תנור אפיה שמקצר

סימבולי

New member
תנור אפיה שמקצר

שלום, יש לנו בעיה בבית שאנו לא מצליחים להבין ולפתור. בכל פעם שאנחנו מדליקים את תנור האפיה בבית, ומגדירים טמפ' 170 מעלות. הוא אחרי כמה דקות מקפיץ את החשמל בבית. אנחנו מחזירים את החשמל (המפסק הראשי) ולאחר כמה דקות, שוב, החשבל נופל בבית. הפעם כשאנו מחזירים את החשמל התנור (שעדיין עובד באותה טמפ') מפסיק להפיל את החשמל וממשיך לעבוד כרגיל. יש למישהו רעיון להסבר לתופעה הזאת? או אולי אפילו פתרון? תודה,

efratizv

New member
הבעיה היא חדירת לחות לגוף החימום

המפסק ש"קופץ" הוא הפחת, לאחר מספר נסיונות מתיבש גוף החימום ומפסיק להקפיץ את הפחת. אני מנחש שהתופעה קוראת לאחר שהתנור עמד מספר ימים ללא שימוש. הפיתרון בכל מקרה הוא החלפת גוף החימום ע"י חשמלאי.

dovsh520

New member
כמה שאלות לפני

התנור חדש?או שלא השתמשו בו הרבה זמן ? אם זה כך יש פיתרון שמוצאים את הארקה המחוברת לתנור ומפעלים התנור למשך חצי שעה ויותר רק להיזהר לא לגעת בתנור בזמן הזה בכל התנור לאחר מכן להחזיר הארקה למקומה בכל מיקרה עדיף שחשמלאי יעשה את כל התהליך הזה.

רשר

Well-known member
מנהל
איזו עצה אכזרית!! אל תנסו אותה

תנור שגורם לתקלה צריך להיות מתוקן ע"י טכנאי, כל המשחקים של חימום ראשוני ללא הארקה מסכנים אותכם ובמקרה של נזק הביטוח לא יכסה אותו כי הטיפול במכשיר נעשה ע"י חובב. בנוסף זו עבירה על חוק החשמל.

lekner

New member
אחחחחחח רשר איך התאפקתי מלהגיב

להצעה שלו נראה לי כמו ההצעה של למלא צינור חשמל במים רק פה צריך לגדר את מתחם התנור ולשים ש.ג בכניסה :)

dovsh520

New member
רשר

תיסתכל על הסיפא של מה שאמרתי שחשמלאי יעשה זאת ולא מישהו לא מוסמך לזה

lekner

New member
ואתה מצפה שהם ישכירו

טכנאי שכל פעם שירצו להכין אוכל הוא ייבש את גוף החימום? במקרה כזה פשוט מביאים חשמלאי שיחליף את גוף החימום

lekner

New member
שיחליף מקצוע כי בשום אופן

ולא חשוב מה הסיבה לא מנתקים הארקה כדי לבדוק שום ציוד חשמלי דבר ראשון זה נוגד את החוק דבר שני סכנת מוות אתה אומר למישהו נתק את הארקה תפעיל את התנור אבל על תגע בו הלכת רגע לא שמת לב והילד הקטן שלך נשען עליו במקרה הארקה בבית לא הכי טובה הפחת לא קופץ אבל הבטחה שלי מניסיון הילד יקפוץ ואז יפול על הרצפה ולא יקפוץ יותר בחיים(תרתי משממע) אתה רוצה לבטל הארקה לבדיקה או משהו אחר חבר שנאי מבדל 230 ל 230 ואין בעיה

4421

New member
עופר.עד כדי כך?

זה לא מוגזם לומר שיש פה סכנת חיים.הרי מדובר פה על גוף חימום שמקצר רק בחום גבוה.פירוש:שיש לו זליגה מועטה מאוד בקושי שיכולה להפעיל את הפחת.אז עדיין יש סכנת מוות?אני אישית נתקתי הארקה לבדיקה בתנור במצב כזה וכמה התאמצתי להרגיש זרם לא הרגשתי זרם בגוף.תקן אותי איפה טעיתי.תודה

lekner

New member
אז ככה אין דבר כזה

זליגה מועטה בפחת הפחת קופץ ב 30 מילי ולא פחות מזה במידה והוא קפץ הזרם יותר מ 30 מילי לכן זוהי סכנת חיים אם הזרם היה מועט הוא לא היה קופץ ואני שמח בשבילך שלא הצלחת להרגיש רשמתי למטה פיתרון כדי לחמם את התנור בלי פרוק הארקה כמו שציינתי לעולם לא מפרקים הארקה אלא בעזרת ציוד הגנה מתאים

