תמיכה בסרבנות?

omer123456

New member
תמיכה בסרבנות?

להפתעתי המרובה קראתי פה תגובות של אנשים רבים היוצאים כנגד הסרבנות..אין לי מושג אם אלו אשר טענו כי יש לגנות סרבנות תומכי מרצ או לא, אך הרשו לי לגחך קלות אם מישהו יאמר שהוא שמאלי(שמאלני) ובאותו זמן יגיד שהוא מתנגד לסרבנות - להפתעת רבים אפילו ארה"ב אשר לעתים אינה המדינה הדמוקרטית ביותר (אף על פי שבעיני רבים היא "מעוז" הדמוקרטיה) מכירה בסרבנות מצפון..ומדוע? מפני שזה כתוב בחוקה . חופש דת ומצפון, כמה מילים חמקמקות שכמו דברים רבים במדינתנו הקטנטונת נדחקים להם לפינה נידחת איפשהו בסדר יום של מישהו. אך מה מסתתר מאחורי מילים אלו? נכון שאין לנו חוקה, אך מתוך הכרה בסיסית שאנו חיים בדמוקרטיה קיבלנו על עצמנו את המושג חופש מצפון. ומה אומר חופש מצפון? שאסור למדינה לכפות עליי לעשות דברים כנגד מצפוני כל עוד המצפון שלי לא פוגע בזכויות הדמוקרטיות של אדם אחר, כלומר אם רצחתי מישהו בטענה שזהו צו מצפוני כמובן שטענה זו אינה קבילה בבית משפט, אך מדוע אם טענתי שאינני רוצה לשרת בצבא אשר ממילא אינו עומד בקו אחד אם דעותיי ולדעתי מבצע פשעים כנגד האנושות עליי להיכנס לכלא? אין סיבה מוצדקת, חוץ מסיבה אחת - זוהי מדינת ישראל. ישנה אשליה כלשהי שברגע שיכירו בסרבן אחד כל המדינה תקפוץ על הרעיון (מה קרה לפטריוטיזם שלנו ?!?) - הבלים! מחזורי הגיוס האחרונים של צהל היוו רק כ50 אחוז מהאנשים אשר היו אמורים להתגייס, האם נראה לכם שעוד כ500 סרבנים ישנו משהו? ההבדל היחידי הוא שבניגוד לסעיפים נפשיים הרבה יותר קשה להוכיח שאתה סרבן מצפון! אז נכון, פחות אנשים ייצאו על סעיף נפשי, אך לא נפגע להם בזכויות הבסיסיות אשר אמורות להיות מוכרות בכל "דמוקרטיה" . נ.ב. - אשמח להרחיב לכל המעוניין,כמו כן ברצוני להוסיף שאני מתגייס לצבא מתוך חובה חוקית אשר חלה עליי,ולא אסרב לשרת (אף על פי שאינני תומך בצבא העם) תודה ושלום=)

Yanchu

New member
אני חושב שאתה

מתבלבל בין סרבנות מסיבות מצפון לבין סרבנות מסיבות אידיאולוגיות... סרבנות מצפון- אני לא חושב שיש מישהו שמתנגד לזה פה, אבל אם יש אשמח לשמוע את דעתו... סרבנות מסיבות אידיאולוגיות- אני אישית מתנגד, מכיוון שאני לא מאמין שזו הדרך להתנגד לכיבוש... בכל מקרה- אשמח לפרט את דעתי בהודעות יותר ספציפיות בעתיד.

omer123456

New member
אתה צודק

אבל הנחתי שמדברים על סרבנות מצפון, כי לא פרטו..סרבנות אידיאולוגית היא כאשר אני אומר שאני מוכן לשרת בצבא אבל לא מוכן לשרת בשטחים..האם לזה אתה מתנגד? (יכול להיות שאתה מדבר על סרבנות אידיאולוגית אחרת..יש המון סוגים=))

Yanchu

New member
אני מתנגד

שמישהו אומר לי שהוא לא מוכן לשרת בצבא, בגלל שהוא חושב שלשמור על התנחלויות זה לא חוקי/ או ששירות בשטחים הוא איננו חוקי. לפרט מדוע...?

