תמר גוז'נסקי

האם ידעת

שח"כ אחמד טיבי יזם הצעת חוק לאיסור התעללות בבעלי חיים (עקירת צפורני חתולים, קרבות כלבים וכד')?
האם ידעת שח"כ דב חנין יזם הצעת חוק להעלאת שכר המינימום ל-30 ש"ח לשעה?

איליה40

New member
האמת - לא ידעתי!

התעללות בבעלי חיים מטרידה אותי פחות מהתעללות בבני אדם. ואכן ראיתי שגם לדוב חנין פעילות פרלמנטרית ענפה ומבורכת. מזמין את כולם לעבור על רשימה.

http://he.wikipedia.org/wiki/דב_חנין

אני האמת נשארתי פעור פה.

Astroo

New member
מה אתה מציע - להצביע לאחמד טיבי?

אני מכבד את טיבי בתור בן אדם משכיל ואינטליגנטי (לעומת הרבה ח"כים יהודים). אבל ממש לא אוהב את העובדה שחדשות לבקרים הוא מדבר על כך שהיהודים לא שייכים לכאן ומלבה שנאה.

איליה40

New member
דעתי האישית

לטיבי כפי שאני רואה ישנה פעילות פרלמנטרית צנועה הרבה יותר, אבל גם לו יש אי-אלו יוזמות ברוכות, כגון החמרת הענישה על ירי בחגיגות ובאירועים (לא שזה מיושם במגזרו, אבל זה כנראה כבר לא באשמתו). כך או כך, כפי שאני לומד, לא מדובר בפרלמנטר מקליבר של דוב חנין או תמר גוז'נסקי, אלה יותר צעקן ופרובוקטור.

אגב, הלכתי ובדקתי אילו חוקים יזמו חברי כנסת אחרים, ממפלגות המיינסטרימיות אחרות. ומה נותר לי לאמר... מק"י - שאפו. האים אצביע לנוכח התגליות הללו לחד"ש בבחירות? הקטע של השמאל המדיני הקיצוני מאוד לא לרוחי.

Astroo

New member
תחפש בגוגל את המילים הבאות

טיבי אוניות צבע עור רגבים שלג

Astroo

New member
טוב, הנה חיפשתי ומצאתי בשבילך

ציטוטים:
2009. טיבי לליברמן: "אנחנו מלח הארץ ולא היגרנו לכאן כמוך"
2011. "צבע הפנים שלנו הוא כצבע רגבי האדמה הזאת, אך יש כאלה המבקשים לגרשנו ולנשל אותנו, שצבע פניהם לבן כצבע השלג של מולדביה"
2012. "אנסטסיה שנדפקה לה האינסטלציה גדלה שם, בערוגות הזבל של ישראל ביתנו או שמא נאמר 'רוסיה ביתנו""
2013. אחמד טיבי מזעזע את הכנסת עם חשיפת עוד ביזיון של הקואליציה - כמעט כל חברי הוועדה המשותפת כלכלה וקליטה הם יוצאי חבר העמים
2014. טיבי לבחרת כנסת יוצאת אתיופיה: "אני מעולם לא אזכיר לתמנו-שטה מאיפה היא באה, גם כשהיא תחלוק על דעתי"
2014."זו הארץ שלנו. לא הגעתי בספינה ולא במטוס. זאת האדמה שלנו. הקשר שלנו לאדמה הזו הוא כל כך חזק שאנחנו לא נוטשים את הארץ והמולדת בגלל מילקי. אנחנו נשארים כאן גם כאשר מדכאים אותנו עם הלבּנֶה. מילקי שמחירו גבוה לא גורם לנטישת הפלסטינים"

אני מודה שחלק מהדברים שהוא אמר גזעניים בפירוש,

אבל הוא אמר אותם בתגובה לאלה שטוענים שדווקא הוא "זר" בארץ.
וכי זה לא מצחיק ועלוב, שמהגרים קוראים "זר בארץ" לתושב שורשי? שכאילו "עושים לו טובה" שמרשים לו להיות בארצו?
הרי זוהי הפסיכולוגיה הקולוניאליסטית מאז ומתמיד: האירופים "עושים טובה" לילידים לא השמידו אותם סופית בצפון אמריקה או באוסטרליה.

Astroo

New member
מעולם לא שמעתי

את ליברמן אומר שהערבים הם זרים בארץ. אבל אפילו אם אמר זאת, זה לא מצדיק השתלחוית גזעניות מצד טיבי כלפי כלל עולי חבר העמים/אתיופיה/כלל היהודים בישראל.

