מאוד. לפעמים אני מרגישה שהגעתי לפורום של בתולים, אם לא מעשית, אז לפחות רגשית. יש פה אנשים שכל פעם שהם מוציאים מן המקלדת את המילה "קוס" הם מתרגשים כמו תינוק שעשה פיפי בסיר בפעם הראשונה בחייו. ואני מדברת על אנשים מעל גיל שלושים. אפשר אפילו שהיו נשואים אי פעם, ויש להם ילד או שניים! יכול להיות שזה בגלל העבר שלהם, אני לא אומרת שלא, היות שאת המצווה הם קייימו משבת לשבת, בחושך גמור, מתחת לשמיכה וכמי שכפאו שד. אז... אם עברו מאז שנתיים, ניחא, אבל אם הם יוצאים בשאלה כבר עשר שנים? לא תגידי להם שהגיע הזמן לעבור טיפול פסיכולוגי? אולי אפילו פסיכיאטרי? לא מזמן קראתי פוסט של אחד מכותבי הפורום ובו הוא כותב ש"סקס זה דבר שפל" (!) וכשכתבתי לו כתגובה שלדעתי סקס זה טעם החיים - כן, אותו משפט מנצח שאדמור המעתיקן הזה, גנב ממני, בעל הבלוג כתב לי כתשובה ש"סקס זה דבר הרסני"... ואני מדברת איתך על בחור המתקרב לגיל שלושים ושלפי דבריו, כבר אינו בתול. אתמול כתבתי הודעה קטנה שנכתבה בהומור. חוץ מ'אדמור' ו'בעיקר כופר', אף אחד כמעט לא הגיב להודעה! כמעט אף אחד לא ידע איך "לאכול" את ההודעה הזאת! את יודעת מה? אני מוכנה לעשות ניסוי ולהעתיק את ההודעה הזו לשלושה פורומים שונים, ולהראות לך ולכולם שבפורום אחר תתקבלנה תגובות רבות. במקום אחר, השירשור הזה היה גדל במהירות והופך לשירשור ענק, מבדר ומהנה. אבל בפורום דתיים/חרדים לשעבר? לדבר על גועל נפש? פויה! תראי איזה שירשורים ענקיים מתפתחים כשמדברים על פוליטיקה, אבל סקס? בקושי מילה או שניים, וגם אז עושים את זה תוך כדי ציחקוקים מתחת לכרית, ועם סומק עמוק בלחיים. מאי הקטנה, את מחפשת הודעות מעניינות, כלשונך? יש מלא פורומים מעניינים בתפוז. הפורום היחיד שאצלו זה טאבו זה פורום חרדים והפורום הקדוש הזה. לא, לא יצנזרו לך הודעות על סקס כמו בפורום הראשון, אבל יצחקקו בהנאה של ילדים קטנים כשתזכירי משהו הקשור לסקס. הבהרה: כל מה שכתבתי בהודעה על גודל האיבר ואורך ההודעות בתפוז נכתב בהומור. מעולם לא ערכתי מחקר בנושא. כבר קרוב לחצי שנה שיש לי מישהו ואני נאמנה לו ביותר. (שיט, למה גיליתי? עכשיו אף אחד לא ינסה להתחיל איתי בטיש!) ואם אתה קורא כאן, אהובי (מה זה "אם"? אם לא תקרא, אני אשלח לך לינק ישירות לכאן) שתדע שאתה גורם לי אושר. כיף לי איתך, ולא רק במיטה. אתה גדול בכל המובנים! מתה עליך כתובות אינטרנט נילוות: הודעה שנכתבה בהומור

המשך....

