תנועה מפלגתית?

פורה

New member
זה ישמע מפגר

אבל ממש לא הבנתי מה הולך פה. ההתלבטות היא אם לתמוך במפלגה?

אוקי,

התנועה הגיעה להחלטה לתמוך במפלגה ספציפית כלשהי, או מר"צ או העבודה, עוד לא הוחלט איזו משתיהן. ההודעה באה להביע תסכול מההחלטה ומהדרך בה היא התקבלה. והדיון מתנהל בשני האופקים הללו.

גמני מתנגדת לזה!!

מה זה השטויות האלו? אז אנחנו תנועה פוליטית..ואו סו וואט..לא צריך לתמוד בשום מפלגה..כי הכל אותו חארטה,כולם מושחטים!ודואגים לאינטרסים שלהם. תעשו לי טובה...אני חושבת שהשמו"צ לא צריך להתערב בעניינים של הבחירות יש הבדל בין תנועת נוער פוליטית למפלגה פוליטית. גררררררררררר..זה פשוט טעותתתתתתתתתתת ועוד יותר טעות זה לתמוך במר"צ.

steelwater

New member
לא דיי

אם התנועה שלנו פוליטית, מה זה שווה אם היא לא מתערבת בעיניי הפוליטיקה? את חושבת שהיא לא צריכה להתערב בבחירות ובפוליטיקה? אז בשביל מה אנחנו קימיים? בשביל לחזור על האבסורד שתמיד מעלים בתנועה - לדבר ולא לעשות? אז סבבה, תהייה לנו תנועה שרק עושה פעולות ובהם מדברים על נושאים חברתיים, פוליטיים וכלכליים אבל חלא נעשה כלום. אנחנו חייבים לפעול! אנחנו חייבים להתערב! אנחנו לא יכולים להגיע לבחירות ולא להגיד כלום בנושא. אם אנחנו רוצים שהעקרונות שלנו והדרישות שלנו יתמששו אז צריך שמישהו יממש אותם. אז או שנקים מפלגה חדשה או שעד שזה יקרה אם זה יקרה, נתמוך במלפגה שאנחנו חושבים שהיא פועלת למען העקרונות שלנו או כמה שיותר קרוב לכך. ואז אנחנו עיושים משהו, כי אנחנו הולכים להפגנות, מחלקים פליירים, ותומכים במלפגה הזאת כדי שהיא תבחר ותפעל למען הדברים שחשובים לנו. הבעיה היום, שאין כבר ימין ושמאל, ולא ברור בכלל למי להצביע ואם מי ללכת. אז את קשיי התנוןעה במצב כזה להחליט אפשר להבין.

פורה

New member
כן, נכון!

אנחנו לא פה כדי לשבת ולהסתכל מהצד. אנחנו פה כדי להשפיע. אני בכלל לא מאמינה שיש אנשים שאומרים שאנחנו צריכים לעמוד מהצד ולא לעשות כלום. כי אחרי הכל אנחנו תנועה פעילה ואנחנו כאן כדי לשנות ואיך נשנה אם לא נקח צד פוליטי ונממש את דעותינו?

jast

New member
מה זה קשור??

זה אומר שלא נעשה כלום? נעשה!! יש הרבה מפלגות(טוב, לא הרבה..) שהתנועה יכולה לתמוך בהם. למה לבחור? הרי בסופו של דבר כל אחד מצביע מה שהוא רוצה והתנועה לא קובעת לא כלום.. אם יש מישהו שישנה את הבחירה שלו בגלל התנועה, זה עצוב מאד. כל הדברים האלה גורמים לי יותר ויותר להרגיש לא שייכת לתנועה הזאת.

