תנוחת קריאה

• פותח הנושא edoa
  • פורסם בתאריך

edoa

New member
תנוחת קריאה

שאלה שבה אני מתחבט מזה מספר ימים נוגעת לתנוחת הקריאה המועדפת. במשך שנים נהגתי לקרוא ספרים כשהספר מונח על הרצפה, יד (או שתיים) מונחות משני עבריו, והראש שעון על קצות המיטה, מציץ אך מעט מעבר לה. לאחרונה, מצאתי תנוחה חדשה: ישיבה מזרחית, גב שעון על כרית המונחת כלפי הקיר כך שהספר בין רגלי המוצלבות והראש מוטה מטה. אף על פי כן, אני נוטה לאחרונה לחזור לתנוחתי הראשונה, מזה שנים. תהיתי אם גם לכם (ואני משוכנע שכן) ישנן תנוחות קריאה מועדפות וייחודיות.

D i l D o

New member
חחחחחחחח ....ענק!

סתם תהיתי...איך אתה מסוגל לקרוא בתנוחה הזאת? אני מתככון כשהספר על הרצפה ואתה על המיטה...זה נשמע ממש לא נוח...

rigoletto111

New member
העדיף בשכיבה על הגב

כשהספר על החזה. לא מומלץ בידי רופאי העיניים, אגב.

siv30

New member
עדיף בישיבה על כיסא

או באוטובוס או מול שולחן העבודה. בחירה שניה שלי היא בחצי שכיבה במיטה אבל אז הסכנה שאני ישר נרדמת...

Mנטה

New member
Y Y Y !!!!!!!!!!!

פעם ראשונה שאני שומעת על מישהו שקורא כמוני !!!!!!!
מסתבר שאני אימצתי את התנוחה הזאת כבר בילדות, גם מתוך שהיא נוחה לי והיא מאוד עצלנית בדרכה
אבל גם מפני שהיא מאפשרת לקרוא בעין אחת, כי השניה לחוצה כלפי המזרון, וזה מעולה לבעלי עיניים עצלות
בקיצור, הלכה הייחודיות

Rivendell

New member
בד"כ בשכיבה סטנדרטית על הגב

אבל כשלא נוח לי מסיבה כלשהי יש גם לי פוזה קצת מוזרה - הרגליים על הרצפה, החלק העליון על המיטה עם הפנים כלפי מטה, והספר מונח בין הידיים. מוזר, אבל נוח להפליא
הבעיה העיקרית עם כל פוזה היא שהחתולה שלי תמיד מוצאת דרך כלשהי להפריע לי, להזיז אותי קצת, ואז להשתרע באושר על הספר שלי וללכת לישון.

../images/Emo2.gif

וואו, חשבתי שאני היחידה!
זה פשוט כ"כ...נוח o_O אה, ועוד תנוחה (די סטנרדטית שלי) בשכיבה על הצד, כשאני מחליפה צד מדי פעם (לפי הספר. אם זה ספר עם הרבה עמודים, וכל העמודים שכבר קראתי מצויים, נגיד, בצד שמאל, אז לשכב על צד שמאל זה הרבה יותר נוח
) וגם באוטובוס...ועל המיטה, כרית מאחורי הגב, והרגליים על כסא מול המיטה.
ולא מזמן יצא לי גם לקרוא על הכסא של המחשב כשרגל ימין מצויה מעל לכתף שמאל שלי. אני רצינית לגמרי.
נראה לי שניסיתי לחפש משהו והרגל איכשהו הגיעה לשם והספר היה איפה שחפשתי אז פשוט הרמתי אותו והתחלתי לקרוא. המפ.

הכי נח ב 69

או שלא ... אני קורא בשכיבה על הצד. בד"כ זה דורש ממני להחליף צד כל עמוד (אלא אם נח להניח את הספר פתוח לחלוטין) אחלה רעיון לשרשור... איך לא חשבו על זה קודם ? יאללה, מתחיל "סימפסונס"

roni64

New member
על הספה בסלון

חצי שכיבה, חצי ישיבה, הספר על החזה.

אז אני לבד?

אני לא מסוגלת לקרוא יותר מכמה דקות באותה תנוחה. אם התקבעתי על תנוחה, זה סימן שנרדמתי... כל רגע נרדם לי משהו אחד או נהיה לי סימן אדום מהלחץ של המרפק, למשל. אבל אני אדם חסר-מנוחה באופן כללי, אפילו על המחשב נדיר למצוא אותי עם פחות משלושה חלונות פתוחים בו זמנית.

