תנועה מפלגתית?

תנועה מפלגתית?

השומר הצעיר החליט שבבחירות הקורבות התנועה תתמוך במפלגה ספציפית, עדיין לא הוחלט איזו. אני, אישית, מאוד מתנגדת לזה. וכך גם רוב הקן שלי, עיינות ירדן, לפחות ככמה זה נראה מהשיחות גו"ב שהייתה לפני בערך חצי שעה. אבל בעיקר אנחנו כועסים על הדרך שבה הגיעו להחלטה. זאת החלטה מאוד משמעותית ונראה שרוב מוחץ של החניכים בכלל לא היו מודעים שדיון כזה עומד על הפרק. מה דעתכם בנושא?

evil i

New member
אחחח... ככה זה כל בחירות...

דבר ראשון, עוד לא נתקלתי באיזושהי ועידה\מועצה\אסיפה שבה התנהלה הצבעה שכולם היו מרוצים מדרך ההתנהלות שלה. בתכל'ס, זה תלוי רק בך איך יראו ההצבעות הבאות. שנית, כל בחירות השומר הצעיר עושה את הטעות הפוליטית שלו ובוחר את ההחלטה הלא נכונה. כמו לדוגמה בבחירות האחרונות הוא בחר לתמוך במר"צ, שהמנדטים שלה צנחו, כזכור, מ13 ל5 (בערך) ובעקבות כך התפטר יוסי שריד. הפעם אני מהמר שאו שיתמכו בעמיר (כי יש לו מצע חברתי כל כך חמוד) או שיתמכו שוב במר"צ, הפעם בגילגולה הנוכחי שח"ר, או יח"ד, או אין לי מושג. אני רק יודע שהסכם ז'נבה זה קישקוש ויוסי ביילין הוא טיפש וכישלון פוליטי.

מה תלוי רק בי?

לא הייתי מודעת אפילו לכך שיש אספה! וכך כל הקן שלי וגם חניכים מקנים אחרים, מי שידברתי איתו. זה מזכיר לי קטע ממדריך הטרמפיסט לגלקסיה... אני אצטט אותו ברגע שאחזור הביתה. לא כל אדם יכול להגיע לתל אביב מתי שהוא רוצה, התנועה רוצה שאני אוציא 110 שקל מכספי האישי, סכום שלא בדיוק יש לי ומשפחתי בהחלט לא במצב מספיק טוב בשביל לוותר עליו.

זה שלא היית מודעה למזכירות הארצית

זה כבר לא בעייה של התנועה אלה של המקקים שלך.. חוץ מזה, צאריכי המזכירותה הארצית ידויעם לכולם (כתוב ביומן) ובאתר של המושר הצעיר כצבו על מה בדיוק הולכים לדבר.. ומה בדיוק לא נרהא לכם בלתמוך במפלגה בבחירות?

evil i

New member
מה לא נראה?!

חוץ מזה שהכל מזוייף וקישקוש אחד גדול? בחייכם, פרס ואריק שרון ביחד? אוסלו+סברא ושתילא? עמיר פרץ מעיף את האשכנזים מהעבודה ומכניס במקום כוכי טלוויזיה ומוזיקה? מר"צ? ביילין? לגבי הנסיעות היקרות: אם תוכן המועצה ידוע, אפשר לשלוח מהקן שלכם נציגים ושתקבלו על זה החזר נסיעות.

כן.

השומר הצעיר היא תנועה פוליטית, שמאלנית, סוצאליסטית, ועם עקרונות מאוד ברורים. זה שהיא תנועה פוליטית מחייב אותה לתמוך במפלגה מסויימת? הרבה יותר נכון, לדעתי, לתמוך כתנועה ב*כל* המפלגות שלא סותרות את העקרונות שלנו, במקום לבחור אחת שבטוח לא חופפת לחלוטין עם העקרונות השומריים, עקב זה שאין מפלגה כזאת. ברגע שהשומר הצעיר תומך במפלגה X, הוא מקבל ותומך בכל דבר במצע שלה, גם אם כתנועה הוא לא תומך באותו הדבר ללא המפלגה. זה יצא מבלבל, מקווה שהבנת משהו.