lekner

New member
שיחליף מקצוע כי בשום אופן

ולא חשוב מה הסיבה לא מנתקים הארקה כדי לבדוק שום ציוד חשמלי דבר ראשון זה נוגד את החוק דבר שני סכנת מוות אתה אומר למישהו נתק את הארקה תפעיל את התנור אבל על תגע בו הלכת רגע לא שמת לב והילד הקטן שלך נשען עליו במקרה הארקה בבית לא הכי טובה הפחת לא קופץ אבל הבטחה שלי הילד יקפוץ ואז יפול על הרצפה ולא יקפוץ יותר בחיים(תרתי משמע) אתה רוצה לבטל הארקה לבדיקה או משהו אחר חבר שנאי מבדל 230 ל 230 ואין בעיה

רשר

Well-known member
מנהל
אני ראיתי ולא רציתי להגיב

חשמלאי/טכנאי שחרד לרשיון שלו לא יעז להתעסק בשטות הזאת בוודאי לא בתוך דירה, העצה להפריד עם שנאי אכן עובדת אבל בעצם מיותרת כי פשוט מאתרים את גוף החימום שמקולקל ומחליפים ואין כל חשש שמא לאחר חימום של שעתיים עדיין יש טיפת מים בתוך גוף החימום.

זה ההבדל בין חשמלאים לטכנאים

כמעט כל התנורים החדשים שמוצאים מהקרטון גורמים לקצר בגלל לחות שחדרה אל גופי החימום או בתהליך היצור או תוך כדי עמידה במחסן. לא צריך לרוץ להחליף גוף חימום כי גם גוף החימום החדש עלול לקצר מפאת לחות שספג כאמור או בתהליך היצור או בזמן האיחסון. למותר לציין שרק פחת הזרם הוא שקופץ ולכן מספיקה זליגה מועטה ביותר אל הארקה על מנת לגרום לו לקפוץ. הפתרון האולטימטיבי הוא לחמם את גופי החימום על מקסימום טמפרטורה למשך 20 דקות ללא הארקה בהשגחה של הטכנאי, אף טכנאי עוד לא מת מזה. רק טכנאים מנוסים עם דגש על טכנאים ולא חשמלאים מכירים את התופעה ויודעים איך לגשת אליה.

רשר

Well-known member
מנהל
|מט../images/Emo12.gifחיפשתי איקון של גלגל, אבל אין

עאלק המציא את הגלגל תודה על העצה (המטריה כדי שלא נרטב מהזלזול)

נס הרים

New member
אני חושב

שעאלק אמר דברי טעם.אני גם מכיר את התופעה הזאת.שוב:הוא הדגיש שהעבודה צריכה להתבצע על ידי טכנאי בלבד.או בהשגחתו.צר לי ששוב אתה מנצל את מעמדך להקניט לכל המעז לסתור את דבריך

lekner

New member
הנה פתרון בשבילכם איך לחמם בלי סכנה

אבל קודם כל כמה מילים ומי אמר שיש לחות בגוף חימום? יש לטכנאי ראיית רנטגן? ואם יש חור קטן בגוף החימום אך עקב הבידוד שיש בתוך גוף החימום שעוטף את סליל החימום אין קצר מלא כל הזמן אלא הצטברות של לחות מידי פעם? ואולי גוף החימום כן פגום? ואם נאמר פה שניסו להרגיש זרם בתנור לאחר ניתןק הפחת אני שמח שלא מצאו ואין דבר כזה "זרם שמקפיץ את הפחת הוא מיזערי" כמו שצויין. הפחת קופץ ב 30 מילי וזה מספיק כדי להרוג בזרם מיזערי 5 מילי הוא לא קופץ עכשיו לפתרון: בודקים במגר איזה גוף חימום מקצר מנתקים אותו ומפעילים את התנור לאחר ייבוש מחזירים את גוף החימום מה יכול להיות יותר פשוט ובטוח מזה?כלום וזה רק לאחר בדיקה מקיפה שאכן זאת הבעיה

4421

New member
מה זה יעזור

אם ינתקו אותו מהחשמל.הוא לעולם לא יתיבש.רק החום אמור לייבש אותו.וזה קורה רק כשמפעילים אותו

למעלה