יקירי...
יש לי בעיית זמינות מחשבית קלה (ודווקא לא מחשבתית
) בגלל זה העיכובים בתגובות. הייתי מצטרפת לדיון בג"ג, אבל נקודת ההסתכלות שלי היא סביבתית.. כך ששם לא אוכל כ"כ לתרום..אולי אפילו להפריע
אני מניחה שכשביזמים עסקיננו - ינסו לבנות כמה שיותר יח"ד על שטח נתון וזו הבעייה..יעשו את זה ללא התחשבות ברצונותיהם/צרכיהם של המקומיים. הרבה פעמים (כמו באילת, שכונת שחמון) הגדלת כמות יח"ד באה על חשבון האיכות, עם מחירים זולים בתחתית, שפוגע בכל ערך שוק הדירות ומוביל ל'סלאמס' תוך שנים בודדות מיום מסירת הדירות. דבר גורר דבר. לא רק צפיפות דיור. אבל כמו שאמרת - גם המתכננים האחראים על ההחלטות הם עסקנים בסופו של דבר ולכן הישועה לא משם תגיע... וסליחה על הרוח הפסימית... לגבי איים מלאכותיים והולנד - כמו שצויין בדיון שלכם - יש הבדל בין אי מלאכותי לבין ייבוש ים. הולנד בנוייה ברובה על דלתא ולכן מדובר יותר על ייבוש ועל טכניקות לשליטה (מירבית והיסטרית) של גובה פני הים מתחת לשטחי היבשה. זה יוצר בעיות מסוגים שונים וכבר היום הם מתחילים להרחיב את גובה התעלות שלהם לקראת הכנה לעליית גובה פני הים כתוצאה צפוייה של חימום אקלימי, הרטבה מחדש של ביצות שיובשו ועוד. זה לא המצב בארץ. איים מלאכותיים הם יצירה של אי מלאכותי בשטח הים עצמו (לא דלתא שניתן לראותה כשטח של בין ים ליבשה) על ידי יצירת יסודות שלא הולכים נגד הזרם (?!) ומילויים בחול. אכן מיומנות הולנדית. בגישה סביבתית - אני לא כ"כ סומכת על ההמצאה הזו, עוד לא ברורה ההשפעה על קו החוף, הים, בע"ח באזור ועוד כל מיני הפתעות שעלולות לצוץ כשכ"כ מתערבים בטבע לפתע פתאום. בעברית... עדיין לא ברורות כל ההשלכות וההשפעות, כלומר - יש להתייחס לכך בחשש. לדעתי. חיפשתי דוגמאות מהעולם, אך כמו שאמרתי - יש לי בעיית זמינות קלה. אשתדל להכנס שוב בהקדם...