תמיד כזה מת פה?

t3h d00d

New member
תמיד כזה מת פה?

אין שום דיונים על דברים במשחקי תפקידים? סתם מחכים שעוד מישהו ישאל מה זה משחק תפקידים?
 

DDN

New member
לפעמים ולפעמים.

אתה בהחלט מוזמן לפתוח דיון.
 

t3h d00d

New member
אממ... אין לי ממש על מה

הכל די מובן לי, ואני מסכים עם החוקים... טוב נו. אני אחכה עד שיהיה משהו מעניין.
 

DDN

New member
אה. עכשיו נתת לי חומר לדיון: חוקים.

מה חשיבות בחוקים במשחקי תפקידים. האם החוק קיים שם כדי לעזור "לשים את כולם במסגרת" או האם הוא "מגף ברזל שדורך עליך מלמעלה ומקצץ לך את כנפי הדמיון?
 

snift

New member
החוקים שם כדי שיתעלמו מהם.

מטרת החוקים היא לתת מסגרת התחלתית שמשם שחקנים יוכלו להתפתח וכל קבוצה תמצא את הדרך הנכונה שלה.
 

DIDGIN

New member
אני מסכים

בקבוצה שאני מריץ לה קמפיין כבר שנהבאמת התחלתי מחוקים של שיטה מסויימת ולאט לאט מצאתי את עצמי שובר את החוקים יותר ויותר (לא את כולם, רק בתחומים מסויימים) ומתאים אותם אלי. למען האמת אני מתכוון להרחיב את זה בעתיד. העניין הוא שאני רוצה לעשות את זה בלי שהשחקנים ישימו לב שאני שובר את החוקים. לדוגמה: עד עכשיו השתמשנו בשיטה לא כל כך ריאליסטית למדוד נזק לדמות ולא כל השחקנים הסכימו למעבר קיצוני לשיטה ריאליסטית מאוד אז עשיתי כמה שינויים מוסכמים ואני בכל זאת רוצה במקרים לא הגיוניים לשבור את החוקים. אני פשוט רוצה לעשות את זה באופן שהשחקנים לא ירגישו. למישהו יש טיפים לגבי איך להסוות?
 
מה שמעלה נקודה משעשעת

אם אני ממילא אמור לשנות את החוקים ולהתעלם מהם, למה מבקשים ממני כל כך הרבה כסף על "ספרי בסיס" שמכילים כמעט אך ורק חוקים?
 

Nihau

New member
שניהם, תלוי במידת האכיפה והקטנוניות

החוקים עוזרים מאוד כיישור קו התחלתי בין השחקנים והדמויות. כך כולם יודעים שמתחילים ממצב מאוזן, לפחות בתוך הקבוצה, בעולם שבנוי ועובד על פי עקרונות המובנים לכל המשתתפים (אלא אם שה"מ התרשל בתפקידו ולא הסביר את אופי העולם כראוי ווידא שכל השחקנים מבינים על מה מדובר ואיך זה עובד). הצד האפל של החוקים מתגלה כאשר מאפשרים פעולות רק לפי מה שכתוב בחוקים ולא נותנים גמישות מעבר לכך בהתאם למאמצי שחקן. לדוגמא במו"ד 3: לדמות אחת יש weapon proficiancy ברפיאר- נשק מיועד בעיקר לנעיצות ודקירות. לדמות גם יש שימוש בכלי נשק אקזוטי- שוט- נשק איתו אפשר ללכוד ולקשור את היריב. השחקן חשב מחשבה יצירתית לשלב את השניים: אם השוט יוחזק ביד שמאל וילכוד יריב הוא ישתמש ברפיאר ביד ימין כדי לדקור את היריב הלכוד. מעין combo של מהלך אחד. לכידה ודקירה כמעט בו זמניים. לפי החוקים זה לא משנה כמה הדמות שלו מתאמנת על המהלך האחד הפשוט הזה- עד שהדמות לא תעלה דרגה ותוכל לקחת את המיומנות של שימוש בשני נשקים היא לא תוכל לבצע את המהלך ללא מינוסים ענקיים חסרי כל התייחסות לעובדת ההתאמנות על המהלך הבודד הזה. שה"מ עם יד קלה על החוקים היבשים יעגל את הפינות ויאפשר שימוש במהלך הספציפי לפי עקרון טכני שיקבע מראש בינו לבין השחקן. שה"מ עם יד כבדה על ספר החוקים יכריז שהשחקן יאלץ להמתין עד עלית הדרגה הבאה ורק אז לפעול ועד אז יתכן ויאוש כבר יוריד את ההתלהבות לאפס ואפק קיצוץ כנפי הדמיון יגזול עוד קורבן.
 

