תנו לי עצה..

תנו לי עצה..

קשה לי מאוד לבטא את השם שלי. נגיד כשמישהו שואל אותי מה השם אז אני לפעמים נתקע ולפעמים לא- תלוי במצב. אם מורה תשאל אותי למשל אני אפחד ואולי אגמגם. תנו לי עצה. נ.ב- עדיין לא אזרתי מספיק אומץ כדי לדבר עם הוריי. למישהו יש דרך להגיד לי איך אני אפנה לאמי/אבי?

sahar sh

New member
אתה ממש לא לבד

גם לי קשה להגיד איפה אני גר, אבל ממש ממש קשה עד כדי כך שאני לא אומר בכלל. לפעמים כששואלים אותי אז אני ממציא כל מיני תירוצים מטופשים כדי לא להגיד או שאני מכוון אותם שיגלו לבד או שאני חד להם חידה ועוד כל מיני שיטות... עד היום לא מצאתי לזה פיתרון.

stkachov

New member
מה בדיוק הבעיה

להגיד את השם או איפה אתה גר, תוך כדי גמגום? אם תגמגם ותגיד את השם... אז מקסימום יחשבו שאתה מגמגם. אם תתחיל לחוד חידות או להגיד כל מיני שטויות לגבי שאלות בסיסיות שכאלו יחשבו שאתה מטומטם/מפוזר/טיפש או לך תדע מה עוד. מה עדיף?

תשני את השם במשרד הפנים

כולם כאן מגמגמים חזק או חלש גם אני התחלתי פתאום לגמגם שונה לגמרי אבל אין פתרון או שמתרגלים כדי להשיג שתף או הולכים למשרד הפנים לשנות את השם,אין תרופות פלא

זה אולי עצוב , אבל לעיתים שהדבר לא

הכרחי אני מחליפה לשמות קרובים הדומים לבתיה : בתחן וכו'. אבל זה רק במצבים הכרחיים

The big man

New member
לבטא את השם

לאביבוש1נט שלום! אתה לא צריך להתבייש לפנות להורים שלך כי הם בטח יעזרו לך. גם כשאני הייתי ילד פניתי להורים גם בבעיות שהתעוררו עם הגמגום שלי. לפי דעתי כדאי לך להתגבר על הפחד שלך ממה תגיד המורה או אנשים אחרים, ותגיד את השם שלך אפילו שתגמגם. בפעם הראשונה זה יהיה קשה אבל אח"כ אתה תתרגל. בהצלחה

thesword

New member
אז מה?!

אני למשמל גם מגמגם בשם שלי וגם בשם הכפר שאני גר בו. אני תמיד נתקל בסיטואציות ממש מביכות. אבל למדתי לחיות עם זה. אני עד היום כשעולה לאוטובוס והנהג שואל אותי לאן אני מגיע, אני נתקע שם! וכולם מסתכלים עליי, אנשים שמאחוריי מתחיל לצעוק " יאללה נו" בלה בלה בלה.. אבל אז מה??!! שיחכו עד שאסיים!! שידעו שאני מגמגם. אז מה??!! בקשר לשאלתך השנייה, תידבר על זה עם אחד ההורים שלך שאתה מרגיש ממש בנוח לדבר איתו. אני יודע שתגיד ששניהם נמצאים באותה רמה אצלך. אבל ישנו אחד שתרגיש יותר טוב אם תדבראיתו על זה. העיקר, תדבר על זה!! זה ישחרר!!!

FreeSpider

New member
אביב...

תדבר עם ההורים שלך על הנושא, אתה לא צריך אומץ בשביל לדבר על זה עם ההורים,אני תמיד מדבר עם ההורים על זה. אם תדבר עם ההורים זה ישחרר הרבה מאוד לחץ ותהיה בכלל הרבה יותר חופשי איתם.....אז תדבר! וגם אל תשנה את השם שלך בשביל אף אחד, השם שלך הוא לא השם שלהם, זה השם הפרטי שלך !! שמור עליו!!

VirtualBoy

New member
אני חולק על freespider

אם השם שלך מורכב כך שקשה לך להגות אותו והוא גורם למבוכה ראשונית באופן כרוני בהחלט יש מקום לשקול בכובד ראש שינוי לשם יפה אשר קל להגייה. בהתחלה זה יהיה קצת מוזר אבל אחר כך הוא הופך להיות חלק ממך, ממש כמו השם הקודם. בכל אופן, לא נראה לי שקיימת עצה פרקטית אחרת למעט לתרגל שוב ושוב את הגיית השם, כתובת המגורים וכו' ולקוות שבזמן אמת המיומנות תעשה את שלה.

