תסכול!!!

fliperit

New member

zoyaaa

New member
זה לא עניין של אגו

התגובה של פילפרית לא הייתה נראה לי לא בגלל מה שנאמר בתוכה, בגלל שיחה קודמת שנעשתה ביני לבינה אבל זה לא משנה.
כבר התעסקתי עם אנשים מקצועיים ממני בעבר שעזרו לי ובאמת הנקודות צלחו.. כתבתי כבר בתגובות ואחזור שוב, אני עובדת איתו במקום פתוח כלומר הוא מצא את האפשרות שלו לברוח אם הוא מושך מספיק חזק וזה הרגל שחייב להיפסק ומיד. לכן אתחיל לעבוד איתו במקום סגור כמו ראונד פן ואביא אולי אחת מהחברות שלי שיותר מנוסה ממני להעיר לי כשצריך. כך העבודה אולי תעשה בצורה טובה יותר.

giri

New member
את עובדת בלי ליווי של מאלף?

חשבתי מההודעות הראשונות שלך שיש לך גם סשנים עם מאלף?

zoyaaa

New member
כרגע לא

אני לא עובדת כרגע בצמוד למאלף..בעבר עבדתי עם המון מורים לרכיבה ואנשים מנוסים שלמדו ויכלו לתת עצות טובות.. כרגע אני עובדת איתו לבד וכשהתחלתי משהו חדש קרה משהו שלא ציפיתי לו.. אבל זה בסדר וזה טבעי.. נשנה את זה

giri

New member
טוב, כבר אמרתי שאני לא מומחית

אבל אם את לא מאלפת מנוסה, אני לא הייתי עובדת בכלל בלי ליווי של מאלף. אפילו אם זה פגישה פעם בשבוע או משהו, נראה לי רעיון יותר טוב. את לא חוששת מבעיות יותר רציניות שתתקלי בהן בהמשך? זה מצויין שעבדת בעבר עם אנשים מנוסים, אבל לדעתי הליווי הזה הוא חשוב לא משנה מה המטרה, ועל אחת כמה וכמה באילוף.
השנקל שלי.

zoyaaa

New member
זה לא שאני לא מנוסה

יש לי ניסיון, פשוט לכל סוס יש אופי משלו וכשהסוס מזהה פרצה שאני בכל אופן לא נתקלתי בה בעבר, אז הוא ניצל.. ולא ידעתי איך להתמודד איתה באותו רגע, לכן כשהגעתי הביתה כתבתי כאן.. ואקח את עצותיהם של אנשים ואנסה שוב, כמובן

בעיות קלאסיות למאלף

טוב, אני אחזור כמו תקליט על מה שכבר נאמר לך.
תעבדי ביחד עם מאלף- ככה גם תלמדי איך להתמודד עם זה בעצמך,
גם תלמדי סוסים, גם אילוף, וגם באמת הסוס יעבור תהליך של אילוף, ולא ההפך.
ומעל הכל, זה יהיה הרבה יותר בטיחותי, לך, לסוס, וכמו שאמרו לאנשים שיצטרכו להתמודד עם הסוס בעתיד.

