תנע זוויתי...

JustMaths

New member
תנע זוויתי... ../images/Emo201.gif

מצ"ב השאלה, וההתחלה של איך אני מבינה אותה... אבל אני ממש תקועה איתה ולא יודעת כל-כך איך להתקדם משם.... אשמח להכוונה.... המון תודה!

עזרה

יש לך שני נעלמים: V מהירות מרכז התנע של m2 m3 (הכיון ברור משיקולים של שימור תנע) T - מהירות הסיבוב של m2 m3 סביב מרכז התנע שלהן מתוך שימור תנע את יכולה לקבל את V וברגע שיש לך את V את יכולה לכתוב משואת שימור תנע זויתי (את יודעת לחשב תנע זויתי סביב נקודה מתוך תנע זויתי סביב מרכז הכובד ומהירות מרכז הכובד)

JustMaths

New member
תודה אבל....

האמת שלא כל-כך הבנתי את ההסבר... התנע של m3 ו-m2 - האם הכוונה היא לתנע קווי? (m3 מתנגש התנגשות אלסטית ב-m2) ולא הבנתי לגבי מהירות סיבוב של m3 ו-m2 - הרי m3 אינו נע בתנועה סיבובית הוא נע לאחר ההתנגשות במהירות u בכיוון y החיובי... לא כך-כך ברור לי למה התכוונת...? ואיפה נכנס m1 למשוואות? תודה! :)

סליחה התבלבלתי - מתוקן

יש לך שני נעלמים: V מהירות מרכז התנע של m2 m1 (הכיון ברור משיקולים של שימור תנע) w - מהירות הסיבוב של m2 m1 סביב מרכז התנע שלהן מתוך שימור תנע את יכולה לקבל את V וברגע שיש לך את V את יכולה לכתוב משואת שימור תנע זויתי (את יודעת לחשב תנע זויתי סביב נקודה מתוך תנע זויתי סביב מרכז הכובד ומהירות מרכז הכובד) אני מקווה שעכשיו זה ברור

למעלה