תנו כבר לפרסם בשקט!

תנו כבר לפרסם בשקט!

קראתי היום שיש הצעת חוק חדשה שכל מי ששולח מה שמוגדר כ"דואר זבל" ישלם קנס של 1000 שקל. נתחיל מזה שברור שלא יצליחו לאכוף את זה. אבל מה שיותר חשוב זה למה המדינה שוב נכנסת לי לעסקים? מה זה עניינם? זה לא שהדואר הזה עולה כסף למישהו, וזאת דרך פרסום מצויינת. מה גם שההגדרה של "דואר זבל" מעצבנת אותי - במה זה שונה מהפלייארים ששמים בתיבות דואר? נראה את הממשלה דואגת להפסיק את אלה לפני שדוחפים את האף לאימיילים המסחריים של חברות לגיטימיות. אני כמובן לא מדבר על לשלוח וירוסים ודברים כאלה. אבל אם יש לי מוצר טוב שאני רוצה לפרסם אצל הרבה אנשים, למי אני מזיק כשאני שולח הודעה עליו? ותחשבו על הפוטנציאל - מיליון איש בדקה! זה פנטסטי, אני כבר השתמשתי בשיטה הזאת בעבר, ונמאס כבר מכל הצדקנים שחושבים שזה אופנתי לצאת נגד זה. לא רוצים לקנות את המוצר שאני מפרסם? תלחצו על DELETE בתוכנת הדואר! וואו, זה לקח שנייה!

ailag

New member
-=-=-

א. גם את דואר הזבל הפיזי יש להפסיק. אני בטוחה שאיכות הסביבה מאוד סובלת מכמות הפליירים הגדולה שמגיעה אליי לתיבה. ב. אתה מזיק לגולשים, כי אתה וחבריך מכניסים המון המון זבל לתיבה שלנו. יש לי תיבה פה בעבודה שאנשים מתלוננים שאני לא עונה בה המון זמן - בוא נבדוק, מאז ה-1 לחודש קיבלתי 17 מיילים ענייניים (דהיינו כאלו שלא מחקתי) ו-102 ספאמים שמחקתי מיד. וזה כשמריצים אצלנו תוכנה לסינון דברי זבל, כלומר היו עוד מיילים לא רצויים. יוצא שאני מוחקת בטעות מיילים ענייניים כי הם נראים כמו פרסומת, וזה פוגע בתפוקת העבודה שלי. פתחתי כתובת מייל סודית, אבל זה לא עוזר ללקוחות חדשים שניגשים מהכתובת שמופיעה באתר - שהיא זו שיחס הזבל לענייני אצלה הוא 6:1. ללחוץ DELETE כל כך הרבה פעמים? בגלל שאתה זורק עליי ז'? (ושוב, בהזדמנות למחוק בטעות דברים חשובים?) ג. אתה מזיק לחבריך המפרסמים. אנחנו מפעילים תוכנות שמסננות אתכם, ולכן פרסומות שאולי יעניינו אותנו נופלות באותם מסננים שתופסים את מה שאתה שולח. כמו כן, היחס של הגולשים לפרסום כל כך גרוע בגלל ההטרדה שלכם שאתם נפגעים. ד. אף אחד לא קורא את הספאם שלך ממילא. ה. המדינה לא נכנסת לך לעסקים יותר משאתה נכנס לי לחיים. אתה מפריע לי לעבוד (ר' סעיף ב') - אתה נכנס לי ל"עסקים". ו. הדואר הזה ודאי וודאי עולה כסף למישהו. חברות נאלצות להפעיל מסננים כדי להתמודד עם כמות הזבל שמתקבלת, וזה עולה להם כסף. יותר מסננים בשביל שהלקוחות לא יהיו מתסכלים - יותר כסף. וגם התעבורה בטח מצטברת.

אף אחד לא קורא?

תרשה לי להתעכב דווקא על סעיף ד שלך - "אף אחד לא קורא את הספאם שלך ממילא" - אם זה היה נכון, אתה לא חושב שהייתי מפסיק להוציא כסף על זה? ולא רק אני, כל אלה שמשתמשים בכלי הזה. אנשים קוראים את המיילים האלה, וגם משתמשים בהם בתור פרסומות ואחר כך קונים. אם זה לא היה עובד, זה לא היה קיים. וכל פרסום מכל סוג יכול להיות בעייתי. גם פרסומות בטלוויזיה מעצבנות אנשים. גם ברדיו. אז מה? נבטל את כל הפרסומות בכל מקום?

uzi2

Active member
פרסומות בטלוויזיה אולי מעצבנות אותי

ולכן אני יכול לבחור שלא לראות טלויזיה. פרסומת בטלוויזיה שקולה לתשלום שהצופה נדרש לשלם עבור שרות שהטלוויזיה נותנת לו, באם הוא רוצה לקבל את השרות הזה. היא מספקת לי אפשרות לצפות בתוכניות שאני רוצה ובתמורה אני נדרש לשלם בזמן צפיה בפרסומות. אם העסקה לא משתלמת לשני הצדדים אז אין עסקה ואין נזק. לעומת זאת במקרה של דואר זבל פרסומי המפרסם מאלץ אותי לשלם בזמן ניפוי (שמצטבר למשהו בכלל לא מבוטל) עבור שרות שאני מקבל ממישהו אחר שאינו קשור אליו עסקית.

