תסכול!!!

zoyaaa

New member
תסכול!!!

היום עבדתי עם הקטנטן שוב על הלונג'.. ההתחלה הייתה מצוינת, כאילו כל העבודה הקשה השתלמה לחלוטין והוא פשוט עושה את מה שעבדנו עליו בצורה מושלמת.. החלטתי שבמקום להחזיר אותו למרעה הפעם , כדאי להתחיל כבר קנטר סוף סוף ובזה לעשות וי אחד גדול על חילופי המקצבים באופן טוב.. אז ניסינו פעם ראשונה, והלך נהדר.. זו הייתה פעם ראשונה שהעברתי אותו לקנטר בלונג' ללא בעיה, והוא שמר על מעגל שווה ועל המהירות שאני רציתי, והתרכז והיה נפלא.. הורדתי אותו לטרוט, להליכה ולעצירה ושיבחתי אותו.. רציתי להמשיך ואז הוא השתנה.. הוא אימץ לעצמו עניין חדש הערב שבאמצע המעגל של הלונג' הוא חותך כאילו הוא נבהל ממשהו ובורח.. הוא עשה לי כווית חבל אז הבאתי כפפות והמשכתי.. ומאז הוא עשה את זה שוב ושוב ושוב ושוב, כך שאפילו בהליכה הוא פתאום הפתיעה וחתך. בהתחלה הוא היה בורח ועוצר, אחר כך נותן לי לרדוף אחריו, ואחרי זה הוא פשוט ברח בחזרה לסוס שאיתו במרעה.. ככה חזרתי על אותה השבלונה המטופשת בערך עשרים פעמים עד שנשברתי... ולא יכולתי להחזיר אותו למרעה אחרי שהוא התנהג ככה!! אז ניסיתי להרגיע אותו בהליכה לכיוון ההפוך.. והוא היה בסדר. עלינו לטרוט קצת וירדנו.. החלפתי כיוון, ואז הוא עשה את אותו הסיפור..
ע ז ר ה, מישהווו!!! איזה ערב מבאס זה היה.. אוף :( מרגישה כאילו איכזבתי את עצמי.. מה לעשות איתו? איך להתגבר על זה ולהוריד אותו מההרגל העקום הזה שהוא מצא לעצמו עכשיו?

fliperit

New member
תני למאמן מנוסה לעבוד איתו

או לפחות להראות לך איך לעבוד איתו. הבעיה אמורה להיפתר ברגע. אני לא חושבת שתוכלי לקבל הדרכה טובה מספיק על גבי הפורום.

אגב, באופו כללי כשעובדים נכון סוס אמור ללמוד לונג' בפעם הראשונה שעובדים איתו. זאת עבודה הכי בסיסית של לחץ, הרפיה וחזרה.

zoyaaa

New member
העניין הוא

לאיו דווקא לפטור את הבעיה במהרה.. שנינו לומדים אחת את השניה יחד, אני מבינה אותו והוא אותי ואת הצורת מחשבה.. אני רוצה להתמודד עם הבעיה בעצמי ולהגיע להישגים בזכות עצמי ובזכות היכולות שלו להבין אותי מאשר לזרוק את הבעיה לידיים של מישהו אחר ולהגיד לו תאלף לי את הסוס..
ברור שאת מלוא ההדרכה אצטרך ללמוד ב"לייב" באימון שלי איתו מחר.. פרסמתי את הפוסט כדי לשאול אם מישהו נתקל בבעיה כזו במהלך אילוף סייחים ומה הוא עשה כדי להתמודד עם הבעיה.. לא כדי שמישהו יבוא לנפנף לי בכמה סייחים הוא אילף חח כי זה לא מעניין אף אחד, אם יש לך משהו חכם להגיד אשמח לשמוע :)

fliperit

New member
אם הוא היה מבין אותך ואת אותו

לא הייתם זקוקים לזמן על מנת לפתור (ולא לפטור) את הבעיה. אתם זקוקים למאמן שיהיה מתורגמן עד שתלמדו להבין זו את זה.
כמו שכתבתי כבר, חוץ מאולי תמיכה מגולשים אחרים שנתקלים בבעיות עם הסוסים שלהם, יהיה לך קשה לקבל מענה לשאלה שלך בפורום. בשביל לענות לך צריך לראות את הסוס ובשביל שתביני איך להתמודד עם זה צריך להראות לך. זה לא יכול לקרות על גבי הפורום.

