תסבירו לי משהו

offirla

New member
צר לי, טעית הפעם...

כדי להגיע מכביש 5, מכוון השומרון, אל תל-אביב דרך נתיבי איילון, צריך לצאת ביציאה של מחלף גלילות לכיוון דרום. אם תצא במחלף גלילות לצפון, תגיע להרצליה (שבעת הכוכבים). אם רוצים לצאת לתל-אביב דרך נמיר - צריך לצאת בצומת גלילות (סוף הכביש, צומת T), שמאלה. אם תצא במחלף מורשה, תוכל להגיע לתל-אביב דרך בני-ברק (מחלף גהה) או דרך גבעתיים (מחלף אלוף שדה) או דרך רמת-גן (מסובים) או דרך חירייה (מחלף גנות).

8-AN

New member
כן אני יודע, לא הבנת אותי.

מכיוון השומרון(מ-מזרח למערב) אני יודע יש לך את דרך נמיר ואז יש לך את שני השמאליים לת"א והימני להרצליה. בשביל להגיע לת"א דרך איילון יורדים בגלילות בנתיבים הימני. הכוונה שלי הייתה בתגובה להודעה שלך שאמרת: "מצומת גלילות (הגדול), שזה שלידו נמצא הסינמה-סיטי, ונוסעים לכיוון מזרח... יש תחנת אוטובוס שם בפינה, ממשיכים ומגיעים אל הירידה לאיילון לדרום, בהמשך יש רמזור וממנו אמורה להתחיל דרך מהירה" ושם אם מכיוון הרצליה לת"א צריך ליסוע מזדחה עד מורשה ושם לרדת ולהגיע דרך מורשה לאיילון, וכאן השאלה שלי אם ההנחה שלי נכונה משום שאף פעם לא נסעתי שם..

offirla

New member
אם אתה מגיע מכוון הרצליה לתל-אביב

יש לך 2 אפשרויות: או דרך האיילון (נכנסים לאיילון ליד אולסייל, מחלף שבעת הכוכבים) או דרך כביש החוף, צומת גלילות (הגדול) ואז או ממשיכים ישר או פונים שמאלה לכיוון נתיבי איילון. ברמת העיקרון, "מחלף מורשה" ו- "תל-אביב" לא מתחברים. החיבור בניהם הוא דרך מספר פניות ודרכים מקשרות ולא באופן ישיר. בנוסף, אם אתה נוסע על כביש 20 ("נתיבי איילון") מכוון הרצליה לתל-אביב, אין לך אפשרות לצאת אל כביש 5 (לכיוון פתח תקווה וערי השומרון).

MrJacKasS

New member
וואי

אני מקנא בכם שאתם יודעים את כל השמות של הצמתים והמחלפים האלה .. חובה ללמוד אותם ..

be_roo

New member
הכרת כבישים, כמו כל דבר בנהיגה

זה משהו שלומדים עם הזמן. רוב האנשים לא שמים לב לכיווני נסיעה ושמות ציוני דרך כשהם לא נוהגים ולכן רק כשמתיישבים מאחורי ההגה וצריך לנווט פתאום קולטים את כל המידע הזה. לצערי שילוט ההכוונה בארץ לוקה ביותר (שלטים חסרים, שלטים מטעים, שלטים שמוצבים מאוחר מידי וכו'). לכן מאוד ממולץ לפני נסיעה למקום חדש להכין מסלול מפורט. יש המון אתרי מפות ברשת (emap, וגם בוואלה ובאתר דפי זהב) שאפשר להעזר בהם. הכי חשוב: אם מתבלבלים, להמשיך בנסיעה ולא לאבד עשתונות. לא חסרים נהגים שבולמים באמצע כביש מהיר, נוסעים ברוורס, חותכים 3 נתיבים ומה לא בגלל שפיספסו פניה. תזכרו שהארץ שלנו קטנה, המרחקים בין המחלפים קטנים (בניגוד לארה"ב למשל שפספוס יעלה לך בנסיעה של 50 ק"מ), לא יקרה כלום אם תמשיכו בנסיעה ותסתובבו בצורה בטוחה במחלף הבא. נסיעה נעימה.

