תנאים דרקוניים

תנאים דרקוניים

בעקבות הסיפור של פיה אחת פחות ניסיתי להיזכר בתנאים דרקוניים שראיתי בחוזה או בכאלו ששמעתי עליהם ולא נתקלתי ביותר מדי כאלו. השיא היה בעל דירה שטען בהתחלה שהוא לא חייב לתקן את המזגן כי "אני לא חייב לכם כלום" ובעל דירה אחר שטען שאני אחראית על השותפות שלי ובא אלי בטענות ודרישות כשהיו בעיות עם הצ'קים של אחת מהן.

בפורום הועלו כמה פעמים סיפורים על מודעות הזויות כמו הבהרה שמי שישכור את הדירה נדרש לקנות ריהוט בעלות של אלפי ש"ח, דרישה לשיפוץ כולל של הדירה וכדומה. יצא לכם להיתקל בדירות כאלו מקרוב? רציתם לחתום על החוזה וגיליתם בו סעיפים לא הגיוניים? שתפו

אוגלה

New member
כשחיפשנו בפעם הקודמת דירה,

מצאנו דירה שהייתה ממש יפה ובמחיר סביר, אז אמרנו שישלחו לנו חוזה. קיבלנו חוזה של בערך 20 עמודים עם סעיפים ממש מגוחכים, שאמנם אני כבר לא זוכרת מה הם היו, אבל הם ציירו תמונה של בעל בית עם דלוזיות פרנואידיות (ואני לא מדברת על פרנויות שסביר שיהיו לכל אדם שנותן לאנשים שהוא לא מכיר נכס של יותר ממיליון שקל עבור 3500 ש״ח בחודש). אמרנו מייד שאנחנו לא מעוניינים, וגם שמרנו את החוזה לתקופה כי הוא היה מצחיק בטירוף. אני לא זוכרת את הסעיפים אבל היו שם קנסות על כל מיני דברים מטופשים, וגם אזכורים שונים לאיזה סכסוך שהיה לו עם הקבלן לגבי כל מיני בעיות בבניה (היה מדובר על דירה בבניין בן 15 שנים, שבעשר השנים הראשונות הייתה ריקה בגלל הסכסוך הזה).

בקיצור, לפעמים אפשר לראות לפי החוזה אם בעל הדירה הוא אדם נורמטיבי או חולה נפש עם תעודות.
אגב, הדירה עמדה בלוחות ההשכרה גם חודשיים אחרי שנכנסנו, כך שכנראה אנחנו לא היינו היחידים שקלטו את הבעייתיות בחוזה.

אז ככה..

היה לנו סעיף בחוזה שאומר שבעלת הדירה רשאית להעלות את שכר הדירה ב-10% עם כל שנה נוספת של חידוש החוזה. לאחר שדיברנו איתה והסברנו לה שאנחנו מתכוונים לשכור לתקופה ארוכה, היא הסכימה לבטל את הסעיף וסיכמנו שהמחיר יישאר אותו הדבר.
האמת שהיא נראית אדם מאוד אמין וישר, והדיירים הנוכחיים בדירה מספרים עליה רק דברים טובים, אז אני נוטה להאמין לה שהיא לא תעלה את המחיר סתם ככה.

כשהתחלנו לחפש דירות, נתקלתי בכמה מודעות ממש הזויות.
אחת- של דירה חלומית בגבעתיים/ רמת גן (לא ממש זוכרת), מרוהטת ולתקופה ארוכה... רק שיש שם שלושה חדרים, מתוכם אחד שייך "לחליל, שמשתמש בו כסטודיו מספר פעמים בשבוע". (תודה, אבל אם הייתי רוצה לתת לאדם זר להיכנס לי לבית פעם- פעמיים בשבוע שגם ירעיש וילכלך, הייתי מכניסה שותפים...)

יש גם המון מודעות מרגיזות של אנשים שמחפשים דיירים שיחליפו אותם, אבל לא מציינים באופן ברור שמדובר בדירת שותפים, אז אני מתחילה לקרוא את המודעה והכול נשמע לי סבבה עד שאני נתקלת ב"בדירה נשארת שותפה מקסימה". או שבסוף הם דואגים לציין אחרי מיליון שורות ש"בחדר המתפנה יש אחל'ה נוף". אררררר.. תכתבו את זה בהתחלה במקום לגרום לי לבזבז זמן ועצבים על דירות שלא מתאימות לי.

הסעיף הזה די מטופש

כלומר, למה לה להכניס אותו לחוזה? הרי ברגע שנגמר החוזה היא יכולה להעלות גם ב100% אם בא לה (ולכם נשארת הזכות להחליט אם אתם נשארים או לא).

מסכימה איתך

אישית, עיצבן אותי שהוא היה בחוזה, אז ביקשנו להוריד אותו...
במידה והיא תעלה את המחיר נמצא דירה אחרת.