לא מספיק חכם בעינייך? את מוזמנת לא להגיב ולעצור את הדיון כאן.

zoyaaa

New member
הדיון

הוא על הפוסט שלי, ואם לא נאה לך משהוא מדבריי מלכתחילה לא הוזמנת להגיב..
הפורום של הסוסים הזה הוא פורום שהצטרפתי אליו לא מזמן כדי לפרסם תמונות, לגלות קצת על אחרים ולהכיר רוכבים מכל הארץ.. ובנתיים את מפזרת רושם של התנשאות ועושה את הדיונים קצת שחורים בעייני אז אשמח אם לא תטנפי לי את שלי ובהחלט, לא מספיק חכם בעייני. באתי הנה כדי לקבל התייעצות ותמיכה עם הסייח שלי שקשה לי איתו בהרבה פעמים ולכן ההישגים שלי איתו עושים לי טוב . ואנשים כמוך גורמים לי רק להכנס לתוך ההרגשה המחורבנת הזו שלא הולך לי יותר מאשר להרים את המבט שלי ולא להרים אליו ידיים, לבוא במחשבה של "אני הולכת להצליח הפעם" ובאמת לעשות משהו פרפקט. אל תנסי לחשוב שאת טובה ממישהו כאן ולנסות להקטין אחרים. כי אני בטוחה שגם את התחלת מקטן לא פעם ולא פעמיים, וכל הישג הוא הישג גם אם זה בייסיק בשבילו. לפעמים יש כל מיני סרטונים ביוטיוב נגיד שמראים כל מיני "תקלות" שסוסים עושים, מין שבלונות חוזרות כאלו ומסבירים איך להתמודד איתם.. בנתיים חוץ מלהקטין אחרים את לא עושה כלום, אז התגובות שלך בהחלט מיותרות לחלוטין

fliperit

New member
ראשית, כשפתחת דיון בפורום

הזמנת את כל החברים בפורום ואת כל "עוברי האורח" בו להגיב. את לא כולה לבחור מי יגיב ומי לא, ואם לא נאה לך את יכולה לשלוח מסרים לחברי פורום נבחרים ולדון איתם באופן פרטי.

את צודקת, גם אני הייתי רוכבת מתחילה פעם, אבל הבדל ביני לבינך הוא שאני מוכנה לשאוב ידע מכל מי שמוכן להגיש לו אותו. מעולם לא הרגשתי שאני טובה יותר ממי שרוצה ללמד אותי ומעולם לא סירבתי ללמוד מאיש. את בוחרת להיפגע מהתגובות שלי כי משתמע מהן שאת עוד חסרת ניסיון, אבל זאת האמת. כשתניחי את האגו בצד לרגע, תוכלי להתחיל ללמוד

zoyaaa

New member
חח

את לא מכירה אותי, ומה שאת מגיבה נורא מצחיק אותי בדיוק בגלל זה חח לכן אבחר לא להגיב על זה אפילו

giri

New member
לגבי הדיון

הפורום הוא פורום ציבורי, וכשאת מעלה כאן שאלה את צריכה להיות מוכנה לכך שהיא יצאה מהתחום הפרטי שלך ואנשים יענו.
גם אם את לא אוהבת את המשוב (שהוא אגב לגיטימי לחלוטין בעיני) נראה לי במקום לכבד את העובדה שמישהו לקח את הזמן לענות לך, ובצורה רצינית.

popi199

New member
או

זה לנצל פירצה.
ברגע שסוס במיוחד סוס צעיר מנסה משהו ומצליח זה מעצים אותו ואז הוא פשוט קולט קטע, יכול להיות שעכשיו נטמע בו משהו חדש ויכול להיות שלא,
אני מציעה כמו פליפרית לעבוד צמוד למאמן מנוסה, לקבל את הניסיון עם הסוס זו מחשבה חמודה אבל לא מעשית, הוא צריך שתדעי מה את עושה ולא שתנסי.

גם זה לא אומר שאת לא תוכלי לעבוד איתו אבל אם תעבדי איתו בזמן שאיש מקצוע מנוסה מלווה אותך הוא יכול להגיד לך בזמן אמת מה לעשות ואז לא תגיעי למקום כזה שהסוס מצליח שוב ושוב ואת מגיעה למקום של תסכול.