omer123456

New member
אמממ

אני מכיר את הגישה שאתה נוקט בה..פשוט לא מסכים..לדעתי זכותו של אדם לחשוב שצריך נגיד לשמור על התנחלויות. כלומר מטרת הצבא להגן, אבל בניגוד לזאת הוא לא חושב שמטרת הצבא לירות באנשים שזורקים אבנים..או שמתנגד לכמות ה"תאונות" בשטחים..בלי קשר אני אישית מתנגד ללהיות קרבי,למה? ככה..כי אין מצב שהייתי מוכן לירות במישהו, המצפון שלי בקטע הזה יותר חשוב מהכל,לעומת זאת אני לא רואה שום דבר רע בלשרת 3 שנים(בלי תוספות כמובן) בקריה או משהו בסגנון..(כןכן אני שמאלני יפה נפש ששונא את כל בני האדם באותה המידה ולא עושה הבדלות על פי גזע מין דת וכו)

Yanchu

New member
אתה שוב

מדבר על מצפון... אין לי בעיה עם סרבני מצפון, שלא יכולים לירות במישהו... השאלה היא האם בנאדם יכול לבוא ולהגיד: "אני לא מסכים לשמור על התנחלויות ולהכנס לג'נין, למרות שהמוסר שלי מרשה לי את זה... מסיבות אידיאולוגיות אני לא מאמין שאנחנו צריכים להיות שם ולכן לא אשרת". לדעתי זו פגיעה בדמוקרטיה, מכיוון שהוא לא מקבל עליו את דעת הרוב... הרוב נגד הפרדה חד-צדדית, הרוב בעד מבצעים בג'נין, אז עליו לקבל זאת כמובן מאליו.

חבל מאוד שאתה מצטרף למכונת ההריגה..

שלא כמוך אני לא נותן לארגון המיותר הזה להשתלט על 3 שנים מחיי. בהצלחה!

MichelleS

New member
ארגון מיותר..

נחמד מאד שאתה מתייחס לצה"ל בתור ארגון מיותר. אני לא רוצה לדעת איפה היינו עכשיו אם הארגון המיותר הזה לא היה קיים. אני חושבת ששרות בצה"ל הוא לא "השתלטות על 3 שנים מחייך" אלא שרות למדינה שלך. צה"ל הוא קודם כל צבא הגנה, ולא מכונת הריגה..

TheSimon

New member
אני שמאלני שמתגדת לסרבנות

לדעתי המציאות היומיומית הישראלית לא נותנת לנו , בתור אזרחי מדינת ישראל, לעשות במיטב יכולתינו על מנת להגן על עצמינו ובכך, בעקפין, להיות בטוחים שמגנים עלינו כאשר אנו לא נהיה בצה"ל. כמו כן, אני טוען שמתוך 500 הסרבנים ל250 לפחות לא איכפת מצבא כיבוש ושאר הירקות האלה והם פשוט לא רוצים לבזבז שלוש שנים בחייהם בתרומה למדינה. נתון נוסף הוא שביום שבו יכירו בסרבנות המצפון יצוצו 50,000 "סרבני מצפון" כשם שהיום "פתאום" אלוהים מתגלה בפני מל"שב (מיועדים לשרות בטחוני) ופוקד אליהם להצטרף לישיבה ו(חבל באמת) מאלץ אותם לפספס את הצבא. יחד עם זאת, אין להתעלם מה250 שלצורך הדיון באמת אינם מסוגלים לשרת בצה"ל בגלל מצפונם לכל אותם אנשים לא יהיה איכפת לתרום לתרום למדינה 4 שנים ש שירות לאומי (למה ארבע? ובכן, כי זו בחירה שלהם שלא להתגייס והם צריכים לקבל את ההשלכות שלה, מצידי 5 שנים) טענה נוספת היא הטענה ש"ומה אומר חופש מצפון? שאסור למדינה לכפות עליי לעשות דברים כנגד מצפוני כל עוד המצפון שלי לא פוגע בזכויות הדמוקרטיות של אדם אחר" צר לי לאכזב אותך, אבל באי גיוס אתה פוגע בזכות היסות הכי גדושה שקיימת והיא הזכות לחיות בבטחון כאשר אינך מתגייס, אתה מסכן בעקיפין את בטחונה של המדינה (ואל תגידו לי "איך פקידה תעזור להגנת המדינה" כי זה טיעון מטומטם) העובדהה ש50 אחוז מכלל האזחים מבעיתה למדי משום רק 15 אחוז מתוכם ערבים (וכידוע להם אסור להתגייס ע"פ חוק) ושאר 35 האחוז הנותרים הם אנשים כשרים שאין סיבה שלא ייגויסו. צטער על הנימה הפלצנית משהו, פשוט אני חצי ישן. לילה טוב.

eviv

New member
שכחת את הנשים...