הקבלה היא תורת הסוד והמיסטיקה היהודית. הקבלה עוסקת בחקר האלוהות, מידותיה, הנהגתה את העולם וטעמי המצוות וסודותיהן. הקבלה מתחלקת לשני ענפים: קבלה עיונית וקבלה מעשית. לקבלה יש זיקה ברורה למשיחיות ולגאולה. העוסקים בקבלה קרויים מקובלים. שורשי הקבלה הקבלה מבוססת על מספר רב של ספרים. הראשונים שבהם הינם ספר יצירה, שיעור קומה, ספר הבהיר וספר הזוהר, שנחשב לעמוד השדרה של הקבלה. בקבלה יש שיטות שונות ומגוונות. לדוגמה: "קבלת הרמ"ק" מבית מדרשו של רבי משה קורדובירו, "קבלת האר"י" של רבי יצחק לוריא. במחקר הקבלה מקובל לחלק בין תורות הסוד שקדמו ל"קבלה", ובין ה"קבלה" שהיא תורת הסוד היהודית שרווחה החל מימי הביניים בספרד ועד ימינו אלה. לפי חלוקה זו, תורת הסוד של חסידות אשכנז וכן תורות הסוד מתקופת הגאונים או חז"ל, אינן חלק מה"קבלה". לעומת זאת, המקובלים עצמם, אינם מכירים בחלוקה זו, והם מכנים בשם "קבלה" את תורת הסוד היהודית לכל תקופותיה. המחקר מזהה שרידים מתורת הסוד הקדומה, כבר מתקופת חז"ל. אלה מבצבצים מבין דפיו של התלמוד הבבלי בעיקר בפרק ב' של מסכת חגיגה. קיים ויכוח במחקר, מה היחס בין רמזים אלה לבין גופי סוד הבאים לידי ביטוי בספרות הרווחת בתקופת הגאונים והמכונה "ספרות ההיכלות והמרכבה". ויכוח נוסף הוא לגבי זמנה של זו האחרונה (כמו גם לגבי "ספר יצירה") האם להקדים אותו עד ימי הבית השני, או לאחר אותו - יש אומרים עד לתקופת המצאת הניקוד (אולי בסביבות המאה התשיעית לסה"נ), שכן ניקוד כלל לא נזכר בספר. בתקופת התלמוד כונתה תורת הסוד: "סתרי תורה", "מעשה בראשית" ו"מעשה מרכבה" כפי התיאור ביחזקאל, פרק א ופרק י. בשל השפעתה והסגולות המיוחסות לה בעיני חוג המיסטיקנים היא הוגבלה ללימוד לאחר תקופת הכשרה, לגיל מסוים ולחתך מצטיין של הלומדים, והיו גם הגבלות על צורת לימודה (שלא בפומבי, מרב לתלמיד יחיד); בתלמוד אף יש חכמים שהסתייגו מלימוד תורת הסוד. בקבלה יש גם מוטיבים משיחיים. משיח השקר הקבלי הידוע ביותר היה שבתי צבי, ששיכנע בשנת 1666 חלקים נרחבים מהעולם היהודי, הנוצרי והמוסלמי שהוא המשיח. המרתו לדת האיסלאם נעשתה כדי להציל את חייו, אך פורשה בידי חסידיו על פי הקבלה, כירידה לצורך העלאת ניצוצות הטומאה. | רבי משה קורדובירועולם המושגים הקבלי ערך מורחב - מושגי יסוד בקבלה הקבלה עושה שימוש בעולם מושגים עשיר ומיוחד, שיכול להישמע סתום ובלתי מובן למי שאינו מעורה בעולם זה. בין המושגים המרכזיים, בהם נעשה שימוש באופן תדיר: "עשר הספירות", "פרצופים", "שבירת כלים", "ניצוצות", "תיקון", "צמצום" ועוד. רוב המושגים הקבליים הם סמלים ולא משלים. בשונה ממשלים שבהם ניתן להחליף כל פרט במשל, בנמשל המקביל לו, את הסמלים לא ניתן להחליף. זאת משום שהמסומל לא ניתן לביטוי בדרך אחרת, אלא באמצעות הסמל (בדומה לרגשות, שאין דרך לבטא אותם בצורה מדוייקת ומכומתת). [עריכה] הקבלה בעת החדשה חלק ניכר מגדולי ישראל, בעיקר לאחר המאה ה-16, עת נפוצה תורתם של המקובלים מצפת (האר"י ותלמידיו), עסקו בתורה זו בצורה כזו או אחרת, וינקו ממנה רעיונות והשראה, גם אם לא התמחו בה ולא היו למקובלים בעצמם. כך ניתן לציין שמייסד ישיבת וולוז'ין המפורסמת, אבי הישיבות הליטאיות, רבי חיים מוולוז'ין שהיה תלמידו של הגאון מוילנא, כתב ספר בעל אופי מעט קבלי בשם "נפש החיים", ובכך הלך בדרך רבו הגאון שעסק גם הוא בקבלה. בין חיבוריו הקבליים של הגאון נמצא פירוש "ספרא דצניעותא". על היחס לקבלה בעולם הדתי האדוק ניתן ללמוד מאמרתו של "החתם סופר" שאמר: "מי שבנגלה לא מאמין בנסתר, יש לחשוד בו שבנסתר אינו מאמין בנגלה". יהודים. מאמיניה באים מחתכי ציבור שונים, והשפעתה ניכרת לאחרונה אף בקרב מפורסמים מתעשיית הבידור. הדוגמה המרכזית לכך היא השחקנית והזמרת מדונה, שלומדת קבלה מזה זמן רב, חרטה על זרועה את האותיות העבריות "לאו", ואף הוסיפה לשמה את השם היהודי "אסתר". מדונה משתייכת למרכז ללימודי קבלה מיסודם של הזוג קרן ושרגא ברג. מרכז זה, שנפתח בשנות השבעים, מפעיל כ-50 סניפים בעולם ממרכזו בלוס-אנג'לס ומהווה את הגוף המרכזי להפצת לימודי קבלה בעולם. "המרכז לקבלה" פועל מתרומות של חסידיו וממכירת קורסים וספרות בנושא קבלה. לפי הערכות שונות במרכז לומדים בין 60 ל200 אלף איש, רובם הגדול בארצות הברית וחלק ניכר מהם לא יהודים. רובם המוחלט של הרבנים האורתודוקסים (ורבים מבין הזרמים האחרים) מתנגדים נחרצות לשימוש שעושים במרכז לקבלה וארגונים דומים בתורת הקבלה, וטוענים שהוא פופוליסטי ושטחי, ומהווה זילות של תורה זו וניתוקה משאר חלקי היהדות. היו אף רבנים שהוציאו פסקי הלכה האוסרים לימוד כזה. הבולטת שבהם פסיקתו של הרב עובדיה יוסף. עמדה דומה מובעת גם על ידי רוב חוקרי הקבלה בישראל ובעולם, הטוענים כי ב"מרכז לקבלה" מלומדת תורת ניו-אייג מודרנית ולא קבלה ממש. עם זאת ישנם מספר רבנים אורתודוקסיים (מעטים מאוד) שרואים בהפצת רעיונות קבליים בעולם דבר חיובי . לעומת טענות אלו טוענים אנשי "המרכז לקבלה" כי מדובר בקיבעון של הממסד, כאשר האורתודוקסים נרתעים מהנגישות הקלה מדי ללימוד (כמו האפשרות ללמד קבלה גם ללא יהודים), היחס הליברלי מדי לקיום המצוות וכדומה. לדעתם הממסד הרבני מחפש מונופול על הידע הקבלי ולכן תוקף אותם במקום לתמוך בפעילותם שהפכה את הקבלה לגורם משפיע בעידן המודרני. התפשטות התופעה, שנהפכה למשמעותית מאוד הובילה למאמרי עיתונות רבים על "המרכז לקבלה" שיצאו בשנים אחרונות בעיתוני העולם. מלבד זאת נעשו גם מחקרים רבים על תופעת הקבלה החדשה בכלל והמרכז לקבלה בפרט. פרופסור בועז הוס מאוניברסיטת בן גוריון הוא בין החוקרים המובילים בתחום.