zoyaaa

New member
כן במקרה של היום

עבדתי לבד, כי לאחרונה הוא עבד מעולה (וכן עבדתי עם מנוסים ממני, אני יכולה לספר לך דברים שההיא לא יודעת), והמטרה הייתה לבוא היום ולהתאמן על מה שהוא כבר יודע שכמובן הוא עשה את זה בצורה מאד טובה.. ובדיוק בגלל זה חשבתי להתחיל משהו חדש ולקחת צעד שעדיין לא עשיתי איתו והוא פשוט הגיב מוזר.. כאילו הוא גילה עכשיו משהו והוא מנצל את זה שוב ושוב.. בהתחלה בטרוט הוא ניסה לעשות את זה והצלחתי להוציא אותו מזה, ואז הוא חטף על זה את הקריז ולא הפסיק.. מחר ננסה שוב ונראה מה יהיה

popi199

New member
לא ראיתי

מה היה עם הסוס, אבל בשלב מסויים אמרת שהסוס התחיל לעשות שטויות בהליכה, באותו זמן אין טעם לעלות מקצב, הייתי במצב כזה מנסה להגיע להצלחה בהליכה ומסיימת בנימה חיובית במקום לנסות להמשיך להתעקש על טרוט או על קנטר, תזכרי להיות גמישה בעבודה ולא להתעקש על דברים שהחלטת לעשות מראש.

zoyaaa

New member
אז זהו

שבשלב מסויים אחרי שקשרתי אותו ונתתי לו להרגע קצת וגם לעצמי , החלטתי שזה מה שאעשה.. אעשה איתו כמה דקות של הליכה נטו ולא לבלבל אותו יותר מדיי.
חזרתי בחזרה לשטח האימון, החלפתי את כיוון ההליכה עליו התעקשתי.. הוא הלך יפה מאד, נרגע.. לא עשה בעיות. אחרי זה החלפתי צד, הוא הלך כמה צעדים ושוב עשה את אותו הסיפור, בפעם אחרי שתפסתי אותו הוא סירב ללכת בכלל. ואחרי שלוש וחצי שעות מתסכלות כאלה פשוט הרמתי ידיים ואני יודעת שזה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות אבל זה פשוט היה קשה והידיים שלי שרפו מהכוויה הזו.
יש לי כמה חברים טובים שלמדו קורסיי מדריכים וסייסים וכאלו, אולי אזמין את אחת החברות שלי ואכניס אותו לראונד פן וננסה לראות מה אפשר לעשות. הוא פשוט מכיר אותי ומזהה ישר כשיש לו הזדמנות לפרצה. וכשהוא מוצא אותה הוא מנצל אותה ואני צריכה להתאפס על עצמי כדי להתמודד עם זה, זה פשוט קשה עם הלונג' במקום פתוח, כלומר, איך אני יכולה להתמודד עם זה שהוא פשוט חותך לי ובורח? אז אולי אתחיל לעבוד איתו במקום סגור ועם מישהו שיוכל להעיר לי כשאני משדרת לו משהו לא נכון..

giri

New member
שלוש וחצי שעות?

אני הבנאדם האחרון שיתן לך עצות על אילוף, אבל זה לא נשמע לך קצת הרבה זמן ריכוז לבקש מסייח בתהליך אילוף? לא יודעת.
מומחי הפורום - אני בכלל בכיוון?

zoyaaa

New member
האמת ש

בתחילת העבודה אחרי 20 דק' כבר רציתי להחזיר אותו למרעה, הוא היה מצויין ולא היה עם מה להתווכח אפילו...
ואז תהיתי לעצמי שהוא כבר עושה את הכל בקלילות בלי שום וויכוח ואולי כדאי להתחיל משהו חדש.. אז בואי נגיד שבתוך השלוש וחצי שעות כלולה ההפסקה שלי כשקשרתי אותו אחרי שהוא ברח, הרדיפות אחריו כשהוא ברח לפניי זה, והרבה הליכה ועבודה קלה.. לא רציתי להחזיר אותו למרעה אחרי שהוא ברח שוב ושוב ושוב.. רציתי לעשות משהו אחד כמו שצריך ואז להחזיר והוא פשוט חזר על אותה תבנית שוב ושוב כמו עיקש.. לכן זה נמשך זמן רב..

giri

New member
אני מבינה אותך - חשוב לסיים סשן בטון הנכון

אבל כשזה מגיע למקום כזה כבר לא יצא מזה שום דבר טוב.
כמו שאמרתי, אין לי נסיון באילוף, אבל אני יכולה לתרום בהקשר הזה עצה מהרכיבה.
כשאני עובדת עם הסוס שלי על תרגיל, או מלמדת אותו משהו, והוא נכנס לסרט רע כזה, ואני רואה שאנחנו נמרחים בזמן וזה לא עובד, לפעמים אני פשוט לוקחת צעד אחורה, ועושה איתו תרגיל שהוא כבר יודע לעשות טוב, וסוגרת את האימון. נכון שחשוב להתעקש, אבל אחרי כל כך הרבה זמן זה כבר חסר תועלת ומשמעות. אז בשביל לסיים בצורה נכונה, אני בוחרת תרגיל מתאים, עובדת איתו עליו, ברגע שהוא עושה את התרגיל נכון הוא מקבל חופש, ובאימון הבא אנחנו חוזרים לתרגיל הבעייתי. אם הבעיה יותר מחד פעמית, אחרי פעם שניה אני לא אנסה בלי להתייעץ עם המאמנת, כדי לא ליצור הרגל שקשה אח"כ לשבור. זו אחת הסיבות שבעיני קריטי לקחת שיעורי רכיבה בשוטף עם איש מקצוע מנוסה.
איפה עובר הגבול? לא יודעת, אבל לדעתי בטוח פחות מתחת לשלוש שעות

