תמ"א 35

ש מים

New member
תמ"א 35

האם מישהו ראה את תמ"א 35 החדשה, שנכנסת היום נכנסת לדיון בולנת"ע, לאחר הערות הוועדות המחוזיות (אני מתכוון לתשריט + תקנון)
מה דעתכם/ן על התמ"א (לאחר קריאת התקנון)??? [מצ"ב קישור לאתר משרד הפנים. שם יש לבצע חיפוש (בצד שמאל למעלה) לפי: תמ"א/35].

ש מים

New member
ביקורת (חלקית וראשונית, בינתיים)

מכיוון שכאן אין מגיבים, ומכיוון שבפורום גיאוגרפיה גירו אותי לתגובה (
), אני מפנה את כל מי שמעוניין לקרא את תגובתי/ביקורתי ל(חלק מה...)תמ"א, בפורום גיאוגרפיה.

siviva

New member
אכן מעמיק

והולך... תודה על הארת העיניים הקלה, ועל תרגום התמ"א ללא מבינים. שוכנעתי בדבר חוסר ההגיון במתן היתר לבניה צפופה באזורים כפריים, אבל אם תושבי המושבים אכן ידעו להעריך את הייחוד באופי המגורים שלהם - אני מקווה כי לא ינצלו את מקסימום הבנייה. אם כן ינצלו - אולי יעיד הדבר על צורך אמיתי של עיור המושבים הספציפיים. מדאיגה אותי מאוד (הכי מהכל) דרך קבלת החלטות על דברים כ"כ חשובים, כמו שתיארת אותה (מינימום הפרעה לבעלי הממון). מקווה שההגיון ינצח

ש מים

New member
צורת חיינו בדורות הבאים - תמ"א 35

יש המשך לדיון. כל המעוניין להבין איך ייראו חיינו כאן במדינה (מן הבחינה התכנונית ואיכות החיים, לכל הפחות) מוזמן לרא ולהוסיף דעותיו.

ש מים

New member
ינצלו או לא ינצלו

העסק לא כ"כ נתון "לרצונם" של חברי המושב/קיבוץ: ממ"י ומסמכי התכנון (ועדה מחוזית, לצורך הפטת העניין) מכתיבים את הנושא. ואגב, חוץ ממושבים וקיבוצים ישנם גם ישובים חקלאים אחרים, היושבים על קרקעות פרטיות. הללו נתונים לתכתיבי ועדות התכנון (מבחינת צפיפות מינימאלית), ואני כבר ניתקלתי בכמה מקרים שבעל הקרקע רצה לבנות בצפיפות X וועדת התכנון (הועדה המקומית, במקרים אלו) הכתיבה לו צפיפות גדולה פי-4
...

ש מים

New member
למה את לא מצטרפת לדיון../images/Emo35.gif

אין לי כח לתת מונולוגים...

siviva

New member
יקירי...

יש לי בעיית זמינות מחשבית קלה (ודווקא לא מחשבתית
) בגלל זה העיכובים בתגובות. הייתי מצטרפת לדיון בג"ג, אבל נקודת ההסתכלות שלי היא סביבתית.. כך ששם לא אוכל כ"כ לתרום..אולי אפילו להפריע
אני מניחה שכשביזמים עסקיננו - ינסו לבנות כמה שיותר יח"ד על שטח נתון וזו הבעייה..יעשו את זה ללא התחשבות ברצונותיהם/צרכיהם של המקומיים. הרבה פעמים (כמו באילת, שכונת שחמון) הגדלת כמות יח"ד באה על חשבון האיכות, עם מחירים זולים בתחתית, שפוגע בכל ערך שוק הדירות ומוביל ל'סלאמס' תוך שנים בודדות מיום מסירת הדירות. דבר גורר דבר. לא רק צפיפות דיור. אבל כמו שאמרת - גם המתכננים האחראים על ההחלטות הם עסקנים בסופו של דבר ולכן הישועה לא משם תגיע... וסליחה על הרוח הפסימית... לגבי איים מלאכותיים והולנד - כמו שצויין בדיון שלכם - יש הבדל בין אי מלאכותי לבין ייבוש ים. הולנד בנוייה ברובה על דלתא ולכן מדובר יותר על ייבוש ועל טכניקות לשליטה (מירבית והיסטרית) של גובה פני הים מתחת לשטחי היבשה. זה יוצר בעיות מסוגים שונים וכבר היום הם מתחילים להרחיב את גובה התעלות שלהם לקראת הכנה לעליית גובה פני הים כתוצאה צפוייה של חימום אקלימי, הרטבה מחדש של ביצות שיובשו ועוד. זה לא המצב בארץ. איים מלאכותיים הם יצירה של אי מלאכותי בשטח הים עצמו (לא דלתא שניתן לראותה כשטח של בין ים ליבשה) על ידי יצירת יסודות שלא הולכים נגד הזרם (?!) ומילויים בחול. אכן מיומנות הולנדית. בגישה סביבתית - אני לא כ"כ סומכת על ההמצאה הזו, עוד לא ברורה ההשפעה על קו החוף, הים, בע"ח באזור ועוד כל מיני הפתעות שעלולות לצוץ כשכ"כ מתערבים בטבע לפתע פתאום. בעברית... עדיין לא ברורות כל ההשלכות וההשפעות, כלומר - יש להתייחס לכך בחשש. לדעתי. חיפשתי דוגמאות מהעולם, אך כמו שאמרתי - יש לי בעיית זמינות קלה. אשתדל להכנס שוב בהקדם...

ש מים

New member
"סביבתיות" מול "גיאוגרפיה"

אני לא רואה את הסתירה! זה היינו הך, וזווית הראיה שלך (בעיקר הידע והזווית ההולנדית) הינה בדיוק החומר שחסר לי! אין לי שום ידע על "איך זה נעשה בהולנד" (מן הבחינה ההנדסית-תכנונית) ועכשיו נתת לי המון אינפורמציה שהיתה חסרה לי. אשמח אם תרחיבי! לגבי "ההתערבות בטבע": כפי שכתבתי בפורום גיאוגרפיה, ברור לי שמה שהיה הוא לא מה שיהיה (במידה והצעתי תתקבל) אבל צריך, כמו בכל תכנית, לבחון את הייתרונות מול החסרונות. שימרי על עצמך, שייה לך בהצלחה ועדכני אותי מדי פעם...

siviva

New member
עדכונים מאוחרים

טוב, התנצלות על חוסר זמינות כבר נתתי, אז לא אחזור... מעט המידע שידוע לי בנושא זה הוא על פרוייקט של בניית אי מלאכותי בדובאי. על הפרוייקט שמעתי מהולנדי נחמד שהיה מעורב בתכנון ובניית הפרוייקט המדהים הזה (חברה הולנדית כמובן) אבל מעבר לכך - לא ידוע לי הרבה. האי נקרא אי התמרים (palm islands) בגלל צורתו הייחודית. אני מוסיפה תמונת לווין מדורגת להתרשמות המתכננים... ומידע קל על התהליך ועל עוד תכניות גרנדיוזיות עתידיות באמירויות. סביר להניח שרובנו לא יזכו לראות את הפלא הזה מקרוב... על ההיבט הסביבתי - ברור שתמיד צריך לבחון את היתרונות מול החסרונות, רק שהרבה פעמים לא כל ההיבטים (בעיקר הסביבתיים) נלקחים בחשבון, או לא נלקחים באופן מלא וריאלי. לא נדע את חסרונות האיים המאלכותיים עד שייבנו כאלו וזה הסיכון. אמשיך לעדכן אם יהיה מה ‏

למעלה