את לא צריכה
להרגיש לא שייכת לתנועה. אף אחד לא יכפה עליך פה להצביע למפלגה שאת לא רוצה להצביע לה ואת יכולה להצביע לאיזה מפלגה שאת רוצה. את לא חייבת לבוא להפגות ולחלק פליירם לדברים שאת לא מאמינה בהם. גם אם הדעה הפוליטית שלך שונה מזו של התנועה זה לא אומר שאת לא שייכת עליה, אף אחד כמעט לאט מסכים אם כל מה שהתנועה אומרת, גם אני לא. אני עדיין מרגישה שייכת אליה. אם התנועה לא תחליט על דברים בשביל עצמה ותמשיך ללכת סחור סחור אז היא סתם, היא כלום! היא צריכה דרך, היא צריכה עקרונות, היא צריכה אמירה, או שהיא לא תקרא לעצמה תנועה פוליטית. והסיבה היחידה שהיא צריכה לתמוך במלפגה זה כי אם היא לא תומכת בשום דבר היא כאלו אומרת שלא משנה לה מי יהיה בשלטון, ואם לא משנה לה אז איך העקרונות שלה יתמששו? אני אתן דוגמא. הרי כל הזמן אנחנו עושים הפגנות כלכליות, כמו ועידת העשוקים, אנחנו בעצם קוראים למשהו שישתנה, אנחנו רוצים להציב אלטרנטיבה. והממשלה לא חושבת כמונו ופוגעת בעניים. נגיד ויש מפלגה אחרת שמדברת על אלטרניטיבה ומציעה הצעות לעתיד טוב יותר חברתי וכלכלי. אם אנחנו לא תומכים באף אחת אז כאילו מה שקורה זה שאם המפלגה הראשונה תבחר אז נמשיך להפגין מולה. אבל מה עשינו בזה? אנחנו פשוט צריכים מפלגה אחרת. ובאמת סתם מלפגות ולא אומרת ליכוד מול עבודה או משהו כזה. אם יש לנו אלטרנטיבה למצב הקיים ואנחנו רוצים לשנות אנחנו צריכים לעמוד מאחורי האלטרנטיבה הזאת. אנחנו צריכים באמת לפעול כדי שמה שאנחנו מאמינים בו יתגשם! קשה להסביר, אני מקווה שהבנת...