בינתיים חסויה
New member
תמ"ל חלבי- פלונטר
הבת שלי בת שנה וחודש (וחצי
) ארוחות מסודרות אין ממש אבל היא אוכלת הכל (כמעט) יש ימים שהיא מחזיקה כל היום ממוצקים, ויש ימים שההנקות מאד אינטנסיביות (אני לא מדברת על מחלות, שאז היא עוברת אוטומטית להנקה בלעדית) בערב היא מקבלת דייסה (אינסטנט, על בסיס מים או מיץ תפוזים) אני מכניסה לשם את הפרוביוטיקה ולרוב היא מסיימת את רוב או כל הצלחת (נראה לי שזה כמות של כוס ממוצעת) ולפני השינה היא מקבלת בקבוק תמ"ל "בתשלומים" (אני שמה 180 מ"ל, היא אוכלת קצת, אחרי מספר דקות עוד קצת, כעבור רבע שעה עוד קצת וכו', כך עד שהיא נרדמת או שהבקבוק מסתיים- מה שבא קודם. מציינת שהיא לא נרדמת תוך כדי מתן הבקבוק, כלומר- הוא לא משמש כאמצעי הרדמה אלא הזנה נטו) בלילה- רק הנקה ואחרי כל הפירוט שאין לי מושג אפילו אם הוא נחוץ
אני נמנעת לחלוטין מצריכת מוצרי חלב (3 שבועות או יותר, מה שבטוח- הכל כבר התפנה מהגוף ולא עובר בהנקה) ככל שזה תלוי בי- אני גם מונעת ממנה מוצרי חלב למעט התמ"ל של הערב (וכשהיא אצל המטפלת- מנה או שתיים של 120 מ"ל שלא תמיד היא מסיימת עד הסוף) היא מקבלת תמ"לים מאד מסויימים- מטרנה אקסטרא קר, סימילאק אדוונס (עם עדיפות ברורה לפלוס) או נוטרילון, וזה מטעמי עצירות (ניסינו אופטימיל, ניסינו מטרנה חלבי רגיל, היא סבלה מעצירות קשה מאד שחלפה ברגע לחזרנו לאחד משלושת הנ"ל) לפני כשבועיים היא חלתה בדלקת ריאות ושיניתי לה את התמ"ל לאיזומיל טף (צמחי) מתוך מחשבה להריד לה את צריכת מוצרי החלב לאפס. רק מה? לא די שהיא ממש לא אהבה את הטעם והמרקם, זה עשה לה גזים איומים (ממש כמו האלו של ההתחלה, רק שעכשיו זאת ילדה בת שנה ומשהו שממש לא נותנת לעשות לה "נמר על עץ" או עיסויים ושלל הפתרונות האחרים ולא מוכנה לשתות שומר ובטח שלא כמון) ותוך מספר ימים- גם עצירות קשה אני לא ממש אוהבת את הרעיון לתת באופן קבוע תמ"ל על בסיס סויה, כן פה ושם כשחולים (בעיקר לקראת הסוף שהתאבון כבר חוזר אבל יש עדיין שיירים מהמחלה) אני יכולה להבין את הצורך בלהמנע לחלוטין ממוצרי חלב, אבל אילו חלופות יש לי חוץ מהנקה או תמ"ל צמחי? (ארוחת ערב לא באה בחשבון, היא מקבלת את התמ"ל אחרי צלחת דייסה וסמוך מאד לשינה) או שאולי בגלל שמדובר רק על פעם-פעמיים ביום אז זה לא נורא כל כך?
סליחה על האורך, הסתבכתי לגמרי עם עצמי
הבת שלי בת שנה וחודש (וחצי