תנאים דרקוניים

אף פעם לא הבנתי את הסעיף הזה

בהנחה שלא מדובר ביחידת דיור שצמודה לבעלים ושמוסכם על שני הצדדים שהדירה תחזור בדיוק באותו המצב שבו היא הושכרה או טוב מכך, מה אכפת לי גם אם יגדלו שם עדר עזים?

maybesure

New member
גם אם הבעלים גרים צמוד לדירה

לא הייתי מכימה שיכנסו כל שבועיים לבדוק את מצבה.
כשאמי רצתה להכנס ליחידת הדיור היא הייתה מתקשרת לדייר שלה ומודיעה לו. זה קרה רק כאשר באו להתקין כבלים ואינטרנט. וכאשר הוא הודיע שאינו ממשיך את החוזה והיא הייתה צריכה להראות אותה לדיירים מתעניינים חדשים, בתקופה הזו הוא כבר עבר לגור אצל בת זוגו אבל השאיר חלק מהדברים שלו עד שהסתיים החוזה.
חוזה שמעוגן בבטחונות כמו ביקורת ותנאים מכשילים אחרים - בעיני לא שווה להכנס לדירה בכלל.
מספיק לעגן אותו בבטחונות.

כן ברור, לזה גם אני לא הייתי מסכימה

דיברתי על סעיף בעלי החיים בדירה.

מישהו סיפר בזמנו בפורום

על דירה ששקל לשכור, דירת 3 חדרים שהוצעה בשכר דירה שהוא פחות מחצי המקובל באזור, כשהתנאי הוא שהדייר מטפל בחתולים שנשארים בדירה כולל להבריש אותם + בעלי הדירה רשאים לבוא לבקר את החתולים פעמיים בשבוע (אם אני זוכרת נכון). לדבריו ההסבר להצעה המוזרה הזאת לפי מה שהסבירו לו, זה שבעלי הדירה גרו שם עם החתולים ועברו דירה, והעדיפו שלא לקחת את החתולים איתם כי הם הסתגלו לבית הקודם ולכן מציעים את ההצעה המוזרה הזאת.

maybesure

New member
על זה היו צריכים לשלם לדייר

גם לשכור אומנ(ת) לחתולים וגם שהוא ישלם להם?! זה ממש הרצחת וגם ירשת

גם דבר כזה היה כאן

אני חושבת שאפילו זה היה אותו בחור אבל לא בטוחה: הוא שכר באופן זמני דירה של מישהו שטס לחו"ל, שילם שכ"ד מופחת (גם, פחות מחצי) ותפקד על תקן הבייביסיטר של הכלבים שלו. אמרנו לו שהמינימום שאותו בחור היה יכול לעשות זה לתת לו לגור בדירה בחינם, ולא לגבות מנו תשלום על כך שהוא השגיח לו על הבית וטיפל לו בכלבים.

maybesure

New member
לי יש חברה

שבמשך כמה שנים התגוררה בוילה בקיסריה, בחינם, כי בעלי הבית היו תושבי חו"ל וחיפשו מי שישמור על הבית וידאג לתקינותו. היא יכלה לארח ולחיות בוילה ודאגה תמיד להשאיר נקי ומסודר. כשהם היו מגיעים לארץ היא הייתה עוברת לגור לשבוע שבועיים בבית הוריה.

פזוט השירשור בשבילי! ראיתי 27 דירות!

היי כולם,

פשוט התלהבתי מהשירשור- כמה יש לי לספר!

ממש אתמול חתמנו במזל טוב על חוזה ראשון אי פעם! אנחנו מאוד מרוצים!

עד שחתמנו עברנו תלאות משונות... כנראה יש לנו סנטדרטים גבוהים או שכל הדירות ממש עם סטנדרטים נמוכים:

ראיתי במשך החודש האחרון 27 (ואני לא מגזימה) דירות! התנאים שלנו- מזגן בסלון ובחדר שינה+ עד 4200 ש"ח+ מעל 55 מ"ר עם סביבה שאפשר לחנות בה.

ראיתי דירות שהיו מרתף קטנות (כשבמודעה כתוב 65 מ"ר) ולא מצויין שהיא מרתף.
ראינו דירה חמודה אבל קטנה, מחולקת, שהבעלת בית רצתה 4200 ש"ח, 8000 ש"ח במזומן שמחזירה בסוף ההשכרה ועוד 2000 ש"ח שלפי דבריה- "מתגלגל בין דייר לדייר"! מה שאומר שאנחנו משלמים לדיירים שעוזבים 2000 ש"ח ואחרינו משלמים לנו. מה שנקרא "דמי תיווך"...
ראינו דירה בפלורנטין ללא תיווך, שאת הבניין מנהלת משפחה שבראשה עומד עורך דין. את הדירה הראה לנו השוכר אבל הם דורשים "דמי חתימה" בגובה חצי שכר דירה+ מע"מ. ואת כל תכולת הדירה ואת הדירה עצמה (!) אנחנו צריכים לבטח. כשהתנגדתי לסעיף הם אמרו שהם לא יבדקו אם אני אבטח או לא. אז כששאלתי אז למה לא להוריד הם אמרו לי שזה חשוב (אבל כרגע אמרתם שלא תבדקו - ואם יקרה משהו תזרקו אותי??)
ראיתי דירה שיש לה חצר, אך מסתבר שכדי להכינס לחצר שמלאה בבלוני הגז של כל הבניין הצמוד, אנשים צריכים להיכנס לבית וממנו לצאת אל הגינה. נפלא!

מזל מזל מזל שמצאנו את הדירה הזו- גדולה, חוזה בהחלט סטנדרטי ובעלי בית שפווים.

שיהיה יום קריר,
ולכל סיפור אימה בהמשכים בנושא הזה אני זמינה

or ady

New member
אחריות על שותפות-לגטימי כשמשכירים דירה

יש בעלי בתים רבים שמבחינתם הם משכירים דירה ל"שוכר" שמרכב מכמה ותפים. הם לא רוצים לנהל משא ומתן נפרד עם כל אחד מהשוכרים ורואים את כל השוכרים כאחראים אחריות שווה על כל התשלומים.

יש כאלו שמשכירים לכל שותף בנפרד.

שתי השיטיות לגטימיות ושתיהן מקובלות בשוק.

אין שום דבר לגיטימי בזה

היינו חתומות על החוזה כל אחת בנפרד - כל אחת התחייבה לשלם את החלק שלה ולעמוד בחוזה בפני עצמה, ככה שלא היה שום מניע ושום זכות לבוא אלי בטענות כשהיו בעיות עם התשלום של השותפה.

ליזי133

New member
אנחנו מחפשים דירה עכשיו...

עוזבים בעוד חודש וקצת ככה...
אולי הסטנדרטים שלנו גבוהים, אבל זה מה יש, לא מוצאים כל כך משהו...
עד עכשיו היו כמה דברים קצת הזויים- אחד שמשכיר את הדירה שלו, ואם אנחנו רוצים גם את החנייה הוא משכיר אותה בנפרד. תודה באמת.
בית שכתוב בו 4.5 חדרים ויש שם 3.5 אבל לא משנה, זה לא הזוי, אבל אפילו שאמרו להם, המודע לא משתנה...
אני בינתיים לא ממש זוכרת עוד דברים ספציפיים, אולי אזכר בעוד כמה אח"כ.

למעלה