steelwater

New member
את לא צריכה

להרגיש לא שייכת לתנועה. אף אחד לא יכפה עליך פה להצביע למפלגה שאת לא רוצה להצביע לה ואת יכולה להצביע לאיזה מפלגה שאת רוצה. את לא חייבת לבוא להפגות ולחלק פליירם לדברים שאת לא מאמינה בהם. גם אם הדעה הפוליטית שלך שונה מזו של התנועה זה לא אומר שאת לא שייכת עליה, אף אחד כמעט לאט מסכים אם כל מה שהתנועה אומרת, גם אני לא. אני עדיין מרגישה שייכת אליה. אם התנועה לא תחליט על דברים בשביל עצמה ותמשיך ללכת סחור סחור אז היא סתם, היא כלום! היא צריכה דרך, היא צריכה עקרונות, היא צריכה אמירה, או שהיא לא תקרא לעצמה תנועה פוליטית. והסיבה היחידה שהיא צריכה לתמוך במלפגה זה כי אם היא לא תומכת בשום דבר היא כאלו אומרת שלא משנה לה מי יהיה בשלטון, ואם לא משנה לה אז איך העקרונות שלה יתמששו? אני אתן דוגמא. הרי כל הזמן אנחנו עושים הפגנות כלכליות, כמו ועידת העשוקים, אנחנו בעצם קוראים למשהו שישתנה, אנחנו רוצים להציב אלטרנטיבה. והממשלה לא חושבת כמונו ופוגעת בעניים. נגיד ויש מפלגה אחרת שמדברת על אלטרניטיבה ומציעה הצעות לעתיד טוב יותר חברתי וכלכלי. אם אנחנו לא תומכים באף אחת אז כאילו מה שקורה זה שאם המפלגה הראשונה תבחר אז נמשיך להפגין מולה. אבל מה עשינו בזה? אנחנו פשוט צריכים מפלגה אחרת. ובאמת סתם מלפגות ולא אומרת ליכוד מול עבודה או משהו כזה. אם יש לנו אלטרנטיבה למצב הקיים ואנחנו רוצים לשנות אנחנו צריכים לעמוד מאחורי האלטרנטיבה הזאת. אנחנו צריכים באמת לפעול כדי שמה שאנחנו מאמינים בו יתגשם! קשה להסביר, אני מקווה שהבנת...

evil i

New member
למה חייבים לתמוך במפלגה?

האם כדי להיות מעורב פוליטית ולהשפיע, אני חייב לתמוך במפלגה? האם פוליטיקה זה מפלגות? ואם כל המפלגות מחורבנות (ע"ע מרצ והעבודה), האם בכל זאת אני חייב לבחור אחת? ומה יש לכם לפחד מ"קדימה"? הרי אריק שרון הוציא אותנו מעזה ושמעון פרס קיבל פרס נובל לשלום. ועם כל האהבה שלי לגוז'נסקי, אני עדיין לא מסכים עם המצע של חד"ש. העמדה שלי: שיזדיינו. כל המפלגות. הם כולם מושחתים ומגעילים או סתם טיפשים\אימפוטנתים. למה שאני אתמוך במפלגה כמו מרצ שמאמצת לחיקה בדיחה כמו ביילין? למה שהשוה"צ יתמוך בעבודה כשהוא לא הסכים לתמוך ב"עם אחד" (המפלגה הקודמת שעמיר פרץ עמד בראשה)? האם אמיר השתנה באיזשהיא צורה, או שזה בגלל שקובי עוז התפקד לעבודה? אני אומר, אם כל המערכת מושחתת, למה אני צריך לקחת חלק במשחקים המזויפים שלה? נלחמים מבחוץ. מגנים על עצמנו בכוחות עצמנו. ולא ע"י פוליטקאים חובבי כיסאות (ע"ע שמעון פרס).

עדיין לא קיבלתי ממך תשוהב אז אני חו

זרת על השאלה.. ואם לא נבחר במפלגה.. אז מה בדיוק נעשה בבחירות הללו, איך נביע את עמדתנו הפוליטית??

איזה דבר טיפשי הרגע אמרת!!!

מה זה או מרצ או העבודה!!.. כאילו אין מפלגות אחרות שגם מתאימות לתנועה?? אלה הן לא המפגלות השמאלניות היחידות.. אנחנו אמורים לבחור מכלל המפלגות את המפלגה שהכי מתאימה לדעות של התנועה עם המצע הפוליטי והכל.. במזכירות הארצית הבאה (14.12) ואל תגידו שאפחד לא אמר לכם!!!!!!!! הולכים לבוא נציגים מהמפלגות ו"למכור: את עצמם לנו...

למעלה