תנו כותרת

itstzar

New member
או, עוד שפוי ../images/Emo13.gif למרות שהאמת יש

משהו חיובי בספרים של הארי פוטר וזה העובדה שהם גרמו לכאלה שלא נגעו בספר בחיים שלהם להתחיל לקרוא, וביננו, היום, רע זה לא

אני לא השוותי שום דבר לשר הטבעות

זה שאני נהנה מספרות איכותית לא אומר שבמקביל אני יכול להינות גם מספרות נחותה. אין סתירה.

מי שמחפש ספרים עם עומק אמנותי...

לא ימצא אותם בז'אנר הפנטזיה והמד"ב- צר לי! לרוג'ר זילאזני עוד אפשר לסלוח על השפה ה"ריקה" והישירה שבה הוא כותב, אבל אני מודה שבדיוק מהסיבה הזו הז'אנר לא קורץ לי. בד"כ. ובקשר להארי פוטר- כל מי ששונא את הספר ואפילו לא קרא אותו, שישאל את עצמו, בבקשה, את השאלה הבאה... נניח שהספר לא היה הופך לתופעה עולמית, והיה נשאר בשוליים. סתם עוד ספר מסכן ולא ממש מוכר. גם אז הייתם שונאים אותו?... אני חושבת שמה שמעצבן בו זה ההמוניות שנעשתה כרוכה בו. מי שקורא הארי פוטר הוא סתם עוד אחד ממליונים עם טעם מפוקפק בספרות. מי שקורא שר הטבעות, לעומת זאת, משתייך (לכאורה...) לקבוצה יותר מצומצמת ו"מובחרת" של אנשים. מי שקורא "מלחמה ושלום" כנ"ל, רק בצורה אחרת. מבינים לאן אני חותרת?... בינתיים קראתי את כל ה"הארים", פשוט כי כיף לקרוא אותם! מי שמחפש ספר כדי לנתח כל פסיק שכתוב בו- שילך לקרוא ספרי שירה.

Lu Tze

New member
אין ספרי מד"ב או פנטזיה עם עומק

אמנותי? בבקשה תגדי לי שלא הבנתי ת'בדיחה או משהו.

*אני* מעולם לא נתקלתי בכזה.

ואני מודה שהסטנדרטים שלי ל"מהו ספר עם עומק אמנותי" מחמירים במיוחד. בבקשה! תן לי שם של ספר אחד, שמעבר לזה שהעלילה מעניינת, גם עיצוב הדמויות מעולה והמוטיבים קולעים ונפלאים- אשמח למצוא אחד. בינתיים, כמו שאמרתי- אם אני מחפשת ספר כזה אני לא אחפש על מדף המד"ב.

itstzar

New member
הרגזת אותי עכשיו ../images/Emo46.gif

ואת יודעת מה, לא שר הטבעות מצד אחד (כי זה כבר יהיה בנאלי), או מדריך הטרמפיסט מצד שני (שזה עדיין הספר המועדף עלי
ומי שצוחק עלי שיקרא פעם שנייה ושלישית ואז יחזור ויגיד שהוא לא כזה טוב) אלא "סתם" ספר שמונח אצלי עכשיו על המדף (טוב 10 ספרים שריכזו באחד) the great book of amber של רוג'ר ז'ילזני, תקראי אותו, תתחילי בראשון אפילו "תשעה נסיכים לאמבר" ותגידי לי שאין בו עיצוב דמויות מעולה עלילה מעניינת ומוטיבים קולעים ונפלאים (כהגדרתך) ולא חסרות לי עוד דוגמאות... אבל אני כבר יודע את הטעם המוזיקלי שלך אז אני לא צופה נפלאות

../images/Emo45.gif

לספר הגדול של אמבר יש מעמד תנ"כי אצלי. כמעט כמו שר הטבעות. ובסדרת המשחק של אנדר אין איכויות יוצאות מן הכלל? חולית?? אלה רק הבולטים ביותר. אני בטוח שיש עוד רשימה של ספרות פחות ידועה אך איכותית.

itstzar

New member
הוא שאמרתי,

רק צריך לזכור שלא כל מה שפופלרי טוב ולא כל מה שטוב פופולרי

אבל אמרתי!!!!

שלרוג'ר זילאזני אפשר לסלוח. ואולי גם לאסימוב ב"הביצה"... (סיפור קצר שלו) אמבר? יופי טופי! אבל מעטי מעטים מגיעים לקרסוליו.

itstzar

New member
תגידי מה כבר קראת ואז נדע מה פיספסת

וחוץ מזה, איך השלג?

Lu Tze

New member
אממ...

מה עם "האמן ומרגריטה". אבל רגע, תני שמות של ספרים עם עומק אמנותי כדי שאוכל להבין למה את מתכוונת.

itstzar

New member
הבעיה היא לא במחסור בספרים טובים

בעולם המד"ב והפנטזיה, הבעיה היא בעודף הספרים היותר פשטניים נוסחתיים שיש שפשוט מסתירים את הספרים היותר איכותיים ןמרוב עצים פשוט לא רואים שיש יער

Lu Tze

New member
פחות או יותר,

אבל הבעיה הזאת לא חלה רק על פנטזיה ומד"ב. אם אני מבין את טאשה נכון, היא אומרת שאין ספרי מד"ב ופנטזיה שהם *באמת* טובים. גם כמעט שאין ספרים "רגילים" *באמת* טובים. ספרים טובים לעומת זאת יש בשפע.

itstzar

New member
לא טאשה אמרה שהיא לא "נתקלה"

בספרים טובים בזאנר הנ"ל, איך, זה אני לא יודע אבל ספרים טובים אפשר למצוא כמעט בכל זאנר, העניין הוא שבאמת ז'אנר המד"ב והפנטזיה לפחות נראה מלא יותר בזבל

Lu Tze

New member
לא, היא אמרה שאין ספרים עם עומק

אמנותי בז'אנרים האלה (אני מפריד בין מד"ב לפנטזיה), וגם הדגישה שההגדרה שלה לספרים בעלי עומק אמנותי היא מחמירה.

Lu Tze

New member
והרגע גיליתי ש"התפוז המכני" מבוסס

על ספר, כך שאם הספר הוא באותה רמה של הסרט...

itstzar

New member
בוקר טוב אליהו ../images/Emo8.gif

אבל האמת שקובריק התעלה על הספר בהרבה רמות

Lu Tze

New member
top of the morning to you too

נו, כולם צריכים לגלות את זה מתישהו, לא?

למעלה