תמרור 111

dandisc

New member
אז ככה:

זה יעני סימונים על הכביש שלפיהם אתה אמור להתאים את הנסיעה שלך:לדוגמה אם אתה רוצה לפנות שמאלה אז את יכול לפנות רק מהנתיב שיש בוא חץ לכיוון שמאל.מחץ שהכיוון שלו הוא ישר בלבד אז אתה לא יכול לפנות,כמובן.מקווה שעזרתי.

dandisc

New member
תיקון טעות:

ההודעה שלי הראשונה,היא-היא מתארת את תמרור 112.תמרור 111 זה תיאור של מצב שיש נתיבים לנסיעה ישרה בלבד ואז מתוכם יוצא נתיב תחום בקו מלבנים(מקווקו) שהוא מיועד לפנייה(ימין או שמאל).מקוה שעזרתי לך

רן88

New member
תשובות

תשים לב בפעם הבאה שאתה נוסע שיש קווים עבים יותר וקווים עבים פחות. הקווים הדקים יותר מסמנים שמותר לעקוף (תמרור 105), הקווים העבים יותר קרויים קו מלבנים. הם מסמנים כי נתיב הנסיעה משתנה. כאשר אתה נוסע לכיוון תל אביב מאשדוד נניח, אבל רוצה להגיע לראשון לציון, אז בשלב מסוים של כביש 4 אתה תפנה במקום שבו יסומנו קווים עבים כאלה (כלומר, אתה משנה את כיוון הנסיעה שלך - מת"א לראשון). תמרור 112 פשוט אומר לך לאן מותר לך לנסוע בכל צומת. נניח ויש שלושה נתיבים, מהנתיב האמצעי מותר לנסוע רק ישר, מהנתיב הימני רק ימינה ומהנתיב השמאלי גם ישר וגם שמאלה. לפי הסימונים האלו אתה יודע איפה אתה צריך להעמיד את האוטו שלך. מקווה שעזרתי, בהצלחה.

חזי147

New member
אהלן אהלן מכור

אני חושב שהתמרור מתכון לקח שמותר לך להיכנס למפרץ רק אם אתה מוריד או מעלה נוסעים אם לא אסור לך להיכנס ולעצור בקווים אתה חחיב להמשיך בנסיעה. אבל שים לב אם יש לסוג הרכב שלך אישור להיכנס! בדרך כלל יש כזה מפרץ למוניות ואוטובוסים לא למכוניות תקנו אותי אם אני טועה

חזי147

New member
מנצלש..

|לינק| http://www.vschool.co.il/traffic/Tamrorim.htm |סלינק| אף פעם לא ראיתי את תמרור מספר 13 בכל מעגל תנועה ולפניו תמיד ראיתי את תמרור 70 כנל לגבי תמרור 28 ו29 תמיד יש הולכי רגל אני רואה את התמרור הכחול מספר 93 אולי תסבירו לי?

הנה יאללה..

עוד לא התחילו המשחקים אז אני במצב רוח טוב... עוד מעט יתחילו הקריזות היומיות... תמרור מס' 13 זה תמרור אזהרה(משולש), שמזהיר אותך שבקרוב אתה הולך להיתקל במעגל תנועה. תמרור מס' 70 הוא תמרור הוריה(עגול), כלומר חלק מהתמרורים שנותנים לך הוראות כיצד יש לפעול, בתמרור מס' 70 הוא אומר לך שאתה צריך לתת זכות קדימה לרכבים הנוסעים במעגל וכשפנוי תעבור דרך המעגל מצידו הימני. 28 ו-29 , שתי תמרורים שונים , לא הבנתי מה הבעיה. 28 - מעבר חצייה לפניך 29 - הולכי רגל בקרבת מקום 93, זה תמרור הוריה שאומר לך, תן זכות קדימה להולכים במעבר החצייה. תמיד תזכור : 1-33 - אזהרה(משולשים) 33 - 83 - הוריה(עגולים) 87-101 - מודיעין(מרובעים) 105 - 118- סימונים על פני הדרך 122-137 - רמזורים ותמרורי בקרת נתיבים

חזי147

New member
אני יודע את זה אבל

אף פעם לא ראיתי תתמרורים האלו תמרור משולש אדום ובתוכו כיכר אף פעם לא ראיתי איך זה? וגם תתמור המשולש האדום אם ההולכים רגל לא ראיתי מישהו ראה??????????

בטח שרואים

התמרור העגול הכחול שאומר לך "תן זכות קדימה לתנועה החוצה את דרכך במעגל התנועה ועבור מצידו הימני" , נמצא בתוך הכיכר, בתוך המעגל עצמו הוא יהיה תקוע שם. התמרור המשולש שמזהיר אותך מפני מעגל תנועה יבוא לפני כן, לא יודע כמה מטרים לפני המעגל. ואת ההוא הכחול עם ההולכי רגל אתה תראה ממש ליד מעבר חצייה.

חזי147

New member
כנסס אחי

אז זהו שאף פעם לא ראיתי תתמרור הזה של המעגל 150 מטר לפני הוא לא נמצא בשום מקום ברחוב שליד הבית שלי.. והתמרור הכחול של ההוכלי רגל אני תמיד רואה אבל לא בצבע אדום משולש יש לך הסבר לזה?

be_roo

New member
כי הוא נדיר יחסית

לא מציבים אותו לפני כל מעגל תנועה אלא במקרים שהמעגל מוסתר ומגיעים אליו יחסית במהירות והוא מתגלה ברגע האחרון. כדי לא להפתיע נהג בשניה האחרונה עם מעגל שנגלה אליו בפתאומיות, יוצב התמרור הנ"ל כדי שהוא יספיק להאט.

אפשר הסבר בקשר לחנייה

יש 6-7 עמודים בספר אני חושב , למדתי את הכל טוב רק את הסעיף האחרון לא הבנתי: אין להחנות(ואין להרשות להחנות) רכב בזמן תאורה בחלק הדרך המיועד לתנועת כלי רכב אלא אם ניתן להבחין ברכב ממרחק סביר. אסור לנעול רכב העומד בדרך או שחונה, אלא בידי מי שהורשה לכך כדין. אסור לשחרר רכב שגלגליו ננעלו אלא בידי מי שמורשה לכך כדין, ורק לאחר שהאגרה שולמה ע"י בעל הרכב, כפי שנקבע בחוק. אפשר הסבר , בעיקרון מה הסעיף הזה אומר?

be_roo

New member
באיזה ספר מדובר?

לפי הידוע לי אלו לא ניסחוים רשמיים של תקנות התעבורה. גם לא מובן לי הקשר בין החלק הראשון של הסעיף לשני. ובכל זאת: החלק הראשון לא ממש מובן, אולי הם התכוונו למקרה של תקלה כאשר נאלצים להשאיר את הרכב בנתיב נסיעה ואז כמובן יש לסמנו במשולש ואורות מצוקה כדי שיראה. נראה לי שהחלק השני מדבר על משהו שכבר לא קיים היום "סנדלי רכב", אלו מתקנים שהיו בשימוש רשויות כדי "לנעול" רכב שחנה במקום אסור כדי להעניש את הנהג ולאלצו לשלם תמורת הסרת הסנדל. כבר לא משתמשים בהם היום (קונספט די מטומטם: "אם רכב חונה במקום אסור אז בואו ננעל אותו במקום כדי שישאר וימשיך להפריע ליותר זמן").

למעלה