תמ"ל חלבי- פלונטר

תמ"ל חלבי- פלונטר

הבת שלי בת שנה וחודש (וחצי
) ארוחות מסודרות אין ממש אבל היא אוכלת הכל (כמעט) יש ימים שהיא מחזיקה כל היום ממוצקים, ויש ימים שההנקות מאד אינטנסיביות (אני לא מדברת על מחלות, שאז היא עוברת אוטומטית להנקה בלעדית) בערב היא מקבלת דייסה (אינסטנט, על בסיס מים או מיץ תפוזים) אני מכניסה לשם את הפרוביוטיקה ולרוב היא מסיימת את רוב או כל הצלחת (נראה לי שזה כמות של כוס ממוצעת) ולפני השינה היא מקבלת בקבוק תמ"ל "בתשלומים" (אני שמה 180 מ"ל, היא אוכלת קצת, אחרי מספר דקות עוד קצת, כעבור רבע שעה עוד קצת וכו', כך עד שהיא נרדמת או שהבקבוק מסתיים- מה שבא קודם. מציינת שהיא לא נרדמת תוך כדי מתן הבקבוק, כלומר- הוא לא משמש כאמצעי הרדמה אלא הזנה נטו) בלילה- רק הנקה ואחרי כל הפירוט שאין לי מושג אפילו אם הוא נחוץ
אני נמנעת לחלוטין מצריכת מוצרי חלב (3 שבועות או יותר, מה שבטוח- הכל כבר התפנה מהגוף ולא עובר בהנקה) ככל שזה תלוי בי- אני גם מונעת ממנה מוצרי חלב למעט התמ"ל של הערב (וכשהיא אצל המטפלת- מנה או שתיים של 120 מ"ל שלא תמיד היא מסיימת עד הסוף) היא מקבלת תמ"לים מאד מסויימים- מטרנה אקסטרא קר, סימילאק אדוונס (עם עדיפות ברורה לפלוס) או נוטרילון, וזה מטעמי עצירות (ניסינו אופטימיל, ניסינו מטרנה חלבי רגיל, היא סבלה מעצירות קשה מאד שחלפה ברגע לחזרנו לאחד משלושת הנ"ל) לפני כשבועיים היא חלתה בדלקת ריאות ושיניתי לה את התמ"ל לאיזומיל טף (צמחי) מתוך מחשבה להריד לה את צריכת מוצרי החלב לאפס. רק מה? לא די שהיא ממש לא אהבה את הטעם והמרקם, זה עשה לה גזים איומים (ממש כמו האלו של ההתחלה, רק שעכשיו זאת ילדה בת שנה ומשהו שממש לא נותנת לעשות לה "נמר על עץ" או עיסויים ושלל הפתרונות האחרים ולא מוכנה לשתות שומר ובטח שלא כמון) ותוך מספר ימים- גם עצירות קשה אני לא ממש אוהבת את הרעיון לתת באופן קבוע תמ"ל על בסיס סויה, כן פה ושם כשחולים (בעיקר לקראת הסוף שהתאבון כבר חוזר אבל יש עדיין שיירים מהמחלה) אני יכולה להבין את הצורך בלהמנע לחלוטין ממוצרי חלב, אבל אילו חלופות יש לי חוץ מהנקה או תמ"ל צמחי? (ארוחת ערב לא באה בחשבון, היא מקבלת את התמ"ל אחרי צלחת דייסה וסמוך מאד לשינה) או שאולי בגלל שמדובר רק על פעם-פעמיים ביום אז זה לא נורא כל כך?
סליחה על האורך, הסתבכתי לגמרי עם עצמי

יש מטרנה חלבית נטולת לקטוז

עם נגה בימים בהם לא היה לי מספיק שאוב ונאלצתי להיעדר היא קיבלה את זה. מטרנה רגילה עשתה לה עצירות נוראית. נטולת הלקטוז לא עשתה לא גזים ולא עצירות... רק בריאות

השאלה היא אחרת

ביום יום אני כן נותנת תמ"ל חלבי, אבל אם ח"ו היא תהיה חולה או "סתם" עם צינון קשה? האם תמ"ל ללא לקטוז שווה ערך לתמ"ל חלבי או לתמ"ל צמחי? הרעיון הוא לנסות להמנע מצריכת מוצרי חלב לחלוטין כשהיא לא בשיא בריאותה, ואם בנקודה הזאת תמ"ל חלבי ללא לקטוז שווה ערך לתמ"ל חלבי רגיל אז לא עשיתי עם זה כלום כי את בעיית הגזים והעצירות אני פותרת כרגע בתמ"ל פרימיום (אקסטרא קר, אדוונס או נוטרילון)

john111

New member
למה בכלל צריך תמ"ל אחרי גיל שנה?

לא ברור לי. אחרי גיל שנה אפשר להסתפק בתזונה רגילה.