zoyaaa

New member
אולי כן

הייתי צריכה להפסיק למרוח את כל התרגיל הזה, ואולי התעקשתי מדיי אז שהוא כבר נהיה עיקש מדיי בשביל לבצע ומופנם מדי בשביל להבין.. בפעם הבאה אנסה למתן את זה יותר ואם אראה שאני מתקשה אבקש עזרה מקצועית מיד.. כמו שהצעת

popi199

New member
אז במקרה

הספציפי הזה אם הייתי רואה שנניח בצד ימין אני מגיעה בתוצאות ובצד שמאל נתקלת בקיר הייתי חוזרת לצד הטוב, מסיימת ופעם הבאה מצטיידת בבעל מקצוע מנוסה ממני בשביל שיעזור לי להתמודד עם הבעיה, פעם הבאה אל תחכי שלוש וחצי שעות, תחפשי בנרות איפה הסייח כן מרגיש תחושת הצלחה חיובית ואז תעזבי אותו עד לפעם הבאה.

בכל מקרה הגעת למסקנה הנכונה, את אומרת שיש לך ראונדפן,ראונדפן זה כלי מעולה, אני הייתי משתמשת בו עכשיו זמן רב לפני שהייתי עוברת ללונג כי בלונג לסוסים יש יותר אפשרויות לפרצות, ולדעתי למרות שנתנו לך פה עצות מעשיות לא כדאי לישם לבד אלא באמת לעבוד בתקופה הקרובה עם איש מקצוע שאת סומכת עליו וגם אם יוצא לך לעבוד לבד אז לפני העבודה לשאול את המאמן מה את יכולה לעשות עם הסוס ומה לא.

הסוס שלך צריך שתקבלי את ההחלטות הנכונות עבורו.

jgut

New member
יש בעיתיות מסויימת

בלקחת אדם שלא מבין מספיק ולתת לו לאלף סוס שלא מבין בכלל.
הבעיתיות בין היתר נובעת מכך שיש חשיבות לזמן התגובה והעוצמה שלה (שלא לדבר על סוג התגובה).
מה שקורה כשאת לא מגיבה נכון ובזמן, את משרישה הרגלים רעים. זה נשמע כמו מה שקרה במקרה שלך.
לכן אני מצטרפת להמלצה של פליפרית לעבוד עם איש מקצוע שיהיה נוכח ויוכל ללמד אותך, ללמד את הסוס.
את לא צריכה לקחת את דבריה לכיוון כזה שלילי. גם אם מה שהיא כתבה לך לא מוצא חן בעינייך.
את חדשה פה בפורום ואולי לא קל להיכנס פה לעניינים. אני יכולה לספר לך מהכרות אישית עם פליפרית, שיש מה ללמוד ממנה. אז אם יש לך הזדמנות ללמוד, שווה לנצל אותה.

kenz

New member
גם תומכת בעבודה עם מאמן, ולו רק

מהפן הבטיחותי.
כשאת מגדלת ילד לבד, ועושה טעויות, יש לך הרבה חלונות לתיקון, ויש הגיון שילד בוגר יכול להבין וכו'.
כשאת עובדת עם סוס, שלומד דברים, טובים ולא טובים, זה עלול להביא לאסון, לא רק לאגו שלך, אלא גם לגוף שלך או לכל מי שעתיד להתעסק עם הסוס.
סוס שטותניק, אפילו שהוא עושה בהתחלה "שטויות חמודות" (מה שאצלך כבר לא... ע"ע כווית חבל) הוא סוס שעלול להיות מאוד מסוכן בסוף.
אז לפחות מההיבט הבטיחותי. רק אם לא אכפת לך על עצמך, אלא על אנשים אחרים שיצטרכו להתעסק איתו, כמו וטרינר, מפרזל, כל אדם אחר בסביבתו - תעבדי עם מאלף, שלפחות יעזור לך להבין איפה הטעות...

אגו וסוסים זה דבר מסוכן.

למעלה