תמיכה בסרבנות?

Deathatred

New member
הערות מהבחינה החוקית-משפטית

1. הסרבנים של "יש גבול" ו"האומץ לסרב" אינם סרבנים מצפוניים. הם סרבנים פוליטיים שכן הם הצהירו שמטרת הסירוב היא לקדם את האג'נדה הפוליטית שלהם. 2. מבחינה משפטית אין קשר בין מתנחל לבין סרבן מצפון כך שהטיעון שלך חסר משמעות. מבחינת החוק אין שום הבדל בין חייל שמסרב לשמור על התנחלות לבין חייל שמסרב לפנות התנחלות.

tinkerbaby

New member
בוקר טוב

ההבדל בין סוגי הסרבנות הוא בכך ששליטה בצורה זו על עם אחר הוא לא חוקי ונוגד את אמנת ג'נבה. לכן כשאותם אנשים מסרבים להתגייס לצבא עד שהצבא לא יצא מהשטחים הם בעצם יוצאים נגד צורת המשטר הצבאית בשטחים הכבושים ששוללת את זכויותיהם של העם הכבוש כעם כבוש כפרט וכבני אדם בכלל. לעומתם כשחיילים מסרבים לפנות התנחלות הם מסרבים לפקודה חוקית לגמרי. לכל סירוב יש להתייחס ללא קשר לשני.

Deathatred

New member
מבחינה משפטית

אין הבדל בין חוקיות הפקודה לשמור על התנחלות לבין לפנות אותה. שתי הפקודות חוקיות באותה מידה. שתי השורות הראשונות שלך הן בעצם דעה פוליטית (אפילו אידיאולוגית) ולא מצפונית. מעמדם של עיו"ש שנוי במחלוקת - השטחים מעולם לא היו תחת הריבונות של הפלשתינים ואחרי שירדן ויתרה עליהם לישראל, אפשר לומר שהם חוקית שלנו. הפלשתינים כפופים לרשות הפלשתינית בכל תחומי החיים כמעט למעט ביטחון וחובת הציות לחיילי צה"ל.

omer123456

New member
אין לי מושג

איך הסקת שדיברנו על פינוי התנחלויות..אבל שיבושם לך=))

eviv

New member
ההפליה בין נשים וגברים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מתוך עידכון של גוש שלום בדבר המשפט של הסרבנים "... הצבא מפלה באופן חמור בין נשים לגברים. רגע מביך במיוחד נרשם כאשר הביא חנין מקרה של נערה, הדס גולדמן, בת מחזורו של חגימטר, אחד העותרים אשר ישב כבר חצי שנה בכלא צבאי, אשר פנתה לועדת מצפון וביקשה לפטור אותה משירות צבאי עקב התנגדותה המצפונית לכיבוש ולפעולות אשר מבצע הצבא בשטחים. גולדמן קבלה פטור מלא משירות צבאי ומשרתת כיום בשירות לאומי במצפה רמון. גם שופט בית הדין וגם התובע, סרן ירון קוסטליץ, נבוכו לגלות כי עבור נשים קיימת ועדת מצפון נפרדת מזו של הגברים, הפועלת תחת משרד הביטחון ולא הצבא ובה יושבים אזרחים. השאלה מדוע נשים מקבלות פטור על טענה מצפונית זהה בעוד גברים יושבים בכלא בטענה שהתנגדותם פוליטית (מבלי שטענותיהם אפילו ישמעו) נותרה ללא מענה מצד התביעה. ..."

Alexco

New member
לדעתי צריך ללכת יותר קדימה -

לבטל את חוק גיוס חובה, ולחוקק במקומו חוק שירות לאומי חובה, כאשר יהיה אפשר לבחור בין שירות אזרחי לבין שירות צבאי. גם ככה צה"ל סובל מעודף כוח אדם במקומות לא נחוצים. יש המוני פקידים מיותרים לחלוטין שאפשר לשחרר לטובת משימות קהילתיות ולאומיות.

MichelleS

New member
לבטל חוק גיוס חובה?

וכמה אנשים אתה חושב ישארו בצבא כשיבטלו את החוק הזה? במצב כיום, כאשר אנחנו נמצאים במלחמה מתמדת, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לבטל את החוק הזה. אני מסכימה איתך, שאת הפקידים המיותרים אפשר ורצוי לשחרר לטובת משימיות קהילתיות. אבל אם נבטל את החוק הזה יירד בצורה דרסטית גם מספר הקרביים.

אבל לפני הכל אלכס...

צריך להתעורר ולגלות שאתה חי בשוודיה. כי אחרת ההצעות שלך פשוט לא רלוונטיות.

לעומר123456 - נקודה למחשבה

אני אישית נגד התופעה, ואני אסביר את עצמי, לכל אדם מצפון משלו, וכן, יש לתת לו את הזכויות הבסיסיות בכך שיעשה את הדבר המתאים למצפונו אך כשאנו חיים בחברה יש להתאים אידאולוגיה ומצפון אישי לצורכי החברה בדיוק על אותו עיקרון יכולת לומר שאדם אשר לפי מצפונו האישי לגנוב זה בסדר יש לאשר לו את זה כי זהו מצפונו. זה צודק לדעתך? אני אישית מאוד מתנגדת לכל סוג של גילוי אלימות ולכן, כשאתגייס אלך לשרת כמורה חיילת/מדנית או כל סוג של שירות צבאי שאיננו אלים אם לא היה צבא, בעולם אלים שכזה בין אנשים שכל מה שהם יודעים לעשות זה לשנוא לא היה לאף אחד מאיתנו סיכוי לשרוד. אני מאמינה שכל אידאולוגיה צריכה לגלות מתינות לחברה, גם המתנחלים וגם המחבלים הם אידיאליסטים כמונו הבעיה המשותפת לרוב האידאליסטים, בין עם הם ימנים או שמאלנים היא שהם אינם יודעים להיות מתונים כלפי החברה וחוקיה וכאן הבעיה נקודה למחשבה

omer123456

New member
להתאים אידאולוגיה ומצפון לחברה?

אממ...כל דמוקרט בעולם היה צריך לשבת שעות ולהתווכח איתך על זה=) נכון שיש גבול למה שעושים עם האידיאולוגיה האישית והמצפון, אבל מעצם העובדה שדמוקרטיה תומכת בפלורליזם,חופש ביטוי, חופש מצפון וכו לא צריך להגביל שום דעה לשום כיוון, איש באמונתו יחיה, הוויכוח חל פה סביב העובדה עד איזה גבול המדינה יכולה לכפות על אדם לעשות משהו כנגד אמונתו..וכמובן שאני מבדיל ד"א בין סירוב להגן על התנחלויות(תופעה אותה אני אישית מגנה) לבין סירוב להתגייס מלכתחילה בגלל מצפון.

למעלה