למה הם צריכים לדבר עם המקקים שלהם?

הבעיה היא שזה לא רק אצלם אלא גם אצלי ובעוד מלא קינים. הקומונרים/מקקים לא מודיעים ואז באים אלינו בתלונות. למה הרבה פעמים יש סמינרים (זה שאני לא הולכת אליהם זה משהו אחר) שאני שומעת עליהם מהחברים שבשכבה ולא מהקומונרים? זה התפקיד שלהם לידע אותנו, אז שיעשו את זה כמו שצריך.

אבל אם הם לא ידעו שזה

מפריע לכם זה לא ישתנה.. למה ללכתץ עם הראש בקיר?? זה הרי לא כזה קשה ללכת ולדבר איתם!.. וחוץ מזה, אם באמת משו חשוב לכם אז אתם יכולים לצלצל לקומונרים /מקקים ולשאול מה קורה באותו שבוע או משו... תהיו גם קצת אחראיים, אל תהיו כאלה פאסיביים

הם יודעים...

ולמרות שהם יודעים הם עדין לא עושים כלום על מנת לשנות זאת. אני בכלל לא הולכת םע הראש בקיר, דווקא אני מדברת די הרבה עם הקומונרים שלי. למה שאני יבזבז כסף על שיחות שהקומונרים צריכים לעשות? שהקומונרים/מקקים ישנו את ההתנהגות שלהם. לא אנחנו את שלנו.

אבל תדברו איתם על זה

זה לא יקרה סתם ככה.. והקומונרים לא צריכים לעשות את זה.. תפסיקו להיות צרכני תנועה!!! לא את הכל צריכים לקבל על מגש של כסף..

אוקי,

הקומונרים והמק"קים הם הנציגים של התנועה בקנים, הם הקשר שלנמו עם ההנהגה ודברים אחרים, אם בהרבה קנים הם לא מודיעים לחניכים על דברים כאלו, זאת לא בעיה של התנועה?

בהרבה קנים??

אתה רואה אחד או שניים קנים כהרבה קנים?? בקנים שאני מכירה הכל מתנהל יופי טופי אחלה בחלה.. ואני מציאה שדאם משו לא בסדר, לא ללכת ולהאשים את הקומונרים, אם משו מפריע למישו מכם אז פשוט תלכו ותדברו איתם!! תדאגו שהם יודיעו לכם את הכל, אל תשבו סתם ותחכו שיגישו לכם את הכל על מגש של כסף.. אל תהיו פאסיביים וצרכני תנועה!!!!!!!

jast

New member
שום קן שאת מכירה??

סליחה? ומה עם הקן שלנו?? לי לא אמרו שום דבר על זה! אני לא ידעתי על זה עד שאת אמרת, ואת, סביר להניח, ידעת על זה מהשיכבה שלך...

פסדרר...

חכי עוד שבוע בערל תהייה הנהגת קן ואז כולם ידעו הכל... וחוץ מזה.. יש לך יומן תנועה.. כתוןב שם.. המזיכרויות הארציות הן לא משתנות

יהיה מטופש לתמוך במרצ

שלא מציגה שום עמדה מדינית או חברתית. אני אישית אתמוך בחד"ש. אבל גם עמיר פרץ הוא אפשרות יחסית טובה.

jast

New member
עמיר פרץ...

למרות שיש לי ספקות רבים לגבי זה.. אבל, הסיכוי שלו להבחר גדול יותר, ככה שנראלי, שבשביל להשפיע(ולעבור את "קדימה" לפחותת) יהיה יותר הגיוני להצביע לעבודה... (אותי זה בטח לא צריך להדאיג.. יש לי עוד זמן עד שאני אוכל להצביע:)

למעלה