תנודות

brainchik

New member
תנודות

"תנודות מוכרות בקנה מידה גדול יחסית לממדי האדם. ידוע למשל, שבניינים וגשרים מתנודדים סביב מצב שיווי המשקל שלהם. אם תנודות אלה אינן נלקחות בתכנון המבנים, עלולה התוצאה להיות הרת אסון כפי שאמנם קרה ב 1940 במדינת וושינגטון בארה"ב, כאשר גשר הטאקומה התמוטט בעת משבי רוח חזקים" משהו יכול להסביר לי את זה וקצת תנודות? בבקשה. כמו שאמרתי אנחנו בבית ספר פותרים רק תרגילים אבל כדי לפתור תרגילים צריך גם לדעת את הנושא. וגם למה תמיד יש נקודות שווי משקל בתנועה מחזורית?

ailag

New member
תשובה קטנה

ודי חסרה כי אני הולכת לישון (איזה הולכת .. נופלת לתוך המיטה. חולה טיפה'לה) תנודות - למה כשמושכים נדנדה היא לא נעצרת אלא הולכת הלוך ושוב? כי ברגע שמשכנו אותה, היא מקבלת מהירות. כשהיא מגיעה לנקודה בה היא קודם עמדה (נקודת שיווי המשקל) יש לה עדיין מהירות, אז היא ממשיכה לזוז. גם עם אטומים, מזיזים אותם - אז הם עושים תנודות כמו נדנדה בגן ילדים. גם אותו גשר עשה תנודות, אבל המספרים התאימו בצורה כל כך יפה שהתנודות שלו היו חזקות ואפשר היה לראות אותן. נקודות שיווי משקל אין תמיד בתנועה מחזורית .. למשל, בתנועה מעגלית (בה האנרגיה הפוטנציאלית לא משתנה) אין נקודות כאלו. (או אולי אפשר להגיד שכל הנקודות הן כאלו) מקווה שעזרתי, אני לא במיטבי
לילה טוב

brainchik

New member
אז בנקודת שווי משקל יש מהירות אז

אין תאוצה? וכאשר מהירות=0 יש תאוצה( במקרה שכדור קשור קפיץ מתנודד)?

1אברהם

New member
תנודות סביב שיווי משקל הם בגלל

חוק שני של ניוטון שאומר שהתאוצה (=נגזרת שניה של מידת הסטיה של הגוף לפי הזמן) פורפורציונית לכוח שפועל על גוף, וגם בגלל התכונות "הקפיציות" של גוף סביב נקודת שיווי משקלו, שפרושו שהכוח פורפוציוני הפוך למידת סטיתו של הגוף מנקודת שיווי משקלו, כלומר הכוח בכיוון של להחזיר את הגוף חזרה לנקודת שיווי המשקל. לכן אפשר להסביר את התנהגות הגוף בעזרת משוואה דיפרנציאלית שפתרונה הוא גל הרמוני ( גל סינוס ) בתדר קבוע שתלוי בתכונות הגוף ( מסה ו"עוצמת" הקפיציות ) כדי להבין את זה טוב חייבים להציג את המודל המתמטי.

למעלה