Daemonlior

New member
המממ

אני לא יודע בכמה ארצות יצא לך לבקר.. אבל השילוט בארץ לא לוקה בכלל! כמובן שיחסית למדינות מתקדמות כמו ארה"ב/גרמניה וכו' השילוט לא משהו... אבל תבקרי בהזדמנות בבולגריה לדוגמא חח.. את כל כך תתגעגעי לשילוט בארץ.. לגבי הכרת כבישים, גם אני באותה הבעיה, מקווה ללמוד את זה כמו כולם..

be_roo

New member
בוא נאמר שיצא לי להעביר לא מעט

קילומטרים באירופה, גם כנהגת וגם כנוסעת, וגם בארה"ב יצא לי לחרוש קצת. ניווטים במערב אירופה עברו ללא כל תקלה, כל צומת משולט מראש, על עבודות בכביש מתריעים קילומטרים מראש, מספרי כבישים ואבני דרך מופיעים באופן תדיר. בניגוד לישראל בה לא מעט שלטים ממוקמים מאוחר מידי וגורמים לנהגים לבצע החלטות מהירות תוך סיכון. כמה דוגמאות בודדות: מחלף קסם למזרח שם כבר היו תאונות בגלל בעיה זו מחלף השבעה המבלבל בו עברתי היום בין נהגים שמזגזגים כדי לנסות למצוא את הנתיב הנכון. פתיחת המשך נתיבי איילון דרום לפני כמה שנים כאשר המנכ"ל הגבי בתקושרת: "לא נורא יהיו כמה ימים של בלבול ובסוף כולם יכירו", מבחינתו נהג שלא מכיר את המקום, שיתבלבל. שילוט המפנה לכביש 6 מבלי לידע נהגים שמדובר בעיקוף של קילומטרים רבים. ועוד ועוד מאות מקרים קטנים שהועלו אף בדו"ח מבקר המדינה.

Daemonlior

New member
אל תתפסי על דוגמאות ספציפיות..

בכל אופן, אין מה להשוות את השילוט בארץ לשילוט במזרח אירופה, שם רוב השילוט הוא רק שלטים כחולים בקירילית בכניסה ויציאה מעיירות. ובלי מפה, הסיכוי שתמצאי את דרכך שווה לאפס.. לעומת זאת, בארץ השילוט הרבה יותר ברור, שלטים מעל מחלפים, הכוונות לערים.. יש לך מושג איפה אתה ויש לך מושג לאן אתה הולך..

be_roo

New member
מזרח אירופה זה עניין אחר

למקרה שלא הובנתי הכוונה היתה למדינות מערביות.

MrJacKasS

New member
המממ ..

לפני כמה ימים נסעתי להרצליה עם שני חברים (אני גר בכפ"ס) לכאורה הדרך חזרה נראית פשוטה, אבל אין לך מושג כמה הסתבכתי עם הכבישים, ואיזה כביש לקחת, ובסוף הגעתי לתל אביב חחח ואז משם חזרתי לכפ"ס .. (מזל שיש דלקן
) נסעתי להרצליה כבר פעמיים מאז קבלת הרישיון אך זה תמיד היה בהובלת חבר מסוים שיודע את הדרך ומצאתי את עצמי לבד ומבולבל איך חוזרים הביתה מכאן לכן תארי לך אם זה לא היה מקום פשוט כמו הרצליה הייתי ממש נתקע, אני חושב שעל כל נהג ללמוד, כחלק מלימודי התאוריה, את שמות ומספרי הכבישים והצמתים (העיקריים כמובן) בישראל ..

Daemonlior

New member
או אפילו יותר פשוט..

ללמוד איפה נמצאות ערי ישראל.. למשל מה דרומי יותר, אשקלון או אשדוד.. רוב החברים שלי לא מכירים בכלל את הארץ.. זה אפילו עוד יותר גרוע..

8-AN

New member
אוי...הרצליה זה אחד מהפשוטים דרך

כפ"ס.. דרך איפה אתה נוסע כביש 5 או רעננה?