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif

אני בד"כ מתחילה את הקריאה בשכיבה על צד אחד, מחליפה צד כשאני עוברת לעמוד הנגדי, מתרוממת להישענות סטייל משתה רומאי, לחצי ישיבה ושוב לשכיבה. הבעיה שלי היא שהוריי החליפו את רהיטי הסלון ועכשיו הספות הן בעלות מסעדים גבוהים עד גועל נפש, כאלה שאם מנסים לשכב ולהשעין עליהם את הראש מוצאים את הצוואר מקופל בתשעים מעלות. וכמובן שאי אפשר להשעין עליהם את המרפק בשכיבה צידית. הכורסה החדשה היא בכלל בעלת מסעדי עץ (!), כך שאני כבר לא יכולה להשעין את הראש על מסעד אחד ואת הרגליים על השני. מה שנשאר לי זו המיטה שלי.
התגעגעתם אליי? המחשב שלי גסס לאטו, כשהסימפטום הראשון היה ניתוק מוחלט של הקשר לאינטרנט. מכירים את המושג cold turkey? זה היה בדיוק זה...

Mנטה

New member
והיום ראיתי משהו חדש בתחום ותהיתי

אם כדאי לאמץ
ראיתי איש אחד יושב על האופני כושר בחדר הכושר וקורא עיתון. אם זה ילך גם לי אני אוכל לסיים ספרים in no time

savion78

New member
אני בשכיבה על הצד

וכשעוברת עמוד מרימה את היד... באיזשהו שלב זה כואב,במיוחד אם צריך להחזיק את רוב הדפים (בתחילת/סוף הספר,תלוי על איזה צד שוכבים..) ואז צריך להחליף צד. תנוחה משנית- ישיבה מזרחית כשהספר בין הרגליים.. אני יושבת ישיבה מזרחית גם על כסאות/ספסלים ובעצם בכל מקום...

התנוחות שלי (נשמע קינקי ../images/Emo8.gif)

שתיים עיקריות. הראשונה היא בשכיבה על צד ימין, יד ימין תומכת בראש ויד שמאל מחזיקה את הספר פתוח (ומגרשת את החתולות
). הבעיה היא שהיא קצת מרדימה. תנוחה שניה היתה התנוחה המועדפת עלי מילדות, ואני כבר לא משתמשת בה כמו פעם. גב שעון על משהו, ברכיים מורמות והספר על הברכיים.

והיתה עוד אחת כשעוד ביליתי הרבה זמן

אצל ההורים שלי ותנוחה שהיתה חביבה עליהם במיוחד (תכף תבינו למה) בישיבה על אדן החלון (של קומה 13) עם הברכיים מורמות. הבנתם?

neta2

New member
אני רק על הגב../images/Emo6.gif

לא באמת!, הכי אוהבת שאני משעינה את ראשי היקר על כר מוגבהת וכך וקראת. הכי נוח לי בעולם, לא על הצד ולא על הבטן, לא בעמידה. האא, כמובן שגם בשיבה זה נוח..

suki da yo

New member
תלוי במצב רוח

ובתנאי השטח. כשהנבית ריק, אני אוהבת מאוד להתנחל על אחת הספות שלנו- שבטעות יצאות מושלמות לקריאה- המסעדים (ככה קוראים לזה, לא?) לא גבוהים, והם בשיפוע נוח, והמשענת בדיוק בגובה להשעין עליה את הספר ולקרוא, כשאני יושבת על הצד. כשיש אנשים בבית ואני צריכה להסתדר עם החדר שלי, אני מעדיפה לא לקרוא בשכיבה. אני עושה את זה המון, אבל איזו תנוחה שאני לא ממציאה, משהו ירדם או יכאב או יהיה סתם לא נוח. אני מעדיפה לשבת ליד השולחן כתיבה ולקרוא- ככה הראש שלי לא כפוף ואני לא מסיימת עם כאב ראש.

yuval k

New member
'פקורס ../images/Emo13.gif

קודמכל, לשכב על הגב זה לא נוח לי, כי הספרים שאני קורא כבדים בד"כ
וזה גם מרדים. על הצד זה נוח.. בדרך-כלל אני קורא בשכיבה על הבטן, כשהספר מתחתיי. בישיבה, אני ככה יושב-שוכב וקורא.

למעלה