הפרסומות בטלוויזיה

מקבילות לפרסומות שאנחנו נחשפים אליהן באתרים שאנו גולשים בהם. אנו גולשים בחינם ובתמורה האתר מרוויח מהפרסומות. ספאם לא נותן תמורה עבור המטרד.

בספר "שיבוש תרבות"

מגדיר קאלה לאסן את ים הפרסומות שאנחנו מוצפים בהן כ"זיהום המרחב של הנפש". אני נוטה להסכים איתו. בכל מקום שאני הולך מנסים למכור לי איזושהי אשליה שאם אני רק אקנה - החיים שלי יהיו יותר טובים. שקר. דואר זבל הוא המחשה ברורה של הצפת מרחב הנפש ב - זבל, הגם שגם פרסומות רגילות הן זבל בפני עצמו. מידע ראוי ואמיתי כבר אינו מגיע אלי, והוא נבלע בים המסרים הפרסומיים המסחריים המעוותים המזנקים מכל פינה. אני לא צרכן. אני אזרח. צאו לי מהוריד. "שיבוש תרבות" - קאלה לאסן מומלץ מאוד מאוד. ואתר adbusters.org

אי אפשר להימנע לגמרי מפרסומות,

זה חלק מהעולם שאנו חיים בו. אבל, לפחות, שמי שמפרסם - יעשה את זה על חשבונו ולא על חשבון הנמענים.

הרצוי והמצוי, ומה שעושים כדי להגיע לשם

אני מבין, כמובן, שהיום מי שבוחר לחיות בחברה המודרנית יחשף לפרסומות. אני מסכים איתך לגבי ה"מצוי". ועם זאת, ברור לכולנו שזה לא תמיד היה ככה, ושדברים הגיעו למצב הבלתי נסבל הנוכחי בתהליך. נדמה לי שהדבר הראוי לעשות אם רוצים לקבל החלטה אופרטיבית היא ראשית להחליט מה צריך להיות ואז לפעול לכיוון הזה, כדי ליצור תהליך בכיוון הרצוי. במקום לטעון שכפי שהדברים עומדים ("חלק מהעולם שאנחנו חיים בו" - כלשונך) "החזון אינו אפשרי", הגיוני בעיני לשאול "מה צריך לעשות כדי שהוא יהפוך לאפשרי?". ("חזון" - מילה בומבסטית, אבל לא מצאתי אחרת...) ברור לכולנו שכפי שהדברים עומדים כרגע המצב הוא כמו שהוא. אבל ראוי להזכיר שפעם, כפי שהדברים עמדו מבחינת העדר זכויות נשים, הרי ששיוויון לא היה אפשרי. מה, הרעיון שלא ידחפו לנו פרסומות לוריד הוא יותר מהפכני משהיה רעיון השיוויון בין המינים? פעם, כפי שדברים עמדו ("העולם שאנו חיים בו") בימי העבדות הממוסדת בארה"ב, חופש לאדפ שחור עור היה בלתי אפשרי. אז מה, האם עולם נטול פרסומות הוא פחות אפשרי מאשר עולם בו האדם השחור אינו רכוש האדם הלבן?! שינוי נגזר מכך ש(כפי שכתבתי) בוחנים מה צריך להיות ואז פועלים כדי לשנות את הדברים. אני מבין מתגובתך שאינך מכירה את הספר ממנו שאוב הרעיון. לא נראה לי שכדאי לפסול רעיון על סמך הודעה בפורום שכל מה שהיא עושה הוא להמליץ על ספר, שהקייס שלו נפרס על מאתיים ושבעים עמודיו + כשני תריסרי עמודים של מקורות. למה לחשוב בקטן, כשאפשר לחשוב בגדול? "דואר זבל" הוא סימפטום למשהו הרבה יותר גדול: לזה שהמערכת הכלכלית הפכה ממערכת שמוכרת מוצר בעל ערך קל לחישוב למי שמחפש את הערך הזה ומחפש מי יכול לספק לו אותו, למערכת שממצבת תדמית של מוצר, משווקת אותו באופן אגרסיבי תוך מתקפה משולחת רסן על פרטיותו, זמנו, והשקט הנפשי של האזרח באמצעות שטיפת מוח בלתי נפסקת: שולחים לכם דואר, מפרסמים לכם באינטרנט, בטלויזיה, על האוטובוסים, ברכבת, בעיתון החדשות (שאתם משלמים עליו, ד"א) מתקשרים אליכם הביתה, מפלחים אתכם בחברת אשראי, ומה לא? אי אפשר להגיד שאין כאן בעיה, ואי אפשר להגיד שזה תמיד היה ככה, צריך להיות ככה, ולא יכול להיות אחרת. נסכים על זה?
אז מה, תקפצו לאתר של אדבסטרס, או שאני צריך להתחנן?