רק סמוך לשנת הלילה

היא מתעוררת המון פעמים בלילה והתמ"ל נותן לשתינו מספר שעות "שקטות" (היא ישנה, ואני נכנסת לישון איתה או עושה דברים אחרים בבית) לא אידיאלי? צודק. ברירה אחרת? אין לי כרגע אני יוצאת מנקודת הנחה שאין רעל בתמ"ל, שהוא משביע ושהוא קל לאכילה, ולכן אני מעדיפה לתת לה תמ"ל ולתפוס קצת שעות שינה לפני הלילה, ולא הנקה או ארוחת ערב (שלא תהיה כל כך סמוכה לשינה) ולהתעורר לפחות עוד פעמיים נוספות לגבי המטפלת- זה כנראה ישתנה, אני מתכוונת להוריד אותה למנה אחת ומשם לאפס (זה בעיקר בראש של המטפלת, רק שלהוריד משתי מנות לכלום זה קצת דרסטי, אם כי היו מספר פעמים שהיא קיבלה מנה אחת בגלל ששבעה ממוצקים)

אולי לא מחשבה מקובלת כאן

אבל בעיניי בגילה היא כבר לא צריכה לינוק או לאכול תמ"ל בלילה. ההתעוררויות הן לא מרעב, אלא בגלל שלא יודעת להרדים את עצמה. אני נעזרתי ביועצת שינה וראיתי בבירור איך הבת שלי מפסיקה לאכול בלילה וישנה רצוף. אני יכולה לפרט יותר אם זה מעניין אותך.

"כל מקרה לגופו"

הבת שלי זה לא כולם
הקימות שלה, רובן לפחות, מגיעות באמת מתוך רעב. היא יונקת, מתנתקת וחוזרת לישון (והיא יונקת, לא מתמזמזת ומתפנקת) ניסינו פעם להביא לה בקבוק מים, הוא עשה את העבודה אולי פעמיים (בשאר הפעמים היא שתתה ואז ביקשה לינוק, או קמה שוב זמן קצר אחרי הבקבוק) אנחנו בלינה משותפת, כשהיא רוצה היא יודעת מתוך שינה (או לא מתוך שינה) להניח את הראש שלה על אחד משנינו ולהרדם ועובדה שכשאני נותנת לה תמ"ל היא ישנה יותר, כלומר- לא מתעוררת מרעב. אם הסיבה היתה חוסר יכולת לעבור מחזורי שינה אז היא היתה מתעוררת למרות התמ"ל את יכולה לפרט אם בא לך, אולי אקח משם כמה דברים שמתאימים לנו

מוסיפה כמה רעיונות

הרעיון הוא שלתינוקות יש מחזור שינה קצר יותר מלמבוגרים, בערך של שעה, וכמו שאנחנו לפעמים מתעוררים באמצע הלילה וחוזרים לישון, גם התינוק מתעורר בלילה, אך אם התינוק רגיל להרדם עם פיטמה של בקבוק או ציצי בפה, יהיה לו יותר קשה להרדם אחרת. אני מבינה שאת אומרת שהיא יכולה גם לשים ראש עליכם, אך אם מפריע לך עניין הבקבוק בלילה (וגם מבחינת הגיינת השיניים זאת בעיה), אפשר לחשוב על פתרונות שיוציאו לאט לאט את האוכל בלילה.

תודה

היא לא נרדמת ע"י בקבוק או הנקה כשאני נותנת לה בקבוק- היא מעורסלת עלי, אוכלת את הכמות שהיא רוצה (ברגע שהיא לא רוצה היא מרחיקה את הבקבוק עם היד שלה ואני יודעת שזה מספיק לה לאותו רגע) ואז או שאני מנענעת אותה עלי או מניחה אותה במיטה, ולפעמים צריכה ללכת איתה לחדר אחר לגמרי הרעיון הוא שהיא תקבל את הבקבוק סמוך לשינה כדי להיות כמה שיותר שבעה, אבל שהבקבוק לא יתקשר לשינה עצמה (לא זוכרת אם אמרתי- היא לא נרדמת איתו) לגבי הנקה- זה מאד תלוי תקופה ותלוי יום. לאחרונה רוב ההנקות של הלילה הן הנקות נטו ולא "מוציצי", היא יונקת, מנתקת את עצמה וחוזרת לישון. אני לא רוצה להוציא לה בכח את ההאכלות האלו, אם היא מתעוררת היא כנראה צריכה אותן, ולי זה לא מרגיש נכון במקרה שלה (יכול להיות שעם ילד אחר הייתי מתנהלת אחרת, במקרה שלה זה מרגיש לי לא נכון)

POOH*

New member
מצד שני..

