בעיות קלאסיות למאלף
טוב, אני אחזור כמו תקליט על מה שכבר נאמר לך.
תעבדי ביחד עם מאלף- ככה גם תלמדי איך להתמודד עם זה בעצמך,
גם תלמדי סוסים, גם אילוף, וגם באמת הסוס יעבור תהליך של אילוף, ולא ההפך.
ומעל הכל, זה יהיה הרבה יותר בטיחותי, לך, לסוס, וכמו שאמרו לאנשים שיצטרכו להתמודד עם הסוס בעתיד.
כל הפיתרונות שאני הולכת להביא, הם רק בשביל הבנה, ותיאורטים בלבד, לא הייתי ממליצה להשתמש
בהם בלי איש מקצוע. לא הייתי ממליצה להתשמש בהסברים שנתנים על גבי הפורום בלי לראות פיזית.
קצת קשה להבין מתיאור בכתב מה בדיוק קרה, וגם זה מזוית הראייה שלך, מן הסתם, ולא שלי.
אבל ממה שהבנתי לסוס יש אפשרות לברוח לך, והוא למד את הטריק.
זה שתחזרי על שבלונה רעה 20 פעם, לא יגרום לה להשתנות, להפך, זה רק יחזק את אותה התנהגות.
בתור התחלה- את צריכה מקום עבודה שלסוס אין אפשרות "ללכת לעיסוקיו"בכל פעם שאת מפעילה קצת לחץ.
דהיינו- שימוש בראונד פן. זה כלי נורא חשוב לאילוף.
אבל שוב, אני לא מכירה את הסוס/סייח, ולא אותך, וזה יכול להיות כלי מסוכן למי שלא יודע.
הייתי עובדת בראונד פן הרבה לפני שהייתי עובדת בחבל לונג', והייתי עובדת בחבל לונג' בתוך הראונד פן.
זה יעזור לך בהכל, החלפת מקצבים, שהסוס לא "יחתוך אותך" במעגל, החלפת כיוון, ויותר מהכל שלא יברח חזרה לעדר- מרעה.
לעיתים אין ראונד פן, ובגלל זה שווה לשלוח את הסוס למאלף, שיש לו את הכלים המתאימים לאלף את הסוס.
קצת כמו שיש לנגר את כלי העבודה שלו שמתאימים בשביל לבנות ארון, ולחובבן אין- מה שיקשה על העבודה
וכנראה יתן תוצאה של ארון פחות טובה.
אפשר לעשות את אותו הדבר גם בעבודה עם חבל לונג' בתוך מגרש, לפי דעתי פחות טוב ויותר קשה.
אם הסוס ברח לך למרעה- חזרה לעבודה היא תגובה נכונה. אבל מה שקרה אצלך- חזרת בעצם לבדיוק אותה נקודה,
שבה הוא שוב ברח, ולא עשית בזה כלום, את לא שנית שום דבר. את לא יכולה להשיג ככה כלום.
אם אין לך כלי למנוע ממנו לחזור לעדר/מרעה כשאת חוזרת איתה לעבודה, אז הייתי לוקחת וקושרת את הסוס במקום שבו עבדת.
הסוס לא יכול "לשחרר" את עצמו, ולהחליט בעצמו מתי נגמר האימון. לא ככה עובדים.
בכל מקרה, אחרי אימון קשרי את הסוס לעמוד קצת. זה טוב גם בשביל לפרק ממנו ציוד, בשביל שיתקרר, בשביל שטיפה,
ובשביל חינוך. בסוף אימון הסוס עדיין קשור, הוא לא ישר הולך "לעיסוקיו" זה חשוב גם בשביל המיינד של הסוס,
שהוא יודע שאחרי עבודה יש מנוחה בקשירה, ורק לאחריה הוא משוחרר להנאתו.
לסיכום:
ראונד פן במקום חבל לונג'.
קשירה בסיום העבודה.