תנאי קבלה

Gadi178

New member
תנאי קבלה

בס"ד שלום-רב, האם מישהו יודע איזה ציון פסיכומטרי צריך בשביל תואר ראשון בפיסיקה בבן-גוריון? האם אפשר להתקבל עם פסיכומטרי מתחת ל- 550? האם זה תלוי בסופו של דבר בסכם שעושים? תודה-רבה מראש.

Mr. Pooh

New member
חיפשת באתר האוניברסיטה?

בד"כ מפרסמים שם את ציוני הקבלה של השנה החולפת.

Gadi178

New member
מצאתי באתר

ידיעון למועמדים של השנה הבאה, בו כתוב כי רשאים להירשם לחוג הפיסיקה בעלי ציון פסיכומטרי כללי של 500. "רשאים להירשם" לא אומר בהכרח קבלה וודאית לחוג הפיסיקה, נכון?

מנסיון שלי לא צריך ציונים גבוהים בשביל להתקבל

לשנה א' - אבל רק 1/3 עוברים מ-א' ל-ב' (זה היה לפני 20 שנה בתל אביב). פיזיקה זה לא חוג פופולרי (עם תואר ראשון אי אפשר למצוא עבודה ועם שני בקושי)

Gadi178

New member
אשמח לדעת

לפי מה אתה בוחר איזה תחום ללמוד ועל אילו מקצועות אתה ממליץ? אני פשוט בוחר על-פי מה שאני אוהב...

בפיזיקה תואר ראשון אין כמעט בחירה

ואין בכלל בשנתיים הראשונות.... (או לפחות כך היה בתקופתי) אבל הידע שלי <<מאד>> לא מעודכן ועדיף להסתכל בידיעון (יש בדיונון). אני למדתי פיזיקה ראשי ומחשבים משני - זה לא יותר קשה מפיזיקה אבל אני משער שהיום קשה יותר להתקבל אילו... שוה לך לנסות אם אתה אוהב תכנות.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ראשית כל, חבל לבזבז כסף ולקנות ידיעון מדיונון

כשיש את זה באתר של מדעים מדויקים. ושנית, כנראה שהבחירה לא השתנתה מאז.

בתקופתי זה לא היה../images/Emo10.gif

למעשה לא היה בכלל WWW

AnarchistPhilosopher

Well-known member
כן, שמעתי סיפורים שפעם המרצה היה נותן

לסטודנטים לצלם פרקים מהספרים שברשותו, כיום כמעט הכל נמצא במחשב.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
טוב זו לא תהיה השערה הכי פרועה שיש...

אבל ממה שאני רואה בטלויזיה כבר מציינים את העובדה שבמקום מחשבים רגילים עם מקלדת, המחשוב יעבוד על פשוט נגיעות, כמו מחשב ה-Tablet, אני מעריך בכלל שבאיזשהו שלב כל האינטרנט יהיה מחובר בצורה כזו או אחרת לגופנו, כלומר הגישה שלנו תהיה מיידית, כלומר טכנלוגיה כזו תהיה קיימת, השאלה היא כמה יהיו מוכנים להטמיע את הטכנלוגיה בגופם, ולכן הידיעון יתקבל מיידית ברגע שיפרסמו אותו באינטרנט. למרות שברור שימשיכו להיות כאלה שישתמשו במחשבים כפי שהם היום או אנשים שיעדיפו עדיין לקנות ידיעון מדיונון, למרות שאני לא יכול לחזות האם דיונון יישאר בבעלות אופיס דיפו.

מחזור 86

(הדור לפני האינטרנט)
למרות שבמדעי המחשב הגיקים היו מצטטים ב-IRC עם העולם...

נברא

New member
86 סיימת או התחלת?

בכל מקרה - לימודינו חפפו בחלק מהזמן... בעידן הפרה-קמברי הזה היינו מקודדים את תכניות המחשב על כרטיסיות מחוררות...

ב-86 התחלתי

אני למדתי פיזיקה ראשי מחשב משני אז הייתי פטור מהפורטרן
(במקום זה תכנתי בפסקל על mac) ומאיזה מחזור אתה

נברא

New member
85... תן כבוד...

ואולם למדנו יחד לא מעט קורסים כיוון שמרחתי את התואר על ארבע שנים.

למעלה