MrJacKasS

New member
אני דיברתי

על הדרך חזור מהרצליה לכפ"ס, ולא מכפ"ס להרצליה (זה קל..דרך רעננה) אבל בדרך חזרה חשבתי לעצמי .. הרצליה צפונית מכפ"ס (מה שהתברר כלא נכון חחח), חוף הים לשמאלי יענו אני נוסע לכיוון צפון (ג"ג פשוטה). אין לי מושג איך הגעתי לתל אביב .. קיצור בין כל השלטים (כבר ראיתי שלט שאני בדרך לירושלים אימאלה !!) ראיתי בלבן על רקע כחול בקטן קטן - רעננה! אז נסעתי לכיוון רעננה ומשם הסתדרתי! יש לי חוש כיוון מעפאן.

Daemonlior

New member
ובאירופה זה בדיוק הפוך..

ירוק דרך מהירה.. כחול דרך בין עירונית..

NewUser4

New member
וזה משהו שאני לא מבין.

למה בארץ זה הפוך מאשר בכל אירופה.

Daemonlior

New member
כמו שתשאל..

למה בבריטניה ואוסטרליה נוסעים הפוך.. כי ככה הוחלט נראה לי..

offirla

New member
אני אספר לכם סיפור אמיתי

באחת הפעמים שהתנדבתי במשטרת התנועה הארצית, יצא לי לשמוע את הסיפור הבא, בהמשך אף הסתבר לי שזה לא רק סיפור אלא דבר שהיה במציאות. וזה ששאלתי אותו, אם הסיפור הוא באמת נכון, הסתבר גם זה שהשיב על אותה שאלה שנשאלה. וזה הסיפור - לפני מספר שנים בודדות, הגיעו נציגים ממשרד התחבורה האמריקאי, ממספר מדינות באירופה וכן קציני משטרה העוסקים בנושא תנועה ותחבורה ממספר מדינות מאירופה וארצות הברית - הם הגיעו למדינת ישראל ללמוד מאיתנו (כן, כן), בנוסף גם היה איזה כנס שאירגן משרד התחבורה שלנו. הכנס עצמו, התחלק לשני חלקים, כאשר בין חלק לחלק הנציגים הזרים הצטפרו לקציני ממשטרת-ישראל ולמספר אנשים ממשרד התחבורה, ולאחר יומיים התחלפו, אלא שהיו עם המשטרה עברו למשרד התחבורה ולהיפך. לאחר כ- 4 ימים, התכנס הכנס הזה שוב, ליום האחרון ודיון, שיחה, מסקנות וכדומה. אחד הנציגים הבכירים ממשרד התחבורה האמריקאי, בשלב השאלות והתשובות, שאל "איך מדינת ישראל מסדרת ללא תמרור שמחייב את הנהג לעצור. באף מקום הוא לא ראה תמרור "עצור" וזה נראה לו מוזר". נציג משרד התחבורה, שבחר להשיב לשאלה, הציג בפני כל המשתתפים, שקף ובו תמרור "עצור!" המוכר לנו (התמרור המתומן עם היד). ושאל, "תמרור כזה ראית בסיורים?". האורח השיב "ראיתי מספר פעמים את התמרור הזה". ואז אותו נציג ישראלי השיב "אצלם כתוב בתמרור "!STOP" - אם אצלנו אנחנו נכתוב, אנחנו נצטרך לכתוב בעברית, בערבית, באנגלית, ברוסית ובעוד כמה שפות, או בקטן או שנצטרך פיזית להגדיל את שטח התמרור. בנוסף כאשר שוטר רוצה להורות לרכב שמתקרב אליו לעצור, הוא מרים את ידו הימנית, כשכף ידו סגורה - וזה בדיוק אותו סימן שרואה הנהג ואותה יד המופיעה בתמרור". אותו בכיר אמר "כשהוא חושב על זה עוד פעם, זה באמת נראה לו הרבה יותר נכון וסביר. והיה מאמץ את זה גם אצלו בארצות-הברית, אלא שלחנך את כל הנהגים שם לתמרור החדש זאת מלאכה לא פשוטה". וזה סוף הסיפור

למעלה