Alm0st Happy

New member
גם לי יש סעיף כזה.

רק שכשנכסתי לדירה עשיתי בה המון שיפורים- צבעתי כמה קירות, התקנתי וילונות, החלפתי כמה ברזים, תליתי כמובן תמונות/מראות, הברגתי מדפים לקיר.. כל מיני.
בעלת הבית שלי קיבלה ממני 2-3 מיילים בשבוע שמודיעים לה על שינויים, עד שהגיע המייל המיוחל ממנה בו היא הודיעה שאין צורך, כל עוד הדירה חוזרת בדיוק במצב בו היא נמסרה או יותר טוב מכך.

אני הורדתי קיר כשנכנסתי לכאן

זה היה קיר גבס והוא היה הכי מיותר בעולם, סגר את הסלון לחדר וגם ככה הסלון קטן... אז פתחתי אותו. אמרתי לעצמי שמקסימום אחזיר אותו כשאעזוב, אבל בעל הדירה ראה והתלהב... אז אין צורך

אני במצב כזה

לא הייתי מודיעה בכלל. כמו שכתבת, כל עוד הדירה חוזרת במצב בו היא נמסרה או במצב יותר טוב אין סיבה להיות קטנוניים, ונראה שבעלת הבית שלך הבינה את זה באיחור.

בהקשר הזה, אני את הדירה הנוכחית קיבלתי מג'וייפת למדי אחרי שהדיירים הקודמים שיקרו לבעלת הבית ואמרו לה שהם ניקו. בנוסף הם השאירו שקיות זבל + חפצים שכנראה לא רצו (וחפץ אחד שהם כן רצו אבל עד היום לא באו לקחת אז נפטרתי ממנו). אני המלצתי לה שתביא עוזרת על חשבון צ'ק הביטחון שהביאו לה אבל היא אשה עדינה ולא היה לה ראש להתווכח איתם ורק רצתה לסיים איתם את הקשר (והם המשיכו לטעון שכן ניקו...). חלק קטן היא ניקתה בעצמה ואת השאר אני ניקיתי.

עכשיו נשאלת השאלה - כשאני אעזוב את הדירה, אני אמורה להחזיר אותה כמו שקיבלתי אותה? כי סביר להניח שזה לא יקרה, גם אחרי חודשיי שאני לא אנקה כלום בדירה אין סיכוי שהיא תתקרב בכלל למצב שקיבלתי אותה...

גם לנו היה מקרה כזה

ממש מזמן בבאר שבע, הדירה היתה במצב מחריד שנכנסנו, במהלך השנה היא החליפה בעלים אז בסוף כן ניקינו וגם סיידנו לפני שיצאנו כי לא היה לנו כוח להתעסק בזה יותר מדי...

באופן כללי

כל דירה שעברתי אליה ביצעתי מייד ניקיון יסודי גם במקרים שנראה שהדיירים הקודמים ניקו לפני כן, אני לא סומכת על אחרים בקטע הזה.

ברור אבל יש נקיון ויש נקיון

נאלצנו ממש לשפשף את הריצפה באקונומיקה, היו כתמי צבע על הריצפה (לא ברור ממה שהרי על הקירות היו כתמים!) ובכיור היו בייצים סרוחות!!
זבל היה זרוק מכל עבר ורק לפנות אותו לקח משהו כמו שעתיים...

היום אין סיכוי שאסכים להיכנס לדירה כזאת, אז היינו צעירים ותמימים ולא ממש ידענו איך הדברים אמורים להתנהל (בהמשך בדירה הזאת היו עוד כמה תאקלים כאלה).

גם אצלי בדירה היו ביצים סרוחות, רק שהן היו בתוך המקרר יחד עם מוצרי מזון נוספים שפג תוקפם/כנראה לא התחשק להם להמשיך לאכול, והמקרר עצמו נראה שלא נוקה כל התקופה שהם גרו שם (בחיים שלי לא ראיתי מקרר כל כך מג'וייף, גם אם אני אלכלך בכוונה זה לא יתקרב למה שהיה).

יצא לי אחר כך לדבר עם הדייר שנזכר ששכח משהו חשוב בדירה, וכששאלתי אותו לגבי זה הוא טען שהם כן ניקו (צודק, אולי דמיינתי הכל) ושאת מה שהם השאירו הם השאירו כי חשבו שאני ארצה. כשהזכרתי לו שמה שהם השאירו זה כלים שבורים, ביצים סרוחות והרבה זבל הוא התחיל להגיב בצורה לא יפה וטען שבעלת הדירה הסיתה אותי נגדו.

ליזי133

New member
אני מהראשי....