DDN

New member
אני לא מסכים עם הכל

ואני מתייחס לדוגמא המאוד ספציפית: העלייה בדרגה, וקבלת הכשרון החדש מסמל את האימונים והנסיון שהשקעת בעניין ואז יודע לעשות אותו יותר טוב. האפשרות התאורטית היא לתת לשחקן לקחת את הכישרון על חשבון הכישרון אותו יקבל בדרגה הקרובה (ואך ורק אם זה באמת בדרגה הקרובה) דבר שאולי חמק ממך, הוא שלחוקים יש מטרה והם נכתבו כך (בפעם הרביעית למעשה) מסיבה מסויימת. אחת המטרות היא: איזון בין הדמויות. בכל מקרה, לא משנה כמה מישהו יתאמן על משהו, רק כשהוא יתאמן על רטוב הוא באמת יקבל נסיון מהעניין. כלומר: אם הדמות תשתמש ברעיון הזה, תספוג את המינוסים שוב ושוב בקרב, אז, אולי יאות השה"מ לאשר את קבלת הכשרון המוקדם. בכל מקרה, את קוראת לזה "צד אפל", אני קורא לזה "שמירה על איזון". מצד שני, כבר אמרנו: תפוח אדמה תפוח אדמה.
 

BluePrint

New member
אבל אם כולם קוראים...

אני רוצה לקרוא לשיטה ללא דרגות, בה שיפור יכולות הדמות תלוי אך ורק במעשיה. (אימון, לימוד, גניבת נשמות...) למישהו יש שם טוב?
 

t3h d00d

New member
shadowrun

אני אישית מקבל את החוקים כפי שהם, ומשתמש בהם הכי טוב שביכולתי. בקשר למהלך עם השוט, זה באמת הגיוני שהדמות תקבל את המיומנות רק ברמה הבאה. בשביל זה יש נסיון. הדמות לומדת עם זה.
 

Nihau

New member
אבל אבל אבל

אם הדמות יודעת להשתמש בשוט ויודעת להשתמש בחרב זה לא כזה סיפור גדול להתאמן כמה ימים על השילוב ביניהם לצורך תרגיל בודד ספציפי.
 

מירטל

New member
את יודעת להשתמש בעט?

עכשיו בואי ננסה תרגיל פשוט- קחי שני עטים, ותנסי להשתמש בשניהם בשתי ידיים בכדי לכתוב את משפט והמשך שלו, תודיעי לי מתי את יכולה לעשות את זה.
 

BluePrint

New member
כמה זמן ביום?

ראיתי בערוץ ההסטוריה... מקרה בצרפת, בזמן שהצד הצודק בסכסוכים הוכרע ע"י קרבות סייף: סייף גרוע שידע שעליו להתמודד מול הסייף הטוב ביותר באיזור, ניצל את חוקי הקרב כדי לבחור נשק, איתו התאמן ימים שלמים על מהלך אחד בודד שיקנה לו נצחון. וניצח, זה כתוב. (זה נכון שיש אנשים שמסוגלים להרים גבה בודדת, ויש כאלו שלא ולעולם לא יוכלו?)
 

מירטל

New member
ברור.

בהנחה שיש מהלך יחיד שיאפשר לך לנצח אין לבחור ממול סיכוי ( ידע בסיסי בתורת המשחקים),אבל האם יש בכלל דבר כזה?
 

BluePrint

New member
עיקר וטפל.

אם ידוע סוג הנשק וסגנון הלחימה של היריב (וידוע), אין שום סיבה שלא. כל מה שצריך זה להתגונן עד שתצוץ ההזדמנות להשתמש במהלך הבודד והמכריע. אבל כוונתי היא שניתן ללמוד פעולה (גם אם מורכבת), ע"י חזרה מרובה על רצף התנועות. ובנקודה הזו שיטת דרגות מכשילה את המשחק, אם מנחה לא מרשה לדמות ללמוד "combo" בודד תוך העלמת עין מחישוב הנסיון.
 

מירטל

New member
אתה מתכוון לאימון?

אם הרעיון הוא להתאמן במשהו ( קפיצה בחבל, ריקוד הורה) עד שאתה יכול לעשות את זה בצורה כמעט מושלמת, אז כן, זה אפשרי ברוב שיטות המיומנויות ( שוב, עד רמה מסויימת ותלוי לחלוטין במיומנות), אבל זה לא יקח כמה ימים.
 

BluePrint

New member
אימון, תיחמון, תיזמון... מה שתרצי.

תת-הפתיל הזה כנראה שכח מה הוא אמור להביע, כי נראה לי שבסופו של דבר כולנו מסכימים. גם אם מכיוונים שונים.
 
ערוץ ההיסטוריה

אישית, לא הייתי מסתמך עליו כעל מקור עיקרי. הם נוטים לקצץ דברים ולהציג הכל בזווית מאוד אמריקאית.
 
למעלה