כל הפיתרונות שאני הולכת להביא, הם רק בשביל הבנה, ותיאורטים בלבד, לא הייתי ממליצה להשתמש
בהם בלי איש מקצוע. לא הייתי ממליצה להתשמש בהסברים שנתנים על גבי הפורום בלי לראות פיזית.
קצת קשה להבין מתיאור בכתב מה בדיוק קרה, וגם זה מזוית הראייה שלך, מן הסתם, ולא שלי.
אבל ממה שהבנתי לסוס יש אפשרות לברוח לך, והוא למד את הטריק.
זה שתחזרי על שבלונה רעה 20 פעם, לא יגרום לה להשתנות, להפך, זה רק יחזק את אותה התנהגות.
בתור התחלה- את צריכה מקום עבודה שלסוס אין אפשרות "ללכת לעיסוקיו"בכל פעם שאת מפעילה קצת לחץ.
דהיינו- שימוש בראונד פן. זה כלי נורא חשוב לאילוף.
אבל שוב, אני לא מכירה את הסוס/סייח, ולא אותך, וזה יכול להיות כלי מסוכן למי שלא יודע.
הייתי עובדת בראונד פן הרבה לפני שהייתי עובדת בחבל לונג', והייתי עובדת בחבל לונג' בתוך הראונד פן.
זה יעזור לך בהכל, החלפת מקצבים, שהסוס לא "יחתוך אותך" במעגל, החלפת כיוון, ויותר מהכל שלא יברח חזרה לעדר- מרעה.
לעיתים אין ראונד פן, ובגלל זה שווה לשלוח את הסוס למאלף, שיש לו את הכלים המתאימים לאלף את הסוס.
קצת כמו שיש לנגר את כלי העבודה שלו שמתאימים בשביל לבנות ארון, ולחובבן אין- מה שיקשה על העבודה
וכנראה יתן תוצאה של ארון פחות טובה.
אפשר לעשות את אותו הדבר גם בעבודה עם חבל לונג' בתוך מגרש, לפי דעתי פחות טוב ויותר קשה.
אם הסוס ברח לך למרעה- חזרה לעבודה היא תגובה נכונה. אבל מה שקרה אצלך- חזרת בעצם לבדיוק אותה נקודה,
שבה הוא שוב ברח, ולא עשית בזה כלום, את לא שנית שום דבר. את לא יכולה להשיג ככה כלום.
אם אין לך כלי למנוע ממנו לחזור לעדר/מרעה כשאת חוזרת איתה לעבודה, אז הייתי לוקחת וקושרת את הסוס במקום שבו עבדת.
הסוס לא יכול "לשחרר" את עצמו, ולהחליט בעצמו מתי נגמר האימון. לא ככה עובדים.
בכל מקרה, אחרי אימון קשרי את הסוס לעמוד קצת. זה טוב גם בשביל לפרק ממנו ציוד, בשביל שיתקרר, בשביל שטיפה,
ובשביל חינוך. בסוף אימון הסוס עדיין קשור, הוא לא ישר הולך "לעיסוקיו" זה חשוב גם בשביל המיינד של הסוס,
שהוא יודע שאחרי עבודה יש מנוחה בקשירה, ורק לאחריה הוא משוחרר להנאתו.

לסיכום:
ראונד פן במקום חבל לונג'.
קשירה בסיום העבודה.