הדירה שיש לנו עכשיו, כשנכנסנו (אנחנו בדיוק אמורים לעזוב בעוד חודש... אחרי שלוש בערך שנים פה)
אז הדירה ייתה במצב.. לא טוב. הקירות שחדרים מסויימים היו מקושקשים בעיפרון. שלקח המוון זמן לנקות. חלק מהקירות מלאים סדקים. גם עשינו דלת לאחת המרפסות כי לא התחשק לי לקפוא למוות בחורף.
עכשיו יש גם את הרטיבות מהחורף אז התיקרה עוד יותר סדוקה משהייתה, ומצד שני, הקירות נקיים, כנ"ל הדלתות וכו'...

נועה871

New member
עוד בטלפון לפני שראיתי את הדירה...

בעל הבית אמר שהוא רוצה-ערבים,שטר ערבות, חתימת חוזה אצל עו"ד, סעיף שהדירה צבועה וככה אני אמורה להחזיר-עד כאן הכל בסדר. אבל יש המשך- כל 3 ימים איחור בתשלום השכירות קנס של אלף שח...כאן כבר הפסקתי להקשיב ואמרתי לו תודה ולהתראות

עברו 4 חודשים ועדיין הוא מנסה להשכיר-ללא הצלחה(והדירה שלו במקום שנחטף, אבל מי יתקרב לבעל בית כזה??)

לשקיפות אומר שאני משכירה את דירתי שלי לזוג- בררתי מראש שהם עובדים ומסודרים-אבל הכל באלגנטיות, החתמתי אותם על חוזה סביר, צ'קים לערבון וזהו. וב"ה טפו טפו הכל בסדר. וגם המחיר שנתתי להם הוגן. לא צריך להגזים

maybesure

New member
מהראשי

ולא שוכרת דירה. תודה לאל יש לי בית משלי בלי משכנתא כבר כמה שנים.
אבל לאמי יש יחידת דיור שהיא משכירה. היחידה מחוברת לבית אבל עם כניסה נפרדת. אמי לא סובלת ריח עשן סיגריות ולכן אחד התנאים הוא שהשוכרים לא מעשנים, ותנאי נוסף: בלי בע"ח. לי אישית נראה מוגזם בלי בע"ח אבל זה כי אני לא הייתי חותמת על חוזה כזה
.
מעבר אמי אשה נוחה מאוד ולבבית כך שהדייר שהיה לה בשנה האחרונה היה ביחסים ממש מעולים איתה, שילם תמיד בזמן, לא הרעיש. היא סידרה לו חיבור לאינטרנט ולכבלים חינם. סיפקה לו ריהוט בסיסי (מיטה זוגית, שולחן אוכל וכסאות, כסא נדנדה) וכלי מטבח.
התנאי שלה לערבות: כסף מזומן שמופקד בחשבון בנק סגור צובר מעט ריבית. בסיום ההתקשרות מוחזר כל הסכום + הריבית לדייר - אם היחידה מוחזרת תקינה ואם הכל שולם בזמן.
צ'קים אישיים אינם ערבות מספיקה, במיוחד לא במציאות של היום. וצ'ק בנקאי מוגבל בזמן כך שאחרי מס' חודשים כבר אינו תקף.

אנחנו לוקחים ערבות בנקאית

לא הבנתי מה הבעיה איתה. וצ'קים עבור כל חודש כשהצ'ק הראשון הוא עבור החודש הראשון+ האחרון יחד. האמת שכשהדירה הזאת עוד היתה של אבא של בעלי היתה איתה היסטוריה מפוארת של דיירים רמאים וגנבים (היה אחד שלא שילם כמה שנים) אז הדברים האלה חשובים, כמו גם לבחור את הדייר בקפידה... אנחנו למשל העדפנו להשכיר את הבית לזוג צעיר נחמד ב1000 ש"ח פחות ממה שהציעה אישה מסויימת כי היא לא עשתה עלינו רושם סימפטי.

אגב מנסיוני חשוב להגביל את רמת האחריות של בעל הבית, פעם היה דייר שהיה מזעיק את בעלי כדי שיבוא להחליף לו נורה...

בעל בית שכתב בחוזה שהוא מגיע אחת לשבועיים

ביום ושעה קבועים לבדוק את מצב הדירה. ממש, רק זה חסר לי - דייט אחת לשבוע עם בעל הבית שיבדוק פאנלים ואבק. יש לי את אמא של הבנזוג שלי בשביל זה

ויש את בעלי הבתים שלא מסכימים בעלי חיים. לא סעיף מפלצתי, אבל סעיף שמרגיז אותי כל פעם מחדש.
הכי הרגיז אותי זה שהגעתי וראיתי דירה שגידלו בה בעלי חיים ואז בחוזה בעל הבית הכניס שהוא לא מוכן לבעלי חיים. אבל הוא לא סיפר לי על השינוי הזה בעמדתו מהרגע שהגעתי עד שמצאתי את זה עמוק בתוך החוזה

למעלה