תנע זוויתי...

JustMaths

New member
תנע זוויתי... ../images/Emo4.gif

אשמח לעזרה עם השאלה המצורפת. המון תודה!

JustMaths

New member
הערה קטנה....

הצלחתי לפתור את סעיף ב' :) מרכז המסה שחישבתי נכון... חישבתי את התנע הזוויתי לפני ההתנגשות סביב מרכז המסה (מיד לאחר ההתנגשות), הוא שווה לאפס שכן כל הגופים במנוחה, ואז חשבתי את התנע הזוויתי לאחריו, השוויתי וקבלתי את המהירות הזוויתית המבוקשת.... הבעיה שלי היא לגבי סעיף א', לא ברור לי מדוע לא הכניסו את מהירות הגופים m1 ו-m2 לחישוב... תודה!

JustMaths

New member
סליחה יש לי טעות....

המהירות הזוויתית שקבלתי היא עם 4m2 במכנה ולא 2m2 כפי שמופיע בתושבה הסופית... כנראה שבכל זאת עשיתי משהו לא בסדר.... :( , השאלה היא איפה טעיתי..... תודה!

montag26

New member
תשובות

א. התנע הכולל של המערכת שווה למכפלת המסה הכוללת במהירות מרכז המסה. זאת הדרך הכי קלה למצוא אותו. במקום זאת אפשר היה לחשב את המהירות של כל מסה (לכל אחת יש 2 מהירויות: של הסיבוב, ושל התנועה בקו ישר של כל המוט) לסכום את התנעים, והיינו מגיעים לאותה תוצאה. ב. החישוב שלך בסעיף ב' לא נכון - במכנה צריך להיות גם m3, משום מה כתבת אותו במונה אבל לא במכנה... אפשר לקחת כנקודת ייחוס לתנע הזוויתי כל נקודה נחה, או את נקודת מרכז המסה. (או גם נקודה כלשהי שנעה במהירות קבועה, אבל אף פעם לא עושים את זה...) בכל מקרה הכי נוח לקחת כאן את הנקודה הנחה שמתלכדת עם מרכז המסה ברגע ההתנגשות. כידוע התנע הזוויתי של גוף קשיח הוא I_cm*w+MV_cm*R - האיבר הראשון הוא סיבוב סביב מרכז המסה, והאיבר השני הוא כמו תנע של גוף נקודתי כאילו כל המסה מרוכזת במרכז המסה, יחסית לראשית. אם בוחרים את הראשית בנקודה שאמרנו, האיבר השני מתאפס והאלגברה הכי פשוטה.

montag26

New member
הערה

מה שכתבתי לגבי נקודת ייחוס זאת דרך כללית לגבי בעיות מהסוג הזה. במקרה שלנו של הפיצוץ זו הנקודה שמתלכדת עם מרכז המסה ברגע הפיצוץ

למעלה