hanyou12

New member
תמיד אומרים

שהסוסים שמהם למדנו הקריבו את עצמם. הסיבה שאומרים את זה זה כי את כל הטעויות הקשות אנחנו עושים איתם והם - בגלל היותם סוסים - סופגים את זה. חלקם נפגעים מזה (חלק פיזית, חלק מנטלית על ידי לימוד הרגלים רעים), וחלקם מסוגלים להתגבר על זה או שאחר כך מישהו מתקן אותם. לא סתם חוות בית ספר "מיישרות" את סוסי ביה"ס שלהם אחת לכמה זמן - תחשבי כמה תלמידים מתחילים מושכים בפה של סוס ובועטים בו עד שהם מאדשים אותו לפעולה. זה מחיר שהחוות מוכנות לשלם ושבסופו של דבר הסוס סופג.
לך יש את הפריווילגיה - מאחר וזה הסוס שלך - לא להגיע איתו למצב הזה. לא ללמד אותו הרגלים רעים או לפחות אם גילה משהו שלא ישתרש אצלו. כרגע את חושבת - ובצדק מנקודת המבט שלך - שאתם עושים את זה ביחד. המחשבה הזו עברה בראשי לא פעם ולא פעמיים - ההרגשה הנפלאה הזו שלומדים ביחד עם הסוס משהו ששניכם לא ידעתם קודם, היכולת המדהימה הזו לתקשר ברמה שמעבר למילים. אבל מחשבות לחוד ומציאות לחוד. לפעמים זה באמת קורה ולפעמים - כמו שעולה מהמקרה שאת מתארת - יש קצר בתקשורת. זה לא דבר נוראי, גם חברות הכי טובות רבות לפעמים. אבל כשזה קורה צריך לבוא צד שלישי וליישר את ההדורים.
עד כאן ההקבלה מאוד רומנטית והכל נשמע חלומי. ועכשיו אחרי הגזר - השוט:
אם את תמשיכי לנסות לעבוד איתו לבד, את עלולה לפגוע בו פגיעה קשה. את חייבת לזכור מה טוב לחבר שלך ולא להקריב אותו על מזבח הפרפקציוניזם שלך. זה שאת חושבת שאתם חברים ואתם מבינים אחד את השני זה מצויין ויכול להיות שאף נכון אבל אל תשכחי שזה סוס ולא בן אדם, על כל המשתמע מכך. אני בספק שהוא חושב שאת כמו אחות או חברה הכי טובה שלו. במקרה הטוב הוא מכיר בך כחלק מהעדר (אולי אף כמנהיגה), במקרה הפחות טוב הוא אדיש ובמקרה הרע הוא מפחד ממך. קחי את העצות שנתנו לך פה - גם אם לא הומתקו בויטמינצ'יק - והשתמשי בהן. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות כדי לתקן את הפאק הקטן הזה בקשר ביניכם זה להביא מישהו שיעזור לך להבין את הבעיה מנקודת המבט של הסוס ויעזור לך לפתור אותה וזה משהו שחייבים לראות את התקשורת בינך לבין הסוס בשביל לעשות.
אני יכולה להבין את הגישה שלך, זה לא קל כשמישהו בא ואומר לך "את עושה לא נכון". במיוחד עם משהו שלקחת על עצמך כפרוייקט ואת מרגישה שאת חייבת להצליח בו ויהי מה. אבל היי! את לא לבד בעולם הזה וזה לא בושה לבקש ולהשתמש בעזרה. לא הכל חייב ליפול על הכתפיים שלך. גם תחשבי כמה עוד יש שאנחנו לא יודעים בעולם הזה - את באמת מצפה לדעת הכל על ההתחלה? אני יודעת שלא, ובגלל זה את צריכה להשתמש בעזרה מקצועית לסוס כי את בטח לא רוצה שהוא יסבול מהטעויות שאת עושה מתוך חוסר ידע ותמימות. ברור לי שזו לא הכוונה שלך כי את אוהבת אותו כל כך.
בובה יהיה בסדר, ברגע שמישהו יסביר לך מה לעשות יחד עם הסוס בשידור חי את תפיקי מזה הרבה יותר משיטת ה"ניסוי והטעייה" וגם תמנעי פגיעה בחבר היפהפה שלך - הורדת שתי ציפורים במכה.
קבלי את העצות פה גם אם הן לא מנוסחות לרוחך - לאנשים פה אכפת מהסוסים ואני בטוחה שכולם מתכוונים לטוב לשניכם.
בהצלחה!

הורסמאן

New member
טוב, אז אחרי שבילבלו לך את המח

עם עיצות וקטילות...
קבלי קצת תמיכה.
לעשות לונג' לסוס זה לא מדע טילים וגם אם נתקלת בקשיים מסויימים זה לא אומר שאת כבר הופכת אותו לסוס מסוכן...