איליה40

New member
טלמון אתה מיתמם

מרבית הפלסטינאים אינם התושבים ה"שורשיים" כאן. חלק גדול הושבו ע"ל מוחמד עלי המצרי רק כמה עשרות שנים לפני שהמוני היהודים החלו להגיע. עוד חלק משמעותי הגיע יחד עם היהודים במתקופת המנדט הבריטי. התושבים ה"שורשיים" כאן, כאלו שאבות אבותיהם היו כאן גם לפני מאות שנים הם הנוצרים, הדרוזים, חלק מסוים של הבדואיים, ורק חלק קטן מהפלאחים. אז אולי יש מקום לחקור את ההיסטוריה המשפחתית של ד"ר טיבי ולהסיק האים בכלל יש מקום להתנשאותו

beatman

Member
את זה ניתן ללמוד מכל ספר היסטוריה אובייקטיבי

במיוחד סיפורים ותמונות מלפני עשרות ומאות שנים.

"אובייקטיבי" זה טוב

איליה40

New member
טלמון אלו עובדות היסטוריות

לא מצעי המפלגות, ולא הגיגים של הימין הקיצוני. אלו עובדות שמתועדות היטב בדפי היסטוריה: במרשם האוכלוסין של שלטונות המנדט - אילו חמולות הגיעו מעירק והפכו לדומינטטיות בטירה, אילו מחורן (צפון סוריה), וכן הלאה. גם לגבי מוחמד עלי התיעוד הנו פרטני למדי. מרשם האוכלוסים הראשון בפלסטינה נעשה רק בתקופת הטנזימט, וזה בולט לעין איך האוכלוסייה טפחה ממרשם למרשם, בוא נאמר זה היה הרבה יותר מוויילטים אחרים של האימפריה העותומנית, זה כמובן היה בזכות ההגירה ממקומות אחרים, לא כמשקל נגד הציונות, אלה מפני שהמקום התחיל לספק עבודה - אם בבניית מסילת ברזל שנבנתה, אם בעקבות פיתוח הנמלים ביפו וחיפה, וכן הלאה. אני אפילו לא רוצה להביא לינקים לוויקיפדיה, כי תמיד ניתן לטעון שלא מדובר במקור רציני. פשוט להתכחש לכך שמבית האוכלוסייה המוסלמית הנוכחית בארץ ישראל היגרה הנה בדיוק כמו היהודים, אולו כמה עשרות שנים לפניה.

אלה בדיוק הגיגים של הימין.

הרי כלל האוכלוסיה בארץ גדלה באופן ניכר, והאוכלוסיה הערבית בפרט, הודות לריבוי עי גבוה יותר. די להשוות את כמות הערבים כיום עם זאת שהיתה לפני 20 שנה, 40 שנה, 60 שנה.

אתה בעמצך דיברת על "רק" נוצרים, בדואים קצת פלחים. אז מה, אלה "לא נחשבים"? או הם לא יכלו להתרבות?

איליה40

New member
אתה טועה

באימפריה העותמנית באופן כללי לא היה פיצוץ אוכלוסין. הילודה אומנם הייתה גבוה, אך כך הייתה גם התמותה. בחצי השני של מאה ה-19 פיצוץ האוכלוסין התרחש רק בשני אזורים: הסנז'קים הדרומיים של וויאלט דמשק (פלסטינה) פלסטינה ואזור ים המרמרה (קונסטנינופליס/אדריאנופוליס). בשני המקרים בדובר בהגירה.

הערות.

1. גם אם מדובר במידע אמין, עדיין יש הבדל תהומי בין מישהו שאולי אבותיו הגיעו סה"כ בחצי השני של המאה ה-19 ונטמעו כליל באוכלוסיה המקומית, לבין מי שהגיע זה עתה ומתנהג ומדבר כאילו הוא בעל הבית, שרק עושה טובה לראשון שמרשה לו בכלל להיות בארץ "שלו".

אגב, חלק הארי של האוכלוסיה היהודית הגיע ארצה במחצית השנייה של המאה ה-20, אחרי קום המדינה. והגברת מיכאלי הרבה אחרי.
אגב 2, מישהו תקף כאן את רוסיה ה"רודפת" את ההומוסקסואלים, והתעלמו לגמרי מהתבטאויותיה של אותה הגברת בנדון.

2. אם נחזור לנושא השמאל המדיני-בטחוני, בהקשר לרשימת חד"ש, אז ד"ר טיבי כיום אינו מייצג אותה.

למעלה