תנ"ך מלא עם פירושים

morank22

New member
תנ"ך מלא עם פירושים

שלום רב.. רציתי לדעת האם יש תנ"ך מלא עם פירושים..אני יודעת שיש כאלה שמחולקים לכרכים..אני צריכה תנ"ך מלא לצורך מבחן באוניברסיטה ולכן אין באפשרותי להגיע עם המון כרכים.. תודה מראש..

סוריאל

New member
אין

יש תנ"ך במהדורה צה"לית עם פירוש קצר ובלתי מספיק. יש מהדורות שונות של מקראות גדולות שכוללות, בד"כ, את רש"י, רמב"ן, תרגום אונקלוס ועוד מפרשים שונים כיד המדפיס הטובה עליו. אני חושש שהגרסא המצומצמת ביותר כוללת חמישה כרכים לכל אחד מהחומשים ועוד כשמונה כרכים לנביאים ולכתובים. אגב, ממתי מותר להביא תנ"ך עם פירושים למבחן אוניברסיטאי?

morank22

New member
חבל..

אין לי מושג ממתי אבל במסגרת לימודי היסוד ביהדות (בר-אילן) יש קורסים בתנ"ך ומן הסתם אנחנו לא אומרים לזכור את כל הפסוקים בע"פ..נכון שהמרצה יכול לצרף את הפסןקים הרלוונטיים לבחינה עצמה, אך אני לא חושבת שיש פסול בלהביא תנ"ך..זה בדיוק אותו דבר..

סוריאל

New member
אהה.

ודאי שלבחינה במקרא מותר להביא תנ"ך (אם כי ליתר בטחון כדאי לך לשאול את המרצה או את מזכירות החוג), ואין שום קושי למצוא תנ"כים בלי פירושים. התשובה הפסימית שלי התייחסה למהדורות של תנ"ך מפורש, וזה כאמור כבר סיפור אחר.

פלגיה

New member
כדאי לברר שוב

סביר שמותר להביא תנ"ך ללא פירושים (כך זה גם בבחינת הבגרות.

morank22

New member
...

אין לי כ"כ מה לברר כי זה כתוב במפורש שאפשר להביא תנך עם פירושים!

סוריאל

New member
בכל זאת כדאי שתבררי

אם הכוונה למהדורה מסוימת. ניסוח כזה גורם לי לחשוד שהכוונה באמת למהדורה שצה"ל נוהד לחלק, עם פירוש קצרצר בתחתית כל עמוד, שערכו חלקי ביותר. מצד שני, צת קשה לי להאמין שירשו לך להיכנס עם כל סדרת עולם התנ"ך לבחינה (אבל אולי עם דעת מקרא כן
).

1984אא

New member
ראיתי פעם תנ"ך שלם עם פירוש רש"י

וזה המקסימום שאפשר לתחוב שם, נראה לי. גם ככה הוא מספיק עבה.

למעלה