תסבירו לי משהו

recoil

New member
......

94 יופיע לפני צומת וידריך אותך לקראת תמרורים שיבואו אחרי הפניה או תמרורים בקרבת מקום.. 95 יופיע לפני מחלף.

מחלף

אפשר תמונה של מחלף או משהו? זה נכון שבתמרור "הדרכה לפני צומת" לא חייב להופיע תמרור של "מקום מפגש מסילת ברזל" מצד ימין אלא כל תמרור אזהרה או הוריה אחר?

TPILOVE

New member
אחד זה לפני מחלף.

מחלף זה כבישים שמתערבבים יחד בקומות שונות נגיד כביש שמתחבר לגשר וכ'ו נו אתה יודע.. והשני זה לפני צומת שבו אומרים לך אם תמשיך לכאן אז... אם תפנה ימינה אז..

samata

New member
שכחתם את העיקר

94 מדריך לגביי דרך "רגילה" (עירונית, בינעירונית וכו'), בעוד 95 מדריך לגביי דרך מהירה.

offirla

New member
חשוב שתזכרו

תמרור הדרכה עם רקע ירוק - זה אומר שאתה נמצא בדרך בין-עירונית. תמרור עם רקע כחול - אתה נמצא בדרך מהירה. בדרך מהירה - אין תחנות אוטובוס, תחנות דלק, צמתים, רמזורים וכדומה. בדרך בין-עירונית ("דרך שאינה עירונית" ככתוב בחוק), יש צמתים, לעיתים רמזורים, אפשר שיהיו מחלפים, תחנות אוטובוס וכדומה.

MrJacKasS

New member
בהחלט חשוב ../images/Emo45.gif

ידעתי שירוק זה בינעירוני וכחול זה מהיר, אך אף פעם לא נתתי חשיבות לפירוט (שבדרך מהירה אין אוטובוסים, צמתים ..) למרות שיש לך טעות אחת - בכביש 6 יש תחנות דלק! וכביש 6 זו דרך מהירה..

samata

New member
ממ

אני לא זוכר מקומות ספציפיים בכביש 6 עם תחנות דלק, אבל אני מאמין שהן נמצאות באיזורים המוגדרים כדרך בינעירונית (תבדוק אם יש שילוט לגביי כך לפני התחנה). יש איזורים מסויימים שמטעמי בטיחות יוגדרו שכדרך בינעירונית, ואחרי שהאיזור המסויים יסתיים יוחזרו להיות דרך מהירה.

רן88

New member
מה הכוונה? ממש בכניסה לתחנת הדלק

כלומר, בנתיב ההאטה בדרך לתחנה מוצב תמרור "קצה דרך מהירה", אבל לא זכור לי משהו נוסף.

samata

New member
לא...

נגיד קילומטר לפני התחנה הכביש הוא בינעירוני, ולכן שם מותרת בנייתה של תחנת הדלק...אבל עוד קילומטר-שניים אחרי התחנה הכביש חוזר להיות מהיר. סתם הנחה של אפשרות..לא אמרתי שזה לווא דווקא כך בכביש 6.

offirla

New member
ברמת העיקרון....

לא אמור להיות תחנות דלק, אלא במחלפים, ולא עם אפשרות כניסה ויציאה ישירות מהכביש המהיר. והנה ההגדרות מתוך תקנות התעבורה: * "דרך מהירה" - דרך שאיננה דרך עירונית, יש בה שני כבישים לפחות המיועדים לתנועת כלי רכב מנועיים בלבד, בני שני נתיבים לפחות לכל כיוון נסיעה, בין הכבישים מפריד שטח הפרדה, אין גישה לדרך מחצרים סמוכים ואין בה מפגשי מסילת ברזל או צמתים פרט להתמזגויות כבישים, ובכניסה לדרך מוצב תמרור המורה על "דרך מהירה"; * "דרך עירונית" - כל דרך בתחום המצוי בשטח שיפוטה של רשות מקומית או רשויות מקומיות הגובלות זו בזו ואשר בכניסה לאותו תחום מוצב תמרור שמשמעו "כניסה לתחום דרך עירונית", ועד למקום שבו מוצב תמרור שמשמעו "קצה תחום דרך עירונית";

be_roo

New member
רק שבמציאות זה לא נכון

יש כבישים שהם בינעירוניים ולא מהירים ובכל זאת מוצבים בהם תמרורים כחולים, כלל הנראה כי יש כוונה להרחיבם לדרך מהירה (לדוגמה כביש 5 וחלקים בצפון כביש החוף).

offirla

New member
כביש 5, הוא באמת דוגמה טובה לכך...

כביש 5 היה אמור להיות דרך מהירה ממחלף גלילות (הירידה לכוון איילון דרום) ועד אחרי מחלף התקווה. אלא, שבפועל, יש שם כמה נקודות בעייתיות. לדוגמה מחף מורשה, הקטעים האלה שעל הגשר, היו אמורים להיות חלק מהמחלף. באמת יש שם תמרורים עם רקע כחול, אבל זה עדיין לא כביש מהיר. כיוון שמע"צ בזמנו לא רצתה להכין שלטים כחולים מחדש שיחליפו את הירוקים...

8-AN

New member
תקן אותי אבל מחלף תקוה,

הוא לא לפני הירידה לאיילון דרום בצומת\מחלף גלילות?

8-AN

New member
גם אני חשבתי ככה בהתחלה אבל...

ולא ידעתי שניתן להגיע לאיילון דרום גם שנוסעים לכיוון מזרח בגלילות. בפעמים שנסעתי לת"א זה היה מכיוון הבית שלי ז"א מערבה, לא יצא לי ליסוע מהרצליה לת"א(היה לי הפוך לנתניה ומנתניה להרצליה אבל לא ת"א...)

offirla

New member
כאשר מגיעים...

מצומת גלילות (הגדול), שזה שלידו נמצא הסינמה-סיטי, ונוסעים לכיוון מזרח... יש תחנת אוטובוס שם בפינה, ממשיכים ומגיעים אל הירידה לאיילון לדרום, בהמשך יש רמזור וממנו אמורה להתחיל דרך מהירה, אלא שיש שם בהמשך תחנת אוטובוס וגשר הולכי רגל (מול הבסיסים הצבאיים), * מחלף הכפר-הירוק * ליד מגרש הטניס יש גם תחנת אוטובוס וגשר הולכי רגל * ממשיכים עוד מזרחה ומגיעים למחלף מורשה * אחרי זה התקווה * מחלף ירקון * מחלף קסם צומת כפר כאסם ואז מגיעים לצומת אלקנה

8-AN

New member
כן שאר המחלפים מוכרים לי

אני מניח אבל שאם נוסעים מזרחה, על מנת להגיע לת"א(דרך איילון) צריך לרדת המורשה נכון?

למעלה