בלונג' מסודר את צריכה לעמוד/להסתובב על העקב הפנימית שלך, פנים מול הכתף של הסוס, מרפק קרוב לגוף, חבל לונג' ללא "סלק" ושוט מצביע לעבר אמצע הגוף של הסוס. הזזה של השוט לכיוון הזנב משמשת לדחוף את החלק האחורי החוצה והזזה לכיון הפנים משמשת לדחוף את החלק הקידמי החוצה. כשהסוס "מקשיב" לשוט, הצבעה אל אמצע הגוף מעודדת אותו להתעגל/להתעקל נכון על מעגל הלונג' (המטרה העיקרית של הלונג'). אנחנו עומדים על העקב הפנימית על מנת שהמעגל ישאר מדוייק וכך גם העיקול של גוף הסוס. זה הנתון בעבודה שמשפר את הגמישות של הסוס ואת שיווי המשקל שלו.

על פניו, לונג' נראה כסוג של עבודה קלה למדי, אך סייחים מתבקשים לבצע בו תהליך חדש להם לחלוטין. הם לא מספיק גמישים ועיקול הגוף לאורך זמן הוא דבר שהם מעולם לא התנסו בו ויוצר להם קשיים ולחצים שגורמים להם להתנגד.

את תיארת מצב מאוד סביר שבו הסייח עבד מצוין בטרוט, אך עדיין לא היה מוכן ללחץ גבוה יותר בקנטר וכשדרשת זאת ממנו הוא התחיל להתנגד. זה לא סוף העולם. בכל אימון יש עליות וירידות. כל שאת צריכה לעשות כרגע זה להוריד מעט את כמות העבודה, (במידה שהוא חש בכאב מסויים) ולהשאר איתו בהליכה וטרוט לתקופה קצת יותר ארוכה.

להבדיל מלונג' מסודר המתואר לעיל, בתקופה קצרה שבה מלמדים סייח לעשות לונג' מהתחלה, נהוג להתיצב מעט מאחורי הכתף דבר שמעודד תנועה קדימה, וזזים איתו ביחד (על מעגל קטן יותר שאינו מדוייק) לזה יש שתי סיבות, העברה של המיקום שלנו ביחס עליו, לכיוון הראש או הזנב, שומרת אותו בתנועה בכיוון הנדרש (מונעת את הבעיה שתיארת אצלך), ו"שבירה" של המעגל כי בשלב זה הסייח עדיין לא מוכן למעגל מדוייק וקבוע שבו הוא צריך להתעקל לאורך זמן.

חשוב מאוד שאם יש לך ידיים עדינות של בת 17 :) אכן תשתמשי בכפפות וחשוב לא פחות להתשתמש בראשיית לונג' LUNGE CAVESSON.

בהצלחה

הורסמאן

New member
תוספת קצרה

במצב אידאלי, כשהסוס מאומן הוא יעבוד בלונג' בצעד מתון כשהוא גם נושם במתינות, הגוף כאמור יהיה מעוקל באופן קבוע כשהאוזן הפנימית מכוונת אליך ומקשיבה והחיצונית נעה לסרוגין לפנים ולאחור.

כשתגמרי לעבוד לצד אחד, בחול במנז' יהיה מעגל אחד צר (ברוחב של שלוש, ארבע טביעות פרסה) שבו הסוס חזר על עקבותיו, "בור" קטן שנוצר מהעקב שלך ומעגל קטן סביבו מהרגל החיצונית שלך.

zoyaaa

New member
אקח את התגובה לתשומת לבי.

אני חושבת שמכל התגובות כאן, הנעימות והפחות נעימות אקח את הדברים הטובים והחשובים. הרעיון לעבוד עם מנוסים ממני הוא רעיון שכמובן אף פעם לא רע לפסול..
כבר עבדתי עם מנוסים בעבר ואני בעצמי לא בטיטולים , כנגד אמירות של מספר אנשים כאן... הוא בדרך כלל מכבד אותי מאד ומבין ומבצע, הוא פשוט גילה באותו ערב משהו שהוא מעולם לא עשה ואני מעולם לא נתקלתי בו.. ואנסה לעבוד איתו בהקשב לעיצותיהם של הרוכבים כאן
תודה רבה לכולם !

