תנו לי

RainBird

New member
ואני יכול להיות סבתא ברכה שלך בגילגול קודם ../images/Emo9.gif אז?

וקוראים לו אורי. אורי רז.

לא יוסי רז. איך אפשר להתבלבל במשהו כזה כשזה כתוב מול העיניים?

אורי רז

New member
בדקת בתעודת הזהות שלי ?

אם היית בודקת, היית מגלה שאני משתמש לעסוקים מפוקפקים כמו טארוט, מאגיה, ועכו"מ בשם בדוי. לשאלה המקורית - בדקתי את הקישור מההודעה המקורית, ואצלי על המחשב הוא תקין ונפתח באקרובט בלי שום בעיות.

תודה אורי../images/Emo52.gif על הטעות בשם../images/Emo140.gif

אנסה שוב, בעלי , מתעקש שיש אקרובט, כמו כל הגברים.. חה- חה נבדוק שוב..... חג-שמח

ועוד משהו אורי..../images/Emo178.gif

אתמול נכנסתי לקישור של התהילים, וזה היה באקרובט, והיום לא מצליחה להכנס לאף אחד , כנראה בעיה ברשת, חג-שמח אריאלה

אורי רז

New member
אולי צריך אקרובט מגרסה עדכנית יותר

תגידי לו שיהיה גבר מועיל ויתקין את הגרסה החדשה והעדכנית ביותר.

RainBird

New member
תמיד חשבתי שזה משחק מילים מאוד משעשע. אורי רז- האור שלי, סודי ../images/Emo6.gif אבל לא היה נעים לי לשאול. ארדן.

tontie

New member
כמעט...

אבל זה לא אברהם. אברא זה השורש ב.ר.א בעתיד מדבר\ת בניין קל (אני).אברא כאדברה = כמו מה שאני אומר (מדבר) כך יברא.

RainBird

New member
לדעתי (לדעת הספרים) הלחש הזה במקורו ממצרים העתיקה, ושימש כקמיע לבריאות והגנה, בצורת פרימידה. אבראקדברא היא מילה אחת אגב. ארדן.

טיימר

New member
מלח מים , מלח מים , מלח מים .......

בן פורת יוסף בן עלי עין בלי עין הרע !
שבת שלום !
וחג פסח שמח וכשר לכולם !

האפור

New member
יש מצב...

בטענות של שתייכם אני רואה אפשרות של אמיתות:) בקשר לטענה שזה ממצרים ושזה לחש בצורת פירמידה, שכבר ראיתי את המילה מסודרת ככה אצל קרואלי, יכול מאוד להיות שזה משהו שהמסדרים ההרמטיים אימצו ושהמקור הוא בפתרון שאת נתת (שזה מין "SO MOTE IT BE" של השפות השמיות)... למרות שגם אפשר להפוך את המילה ל- אב רא (האל המצרי) כאדברה, אבל זה כבר קצת יותר מופרח לטעמי.

RainBird

New member
הייתי מצטט מתוך הספרים שלי, אבל זה באנגלית ואין לי סבלנות להעתיק וגם לקבל בסוף הערה על זכויות יוצרים. ביותר משני מקורות שונים (ואמינים לדעתי) מצויין דבר ראשון שאבראקדברא היא מילה אחת- ושמקורה ממצרים העתיקה ושימושה הוא לשמור על בריאות וליצור הגנה. יתכן שדרך ההרמטיקה והמאגיה הקבלית באמת אימצו את זה אחר כך- כפי שאימצו דברים רבים מתרבויות עתיקות. גם הוקוס פוקוס למשל, זו מילה שהיא עיוות מלטינית ואמירה מאגית שלמה, למרות שאיני זוכר בבירור את מקורה. ארדן.

האפור

New member
בלי לפגוע...

אבל להגיד שמקור הוא אמין ואז לא לתת אותו הופכת אותו לגם דיי מפקופק לא רק לא אמין.. ואני העלתי טענה מאיפה באה המילה, הגיון צרוף, זה לפעמים הרבה יותר מעניין ועוזר מאשר עובדות ריקות מספרים ארוכים.. לחיות בסרטים זה לעיתים חביב למדי:) נ.ב אני עדיין לא קונה שזה בא ממצריים, לא מתאים, וכמו שאדם חכם אמר "הוקוס פוקוס בא מתפילה נוצרית בלטינית - hoc est corpus ("זהו גופי" - הפיכת הלחם לבשר במיסה)"

RainBird

New member
קיבלתי ../images/Emo140.gif אני מעריך ביקורת בונה. את המידע שקיבלתי בנוגע לאבראקדברא בתחילה קראתי במקורות רבים ברשת, אבל יש לי שני ספרים שאומרים את אותו הדבר. "בלי עין רעה" של דסמונד מוריס (שכתב בעבר את "תצפית על בעלי חיים" והיה מאוד מדעי)- ע"מ 152. מאמר שלם על המילה הזו כקמיע. Magic Charms from A-Z/ The Witches Almanac שהוא אסופה של קמיעות וחפצים מאגיים דרך ההיסטוריה ושימושם כיום עמוד 9. מומלץ. ואת האתרים שבהם קראתי עליהם על הנושא במקור, בתור מחקר למשהו שעשיתי בעבר, איני מוצא. אבל חיפוש בגוגל עושה פלאות. ארדן.

האפור

New member
אם יזדמן לי..

אנ אנסה לשים את ידי על הספר השני, השם עושה רושם טוב...:)

matana36

New member
לכל המתקשים

למיניהם: כל הפתרונות להוקוס פוקוס ואברא קדברא כתובים כאן: http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=121549&sid=16

Diableror

New member
הוא מתקשה כמו כל אחד אחר

"המקסימום שניתן לשאוף אליו הוא השערות סבירות וניחושים מלומדים" Diableror

למעלה