naty 1

New member
לא

ראיתי את זה כבר היום באיזו הודעה אחרת? אולי שסוף סוף נמצא אמצעי מניעה מושלם לבוקאקה? (סקס לפנים כמו שאומר מוחמד אבו טיר בארץ נהדרת) או שבעצם יש בלי סוף פריקים מוזרים ומטורללים ברחבי הנט?

naty 1

New member
ותשאלו

את אליזד כשיחזור לכאן מהי בוקאקה מוחמד אבו טיר

uri80

New member
שפלא שעוד לא הצלחנו להכחיד את עצמנו

(רגע, לא שמת את זה כבר היום באמת? ואם אתה כבר בשוונג, תסביר לי איך יכול אדם ללכת לישון חצי שעה, לשים שני שעונים מעוררים ולקום אחרי ארבע שעות?)

הוא כנראה אדם מאוד מאוד עייף

וטוב ששאלת את נופלחו. הוא יכול בהחלט להסביר לך איך מוזיקה גלג``צית בפול ווליום כולל שעון מעורר יכולות להשאיר אדם שרוי בשינה עמוקה. (השיחה התקיימה במציאות והיא אינה מבוימת. ``נופלחו יאללה`שך קום כבר`` ``למה?`` ``כי ביקשת שאעיר אותך`` ``אז שיקרתי`` )

המנהג המגונה שלי

(וזהו ווידוי ראשון שלי בנושא) בדיוק הפוך: אני נרדמת עם מוזיקה. ככה זה. הרגל של שנים. והתשובה שלי לאורי ברורה . . . . ... מה, לא?

boten d

New member
וידויים?

הייתה לי תקופה (בכיתה ח' בערך) שהייתי הולך לישון עם נירוונה...

למעלה