הפחתה הדרגתית של האוכל בלילה תביא כנראה ליותר אכילה ביום. ולשינה רצופה יותר בלי התעוררויות. POOH

מצד שלישי

וזה בדיוק מה שכתבתי עכשיו- היא באמת לא אוכלת מספיק ביום (לדעתי) הפחתה הדרגתית של האוכל בלילה זה אומר לתת לה לצרוח מרעב, כי היא באמת רעבה! בלילה היא יונקת, וזה אומר או שלא אניק אותה או שאנתק אותה באמצע, שתי האופציות לא נראות לי בכלל, בטח לא באמצע הלילה אולי הפתרון הוא לנסות לתגבר את האוכל במהלך היום, אבל איך עושים את זה? לתת לה לפני שתבקש? לדחוף לה כל פעם שהיא לא 100% שבעה? ליצור סוג של "אכילת צבר" מהבוקר עד הערב? בד"כ היא אוכלת כשהיא מבקשת עד שהיא מסמנת שלא רוצה יותר ושם אני מפסיקה, בלי אוירונים ובלי שידולים

POOH*

New member
הפחתה הדרגתית לא אומר בכלל לתת לה לצרוח?

אנחנו הפחתנו הדרגתית ך שמהלנו את התמ"ל. אם עושים 3 כפיות על בקבוק התחלנו בלשים 2 וחצי ולאט לאט הפחתנו את כמות התמ"ל כך שהגענו רק למים. ואם היא לא אוכלת מספיק ביום - אז כן. צריך גם לתגבר את האכילה ביום. להתחיל מארוחות מסודרות שאין אחריהן השלמות הנקה/תמ"ל כי לא אכלה מספיק. אני ממש הגבלתי הנקות עד שהרגשתי שהם אוכלים סביר ואז היו מספר מסויים של הנקות שבחרתי להשאיר ובהן ינקו כמה שרצו. ושאר היום היה מוצקעם והנקות קצרות בהפסקה מהאוכל [לא נתתי ליוק לפחות חצי שעה לפני/אחרי אוכל]. אצלנו ההבדל היה משמעותי. אם היא אוכלת בלילה בקבוקי תמ"ל מאד הגיוני שהיא לא רעבה במהלך היום. ועד שלא תצמצמי את התמ"ל בלילה רוב הסיכויים שהיא לא תאכל יותר במשך היום. POOH

POOH*

New member
....

הבעיה העיקרית שלי בגילאים האלו עם תמל/הנקה היא השיניים. כי זה מתכון בטוח לעששת וזה מבחינתי היה הטריגר הכי חזק לגמילה. וגם ילד לא לומד פתאום לאכול מסודר. אם לא מנחילים הרגלי אכילה טובים אז לא יהיו לו כאלה. אם משעה 5 עד 10 היא לא אוכלת אז זה הזמן להנחיל שעות מסודרות ופחות או יותר קבועות לארוחות. וברור, לדעתי, שלא צריך לעשות שום דבר דרסטי בגיל שנה וחודש אבל כן צריך להתחיל. כי הרגלים כן מתקבעים. וכן ככל שהילד גדול יותר קשה יותר לשנות אותם והמחאה שלו תהיה חזקה יותר. ואז זו כבר בחירה של ההורים אם להתחיל תהליך הדרגתי ואיטי בגיל צעיר יותר או לחכות להגיע למצב קריטי בגיל מאוחר יותר. ובקריטי אני מתכוונת לילד בן 3 למשל שעוד מתעורר כמה פעמים בלילה ועדיין לא אוכל כמו שצריך. אני מאד מאמינה בללכת עם הילד. אבל גם שצריך לכוון אותם בדרך, בהטיות קלות כדי שהדרך תהיה עם פחות מהמורות להם ולנו. POOH POOH

רגע, בואי נדייק

לא מדובר בבקבוקי תמ"ל בלילה אלא בבקבוק אחד ויחיד שניתן לפני השינה (ואם היא אצל המטפלת- עוד בקבוק או שניים, אבל זה פחות רלוונטי כי המטפלת בחופש עד מרץ ואני בכל מקרה רוצה להעיף את הבקבוק-שניים האלו לטובת מוצקים) וכשהיא אוכלת מוצקים היא לא מבקשת השלמות הנקה, ובטח שאני לא נותנת לה ארוחת מוצקים אחרי הנקה. מוצקים אני נותנת לה לאכול עד שהיא לא רוצה יותר, יש דברים שהיא אוכלת בכוחות עצמה (אוכל אצבעות), ומה שמצריך אכילה בכפית- אז יושבים או עומדים במקום אחד ואוכלים (לא תוך כדי פעולה אחרת, בדיוק כמו שהיא לא יונקת ומשחקת בו זמנית) היא אוכלת כמויות של ציפור וזה לא מזיז לה יותר מידי (את שאר האוכל היא "חוקרת"), היא לא מבקשת אחרי ארוחה כזאת השלמה של הנקה (מצד שני- אצל המטפלת היא אוכלת תמ"ל במנות של 120, וזה היה כך עוד לפני "עידן המוצקים") במהלך היום לרוב לא אכפת לה אם האוכל מגיע לה בצורת מוצק או נוזל, ביד שלה, בכפית או מהציצי, כל עוד היא שבעה זה בסדר (למרות שבימים האחרונים גיליתי שהיא מרעיבה את עצמה כשהיא עם בעלי
אבל זה כבר נושא אחר) בכל מקרה- לציצי שלי אין יכולות דילול, ומכיוון שזה מה שהיא מקבלת בלילה ואין לי רצון לסיים להניק (באופן כללי) אז אני צריכה איכשהו להתחיל מהארוחות של היום, השאלה היא רק- איך