אצל הנשים פצפיזם מוכר כמחלת נפש והם משוחררות האם אתה רואה תופעה שפתאום 500,000 נשים פתאום קוראות לעצמן פצפיסטיות? באמת בואו ניהיה רציניים ונביא טיעונים נכונים...

Deathatred

New member
צה"ל כנראה מקל עם נשים

בגלל שהן לא יכולות לשחרר לו חיילים לקרבי, ששם מתבטא המחסור האמיתי בכוח אדם.

TheSimon

New member
גם "חמלת נפש" זה לא בסדר.

וצריך להפסיק את זה. מי שלא יכול לשרת בצה"ל בגלל אידאולוגיה/מצפון/שאר הירקות שיעשה שירות לאוני מורחב.

Carl Freeborne

New member
מה פתאום....

פציפיזם לא מוכר אצל נשים כמחלת נפש
זכותם לא לשרת מטעמי מצפון מוכרת ולכן הן משוחררות...

[אורן]

New member
אני שמאלני ואני מתנגד לסרבנות

מכל סוג שהיא, חוץ מפציפיזם. אתה מדבר על דמוקרטיה שנותנת לך חופש מצפון, אך שוכח שבדמוקרטיה לכל אזרח יש זכויות ויש גם חובות. ארה"ב לא מכירה בשום סרבנות מצפון, בארה"ב יש צבא של שכירים, מי שלא מוצא חן בעיניו מה שעושים בצבא פשוט לא הולך לשם. בוא נדמיין לנו לרגע מצב היפותטי. השמאל עולה לשלטון ומחליט לפנות את כל ההתנחלויות. האם תקבל את זה שחלק מהמתנחלים לא יסכימו להתפנות כי זה נוגד את מצפונם? במה מצפונך שווה יותר ממצפונם? אם לא תקבל את זה, לא תוכל לקבל סרבנות. העם החליט משהו, שלא מוצא חן בעיניך, אבל אם זו דמוקרטיה אין לך ברירה אלא לבצע.

omer123456

New member
יש סרבנות מצפון

והיא כן מכירה בכך,למשל במלחמת ויטנאם היא הכירה למיטב ידיעתי לפחות, בכל מקרה, נכון שיש חובות, ההבדל הגדול בין המתנחלים שלא מוכנים להתפנות הוא שהמתנחלים פוגעים בתהליך מדיני ולכן פוגעים בביטחון של אנשים אחרים,וזו פגיעה ישירה,להגיד שסרבן מצפון פוגע במישהו כמו מתנחבל זו שטות כי הרי הסרבן מנסה להמנע מאלימות כלשהי,ולא מנסה לעורר אלימות

[אורן]

New member
אנחנו מדברים על עכשיו

ולא על מלחמת וייטנאם שמאז עברו מספיק שנים. ואגב, אין לי מושג אם במלחמת וייטנאם ארה"ב הכירה בסרבנות מצפון. אני פשוט תוהה אם כאשר אתה אומר "למיטב ידיעתי" אתה מתכוון שזה לפי מה שאתה יודע על סמך עובדות או "נדמה לך". הטיעון שלך בקשר להבדל בין המתנחלים לחיילים אינו שווה אפילו התייחסות. זו האידיאולוגיה שלך, וזו האידיאולוגיה שלהם. ובלי קשר למי שצודק (והרי לפי דעתי אתה צודק), רק לך זה ברור שאתה צודק, ולא לכולם. אין פה קונצנזוס שהסרבן זה בסדר והמתנחל שלא התפנה זה לא. לכן מובן שהטיעון שלך לא קביל.

omer123456

New member
אפילו אם נסתכל על זה

בצורה משפטית, שאמורה להיות אובייקטיבית, יש הבדל ברור בין מתנחל לסרבן מצפון.(עוד פעם הנושא של חופש מצפון שפוגע במדינה ובבטחון אנשים אחרים לבין חופש מצפון אשר מנסה להמנע מאלימות) בכל מקרה שאמרתי למיטב ידיעתי התכוונתי שזה מה שאני יודע,ויכול להיות שמה שאני יודע זה טעות,אז אמרתי למיטב ידיעתי(יש הרבה דבריםש אנחנו חושבים שאנחנו יודעים ומתבררים כטעות=)) וזה ממש לא קשור כמה שנים עברו מוויטנאם , האידיאולוגיה הדמוקרטית וביטויה אז זה מה שמשנה.

למעלה