תמ"ל חלבי- פלונטר

היא מקבלת דייסה בערב

דייסת קוואקר אינסטנט על בסיס מיץ תפוזים (שאני סוחטת באותו רגע) את מה שאני מכינה היא לא אוהבת אז חבל על המאמץ וחבל על הלכלוך בנוסף לזה לתת לה חלב שקדים עם דייסה?

regvuv1

New member
למה עם תפוזים?

זה לא נשמע לי טעים, אבל מצד שני לא ניסיתי. אנחנו מכינים דייסת שיבולת שועל משיבולת שועל עם מים וטיפה מייפל או סילאן להמתקה. את יכולה להכין לה כזו דייסה ולדלל בעזרת מים/חלב שקדים ובלנדר, כדי שיעבור בבקבוק. או להכין דייסת קורנפלור עם חלב שקדים, זה גם ממלא מאוד - זה מה שהם מוסיפים לכל התמ"ל "לילה" כדי שימלא את הבטן ליותר זמן.

טעים, טעים

יש לי בלנדר סטיק, אמנם אני טוחנת עם זה את הדייסה אבל ממש לא לרמה כזאת שיצליח לעבור בבקבוק מקורנפלור, אורז ושאר ה"חברים" אני נמנעת בגלל בעיות עצירות, אז בזמן הקרוב היא הולכת לקבל אך ורק דייסת קוואקר ולא דייסות אחרות וכמו שציינתי- היא מקבלת בערב דייסה בכפית (אני מכניסה לשם פרוביוטיקה וזאת המטרה הראשונה של הדייסה), אז אחר כך לתת לה שוב דייסה מדוללת יותר בבקבוק? (בתקווה שזה ישביע מספיק לשעות הראשונות של הלילה?)

regvuv1

New member
למה לא?

למה בעצם לא לתת שוב דייסת קווקר? ולעתי זה יעבור בבקבוק אם תדללי עוד יותר, בעזרת מים או חלב שקדים לתוספת קלוריות. קורנפלור גורם לעצירות? לא ידעתי ונדמה לי שאצלי או אצל הקטנים זה דווקא לא עובד ככה. אם נותנים להם הרבה דייסת קורנפלור (סבתא...) הם משלשלים. אבל זה גם היה עם חלב פרה, אז לא יודעת מה גרם לשלשולים. נראה לי שאני אמשיך עם שיבולת שועל ומים בינתיים, תפוז זה למתקדמים מדי בשבילי

ינוסה בימים הקרובים

הסתכלתי על כמות הסיבים בדייסות, ולקוואקר יש הכי הרבה אני לא יודעת אם קורנפלור גורם לעצירות, אבל כשכבר יש עצירות אני לא בטוחה שהוא עוזר, כמות הסיבים התזונתיים שלו ממש מזערית לדעתי הם שילשלו מהחלב

mytree

New member
הערה לגבי מיץ תפוזים

לא שאלת אבל אני תורמת את השנקל שלי - שימי לב שתפוזים (ומיץ שלהם) הם חומציים מאד וכדאי לאכול מהם (1) מעט ו-(2) בנפרד ממזונות אחרים, שלוקח להם זמן עיכול שונה ולכן מכביד על המערכת בכללה. החומציות גם עשויה להתבטא באדמומיות בישבן או חלילה בתחושה של קקי ששורף או כאב בטן או גזים. אני לא יודעת כמה מיץ יש בדייסה שאת שמה אבל אני אישית לא הייתי מערבבת את זה בדייסה בכלל, ובטח שלא לקראת שינה. אני לא יודעת אם קוואקר הוא בסיסי (או חומצי) אבל אם כן אז על אחת כמה וכמה לא רצוי לערבב אותם. מאחר וזה מזון לתינוקות אני מנחשת שאינו חומצי... אנחנו מבשלים דייסת קוואקר על מים בלבד ומעשירים בשקדיה ואם צריך יותר מזה אז אפשר עם תמרים ומייפל. הילדים זוללים כולל בת השנה. (אינני אשת מקצוע בתחום התזונה, רק חובבת, המידע הוא מתזונאית-נטורופטית שמלווה אותנו)

מיץ מתפוז שלם

הבעיה שהיא לא אוהבת את הדייסה שאני מבשלת ולא משנה מה אדחף לשם (והיא באמת יוצאת טעימה מאד! אבל אחרי שלש פעמים שהייתי צריכה לחסל לבדי סיר שלם הבנתי שחבל על המאמץ) אנסה היום אולי להכין אותה על בסיס טחינה דלילה מאד
תודה על ההערה!

mytree

New member
ניסית עם שקדיה?

טחינה ושקדיה שתיהן בריאות ועתירות סידן, השקדיה יותר מעודנת בטעם מטחינה ופחות מוצקה ודחוסה, אז לטעמי יותר מתאימה להעשרת דייסה מאשר הטחינה. ובענין הטעם - ניסית להמתיק עם מייפל טבעי? (ומיץ מתפוז שלם כל יום זה הרבה לדעתי...
)

לא

קצת יקר לי
את הדייסה לא ניסיתי בכלל להמתיק, בהזדמנות אקפוץ לחנות טבע לבדוק את המייפל את התפוז נוריד

mytree

New member
הצעה

אם יש לך נגישות לאחת ההתארגנויות הקהילתיות השיתופיות הקרויות "קואופ" (לא הרשת, כמובן) תוכלי למצוא את השקדיה בהוזלה משמעותית, היא באמת מאד מאד יקרה בחנויות ובכלל! גם מייפל טבעי אינו זול... אם השימוש הוא אך ורק לדייסה אז זה יחזיק לך להרבה זמן והקטנה תרוויח יופי של העשרה... אבל נסי קודם עם טחינה וספרי אם זה עבר בהצלחה

ככה

2-3 כפות שומשום. כדאי להשרות לכמה שעות ואפשר גם להניח במסננת כמה שעות לתחילת הנבטה. אני שמה בבלנדר עם 2-3 תמרים וכוס-כוס וחצי מים. אם אני רוצה שזה יעבור בבקבוק אז אני מסננת את זה דרך חיתול טטרה. באותה שיטה אני מכינה לפעמים גם חלב שקדים משרה ללילה בערך 15 שקדים. מקלפת את הקליפה. ושמה בבלנדר עם 1-2 תמרים ומים. אפשר לסנן כנ"ל

mytree

New member
חפשי באינטרנט

וגם כאן בפורום מאיפה את בארץ? הנה מצאתי על הקואופ בגבעת עדה -קפץ לי בגוגל http://www.organiada.com/index.php?action=about בעיקרון זה התארגנות של צרכנים לקנייה סיטונאית וירוקה במחירים מוזלים משמעותית מהשוק. יש הבדלים בין הקואופים השונים בארץ. תצטרכי לחקור קצת. ממליצה בחום - חוסך המון כסף, לתוצרת אורגנית, טובה וזולה!

לא הבנתי למה את נותנת תמ"ל

היא על מוצקים והנקה את נמנעת ממוצרי חלב בעצמך ומונעת גם ממנה אז למה לה תמ"ל? במה לדעתך זה מועיל לה?

מ י כ ל10

New member
אני מצטערת - לא הבנתי

מה את שואלת. את רוצה להוריד תמ"ל? את רוצה לשנות הרגלי שינה? את רוצה שתאכל יותר ביום? את רוצה לדעת איזה מבין התמ"לים עדיף? מה הבעיה עם מוצרי חלב? יש לה רגישות?

למעלה