תנו עצה...

boya ka

New member
בהחלט

לפעמים כל התיאוריות והמילים יובילו לסיבוכים ולא לעניין כמו שהוא, יכולים לבבנות אינספור תיאוריות על מדע, פיסיקה וכל הסבר לוגי הגיוני אחר של טבע המציאות. בסופו של דבר מה שרואים ומרגישים זה זה,,, אני אומר למצמץ ולנשום אוויר כמו שצריך השאר כבר יגיע.

boya ka

New member
לקח לי שנים לקלוט

שהכי טבעי ופשוט, הכי משתלב ומובן. הייתי סובל המון בניסיון להסביר את הכוונות והדרכים שאני תופס דברים, ובדרך כלל הפידבק היה "מה נסגר איתו" ואני הייתי שוקע ב"מה נסגר איתם". לצערנו הרוב קובע, והפשטות זורמת הכי טוב. הבעייה מספר אחת ברוחניות זה שאינסוף לתאוריות והסברים על גבי תופעות, בסופו של עניין הנקודה היא שצריך לנשום עמוק, ולנשוף לאט... נשמע הזוי מאוד, אבל בזה מדובר אם בכל רגע קיים נעשה את זה, הדרך להארה תהיה הרבה יותר קצרה, כל מצב דחק, או נסיון להסביר לעצמנו מצב כזה על מנת להניח את הדעת, אף פעם לא יפתור כלום כי בעצם אין בכלל מה לפתור, הכל קיים בפני עצמו, פשוט לקבל. ואחרי כל זה, אני חוזר חזרה לשריון שלי (לא מואר), עד הפעם הבאה :)

boya ka

New member
נכון,

הכי מפחידדד להיות מאושר, צריך להתמודד עם קנאה, שנאה והכפשות ולהתעלם מהן.

boya ka

New member
אני חושב שהארה לא קיימת...

העצב תמיד יהיה חלק מהשמחה, והשמחה תהיה חלק מהעצב. "סתכלי עלינו ותראי, קצת שמח קצת עצוב" - שלמה ארצי ונורית גלרון - המיסטקנים הסינים בדיוק מקשיב לזה, מתאים לרגע :)

Vguru

New member
ואני דווקא בכלל לא חושב

אם יש לך רעיון כזה, שהארה היא מצב נטול עצב, או מצב נטול פחד, או מצב בכלל... אז מן הסתם, הארה אינה קיימת. אולי הגיע הזמן לחפש הארה, ולא את הרעיונות שלנו על הארה.

boya ka

New member
חחח מזזזה

אל תגיד לי מה לעשות :) אין לי דרך להסביר כמה אני מסכים אם האמרה " אל תחשוב " אז החלטתי לשתוק :) ולתוספת ציטוט שאני אוהב "הדיאלוג הפנימי הוא השוחק בני האדם בעולם היום יום. העולם הוא כזה וכזה וכך וכך, רך ורק מפני שאנו מדברים אל עצמנו על כך שהוא כזה וכזה וכך וכך. המעבר אל עולמם של השאמנים מתאפשר אחרי שהלוחם למד להשתיק את הדיאלוג הפנימי שלו." ק.ק גלגל הזמן

עוד משהו שאולי יכול לעזור

שינוי בתזונה, ובאורחות חיים. כן, כן. לרגשות יש הבטים כימיים בגוף, ותזונה מותאמת יכולה לאזן אותם. אני אוהבת להעזר במומחה של איור ודה לצורך זה. אבל יש גם שיטות טובות אחרות.

אולי להפוך אותם לאהבה

להרגיש את הפחדים האלה ולהיות מודע אליהם, ולזכור, שהם בעצם נועדו כדי לשמור עליך.

boya ka

New member
תכלס

במקור הם נועדו להגן עלינו, הבעייה היא מתי הפחדים בעדנו ומתי נגדנו, הישרדות זה העניין... ולא רק אישית אלא קולקטיבית, ספקות, מעצורים, פחדים שלא מניעים קדימה, ולא קשורים להישרדות מעכבים, ומהווים את אחד המכשולים הגדולים למיינד ולהתפתחות הרוח\ בהחלט, להפוך רגש שלילי לאהבה יכול לקדם אותך מעבר לרגע המביך אבל הקטע המצער הוא שאם תחליט לזכור שהם בעצם נועדו להגן עלייך, אתה עלול להצדיק משהו שאתה רוצה להיפטר ממנו. זה תהליך מורכב, שדורש לא מעט סבלנות.

למעלה