shuky63

New member
מה שבטוח לא יעזור לך להחליף את השם

כי הבעיה היא לא בשם זה או אחר אלא בכל שאלה ששואלים אותנו והתשובה זה מילה ספציפית שאי אפשר להחליף במילה או בצרוף מילים אחר.מספיק שנתקעת בשם שלך פעם אחת בעבר כדי שכל פעם שישאלו אותך לשמך אתה תכנס לחרדה ולשיתוק ותתקע.אני לא חושב שיש פתרון ספציפי לאמירת השם.אתה צריך לקבל את הזכות שלך לגמגם או לחילופין ללמוד טכניקה לשליטה בגימגום שתתן לך בטחון ביכולת שלך להגיד את השם בלי להתקע. בקשר להורים,פשוט תשכנע את עצמך במה שכבר אמרתי לך.ההורים שלך מתים שתבוא ותדבר איתם על הגימגום כי הם ודאי שומעים אותך מגמגם אבל אומרים לעצמם אולי לו זה לא מפריע ואם נדבר איתו על זה סתם נערער לו את הבטחון.תוריד להם אבן כבדה מהלב ברגע שתדבר איתם ואז תן להם לקרוא קצת בפורום ובאתר אמ"בי ולאחר מכן תחליטו ביחד מה לעשות ולאיזה טיפול לפנות.

R O N Y1

New member
זה קצת מוזר

אני לא מבין ההורים לא רואים שאתה מגמגם מה הקטע מה זה בת יענה הם מדחיקים את זה . אני בתור אבא מייעץ לך לדבר איתם הם לא יוכלו אותך מנסיון. בעניין השם שלך לא הבנתי יש לך שם לא "ניתקע" אביב תיראה לא קוראים לך מתיתיהו לא יעזור אם תחלף שם תוך כמה זמן תגמגם גם בשם החדש.. רוני

shoshyyy

New member
אביב

קוראים שלי שושי. כל פעם שאני אומרת את השם שלי יוצא לי "ששששששששושי"
בהתחלה זה מאוד הביך אותי . הייתי רושמת למורים פתקים איך קוראים לי. למשל באה מורה חדשה ... אני באתי אליה לפני השיעור הראשון ומביאה לה פתק "קוראים לי שושי". היא כמובן לא מבינה מה נפל עליה , אומרת לי "אוקיי" ומסתכלת עליי מוזר. אחר כך, היא מבקשת מכל אחד להציג את עצמו ... ואני ממלמלת .... "אבל.... רשמתי לך פתק ". מאוד עצוב. עכשיו אני אחרת. עבדי על עצמי כל כך הרבה , בשביל לא להיות מובכת ולשנוא את עצמי כשאני מגמגמת. אני תמיד מגמגמת בשם שלי , נראה לי שהסיבה (איך שאמר שוקי) היא בגלל שאני לא יכולה להחליף את המילה !!!! כשיש לך לחץ..לא להחליף את המילה , אתה יותר נלחץ, יותר חרד ,יותר הכול. אתה רוצה שאני אביא לך עצה .? אני אספר לך איך אני התמודדתי עם זה. מצאתי עבודה כחובשת בטיולים. כל יום אני נוסעת לבית ספר אחר, צריכה להציג את עצמי כל פעם מחדש (שם שלי, מאיפה אני, בת כמה אני , מה אני עושה עכשיו וכו'). מצד אחד זה מאוד קשה !!!! מצד שני , עכשיו אני מבינה כמה זה שיחרר אותי . שיחרר אותי מלשים לב שאני מגמגמת יותר כשאני אומרת את הפרטים האלו שלא ניתנים לשינוי והחלפה. אמרתי את זה כל כך הרבה פעמים, לכל כך הרבה אנשים, שהבנתי שאפילו ם אני אגמגם (ואני כן ! ) אני מובנת !!! ברורה מספיק. עזריאלי לא נחת עליי. אני לא מנודה מהחברה. אף אחד לא בז לי. היו לי כל כך הרבה הבנות בקשר לזה. אז העצה שלי אלייך זה להתמודד עם זה. להגיד את השם שלך כמה שיותר פעמים , בכמה שיותר מצבים , וזה כל כך אבל כל כך לא קל , והדרגתי, אבל מה שבטוח זו התוצאה ! והתוצאה תהיה שתתרגל לזה וזה לא יהווה בעינייך דאגה. תחשוב על זה.

FreeSpider

New member
דוגמה אישית

השם שלי מתחיל ב-"ו", תמיד אני הייתי מושך את ה-ו' הרבה זמן כמו לדוגמה שמושכים ש' הרבה פעמים, בקיצור התחלתי לתרגל בבית להגיד את השם שלי גם דיברתי עם ההורים לגבי זה וגם הם עזרו לי, ואף פעם לא עלה לי בראש להחליף את השם שלי בגלל הגמגום, והיום אני אומר את השם שלי בלי בעיה לכל מי ששואל. למרות שלפני שנה קרה לי שמורה אחת שאלה אותי מה השם שלי והמצב היה מן כזה מצב של לחץ ונתקעתי עם ה-ו'. מה זה כעסתי על עצמי באותו יום

למעלה