ailag

New member
הספאמרים מפרסמים כי

אחד בהרבה מאוד קוראים. אחוז האנשים שממש קוראים את ההודעה מזערי בהרבה יחסית לשיטות פרסום אחרות - ולכל שאר האנשים שלא קראו, המודעה היא מטרד (גם אם היא בעצם מאוד מעניינת, הם לא קראו אותה בשביל לדעת שהיא מעניינת) פרסומות בטלויזיה שונות מבחינת יחס האות לרעש.

ghost7

New member
זאת אולי "דרך פרסום מצויינת"- עבורך.

א. לגבי הניירות בתיבות הדואר- דוקא כן דובר, בנפרד. בעל התיבה/בית יכול לשים שילוט, לפיו אינו רוצה/מרשה פרסום. ב. כאזרח- ה"עסקים" שלך אינם מענייני. הפרטיות שלי, ומניעת הטרדה- מעניינים מאד. ג. אף זר גם לא יקבע בשבילי ("מי הוא?") מה "הטרדה" ומה "לא". אני אחליט אם הוצאת "פסולת נייר" שסותמת את תיבת הדואר, או סינון ומחיקת דואר זבל, או הטרדות בטלפון, הן מטרד, או לא. ד. הוזכר גם- דואר בעל חשיבות ש"הולך לאבוד" בים הפרסומים. אני כבר ניזקתי מזה. אשמח מאד לאפשרות להתחיל לגלגל הנזק (או מקביל לו) על הגורמים לאותו נזק. ו. לאכוף? אם מספיק אנשים יתלוננו, ואפילו רק חלק (משמעותי) מאותן תלונות יובילו להטלת קנסות/תשלום פיצוי- מעניין כמה רווח ישאר לעברינים?

לגבי הפלאיירים בתיבות הדואר הפיזיות,

חשוב לציין שהכמות שלהם מאוד קטנה (משמעותית!) ביחס לדוא"ז הוירטואלי, מהסיבה שעל הפלאיירים המפרסם משלם. לכן זה לא מטריד ולא מעיק.

Kiru

New member
לא הצעת חוק

אלא חוק, שייכנס לתוקף בעוד כחצי שנה. אני גם לא מציע לך לבנות על חוסר אכיפה.

e-magine

New member
לא הבנת

בעניין האכיפה, לא הבנת. המדינה לא תתעסק כל כך באכיפה. הנמען יוכל להגיש תביעה. הבעיה שכמובן לא תפטר זה הספאם שמגיע מחו"ל.

אם זה היה כל כך פשוט...

...מזמן לא היה דואר פרסומי. אני לא רואה כל אחד שמקבל פרסומות מתחיל לתבוע את השולחים.

uzi2

Active member
אם אקבל מספר פעמים מאותו מקור דואר זבל פרסומי

וגם בעיני זה בהחלט דואר זבל, בהחלט אתבע ומכיוון שבמקרה כזה הסכום יגיע למספר אלפי שקלים זה בהחלט יהיה משתלם לי בין אם זה יביא לצמצום התופעה המטרידה ובין אם זה יביא לפיצוי הולם עבורה. עד היום עמדתי חסר אונים מול התופעה הזאת. ניסיתי להלחם אבל המחוקק לא נתן לי את הכלים. אז נאלצתי לחיות עם זה. אנחנו בבית סובלים מתופעה של פרסום טלפוני באמצעות תקליטורים. אתה לא מתאר כמה זה מטריד. חוץ מאשר להחרים את העסקים שפרסמו בשיטה הזאת לא יכלנו לעשות כלום. פניתי מספר פעמים ונפנפו אותי בזלזול. החל מעוד חצי שנה, בהחלט יהיו לי כלים יותר טובים להלחם נגד התופעה המטרידה. דואר זבל פרסומי מבוסס על זה שגם אם אחוז מאוד קטן מהמקבלים רואים בכך משהו לגיטימי זה עדיין ישתלם כלכלית למפרסם. לגבי השאר - למפרסם לא אכפת אם זה מטריד אותם או לא.

Kiru

New member
הנחת היסוד שלך בשליחת ספאם

היא שיהיו מספיק אנשים שיקראו כדי להפוך את השליחה למשתלמת. הנחת היסוד של החוק היא שיהיו מספיק אנשים שיתבעו כדי להפוך את השליחה ללא משתלמת. בוודאי שלא כולם יתבעו, אבל אין לי ספק שיהיו יותר אנשים שיתבעו מאשר כאלה שיקנו.

למעלה