תנודות של גופים

• פותח הנושא mbrv
  • פורסם בתאריך

mbrv

New member
תנודות של גופים

עכשיו בחשמל למדנו על תהודה , ועל גורמי איכות בזרם , ואיכשהו הנושא גלש לכך שלכל מסה יש תנודות , מישהו יכול להסביר לי מהן תנודות של מסה ? ומהו מצב תהודה בהקשר לתנודות של מסה ? תודה מראש

lir O

New member
אני לא יודע

לגבי תהודה... אבל ברמה אטומית של כל חומר חייבת להיות תנועה מסויימת, אחרת (בצורה תאורתית) החומר לא יוכל להתקיים (ראה שרשורים על האפס המוחלט) מהכיוון של גלים : כל חומר שהוא פולט גל מסויים שנקרא גל דה ברויל אתה יכול לחשב את אורך הגל שאתה פולט בצורה מאוד פשוטה : h/mv h=6.6262*10^-34 אתה יכול כבר להבין לפי הקבוע שתקבל מספר בחזקת בערך 33- ככה שאין אף מכשיר היום שמסוגל למדוד אותו...

בהמשך: האם...

כל מוצק גם הוא במצב 'צבירה' נוזל או גז אלא ש'מהירות' הנזילה היא כמעט אפס??? כלומר... אין למעשה מצב צבירה של מוצק ???

D a n n y b o y

New member
הממ...

המבנה של זכוכית הוא מבנה של נוזל- אם תחכה מספיק זמן (100 שנה, אולי פחות) אתה תראה שהזכוכית שנתה את צורתה. כמובן שיש גבישים, אלו אינם נוזלים. אני חושב שכאשר אומרים "מצב צבירה" מתכוונים לטמפרטורת הגוף המדובר ביחס לטמפרטורת ההיתוך.

bhmi100

New member
יש מצב צבירה מוצק

במוצק האטומים מסודרים בסדר מסוים , בניגוד לנוזל שאין להם סידור /הערכות מסוימת. התנודות של האטומים במוצק הם הלוך חזור (תחשבי על האטומים מחוברים בקפיץ זה לזה). ולכן , במוצק אין תנועה נטו , לגבי זכוכית זה בעצם נוזל קפוא ולא מוצק

zoharm77

New member
מעגלי תהודה

ניתן להתיחס לכל גוף כאל אוסף של מסות המחוברות זה לזה באמצעות קפיצים. לאוסף המסות הזה ישנה תדירות טבעית אחת או מספר תדירויות שבהן הן תרצנה להתנדנד. אם נפעיל על הגוף כוח חיצוני בתדירות השווה לתדירות הטבעית של הגוף נוכל לומר שהגוף נמצא בתהודה, אם הכוח יהיה גדול מספיק כך שמשרעת התנודות תהיה גדולה נוכל אף לגרום לגוף להתפרק, כשם שרוח חזקה יכולה לגרום לגשר עץ להתנודד בתדירות טבעית ולגרום לשבירתו. במקלט רדיו הדבר דומה לעולם המכני, התדירות של מעגל זרם החילופין במקלט זהה לתדירות זרם החילופין שבמשדר וכך נקלטת התחנה בעזרת מעגל התהודה.

למעלה