אבל אפשר לתת חלב צמחי אחר

חלב שקדים, אורז או שיבולת שועל. לא יודעת אם זה משביע כמו התמ"ל, אבל יכול לעבוד. אגב, גם אני לא לגמרי משוכנעת שהיא באמת מתעוררת מרעב. גם אצלנו היא לפעמים מתעוררת הרבה אם לא יונקת באמצע הלילה, אבל שתיה של מים (או מזרק מלא אנטיביוטיקה בשבוע האחרון
) מרגיעה אותה בדיוק כמו הנקה (בת שנה וחודשיים)

לא חושבת שהם ישביעו

ואם הם לא ישביעו- הם לא יעבדו, מה ההבדל אם אני נותנת לה חלב שקדים או חלב שאוב? (הכוונה שלי- אם כבר לתת לה משהו שהוא לא תמ"ל לקראת השינה- לא עדיף לשאוב? או......להניק??) אבל הנקה לפני השינה לא מחזיקה אותה להרבה שעות, בניגוד לתמ"ל, ושתית מים אולי מרגיעה אותה באותה נקודה אבל אחר כך היא מבקשת גם לינוק (מיד אחרי המים או שנרדמת ומתעוררת אחרי זמן קצר) רוב הקימות שלה הן כן מרעב, היא יונקת וחוזרת לישון. אם הקימות שלה לא היו מרעב אז בקבוק תמ"ל לא היה "עושה את העבודה" לשעות הראשונות של הלילה

לא בהכרח. התמ"ל הוא כמו חמין בבטן

כבד ומרדים. זה לא בהכרח אומר שהיא רעבה. אצלי ברגע שאני הפסקתי לקום אליה ובעלי התחיל, היא הפסיקה לבקש ציצי ואז הבנתי שזה באמת לא היה נחוץ לה. עד אז חשבתי כמוך... כמובן שאני לא מכירה את הילדה הספציפית שלך, אבל בגיל שלה כבר לא כ"כ ברור שהיא רעבה בלילה, למרות שיש ילדים שכן רעבים.

ניסינו גם את השיטה עם בעלי

אחרי מספר פעמים שהיא צרחה והתפתלה בידיים שלו עד שנתתי לה להתנפל על הציצי- אני לא מתכוונת יותר להביא אותה למצבים כאלו במהלך היום היא אוכלת, אבל פחות ממה שהייתי מצפה ממנה, ובערב אם לא אזום הנקת צבר (או "בקבוק צבר"), אז גם על זה היא תדלג בבוקר הרבה פעמים היא מדלגת בקלילות על הנקה ו"נזכרת" שהיא רעבה רק בסביבות 10 (כשמהשעה 5 בערך לא אכלה) מהסיבה הזאת הקימות המרובות בלילה מאד מסתדרות לי בהגיון כי בכל זאת הגוף שלה צריך את ההזנה שלו, מצד שני- אני חייבת את השקט הקטן שנוצר לי בתחילת הלילה בעקבות הבקבוק ועוד משהו, מתוך קריאה שלי בפורומים והתרשמות אישית, בכל נושא התזונה הבת שלי "מאחרת" קצת, התחלנו טעימות בגיל 4 חודשים, אחר כך היתה תקופה שחזרנו להנקה מלאה, החלפת הנקה בארוחה היתה יחסית בגיל מאוחר, וכיום אני יודעת שהיא מסוגלת להיות יום שלם על מוצקים אבל ברוב הפעמים תהיה הנקה או שתיים במהלך היום היא בת שנה וחודש, ולכן לא מרגש אותי שהיא עדיין יונקת בלילה או עדיין מקבלת תמ"ל לפני השינה, כי זה הקצב שלה, ואני בטוחה שבגיל 18 (וגם בגיל 6) המצב ממש לא ישאר כך

נשמע מאד הגיוני

אם כך, הייתי חושבת אולי להעשיר את חלב השקדים או האורז במשהו קצת יותר ממלא (אולי להכין דייסת קוואקר דלילה ולטחון אותה?)

למעלה