הורסמאן

New member
כנגד אמירה בשרשור אחר

אכן נהוג וכדאי להשתמש לסיחים במתג עם "מפתחות" ואו "גלגלים" מאחר שזה מלמד אותם לרייר.
אין למתגים האלה טעם שונה למרות שמכנים אותם SWEAT, ותוספת של דבש מיותרת לחלוטין.
הם לא "גונבים" את הריכוז אבל נהוג להחליף אותם למתגים רגילים אחרי תקופה קצרה שבה הסייח למד לרייר.

jgut

New member
אני חייבת לשאול אותך

אכן לונג' אינו מדע טילים, אבל כן יש צורך יש בידע מעשי. האם לדעתך נכון לאדם שאינו מספיק מנוסה לעשות לונג' לבד לסוס ועוד סייח?
מה אתה אומר על מישהו שעובד עם סייח שלוש וחצי שעות ולא יודע מתי להפסיק?
בנוסף יש לי בעיה עם ילדים בני 17 שחושבים שהם מנוסים מאוד. הם יכולים להיות מנוסים, אבל הנסיון שלהם יכול להסתפק במקסימום עשר שנים. אני מניחה שבגילאיים האלה זה לא אותו נסיון של אדם בוגר ומבין.
בנוסף בן אדם "מנוסה מאוד", היה כבר נתקל בבעיות כאלה בלונג' ויודע להתמודד איתם. כנ"ל בן אדם מנוסה קצת.

הורסמאן

New member
אם כך אני חייב לענות :)

אני חושב שמבחינת אפשריות לגרימת נזק, לונג' זה הקטע הכי פחות בעייתי בהתנהלות עם סוסים.
אם לבחור דבר מסויים שבו אפשר לתת לאדם פחות מנוסה להתעסק ולקבל ביטחון ונסיון, הרי שלונג' הוא הטוב ביותר.
גם אם היוצרו בעיות מסויימות, אלו יהיו קלות לפתירה.
בנוסף, זואיה כתבה כמה דברים שהראו שהיא מתעניינת לא מהבוקר, ומגלה אחריות ורצון לשיפור.
הפורום "נכנס" בה, בעיקר מתוך רצון של כותבים מסויימים להוכיח את ידענותם שאינה בהכרח עומדת במבחן המציאות.

על מישהו שלא יודע מתי להפסיק, אני אומר שצריך להפסיק אותו. הרי הוא לא נמצא בחלל רייק ויש אנשים בסביבתו. שאם לא כן, איך את יודעת על המקרה הזה? יתכן שהיו שם עוד אחרים שהם אינם אחראיים, וזה מביא אותנו לסיפור הרבה יותר מורכב של חוות, בתי ספר, פנסיונים, מקומות מסויימים שאולי אינם מספיק טובים. אך להסיק מכך שלונג' הוא דבר בעייתי זאת הגזמה שאינה במקום.

אני ממש לא חושב שגיל קשור, אני למדתי לעשות לונג' בגיל 11, אמנם היה לי העונג ללמוד ממאמן אולמפי בגרמניה, אך מאחר שכבר הסכמנו שזה לא מדע טילים, יכולתי גם ללמוד זאת מבוקר בקיבוץ, בתנאי כמובן שהוא עצמו היה מודע ללונג' נכון.

למען הסר ספק,
תמיד טוב להיות בסביבה של אנשים שיודעים מה שהם עושים, וכמה שהם יודעים יותר טוב, טוב יותר להיות בסביבתם.

jgut

New member
אני מתייחסת לדברים

שאנשים אומרים על עצמם.
אני מניחה שגם אתה למדת כמה דברים מאז גיל 11 :)

הורסמאן

New member
בוודאי

ואת הדבר הכי חשוב למדתי בסביבות גיל הארבעים.
כך שנכונו לך עוד תגלויות. :)

למעלה